2010-11-23

Rokotukset - Shots

Rokotukset ovat olleet viime päivien puheenaiheena perheessämme. Olemme tuumailleet, ottaisimmeko koko perhe influenssarokotukset vaiko emme. Mies sen joka tapauksessa saa jo työnsä puolesta, mutta entäs me? Tytär ja minä? Aiemmin olemme aina ottaneet, mutta kiinnostaisi tietää, miten on esimerkiki sinun perheessäsi? Otatteko joka vuosi kausirokotteet?

Shots have been the topic of discussion in our family. We have been thinking about getting the flu shots or not. My husband will take it anyways cause it is required because of his job, but what about my daughter and me? Previous years we have always taken all the shots, but now I am curious to know how you feel about flu shots?Tämä neiti joka tapauksessa saa tänään influenssarokotuksen sekä kissaruttorokotuksen. Kuukausi sitten annettiin rokotusten eka erä ja Lumi-poloinen meni rokotuksen jälkeen todella huonoon kuntoon. Suorastaan jo hivenen pelkäsin kissamme puolesta, niin tokkuraiseen ja tiedottomaan olotilaan tämä pieni lemmikkimme toimenpiteen jälkeen jostain syystä vaipui. Eli hiukan tämänkin päiväinen rokotussessio jo etukäteen pelottaa.

Lisäksi tänä aamuna onnellisesti kehrätessään kissaystävämme sai jonkinlaisen yskänkohtauksen. Tai ainakin se siltä kuulosti. Poloinen kehräsi ja kakoi samaan aikaan. En tiedä, olisiko karvapallo hiukan ollut tuloillaan nieluun, mutta enpä ole moista ennen kuullut, vaikka monta kissaa on perheessämme kasvanut ja monenlaista tullut nähtyä. Tämäkin nyt sitten hiukan huolestuttaa. Pitänee mainita asiasta tohtoorille...

This little lady will get her shots today, including flu shot and cat plaque shot (is it called this, I am not sure). Month ago she got her first set of shots and she was not feeling very well after that session. She fell almost to unconsciousness and this is something I already worry about today.

On top of that our little cat got some kind of cough attack this morning. She was happily purring in our bed and then all of a sudden she started to cough and purr. I don't know if there was a fur ball trying to come out of her throat or what it was, but I haven't heard this kind of thing earlier even though I have had quite many cats in my family. So this also worries me a bit. I am going to mention this to the vet also...

15 kommenttia:

Lumipyry kirjoitti...

H1N1-rokotukset otettiin, mutta muuten ei ole influenssarokotuksia otettu meidän perheessä. En tiedä kissojen rokotuksista tarkemmin, mutta koirille otan vain yhden kerrallaan jotta reaktioriski pienenee. Tätä eläinlääkäritkin suosittelevat.

Sari kirjoitti...

Hei Lumipyry. Meillä rokotukset vielä itsellä ottamatta, kissalle annettiin viime kuussa useampi rokotus samanaikaisesti ja reagoi voimakkaasti. Jännä juttu oli se, että rokotteet antanut lääkäri on eläinlääkäriliiton pj. Muttei sanonut mitään siitä, että rokotukset kannattaisi antaa yksi kerrallaan. Itse kummastelin moista yhdistelmärokotetta.

Mari kirjoitti...

Työn takia otin kausi-influenssarokotteen. Muut meidän perheessä ei sitä ota. Sikainfluenssarokotteet ottivat lapset, mutta itse en ottanut, eikä mies. Nyt oon ollu viimeiset neljä päivää yli 39 asteen kuumeessa. Ihan koomassa suorastaan. Johtuko lie rokotteesta? Jos johtui, niin en suosittele;)

Sari kirjoitti...

Moi Mari, mieheni on myös ottamassa influenssarokotteen työnsä vuoksi, etenkin kun matkustelee paljon. Ja hei Mari; onnea, en ole edes hoksannut sitä, että olet palannut takas työelämään!

Meillä itsellä vielä vähän auki se, miten tehdään rokotteiden kanssa, tyttärelle toki olen miettinyt esim. juuri tuota H1N1-rokotetta. Hmm, aikamoisen kuumeen olet saanut, voi tosiaan liittyä tuohon rokotteeseenkin. Paranemisia!

Miia kirjoitti...

Kannattaa sille lääkärille sanoa, että kissalle tuli oireita. Ei oo koskaan otettu influenssarokotetta.

Anne-Marie kirjoitti...

En ole koskaan ottanut kausi-influenssaroketotta enkä meinaa sitä nytkään ottaa.Muu perhekään ei ole koskaan ottanut.H1N1-rokoteen jouduin ottamaan työn puolesta ja sain siitä oireita,muut perheenjäsenet eivät ottaneet sitäkään.

Muistelen ,että silloin kun meillä oli koira ja kissa eivät eläinlääkärit pistäneet kuin yhden piikin kerrallaan!

Sari kirjoitti...

Moi Miia. Mä tosiaan mainitsin asiaasta lääkärille ja hän vaihtoi rokotevalmistetta. Sanoi, että kissamme on luultavasti saanut jonkinlaisen allergiareaktion. Kiva!

Omat rokotepäätökset ihan auki, niin monenlaista juttua ollaan kuultu (niin negatiivista kuin positiivista) ettei oikein tiedä, miten tekisi tänä vuonna.

Moi Anne-Marie. Ahaa, eli ette siis ole juuri rokotteita ottaneet ja ymmärtääkseni kuitenkin säästyneet ilkeiltä taudeilta? Hmm, pitänee pohtia.

Jostain syystä kissamme sai melkoisen rokoteannostuksen samalla kertaa. Jos oikein ymmärsin, niin siinä rokotteessa oli kaksi erilaista influenssarokotetta ja kissaruttorokote yhdistettynä, ei siis ihme, että kissamme oli aivan tajuttomuuden rajamailla. Ei enää tuollaisia settejä kiitos!

Anne-Marie kirjoitti...

Voi Lumi parka!

En ole ikinä sairastanut influenssaa(pitää koputtaa puuta)eikä muutkaan perheenjäsenistämme.En ole rokotusvastainen,mutta mielestäni koska olemme perusterveitä niin sairastaminenkaan ei ole "vakavaa".
Mutta tästä on varmaan niin monta mielipidettä kuin on kysyjääkin ;)

Laura kirjoitti...

Voi kisuparkaa :(
Meilläkin kissa reagoi rokotukseen, oli sen jälkeen todella väsynyt ja tärisi nukkuessaan. Ei tuntunut kivalta... Onneksi meni nopeasti ohi

Aivan suloinen kissa, itselleäni oli muinoin lähes samanlainen, ehkä vaan hieman pitempikarvainen :)

Laura

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. Oli kyllä aika raasu tuon ekan rokotuksen jälkeen. Vaan nyt ei oikeastaan reagoinut mitenkään, onneksi.

Meillä mies ja tytär sairastivat pari vuotta sitten Yhdysvalloissa influenssan eikä se ollut kyllä mitään kivaa katseltavaa. Toisaalta olen miettinyt, että saivatko tuolloin siihen jonninmoisen vastustuskyvynkin? No mutta, meillä vielä hiukan tämä kysymys vielä auki.

Hei Laura. Oli kyllä aika pelottavaa, miten voimakkaasti Lumi reagoi tuohon ekaan rokotukseen, joka oli siis yhdistelmärokote. Ja hän oli aivan sekaisin ja tokkurassa koko sen päivän ja illan, en saanut yöllä kyllä nukuttua. Mutta onneksi nyt ei ole sama vaikutus, rokotusta vaihdettiin.

Äidilläni on ollut myös nuorempana samanlainen kissa, mutta täysangora, jolla vähän pidempi turkki. Tämä neiti oli ottaessani melko hentokarvainen, mutta nyt turkki on alkanut tuuheentua ja on tuosta kaulan kohdalta hauskasti oikein muhkea. Puolipitkäkarvainen on kissamme, puoliksi norjalaista metsäkissaa ja puoliksi siperiankissaa. Lumen emo oli aivan samannäköinen kuin tämä meidän neiti. Rauhallisin tapaus, minkä tiedän (lukuunottamatta aamuhepulikohtauksia, jolloin mennään ja lujaa). Tänäänkin oli niin tyynenä, vaikka sai piikin pyllyynsä.

Janniche kirjoitti...

Soo cute cat!! And im amazed how much it looks like my Leon!!!
Same pink ears with white hair in, pink nose and pink feet! Lovely!!

Janni,
Duse Pasteller

Miia kirjoitti...

Joo ajattelinkin et oisko jotain sellasta.. Nyt vaan sitten muistaa joka rokotusten yhteydessä sanoa, ettei sitä tiettyä lääkettä :) Hyvä ettei tullut nyt sellaisia oireita.

Sari kirjoitti...

Hi Janni. Oh my, is it the cat on your shoulder on that tiny picture? My mom used to have a cat like this and since the day I saw a photo of her white cat I have wanted a cat like that. Our Lumi (Snow) is the kindest cat I have ever had and I feel lucky, since we have a 6 year old daughter and our cat has to be very adaptable.

Moi Miia, jatkossa sanon kyllä heti tuosta reaktiosta. Sen verran huonoon kuntoon kyllä kissamme veti, ettei enää toista kertaa kärsi sellaista katsella.

Tuija N. kirjoitti...

Influessahan voi olla joka vuosi erilainen, joten kerran sairastettu ei välttämättä anna suojaa uuteen influenssaan. Meillä on koko perhe viime talvena ottanut sikainfluenssarokotteen, kenellekään ei tullut siitä mitään oireita. Pari tuttua sairasti varsinaisen sikainfluenssan, ja pirunmoinen tauti oli. Toinen oli viikon sairaalassa ja toisella kesti kokonaisuudessaan noin 6 viikkoa. Kumpikin sanoi, ettei koskaan ole ollut NIIN kipeä.

Itse otin tänä syksynä ensimmäisen kerran varsinaisen influenssarokotteen. Ei mitään oireita, pari päivää käsivarsi pistoskohdasta vähän arka. Ja muuten, tämän syksyinen influenssarokotehan sisältää suojan myös sikainfluenssaa vastaan (ilman sitä pelättyä adjuvanttia).

Mutta onhan siinä pohtimista, että ottaako vaiko ei. Sillä välin, kalaöljykapseleita naamaan ;)

Sari kirjoitti...

Moi Tuija. Sitä tässä mietinkin, että miten mahtaa tuo kerran sairastettu tauti suojata. Eli ei välttämättä lainkaan.

Meillä oli neidin koulussa parilla lapsella sikainfluenssa ja pitkään nuokin lapset sairastivat. Hiukan olen kääntymässä rokotteen puolelle, pitää nyt vielä miettiä.