2011-01-09

Leffoja - Movies

Kotona ollaan taas. Laiskoja viimeisiä lomapäiviä. Leffoja, ulkoilua, lumilinnojen tekoa, alennuksissa pörräämistä ja kevyempää syömistä. Huomenna tyttärellä edessä taas eskari ja äidillä... Nii-in, äidinkin olisi aika kehitellä jotakin.

Home again. Lazy last christmas break days. Movies, being outside, making snow castles, going to the after the christmas sales and eating a bit lighter meals. Tomorrow our daughter goes back to Kindergarten and mom... Ye-ah, mom also needs to figure out something.


Kartutimme kuitenkin leffavalikoimaamme aiemmin tänään tämännäköisellä sekalaisella kokoonpanolla. Kannattaa suunnata Anttilaan ja kohti alehyllyjä, jos vain suinkin satut olemaan elokuvien ystäviä. Lähes kaikki näistä olivat tarjolla Blue-rayna, kohtuuhintaan.

Aiemmin päivällä katselimme jo Nanny McPheen, Chocolate Factory jäi meiltä hiukan kesken (tytön piti mennä nukkumaan) ja nyt lataan koneeseen Traveling pants 2:en. Minä olen muuten jäänyt koukkuun Gossip Girl sarjaan, joka ehkä kuulostaa hivenen huvittavalta lähes 40-vuotiaan suusta kuultuna. Mutta arvanet kai, miksi tämä elokuva tarttui käteeni. Blake Lively osui kannesta silmiini ja niinpä tämän nappasin. Mukana tässä elokuvassa on kyllä muitakin varsin nimekkäitä nuoria naisia, kuten Ugly Bettyn America Ferrera ja Gilmore Girlsin Alexis Bledel. Ennakko-oletus: kevyttä tyttömäistä hömppää, saa nähdä osuiko arvaukseni oikeaan.

Mutta nyt aion keskittyä rauhalliseen elokuvailtaani! Nähdään taas!

We added these movies to our movie library going through discount racks earlier today. You may want to go to Anttila, if you are a movie lover and if you live here in Finland. Almost all of these were Blue-rays and very reasonably priced.

Earlier today we saw Nanny McPhee, we didn't quite finish Chocolate Factory, since our daughter had to go to bed. But now I will start enjoying The Traveling pants 2. By the way I am hooked with the series Gossip Girl, as silly as it may sound from a mouth of a soon 40 year old. But you may guess why I bought this one. I saw Blake Lively on the cover and I thought, okay let's see. There are couple of other quite well known young actresses here also, America Ferrera from Ugly Betty and Alexis Bledel from Gilmore Girls. Pre-assumption: light girly nonsence, will see if I was right.

Okay, now I will go enjoy my quiet movie night! See you soon!

19 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Leffoja tulee aina bongailtua alehyllyistä. Nykyään tulee nuo melko uudetkin elokuvat edulliseen hintaan aika nopealla aikataululla.

Mammothin olen noista leffoistasi nähnyt. Se oli ihan hyvä, mutta jää vähän sellaiseksi "hassuksi". Vertaisin fiilistä vaikkapa Brad Bittin ja Cate Blanchetin tähdittämään Babeliin.

Mukavaa leffailua!

Sari kirjoitti...

Moi. Sama juttu täällä, alehyllyjä tongin leffoja bongaillen. Ja minulle käyvät myös vanhemmat sellaiset, näistäkään en ollut sattumoisin nähnyt yhtäkään.

Mammothista olen kuullut hyvää, siksi sen päädyin ostamaan. Jos fiilis on jollain tapaa samanlainen kuin Babelissa, niin luulenpa pitäväni. Taidankin katsoa sen sitten seuraavaksi, jo heti huomenna... ;-)

Sooloilija kirjoitti...

Anttilassa on tosi hyviä tarjouksia aina. Sieltä monet leffat ostelen.

Mutta täytyy tähän todeta, että kun tv:stä tuli lauantaina suomeksi dubattu Nanny McPhee-elokuva niin herranjestas, että oli huonosti tehty koko homma! Vaikka laittoi tv:stä äänen täysille, ei tahtonut kuulla mitään. Mikähän siinä oli tökkinyt, kaikki äänet ihan hukkuivat jonnekin.. Ei se dubbaus ole aina kovin korkealaatuista Suomessa, vaikka sitä jossain taholla on kovasti kehuttu, että ammattitaitoista on. Tuon elokuvan kohdalla se oli TOSI surkeaa.
Kiinnittikö kukaan muu huomiota?

Sooloilija kirjoitti...

Ps. Mammoth on järkyttävä elokuva. Minua se kosketti enemmän kuin Babel, vaikka sekin on todella koskettava elokuva.
Mammoth on Moodyssonin elokuvien tapaan jotenkin semmoinen, että siinä on paljon inhorealismia. Dokumentaarinen aineisto karmii.
Mammothia en ehkä katso enää uudelleen. Mutta tärkeä elokuva.

Anonyymi kirjoitti...

Mekin katsottiin tänään elokuva, ja vieläpä erikoisen hyvässä seurassa :). Elokuva itsessään oli todella huono, piti olla huumoria, mutta ei ainakaan meidän nauruhermoja kutkuttanut kertaakaan, pari ärräpäätä melkein taisi päästä, hih. Elokuvan oli Cyrus.

t. Raija

Anne-Marie kirjoitti...

Meilläkin ostetaan paljon elokuvia ja käydään katsomassa elokuvissakin.Perjantaina kävimme katsomassa uusimman Vareksen..hyvä oli!
Joulun pyhinä katsoimme "klassikkoja" (Rio Bravo,Aamiainen Tiffanylla jne..)Jännää katsoa vaihteeksi tosi vanhoja,nythän Teema esitti viikonloppuna kaksi Audrey Hepburnin elokuvaa.

Mukavaa ja leutoa tammikuun alkua! ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Täällä toinen 40v äiti,joka koukkuuntui Gossip Girliin ja katsoi ekan ja tokan tuotantokauden viikossa aamuyön tunteina!
Ihana sarja.

Ja ihanaa Uutta Vuotta sinulle!

-Siiri-

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Minua taas ärsytti Anttilan ale, kun siellä tuntui olevan vain ne samat leffat, mitä yleensäkin :/

Tuo Mammutti on muuten minunkin mielestäni hieno ja tärkeä elokuva. Ei kovin mieltä ylentävä, mutta hyvä katsoa edes kerran. Tuon Traveling Pants 2 näin jostain syystä pari vuotta sitten ja olin positiivisesti yllättynyt, sillä siinä oli yllättävänkin syvällisiä sävyjä.

Sari kirjoitti...

Moi Sooloilija. Anttilassa bongaa hyviä alennuksia ;-) Mekin yritimme katsella sitä viikonlopun dubattua Nanny McPheetä ja oli aikas karmia kokemus. Tyttö sitä katseli, minä en tohtinut...

Mammoth oli tosi hyvä. Myös minä pidin siitä enemmän kuin Babelista, vaikka olikin sävyltään hiukan erilainen elokuva, mutta mua kiehtoo tuollainen tarinoiden päällekkäisyys. Mulla oli vaan koko leffan ajan sellainen tunne, että kohta tapahtuu jotain kauheaa ja mä huomasin myös seuraavani Williamsin näyttelijäsuoritusta tosi tarkkaan, hänellä kun oli leffaa tehtäessä varmasti ahdistusta omassakin elämässään, mutta hienosti suoriutui. Kaikinpuolin hieno elokuva.

Hei Raija ja kiitos kommentista. Ha haa, taidankin tietää, että missä seurassa. Ettei vaan meidän perheestä olisi joku P:llä alkava ollut teillä iltaa istumassa...;-) En ole kuullut Cyruksesta, pitääpä Googlettaa. Ja kiitos jo etukäteen suklaalähetyksestä, maltan tuskin odottaa!!!

Hei Anne-Marie. Ja ihan ensiksi, kiitos ihanasta ylläristä, joka odotti mua kotona!!! Ja toisekseen, leffojen katselu on ollut mulle rakas juttu, Yhdysvalloissa ramppasin leffoissa tämän tästä, täällä uudella paikkakunnalla asia on hiukan toisin, kun tuo leffateatterikin on niin hirmuisen pieni ja leffavalikoima aika suppea. Mutta mä olen nyt kuiteskin vakaasti aikonut pitää tästäkin lemppariharrastuksesta kiinni ja vuokrailen tai ostan sitten vaikka vähän vanhempia leffoja, jos ei muuta.... Vares on vielä näkemättä. Kävin viime viikolla katsomassa Audrey Tautoun tähdittämän Täysihoitolan ja voin suositella, jos pidät vähän romanttissävyisistä ranskalaiselokuvista.

Mä huomasin myös, että Hepburn leffoja pyöri telkussa, ne ovat aikas kivoja klassikoita. Minä lainasin juuri kirjastosta Gregory Peckin To Kill a Mockingbirdin, jonka olen nähnyt viimeksi varmaan joskus 90-luvulla. Aion katsastaa, miltä leffa tuntuu nyt näinkin paljon vanhempana.

Moi Siiri, no joo, täällä toinen aamuyön tuntena Gossipia tuijotellut. Ihan pähkähullua, vaan minkäs teet. On vaan saanut mut ihan koukkuun... ;-)

Moi Päivi, kato mulle nää Anttilan aletkin on ihan uutta... ;-) Ja toisekseen, mulla on nyt ollut pientä taukoa leffajanoni sammuttamisessa, että tuntuu nyt just siltä, että kaik menee. Saanko udella sulta, että suosittelisitko Saltin ostamista vai kannattaisiko vaan vuokrata?

Minä pidin Mammutista enkä nyt joteskin nähnyt sitä niin hirmuisen synkkänä. Kyllähän siinä tuotiin esille hyvinkin vakavia asioita eri näkökulmista, mutta minusta se tapa, jolla niitä käsiteltiin oli osuva ja toimi minun kohdallani niin, että voisin hyvin katsoa leffan toistamiseenkin. Minä ihastuin niihin kaikkii miljöö-kuviinkin. Se New Yorkin asuntokin oli ihanan valoisa ja täynnä upeaa, räiskyvää taidetta. Sellaisia kivoja yksityiskohtia kaiken sen vakavuuden keskeltä löysin.

Traveling Pants 2 oli positiivinen yllätys ja minustakin oli kiva huomata sen sisällössä myös jotain syvällisempää... ;-)

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Tuosta Saltista - minusta se oli ihan ok, mutta en välttämättä ostaisi itselle. Ei niin kovasti kolahtanut :)

Sari kirjoitti...

Okei, siis vuokraamaan ;-)

Sari kirjoitti...

Anne-Marielle pieni korjaus vielä edelliseen kommenttiini. Tautoun tähdittämä leffa ei ole Täysihoitola niinkuin tuossa tohkeissani väärin kirjoitin, vaan Täysihoito... ;-) Ihan vaan siltä varulta, jos satut leffasta kiinnostumaan.

Anne-Marie kirjoitti...

Pidän hömpästä,pitää pistää korvan taakse... ;-)
Odotan filmilähetystä Homeenteriltä...lisää elokuvia tulossa ja sillä aikaa tuijotan Bonesin viimeisintä vuosikertaa ;-)

Sari kirjoitti...

Tuo on hömppää, mutta kyllä siihen sisältyy hauskoja tilanteita, nasevuutta ja sellaista kivaa, rennon ranskalaista tunnelmaakin.

Homeenter, hmm, pitääpä heti Googlettaa... ;-)

Anne-Marie kirjoitti...

Löysit varmaan Homeenterin..tilasin 9 elokuvaa vähän yli 50€ ja nyt on taas katsottavaa hömpästä klassikkoihin ;-) (paketti tuli eilen)Muutama piti tilata sellainenkin jotka on jo nähty mutta kolahtivat ja haluan nähdä uudestaan (mm.The Bucket list)

Jos välimatka olisi vähän lyhyempi täällä olisi leffoihin kaveri ;-)
Hömppää ja namuja..yes! ;-)

Sari kirjoitti...

Joo, aika vaarallinen sivusto! Tässä nyt voi seurata se, että joudun liittymään...

Ehdottomasti oltais heti leffassa, jos asuttais lähempänä toisiamme. Ja just noin, hömppää ja namuja. Vaiks väliin sit pakko saada tyydyttää draamaleffojen himoakin. Ja loppupelissä miltei kaikki käy, paitsi kauhu.

Anne-Marie kirjoitti...

Joo,kaikki paitsi kauhu ja scifi menevät.
Tänään katsoin jo "karkausvuosi" videon..ihan ok !
Hyvää yötä ;-)

M kirjoitti...

Täällä myös yksi Gossip Girl -fani :) Juonihan on niissä aivan loistava ja parasta on tosiaan katsoa tuotantokausia putkeen, muutamassa päivässä ;)

Sari kirjoitti...

Moi Anne-Marie. Scifi menee, mutta kauhu ei. Leap Yearin muistan minäkin. Taisin jopa kirjoittaa siitä viime vuonna arvostelun Episodiin, jonne olen tehnyt satunnaisesti leffa-arvosteluja ;-)

M, mä olen kans katsonut niitä yöllisiä jaksoja ja joku niissä vaan koukuttaa. Ja muutenkin janoa katsella New Yorkin katukuvaa ja sitä ympäristöä, jossa nämä nuoret rikkaat asuvat.