2011-01-11

Makeaa -Sweet

Satuinko viime postauksessa mainitsemaan jotain kevyemmistä aterioista? Okei, ehkä niin, muttei se ole estänyt meitä tyttöjä tyydyttämästä makeannälkäämme.

Did I mention something about eating lighter on my last posting? Okay, maybe so, but it hasn't stopped us girls to fulfil our sweet tooth hunger.

Minähän tosiaan täytin vastikään vuosia, en sentään vielä niitä maagisia pyöreitä sellaisia, eli vielä saan hengittää vapaasti vuoden verran. Sitten voinkin jo ruveta miettimään karkumatkaa, minua nimittäin jo varoiteltiin tulevista synttärijuhlista. Sain vanhemmiltani syntymäpäivälahjaksi (itse asiassa kävin ihan itse ostamassa alennuksesta) tämän kauniin Riviera Maisonin tarjottimen. Kyllä siitä kelpasi eilenkin illalla maistella keksejä, oikein kaksin käsin näytti pikkuneitikin niitä kahmivan. Piti jo vähän toppuutella.

I added my year chart with one more year, but it wasn't those magical round years. So I can still breath for one more year. Then it's time to run away and fast, since I was already threatened about my next Birthday party. I got this beautiful Riviera Maison tray as a present from my parents (well I actually went and bought it myself from after the Christmas sale). Now it's nice to serve cookies from this gorgeous dish, and yesterday my daughter tried to steal cookies with both her hands. Had to calm her down a little.Marenkejakin tein pienen erän. Nämä tosin turposivat uunissa ihan hirmuisen kokoiseksi. Ensi kerralla voisin tehdä hitusen pienempiä.

Täällä meilläpäin muuten tuulee ihan hurjasti ja vaikka lämpöasteiden puolella mennään, niin kyllä vaan viluttaa. Ja meidän piha, se on nyt sitten virallisesti luistinrata! Hiekan ostoon olen lähdössä, just näillä sekunneilla. Heippa hei!

I also made some meringues. These actually got way too big in the oven. Next time I am planning to do smaller versions.

Here in our neighbourhood the wind is just awful and even though we are on the plus side with our celsiuses, it still feels so cold. And our yard, it's officially an ice rink! I am planning to go and buy some sand, right at this moment. Bye bye!

9 kommenttia:

Anne-Marie kirjoitti...

Aivan ihana tarjotin <3
Viitsitkö heittää marenkiohjeella ;-) Näyttävät niiiin syötävän ihanilta(ja vaikka tykkään leipoa,pitää olla tarkat ohjeet...)
Muuten ne mätinapit olivat todella hyviä,meinasin tehdä niitä nytkin kun pidetään pikkujoulut ensi viikonloppuna ;-)(ei löytynyt viikonloppua ennen joulua niin pidetään ne sitten nyt)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Sari kirjoitti...

Moi Anne-Marie. Kiitos, tarjotin meinasi itse asiassa ensin jäädä multa huomaamatta, mutta sitten sen nappasin mukaani, oli ollut esittelykäytössä, mutta kyllä vaan minulle passasi... ;-)

Marengit on kyllä tosi helpot tehdä. Tosin minun tapauksessa pursotin niistä liian isoja ja sitten kun niillä on tapana vielä hiukan kasvaa uunissa, niin olivat ehkä hivenen liiankin muhkuja.

Nyt tein marenkeja ohjeella: 3 munanvalkuaista ja 2 dl sokeria. Ensin vatkasin valkuaisia niin kauan, että niistä muodostui jo sellaisia huippuja ja sen jälkeen lisäsin hiljakseen sokerin. Vatkasin seosta niin kauan, että se muuttui kiiltäväksi ja melko kovaksi (ei lähde valumaan kulhosta). Paistoin miedolla lämmöllä n. 100 asteisessa uunissa vajaan tunnin. Sen jälkeen annoin vielä olla jonkun aika jälkilämmöllä. Lisäsin osaan marengeista karamelliväriä.

Mätinapit ovat minunkin herkkuani. Vitsi, eipä ole vähään aikaan tullut niitä tehtyäkään. Nyt kun muistutit, niin alkoi heti tekemään niitä mieli... ;-)

Et ole muuten ainoa, joka on viettämässä pikkujouluja joulun jälkeen. Olen kuullut saman monelta muultakin. Pitäkäähän hauskaa! Ja mukavaa viikon alkua sinullekin!

Helena kirjoitti...

Kyllä on kaunis blogi. Eihän noita herkkuja kannata syödä, kun näyttävät niin hyviltä tuossa tarjottimella.

Sari kirjoitti...

Kiitos Helena. Ja kyllä kannattaa syödä, lisää keksejä löytyy aina tilalle kaapista... ;-)

Mari kirjoitti...

Onnea synttäreiden johdosta! Tosi kaunis tarjotin... Noita marenkeja pitää kyllä tehdä :)

Sari kirjoitti...

Hei Mari ja kiitos. Marengit on meidän pikkuneidin herkkuja, niitä tulee aina silloin tällöin tehtyä ja elintarvikeväreillä niihin saa vaikkas mitä sävyjä ;-)

Elina kirjoitti...

Onnea synttärisankarille! Marengit on munkin herkkuja, varsinkin jos ne on jäänyt sisältä juuri sopivan tahmeiksi :)

Tuija N. kirjoitti...

Hmm, voisinkin kokeilla noita marenkeja viimeistään pikkuneidin synttärijuhlissa maaliskuussa, mä kun epäilen, että tänä vuonna joudun järjestämään ensimmäiset kaverisynttärit. Aika hyvin olen päässyt niistä kiermurtelemaan tähän asti, mutta nyt taitaa olla edessä. Joten tässäpä sulle postausehdotus: uusia ideoita pikkuneitien kaverisynttäreiden ohjelmaksi, tarjoiluiksi jne. :) Ehkäpä sieltä Ameriikan suunnalta on jäänyt jotain "erityisjuttuja" mieleesi??

Sari kirjoitti...

Hei Elina. Meidän marengit oli tällä kertaa just tuollaisia sisältä tahmeita, tulos tuntuu aina vähän vaihtelevan. Mutta mitä isompia ovat, sen suurempi näyttää olevan todennäköisyys tahmasisustalle... ;-)

Moi Tuija. Joo, jos laitat vielä hiukan karamelliväriä, niin marengeista tulee tosi söpöliinejä. Kaverisynttärithän on ihan kivoja! Ei kun vaan kuppikakkuja ja marenkeja tekemään :-) Meillä on pidetty parina viime vuotena kaverisynttäreitä, tarjoilu on ollut kuppikakku-pikkupizza-linjaa ja siinä sivussa vähän hedelmiä ja muuta pientä naposteltavaa, niin hyvää tulee!