2010-05-31

Hampaasta uuteen tuoliin -
From a tooth to a new chair

Viime päivät ovat olleet täynnä kaikenlaista pientä tapahtumaa. Viime viikon tiistaina ja torstaina olen pulannut vesi-aerobicissa ja perjantaina istunut tosi leppoisassa ja mielenkiintoisessa kirjailija-illassa tällä tunnelmallisella takapihalla. Lauantaina kävimme vielä kymmenen naisen voimin katsomassa tämän elokuvan ja leffassa ollessani tyttäreltäkin sitten vihdoin irtosi...

Last days have been full of different activities. Last week I went to water aerobics and also listened to a very relaxing and also interesting writer's evening in
this beautiful backyard. On Saturday we went (ten ladies all together) to see this movie and while I was at the movies my daughter finally lost...


... kauan heilunut etuhammas. Voi että sitä riemua!

... the forever wiggling front tooth. Oh boy someone was happy to lose this one!


Ja tyttären huonekin uudistui miltei puolivahingossa kuluneena viikonloppuna. Se siitä seuraa, kun lähtee tyttären kanssa kirppareille. Neidin kanssa ihastuttiin kuvan taka-alalla näkyvään tuoliin ja saman sarjan verhoon ja matkaan lähtivät. Ja sitä kautta muuttui myös koko ilme tyttären huoneessa. Nyt on jo paljon isomman tytön oloinen huone!

And our daughter's room also got a new facelift during this past weekend. This is what happens when you go to garage sales with your daughter. We both fell in love with that hot pink chair and the curtains that came with it, so we just had to buy them. And then of course we changed the whole room while we were at it, which now looks much more like a big girl room than before.


Tuolille istahtivat neidin lemppariponit ja viereen asettui vanha Pottery Barn Kidsistä ostamani yöpöytä, jonka olen maalannut valkoiseksi. Hauskat nuo pienet helmikirjailut tuolin helmassa.


Those two My Little Ponies babies went to sit to this chair immediately and next to it is a Pottery Barn night stand I bought some years back and which I painted white afterwards. Can you see those little details at the hem of this chair. So cute!


Samalta kirpparikierrokselta löytyi kotiin myös tuo hauska Pink-koira. Lähes kaikki kuvan pikkuesineet ovat löytöjä kirppareilta.


From the same garage sale tour we found that cute Pink dog (yes, it is from VS). Most of these little things are finds from garage sales.


Ja sitten leikkimään. Meidän tyttären haaveammatti on tässä iässä kuvan mukaisesti opettaja. Oikeanpuoleisessa kuvassa on meneillään lukuhetki ja oppilaat istuvat niin hiirenhiljaa, että....


And then it's time to play. At this age our daughter wants to be a teacher and in the photo at right she is having a reading session. And all the students were so quiet and sat so still...

19 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Valloittava tuoli! Ja ihana huone muutenkin!

Tärkeä etappi tuo hampaan tippuminen, kävikö hammaskeiju? :)

Jael kirjoitti...

Ihanan romanttisen hempeä huone pikku prinsessalla! Ja samaa minäkin ajattelin kysellä hammaskeijusta kuin Teija tuossa ylempänä......

Nina kirjoitti...

suloista... :) Ihana tuoli ja ihania esineitä... Kivoja kirpparilöytöjä olet tehnyt. Meillä on myös nuo hampaat tippuneet pikkuhiljaa tässä. Nyt on molemmat etuhampaat poissa ja tästä tulikin mieleeni että pitää napsaista kuva ennen kuin kasvaa uudet tilalle. Niin suloisia nuo hampaattomat pienet ihmiset.

Tuija kirjoitti...

Meilläkin jo kovasti kysellään, että koska niitä hampaita lähtee, vaikka tyttö on vuotta nuorempi kuin teidän. Ihana tuoli! Ja on teidän tytöllä kiltit oppilaat :)

Suvi kirjoitti...

Ihana prinsessa huone. Meidän tyttö varmasti pyörtyis onnesta, jos sais tuollaisen vaaleanpunaisen huoneen. Se kun on tällähetkellä hänen lempiväri. Poika jo sanoikin, että sitä pitäis vähän rajoittaa tytöiltä kun alkaa niin kyllästyä vaalenpunaiseen.

Helinä Laajalahti kirjoitti...

No onhan ihanaiseksi muuttunut neitokaisen huone :) onneksi olkoon ensimmäisen hampaan lähdön johdosta!

Meillä ei neidillä ole vieläkään prinsessakausi alkanut vaan edelleenkin mieluumin valitsee vihreää ja sinistä pinkin sijaan. Mutta eipä tuota viitsi pakottaakaan :)

Oletko leffablogissa taukoa pitämässä, kun et ole pitkiin aikoihin kirjoitellut? Olen jo ihmetellyt, että minne olet kadonnut :) Muutenkin pitäisi kuulumisia vaihdella, koitan laittaa meiliä lähiaikoina!

Jutta kirjoitti...

Upea tuoli, aivan mahtava pinkki. Ja jos yhtään tuon ikäisten tyttöjen mielenmaailmaa olen ymmärtänyt, aivan unelmahuone muutenkin :)

Vuokko kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen huone! :D

Sari kirjoitti...

Hei Teija. Tuo tuoli oli kyllä mainio, vaikka ensin tuumailin, että onko liiankin pinkki. Mutta ei, ihan kivasti mallasi tyttären huoneeseen.

Tämä oli itse asiassa jo kolmas hammas, joka neidiltä lähti, mutta nuo ylähampaiden lähdöt tuntuvat nyt olevan tämän ikäisille iso juttu. Sitä oli jo pitkään heiluteltu ja nyt sitten heiluu jo toinenkin ylähammas. Kohta ollaan tosi harvahampaita... ;-)

Kyllä se hammaskeiju kävi vielä tämänkin hampaan luona kyläilemässä, vaikka mä kyllä luulen, että kohta keiju jättää käymättä. Ei ole neidille enää niin iso juttu, kun ei ole se eka hammas kyseessä.

Hei Yaelian. Väreiltään on tosiaan hiukan hempeä. Tytär jo sanoi, että seuraavassa huoneessa hän haluaa valkoiset seinät. Noh, katsotaan, koska se tapahtuu... :-) Hammaskeijukin kävi jättämässä jotain tyynyn alle.

Hei Nina. Kaikenlaista kivaa noilta kirppareilta matkaan tarttuu, tosin viime aikoina olen ihan tarkoituksella pysytellyt pois kirppareilta. Mutta nyt menimme kirppistelemään tyttären kanssa ja tulos oli sitten tällainen. Tuoli ja verhoja...

Kannattaa kyllä kuvata nuo harvahampaat, ovat niin mainioita hymyineen ;-)

Moi Tuija. Meidän neitosen alahampaat lähtivät jo reilu puoli vuotta sitten, eli ei olisi lainkaan ihme, jos hampaat jo pian alkavat heilumaan. Miten minä muistelen omasta lapsuudestani, että ekat hampaani lähtivät paljon myöhemmin kuin viiden vuoden iässä?

Minua niin nauratti, kun neitillä oli tuo lukuhetki oppilaineen menossa ja niinpä kysäisin, että saanko nappaista kuvan. Siihen ensin tuli hiukan torjuva vastaus, mutta pienen harkinnan jälkeen sain luvan ottaa pari kuvaa... ;-) Opettaja on katsos tarkka tyttö eikä halunnut minun häiritsevän oppilaitansa...

Moi Suvi. Vaaleanpunainen taitaa olla aika monen pikkutytön lempiväri, enkä yhtään ihmettele, jos poikia alkaa välillä jo risomaan se kaikki vaaleanpunaisuus... ;-)

Hei Päivi. Hiukan muutettiin huonetta isomman tytön tyyliseksi ja N oli kovasti innoissaan.

Hampaita neidiltä on tipahtanut suusta jo kolme kappaletta, mutta jostain syystä nämä ylähampaiden heilumiset ovat olleet tosi iso juttu. Ja nyt sitten heiluu jo tuo toinenkin ylähammas. Jännä vaihe tämäkin omalla tapaansa.

Juu, jokaisella lapsella on ne omat lempivärinsä. Ei meilläkään pinkki ole vaatetuksessa aina se ykkönen, paljon käytetään turkoosia ja vihreääkin, niin ja keltaista.

Leffablogi on jäänyt vähän tauolle, samoin on meinannut jäädä tämäkin blogi, tässä kun on nyt kaikenlaista. Pitäiskin kirjoitella tässä puolin ja toisin kuulumisia.

Moi Jutta. Tuo tuoli kyllä ihastutti meitä molempia ja olimme aivan ihmeissämme, kuinka tällainen ihastus löytyi pihakirpparilta. Taitaa se tuo pinkki olla pienten tyttöjen suosiossa, niinkuin joidenkin äitienkin...

Hei vuokko ja kiitos. Hiukan on huone muuttanut ilmettään isomman tytön suuntaan. Ja tuoli on ollut jo tosi kovassa käytössä, meidän pikkuopettajalla ;-)

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Onnittelut tyttärellesi hampaan irtoamisesta! Se on iso etappi. Kun ajattelen omaa lapsuuttani, niin muistan vieläkin ensimmäisen maitohampaan irtoamisen ja siitä aiheutuneen ison tytön olon :)

Tyttäresi huone on ihana! Ja suloinen tuo tapa leikkiä opettajaa kaikille pehmoille. Meillä ollaan vielä nallesairaala-vaiheessa kera lääkärinlaukun.

Mukavaa alkanutta kesäkuuta!

Anu kirjoitti...

Onnea tyttöselle hampaan lähtemisestä! Ja voi miten tulin hyvälle mielelle tuosta opetuskuvasta. Kyllä tosiaan istuvat ihan keskittyneinä nuo oppilaat :)

Anu kirjoitti...

Noh, unohdin sanoa, että huoneessa on jo selvästi neitimäistä luonnetta. Näyttää kivalta.

Sari kirjoitti...

Hei Lumiomena. Nimenomaan tuo ison tytön olo on tässä se juttu! Neiti kasvoi jollain tapaa henkisestikin etuhampaan irrottua ;-)

Meillä nallukat on rivissä miltei päivittäin ja kuuntelevat niin kiltisti opettajatädin satuja. Ihana tapa tyttärellä on vielä se, että hän heilauttaa aina kirjaa myös oppilailleen ja näyttää siten heillekin joka aukeaman kuvat. Aina yhtä hymyilyttävää seurattavaa.

Moi Anu. Minuakin aina hymyilyttävät nuo opetussessiot, joita neiti järkkää milloin mihinkin huoneeseen. Joskus on sohva täynnä oppilaita, joskus isin ja äidin sänky. Kova on vimma opettaa nallukoita, ei voi muuta sanoa. Ja niin hupaisaa seurattavaa...

Minustakin tyttären huone muutti kerta heitolla ilmettään ihan jo tuon tuolin voimalla.

Niin ja oikein mukavaa kesäkuun alkua teille kaikille!!!

Heidi kirjoitti...

Ihana tuoli jossa on kuitenkin jo ihan kunnolla tyttömäistä asennetta:) Mukavaa kesäkuun alkua !

Sari kirjoitti...

Hei Heidi ja eikö vain olekin jo hiukan tyttömäisempi juttu tuo tuoli. Pitkään tuota yhdessä tuumin tyttären kanssa tuijottelimme ja koeistuimme ja niinpä sitten lähti meidän matkaan ;-) Ja kiitos samoin oikein mukavaa kesäkuun alkua myös sinne suuntaan!

Miia kirjoitti...

Valtavan söpö tuoli ja huone muutenkin :) Näyttää jokaisen pikkuprinsessan haavehuoneelta :)

Sari kirjoitti...

Hei Miia ja kiitos. Tuoli oli kyllä kiva löytö, en olisi uskonut tuollaista edes näkeväni pihakirpparilla. Mutta perheen tytär kuulema halusi vaihtaa tyyliä, joten ei kait siinä sitten...

Anonyymi kirjoitti...

This is really fascinating, You're a very skilled blogger. I've
joined your feed and sit up for looking for extra of your magnificent post.
Also, I have shared your web site in my social
networks

Feel free to visit my web-site: click here

Anonyymi kirjoitti...

It's going to be end of mine day, except before end I am reading this enormous paragraph to increase my know-how.

Feel free to visit my webpage; click here