2011-01-30

Mökillä - at the Lake House

Meillä on ollut oikein rentouttava ulkoiluviikonloppu täällä Keski-Suomessa, vanhempieni mökillä. Lämmitimme eilen rantasaunan, paistoimme makkaraa ja ulkoilimme. Koneella en ole käynyt kuin pyörähtämässä ja hyvä niin. Mukava välillä irtautua hetkeksi bloggailusta, niin tärkeä harrastus kuin tämä minulle onkin. Pian lähdemmekin ajelemaan kohti kotia, hiukan harmittaa istua nelisen tuntia autossa, kun ulkona paistaa noin komeasti aurinko. Tuntuu jo ihan keväältä!

We had a relaxing weekend in Middle Finland, at my parent's Lake House. We warmed our sauna, some sausage and spend time outside. I didn't spend any time on my computer and that is good. It is nice to every now and then get from this habit, even though blogging is such and important hobby of mine. Soon we will leave to our hometown, feels a bit boring to be behind the wheel for four hours, when the sun is shining so beautifully. Feels like spring already!

Tytär innostui kovasti pilkkimisestä, joka on ulkomailla kasvaneelle lapselle tosi eksoottista puuhaa. Ja omaksi yllätyksekseen neiti sai useammankin kalan.

Our daughter was so excited about ice fishing, especially being a child grown abroad this was so exotic. And for her own suprise she got more than one fish.


Ja tässä ehkä näitä erilaisia talviulkoilulajeja ajatellen perheeni kajahtanein yksilö. Äitini, 60-vuotias nainen rakastaa avantouintia ja isäni on tehnyt hänelle oman avannon (jonka päällä on todella leveä ovi, kun avanto ei ole käytössä) mökin rantaan.

Äiti kovasti houkutteli minuakin avantoon, vaan ei kyllä pysty kykene. Ikuna!

And this is the crazy person in our family when we think about winter outdoor activities. My mom, a 60 year old woman happens to love winter swimming and my father has made her this hole in the ice (covered with a wide door when not in use) close to our shore.

My mom tried to convince me to hop in the water as well, but I just couldn't can't. Ever!

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeile ihmeessä avantoa :)
Eka kertojen jälkeen voi hampaat lyödä loukkua, mutta se on tooosi kivaa touhua. Valitettavasti en ole vuosiin käynyt, mutta joskus ihmeteltiin 25asteen pakkasessa jäällä hiihtäviä, kuin ne tarkenee!!! ja itse istuttiin uikkareissa saunan kupeessa :DD

mizyéna kirjoitti...

Brrrrrrrr, näyttää niin kylmältä!! :D En ole nähnyt lunta vuosiin..olisko kuuteen tai viiteen vuoteen? Nautin katsella lumikuvia ja haaveilen taas joku talvi lumilomasta suomessa mutta näistä mulle tuli kylmä :D :)

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Hui hitsi kun oikein hampaat kalisee pelkästä ajatuksesta, että hyppäisin avantoon :) Pilkkiminen sen sijaan onkin ihan hauskaa puuhaa! Aurinkoista sunnuntaita ja turvallista kotimatkaa :)

Anne-Marie kirjoitti...

Kokeile ihmeessä avantoa,vaikka vain kastautuisi on silti aika huikea kokemus!
Näyttääpä kivalta mökiltä!Voisi olla mieluummin mökillä kuin töissä...

Anne kirjoitti...

Varmaan poikkeuksetta avantoa kokeilleet kehuvat kokemusta. Minua hirvittää jo ajatus jääkylmästä vedestä. Hrr. : )

Mari kirjoitti...

Avannossa on tullut käytyä pari kertaa, ihana kokemus!
Jotenkin on jo niin kevään tuntua, pulmusia jo nähtiin tänään :)

Ekaterina kirjoitti...

Ihania mökkikuvia! Ja avantouinti on kyllä ihanaa, mutta en jotenkin pysty ottamaan sitä harrastuslistaan. Äitini 50 v päiviä vietettiin mökillä ja savusaunottiin ja avantouitiin, sekä istuttiin paljussa. Mahtava tunnehan se on nousta kylmästä vedestä ja mennä lämpimään. Meidän lapset harrastaa lumessa pyörimistä saunan lomassa :) Itse en sentään ole sitä tehnyt -johan nyt naapuritkin katsois ihmeissään ;)
Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle.

Sari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sari kirjoitti...

Moi Pepi. Taitaa kyllä tuo homma jäädä mun osalta haaveeksi. Tuntuu jo ajatuskin niin hyytävältä, että...

Hei Mizyéna. Ja siis, tuolla jäällä oli oikeesti kylmä ja tuuli oikein navakasti. Ja sit tämä yks tulee sieltä kylpytakkeineen ja uimatossuineen suu korvissa ja hyppää avantoon. Hullua!

Moi Suklaamarenki. Siis sama täällä, mä kalisuttelin hampaitani jo muuteskin siellä jäällä ja sit kauhukseni kattelen tätä yhden kuuskymppisen hyisevää uimashow:ta. Kali kali!

Mutta pilkkiminen on kivaa puuhaa ja iloksemme myös pikkuneiti innostui kovasti asiasta ;-) Mieheni on edesmenneen isänsä tavoin ihan kalahullu ihminen ja voisi viettää kyllä takuulla kaiken vapaa-aikansa mökkeillen ja kalastellen, kesät talvet. Oli siis oikein mukava rentoutumisviikonloppu myös meidän kiireiselle isukille.

Hei Anne-Marie. Ei taitais tulla mitään, edes siitä kastautumisesta. Huih! Vanhempieni mökki on rauhallisella paikalla ja kyllä siellä on tosiaan kiva käydä vähän hiljentymässä ja lataamassa akkuja. Taisimmepa käydä siellä nyt ekaa kertaa tämän vuoden puolella ja oli oikein mukavaa!

Hei Anne, ihan sama täällä. Kaikkien avantouintia kokeilleiden kuulen kehuvan, mutten pysty itse kuiteskaan, kehuista huolimatta moiseen. Siis se ajatuskin jo puistattaa mua, ihan konkreettisesti.

Hei Mari, siis et oo tosissas, että sinä olet pulannut avannossa. Hui jäätävyys! Kevättä on kyllä selvästi ilmassa, etenkin tänään. Aurinko mollotteli niin kauniisti, vaikuttaa kyllä mieleen piristävästi!

Moi Ekaterina. Juu, itse en voisi kuvitellakaan harrastavani avantouintia. Minäkin joskus lapsena pyörin ihan intona saunan jälkeen lumessa, mutten todellakaan voisi edes sitä enää ajatella. Ja just, mitähän ne naapuritkin siitä... ;-)

Mukavaa viikon alkua teille kaikille!

Tuija N. kirjoitti...

Mieli halajais, ruumis ei uskalla... avantouintia siis.
Oliko Lumi innoissaan pikkukaloista, vai onko niin "kaupunkilaiskissa", että syö pelkästään purkkiruokaa?

Sari kirjoitti...

Moi Tuija N. Mulla ei edes mieli halaja avantoon...

Olit aika lailla oikeassa Lumineidin suhteen. Ei kuules maistunut kala neitoselle hälle ;-)

Esmeralda kirjoitti...

Ihania talvitunnelmia kuvissasi!
Minun tekisi mieleni päästä avantoon vuosikausien tauon jälkeen. Vai uskaltaisikohan sitä enää..?

Sari kirjoitti...

Hei Esmeralta ja kiitos kommentistasi. Viikonloppuna oli kyllä kivat ilmat ulkoiluun. Jaa-a, siellä siis taas yksi avantouintia harrastanut. Ei voi vaan ymmärtää... ;-) Minä kun ei voi edes ajatella moista. Johan siinä sydän pysähtyisi mokomasta.