2010-11-18

Makuuhuoneesta - From the bedroom

Tässä taas muutama kuva uudesta kodistamme. Makuuhuoneemme avautuu maitolasisten lasiovien takaa talon toisesta päädystä. Vanha king size sänkymme mahtui sinne juuri ja juuri. Siis kyllä vaan, myös makuuhuoneemme on pienempi kuin vanhassa kodissamme. Mutta en valita.

Suomessa neliöt jaetaan järkevästi, kun taas Yhdysvalloissa hukataan usein neliöitä toiseen ja jopa kolmanteen olohuoneeseen ja erillisiin ruokailutiloihin, mutta esimerkiksi kunnollisia kodinhoitotiloja ei löydy yhdestäkään talosta.

Here are some photos of our master bedroom. It opens behind milk glass doors from the other side of our house. Our old king size bed fit barely to our new bedroom. So yes, also that room is a bit smaller than in our previous house. But I am not complaining.

In Finland square footage/meters are divided with a common sense whereas in U.S. I sometimes wondered how come houses had to have so many living areas and separate dining areas and then there was no space for utility room etc.

Kiinnitin makuuhuoneen päätyseinään tällaiset kivat tekstitarrat, jotka toin mukanani Yhdysvalloista. Aika siirappisen romanttisethan ne kyllä ovat, mutta niin olen minäkin, eikä mieskään yhtään murissut. Valkoiset seinälamput ovat löytö Raision Ikeasta á 9.90 e.

I put these text stickers on the bedroom wall, which I brought with me from the U.S. They are quite romantic, but so am I and my husband didn't bark at all, so there they are now. Those white wall lamps are finds from a local Ikea, ´a 9.90 e.


Yhdysvalloista minulle jäi hassu tapa kasata sänky täyteen koristetyynyjä. Mutta minkäs sille mahdan, kun ne näyttävät niin kivoilta? Huomasin tänäänkin hipelöiväni kivoja koristetyynyjä läheisen ostoskeskuksen sisustusliikkeessä, jonne eksyin hammaslääkärireissun jälkeen. Yksi asia, josta pidän ihan mahdottomasti tässä pienessä uudessa kotikaupungissani on se, että täällä kaikki palvelut (niin tarpeelliset kuin ne vähän tarpeettomammatkin, kuten sisustuskaupat... gulp) löytyvät tosi läheltä.

From the years in the U.S. I was left with this funny habit of piling a lot of pillows on the top of our bed. But really, what can I say, they just look so nice, you know. And suprisingly just today I found myself looking at some nice decorative pillows when ending up visiting a local mall and one nice decoration boutique after my dentist visit. One thing I really enjoy about living in a small city like this is the fact that everything is so close to you.

Vanha perintölamppukin löysi paikkansa makuuhuoneesta.

An old inherited ceiling lamp also found it's place in the bedroom.

Ja tällaisen koristehärpätyksenkin päädyin tuomaan Yhdysvalloista mukanani. Tarkoituksena oli laittaa se tuon vanhan lampun ylle katon rajaan. Vaan onkohan jo vähän liikaa? Vanha lamppukaunokainen kun on kuitenkin pääosassa, enkä halua, että tämä koristeboordi vai mikä lie nyt onkaan nimeltään vie liikaa huomiota vanhalta kaunokaiselta.

Viikonloppuna tapaamme muutamia ystäviä ihan pienimuotoisten tupareiden merkeissä. Tiedossa siis kiva viikonloppu, jonka valmistelut taidan jo aloitella huomenna. Toivottavasti sinullakin on tiedossa mukava viikonloppu!

And this sort of decorative lamp base I also brought with me from the U.S. I was planning to assemble it to the base of this old ceiling lamp. But now I find myself thinking if it is too much? The old beauty being the main attraction I feel like this base might make it too busy. And I just want the old beauty to be the main focal point.

During the weekend we are going to see a small group of friends when having just a little house warming party. So we are going to have some fun time with friends and I think I am going to start the preparations already tomorrow. I hope you are also going to have a wonderful weekend!

15 kommenttia:

Marianne kirjoitti...

Onpa ihana tuo teidän uusi koti!
Nyt vasta ajan kanssa kävin kuvat läpi.
Ja vau, mikä vanha lamppukaunotar teillä makkarissa!! Malttaako ollenkaan sulkea silmiä, kun tuollainen roikkuu yläpuolella :)

Anne-Marie kirjoitti...

Kauniita huoneita paljastuu koko ajan lisää!

Minun mielestäni tuo "härpäke" korostaisi tuota kaunista lamppua ;-)

Mieheni nauroi minulle,että pian meidän sänkyyn me emme mahdu kun tyynyt vievät kaiken tilan ;-)

Janniche kirjoitti...

So nice blogg! And the loveliest cat!!! He looks like mine!!:)
I think i have to come back here, so i will foollow you:)

Janni (from Norway)
Duse Pasteller

Kaarina kirjoitti...

Hei, muistatko mistä ostit nuo tekstitarrat? Voisin itsekin haluta meille vähän vastaavat hommata.. :)

Vekarus kirjoitti...

Minustakin härpäke sopisi loistavasti yhteen lampun kanssa.

Mukavaa loppuviikkoa!

Esmeralda kirjoitti...

Taitaa olla rosetti nimeltään tuo kattokoriste. Minustakin se sopisi hienosti lampun kanssa! Kokeile ihmeessä! Itsekin tykkäisin rosetista, mutta ei taida meidän kattomateriaalien kanssa sopia yhteen.

Makuuhuone on oikein kauniin ja kotoisan näköinen! Sängynpääty on upea. ja saahan sitä makkarissa olla lällyromanttistakin! <3

Oikein ihanaa viikonloppua!

-J- kirjoitti...

Minustakin sängyssä pitää olla paljon tyynyjä :) Mukavaa tupariviikonloppua teille!

Anonyymi kirjoitti...

On amerikkalainen tyyli ;O) Tyynykasa houkuttelee pomppaamaan petiin nukkumaan, eli ei välttämättä mikään paha asia lainkaan! Suomessa kämpät on niin pieniä, ainakin täällä Helsingin keskustassa, että raivostuttaa..

Elina kirjoitti...

samaa mieltä tusota koristeesta. Itsekin olen hulluna tekstitarroihin, meillä on niitä pian joka huoneessa :))
Itse olen tilannut esim. sateenkaarentaa-nettiputiikista. (Kaarinalle tiedoksi) Muistaakseni siellä on tuota samaa tekstiä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania romanttisia juttuja =) ! Mukavia tupareita ja viikonloppua ! Kuullaan taas =) !

Sari kirjoitti...

Hei vaan kaikki ja kiitos teille kivoista kommenteistanne, niitä on aina kiva lukea ;-)

Marianne, uusi koti on edellistä pienempi, mutta omasta mielestäni jotenkin kodikkaampi, vaikka itse sanonkin. Lamppukaunotar majaili pitkään vanhemmillani ja äitini totesi, että kauniin lampun saimme ja kyllähän se on, tosi kaunis sellainen.

Hei Anne-Marie. Ja kiitos, tuo härpäke varmaan vielä päätyy kattoon, kunhan saan miehen houkuteltua sen asentamiseen. Itse en uskalla sitä ruveta tuonne kattoon räpeltämään. Haa, siis siellä toinen tyynynkerääjä... ;-)

Hi Janni and thank you for your comment. And you are welcome back here anytime, always nice to have new readers. Another cat lover I assume, we have thought about having a cat for long long time and now finally when moving back to Finland we could fulfil this dream.

Hei Kaarina, nuo tekstitarrat on ostettu Yhdysvalloista Kohlsin tavaratalosta, mutta ovat vanhaa mallistoa, jotain vastaavaa voi kyllä olla tarjolla muissa tavarataloissa, ehkä myöskin Kohlsilla.

Hei Vekarus. Siis eikun kokeilemaan härpäkettä kattoon... :-) Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

Moi Esmeralda. Ai se on nimeltään rosetti, enpä olisi tiennyt. Juu, kyllä me sitä varmasti kokeillaan. Katsoo sitten, miten se kattoomme mallaa.

Makuuhuoneemme on tosiaan melko pieni, mutta minustakin ihan viihtyisä. Eikä niitä neliöitä etenkään vanhempien makuuhuoneessa tarvita, tyttärelle halusimme ison huoneen, jotta hänellä olisi tilaa leikkiä. Niinpä hän sai sen talon "isoimman" makkarin. Ja niin, eikö sitä romanttistakin saa vähän olla, etenkin makuuhuoneessa... ;-)

Hei J. Siis sielläkin tyynykasojen ystävä. Kiva huomata, etten ole ainoa tämän tyynyvillitykseni kanssa... ;-) Mukavaa viikonloppua sinulle!

Moi Mikaela. Yllättäen joo amerikkalaista tyyliä löytyy meidän kodista aika paljon. Ja tyynyjä, niitäkin aika suuri määrä. Suomalaiset asunnot ovat kyllä usein melko pieniä, mutta ainakin näin omakotitalossa asuessa tuntuu, että neliöt on hiukan järkevämmin jaettu.

Itse en ainakaan koskaan Jenkkilässä ymmärtänyt sitä, miksi meidän talossa oli kaksi olohuonetta ja joillain tuttavilla jopa kolme...? Btw, pitäkäähän hauskaa huomenna!!!

Moi Elina. Tekstitarroja olen minäkin nyt viljellyt tänne kotiimme, niiden lisäksi lasiovissa keikkuu myös kissoja, voikukkasia yms. Kiitos vinkistä, toivottavasti Kaarinakin sen täältä poimii ;-)

Hei SuurellaSydämellä. Ja kiitos, romanttisella pitää olla kaikkea romanttista. Tupareita jo täällä valmistellaan kovalla tohinalla ja vaikka ovatkin pienimuotoiset, en malta olla touhottamatta... ;-) Mukavaa viikonloppua myös sinulle ja ollaan kuulolla!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Teillä on kaunis koti.
Tosi ihana sänky...onko sekin tuotu maailmalta vai löytyykö ihan täältä meidän mööpelikaupoista?

Meilläkin on ollut rautasänky ja kadun sen myymistä.Olisihan senkin saanut maalattua(silloin oli valkoinen ja nyt mielisin tummaa).

Mutta mieli muuttuu ja joskus sitä hakee omaa tyyliään ja nyt haluaisn sen sängyn takaisin ;) -M-

Sari kirjoitti...

Hei Anonyymi M. Ja kiitos sinulle kommentistasi. Sänky on sekin tuotu Yhdysvalloista, ostin tuon rautaisen sängynpäädyn käytettynä, ei ole siis kokonaan rautarungolla, ainoastaan tuo pääty on rautaa.

Mutta arvelisin, että rautasänkyjä voisi löytyä hyvinkin myös täältä Suomesta. Ainakin sellaisia on osunut silmiini erinäisissä blogeissa.

Itsellä sama juttu, että vuosien varrella on tullut luovuttua muutamista sellaisistakin huonekaluista, joiden myyminen on jälkeenpäin kaduttanut :-(

Mukavaa sunnuntaita sinulle!

Mervi K kirjoitti...

Sari kyllä olet saanut luotua taas upean tunnelman kotiisi! Kertakaikkisen viehättävä!!!

Sari kirjoitti...

Moi Mervi ja kiitos sinulle mieltä lämmittävästä kommentistasi. Kiva on ollut saada kotia laittaa ja nyt tämä alkaa jo näyttämään meidän kodilta... ;-)

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!