2010-05-21

Koulukarnevaali ja synttärit osa 2 -
School Carneval and birthday part 2

Viime viikon perjantaina tyttären koululla järjestettiin kivat koulukarnevaalit, joihin mekin pääsimme osallistumaan ekaa kertaa. Ohjelmassa oli mm. säkin liu'uttamista, pallolla pomputtelua ja monia muita leikkimielisiä kisoja. Karnevaaleissa oli myös kasvomaalausta sekä hiljainen huutokauppa, jossa jokaiselta luokalta oli oma lahjoituskorinsa, joita saattoi huutaa.

Last Friday our daughter had a Carneval at her school. This was the first time we ever participated on one and it was a lot of fun. They had all sorts of games there, including these two in the photos. There was also face painting and lots other funny games. The school also held a quiet auction, where you could bid on the items every class had donated.


Ja sunnuntaina vietimme sitten synttärikutsuja. Meillä synttärit pidetään aina kotona, vaikka moni perhe päätyy täällä pitämään kekkerit esim. pomppulinnapaikoissa tai vaikkapa vesipuistossa. Minusta ihan perinteiset ja pienimuotoiset synttärit ovat kuiteskin kivoimpia ja rahapussillekin sopivampia. Ja näin saamme myös tyttären kanssa yhdessä koristaa kodin juhlaan. Neiti valitsi tämän vuoden koristeiksi barbie-koristeet. Täällä tällaiset koristelumateriaalit ovat tosi edullisia, eikä koristuksiin mennyt juuri pariakymmentä taalaa enempää. Osaatteko muuten sanoa, onko Suomessa kuinka hyvin saatavilla erilaisia koristelumatskuja? Esim. juuri barbieta tai muita tyttöjen suosikkeja?

And on Sunday we had the birthday party. We always have parties at home, even though a lot of families end up having the parties outside their homes. For me the old, traditional way is still the best and most economical. And this way we can decorate our home together with our daughter. This year she wanted to have Barbie decor at her party. Here all this party material is very cheap, all this material cost around twenty dollars. What about in Finland nowadays? Are this sort of decoration materials easy to find? I mean all these characters like barbie etc.?

Tarjottavaa oli tällä kertaa suht niukasti, sillä kekkerit kestivät vain kaksi tuntia. Leivoin juustotäytteisiä minipizzoja ja tein tyttären toivomuksesta kyseisenlaisen "kuppikakkukakun". Sen lisäksi tarjolla oli juustosuikeroita, mansikoita, viinirypäleitä, nallekarkkeja, suolakeksejä ja Domino-keksin kaltaisia mini-oreoita. Ja juotavaksi appelsiinimehua. Melko yksinkertaista siis, mutta hyvin tuntui maistuvan.

This all we served at the party. We didn't have a huge variety, since the party lasted only for two hours. I baked some mini pizzas and made this "cupcake cake". We also had some cheetos, strawberries, grapes, gummy bears, salty mix and mini-Oreos at the party table. And for drinks we served orange juice. Simple, yet seemed to work well!

Ja lautasia koristi tietysti Barbie. Synttäreiltä vieraiden matkaan lähtevät yllätyspussukat roikkuivat keittiön ovessa ja niiden yläpuolella oli hauska aurinkolasipeli, johon lapset kiinnittivät silmät suljettuina tarra-aurinkolaseja. Voittaja oli se, jonka lasit olivat lähinnä Barbien silmiä. Voittaja sai palkinnoksi omat barbie-varvastossut ;-)

And plates were also decorated with Barbie theme. In the photo you can also see the goodie bags every guest was taking home from the party. Above it is our first game, in which the girls tried to hang sticker sunglasses and the one who got the classes closest to barbie's eyes was the winner, taking home Barbie flip flops ;-)

Tässä maistellaan jo kuppikakkuja ja toisessa kuvassa synttärisankari ja vieraat osallistuvat värityskisaan. Tuomareina toimi kaksi äitiä ja meidän isukki. Voittaja sai palkinnoksi Barbie-aiheisen värityskirjan.

Here our little one (or is she anymore?) is already tasting her cupcake and in the other photo the guests are participating in the coloring contest. Two moms and our daddy were judges. The winner got herself a Barbie coloring kit.

Juhlat menivät tosi hyvin ja meillä oli oikein mukava päivä. Nyt onkin sitten koittanut paluu arkeen ihan kunnolla, sillä päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja skarpata etäopinnoissani. Avoimen yliopiston kirjoitusopintoni ovat olleet vähän retuperällä, mutta nyt olen taas löytänyt kaivattua motivaatiota ja täällä olen istunut viime ajat nenä kiinni kirjoissa. Niinpä täällä blogimaailmassa voi olla hiukan hiljaista taas, mutta en minä täältä minnekään katoa. Tästä bloggailusta kun on tullut jo vähän sellainen tapa...

The party was a success and we had a lot of fun. Now it's time to consentrate on other things. As many of you may know I am a distant student in a finnish university and my writing studies have been on a pause for a long time. I decided that now it's time to start focusing on my studies, so it may get more quiet here in my blog, but I will still be here, I will not disappear complitely.


15 kommenttia:

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Siellä on ihana juhlatunnelma :) Kauniita tyttö aiheita, täällä ihastelen kahden poikalapsen äitinä.
Siellä niin ihanasti huomioidaan lapsia. Mieheni on lapsuutensa asunut Washingtonissa ja vanhoja kuvia katsomalla huomaa että on tainnut aina ollakkin niin.
Kotona järjestettävät juhlat on ihanasti henkilökohtaisempia.
Mukavaa perjantaita Sinulle!

Teija kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut suloiselle 6-vuotiaalle! Miten multa on mennyt tää ihan ohi? No mutta, ihania synttäreitä ootte viettäneet ja kivoja lahjoja tyttö saanut :)

Iloista viikonloppua myös!

Tuija kirjoitti...

Ihanat juhlat näyttivät olevan.
Täältäkin saa jo ihan kivasti kaikkea synttäri/juhlarekvisiittaa, hinnat ovat kyllä joskus mielestäni aika korkealla. Yritänkin aina alennuskoreista bongailla mm. lautasia ja servettejä varastoon, saa sitten tytöt valita niistä Nalle Puhista, prinsessoista tms. mitä kaapista löytyy.

Pomppupallokuva nauratti kovasti. Meillä vanhempi tyttö sai alle kolmevuotiaana joululahjaksi pomppupallon ja on siitä lähtien pomppinut valtavasti... ja kovaa vauhtia! se jos mikä, on ollut paljonkäytetty tavara :)

Anonyymi kirjoitti...

Niin ihanalta näytti ja kuulosti, että oispa ollu kiva olla mukana =) . Ihania päiviä !

Miia kirjoitti...

Kyllä on kunnon prinsessasynttärit ollu teillä :) Itelläni ei oo lapsia, mutta kyllä ainakin kavereiden lapsien synttäreillä on suht paljon ollut kaikenlaisia koristeluita nallepuhista hellokittyyn ja bakuganiin :)

lumiomena kirjoitti...

Näyttää suloiselta - ja juuri sopivalta kuusivuotiaalle :) Suomessa alkaa olla aika kivasti koristeita erilasille teema-synttäreille. Ainakin Hello Kittyä, Disneyn Prinsessoja ja Helinä-Keijua. Barbie-aiheista en tiedä, koska vaikka nelivuotiaani leikkii barbeilla (ja katsoo niitä Barbie-elokuvia), on hän halunnut juhliin Hello Kittyä tai prinsessoja. Mielestäni Suomessa nuo koristeet ovat aika tyyriitä. Osa koristeista tuodaan muuten USAsta.

Kiinnostava kuulla avoimen kirjoittamisopinnoistasi! Olen itse miettinyt joskus samaa (olen opiskellut lähialoja, mutta en varsinaista kirjoittamista). Olisi kiva kuulla, jos jaksat kertoa, esimerkkejä kirjoittamistehtävistä.

Mukavaa viikonloppua!

Terhi kirjoitti...

Onpas upear koristeukset synttäreillä!
Ihanaa viikonloppua teille toivottaa uusi lukijasi Terhi :)

Sari kirjoitti...

Hei Marie. Kotisynttärit muistan omastakin lapsuudestani ja ne on ihan parhaita. Jopa tyttären mielestä, mikä on tietty pääasia.

Täällä kyllä kouluissa ja kerhoissa on kivoja tapahtumia lapsille, ja se on kiva juttu!

Hei Teija ja kiitos. Eipä siinä, ohi menee itteltäkin monta juttua, kun ei aina ennätä harmikseen blogeja säännöllisesti katsastaa. Mukavaa viikon alkua sinne suuntaan!

Hei Tuija. Kiva kuulla, että sieltä löytyy synttäreille kaikkea kivaa koristusta ja muuta tyttömäistä. Arvailinkin jo päässäni, että hinnat saattavat olla Suomessa hivenen korkeammat.

Toi pomppupallo oli ihan ykkönen. Meillä on neidillä ollut myös tuollainen pallo, mutta ei siitä tuolloin innostunut (noin vuosi takaperin). Nyt saattaisi olla eri ääni kellossa.

Hei SuurellaSydämellä. Synttärit olivat tosi kivat ja sujuivat äidin yllätykseksi tosi hienosti ja pari tuntia hujahti ihan hirmuista vauhtia.

Moi Miia. Kovasti juu tyttömäistä meininkiä. Siis ihania synttärikoristuksia löytyy sieltäkin suuntaa. Hieno jutska!

Moi Lumiomena. Onpa kiva, että noita koristeita löytyy kivasti Suomestakin. Hinnat vain ehkä hivenen kovemmat kuin täällä, mutta eihän niitä koristuksia onneksi montaa kertaa vuodessa tarvitse ostella.

Avoimen opinnot ovat mulla aivan kesken, katsotaan, josko jotain jossain vaiheessa niistä kirjoitan. Vaan aika tavalla teoriapainotteista ainakin näin alkuun nuo tehtävät kyllä ovat.

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Huimaa vauhtia pompppupalloilla! Meillä pomppikset on kanssa suuressa suosiossa ja välillä pompitaan ihan tukka tötteröllä :)
Ihanaa kun jaksat järjestää juhlat kotona ja uskonkin sen olevan suorastaan elämys monelle lapselle. Ei liikaa hyörinää ympärillä ja jää enemmän aikaa yhteisseen puuhailuun sekä siihen olennaiseen, yhdessäoloon.
Oikein ihanaa viikkoa sinulle!

Katja - Bag End kirjoitti...

Kyllä minustakin perinteiset kotona järjestettävät synttärit ovat niitä parhaita :-) Ihania tarjoiluja olet taas loihtinut. Tuollaiset cupcaket on niin söpöjä että en minä varmaan edes raaskisi niitä "tuhota" syömällä ;-)

Hyvää loppuviikkoa,
Katja

Mirva kirjoitti...

Minäkin kannatan kotona pidettäviä synttäreitä. Oon aika innoissani aina itsekin kun saan lapsille järjestää eri teemoilla juhlia:) Kivalta tuntuvat myös koulun karnevaalit. Kumpa täälläkin olisi tuollaisia.

Hanna kirjoitti...

Ihanat barbie-synttärit, kyllä meidänkin melkein 6-v. varmasti olisi tykännyt kovasti :) Olen myös perinteisten kotisynttäreiden kannattaja, välillä tuntuu että synttäreiden järjestäminen on varsinaista kilpavarustelua, aina pitää pistää paremmaksi kuin edelliset.

Sari kirjoitti...

Hei Heidi. Hiukan olen ollut poissa koneen ääreltä viime päivinä, siitä syystä nyt vasta kommentoin teidän kaikkien ilahduttaviin kommentteihin ;-)

Minä en ole oikein koskaan lämmennyt noista synttäripaikoista ja niiden massatyylisistä kekkereistä. Nyt oli tosi kivaa, kun tyttären parhaat kaverit tulivat vieraiksi ja saatiin yhdessä neidin kanssa järjestää juhlia ja suunnitella ohjelmaa. Kotisynttärit on siis ykkösiä meillä!

Hei Katja ja kiitos kommentista. Ihan nolottaa, kun en ole kommentoinut takaisin aiemmin. Hiukan on kiirusta tämä toukokuun loppu ja paljon kaikenlaista kissanristiäistä ja muuta pientä ohjelmaa.

Mutta siis, kotisynttärit on ihan ehdoton juttu meillä. Tytär ei edes vinkunut mihinkään massapaikkaan. On tainnut itsekin useilla koulukavereiden synttäreillä käydessään huomata, että meno on pomppulinnapaikoissa hiukan erilaista kuin kotona järkätyissä juhlissa.

Ja noi cupcakesit kyllä hävisivät tosi nopeaan parempiin suihin. Kyllä niitä raaskii syödä, sillä ovat niin helppotekoisia, että pian niitä saa taas lisää, jos alkaa oikein kuppikakkuhimo ahdistamaan...

Hei Mirva. Ihan sama täällä. Minä olen äitinä yhtä innoissani juhlan järjestämisistä kuin tytärkin ja on se sellainen yhdistäväkin tekijä, kun saa lapsen kanssa kaksissa tuumin touhuta ja laittaa juhlaa.

Karnevaalit olivat meidän kohdalla ensimmäiset. Oikein mukavaa, tosin hirveästi ihmisiä ja joissain pelipisteissä oli hillittömät jonot, sillä tyttären koulussa on lähes tuhat oppilasta.

Hei Hanna ja kiitos kommentistasi. Minäkään en oikein ymmärrä tuollaista kilpavarustelua, siinä menee jo hiukan koko pointti synttäreiltä.

Huomasin oman tyttärenkin synttäreillä, että jossain vaiheessa tytöt pyysivät, että saadaanko me nyt ihan vain leikkiä vähän aikaa yhdessä. Eli ei sitä ohjelmaakaan liiaksi kannata olla, lapsille itse leikkiminen on kuiteskin yllättävän usein kaikkein kivointa tekemistä. Ja tietty ne herkut ;-)

Vuokko kirjoitti...

Moi :)Löysin sinun blogiin ensimmäistä kertaa ja oli pakko lisätä heti suosikkeihin! Ehdin jo lukea suurimman osan postauksista ja taitaa loppupäivä mennä lueskellessa loputkin postaukset :D

Sari kirjoitti...

Hei Vuokko. Ja kiva saada uusia lukijoita tänne blogiini ;-) Tämä blogini nyt on aika tavalla pintaa raapaiseva, sillä kertoilen ja kuvaan ihan yleisiä juttuja, mitään hirveän syvällistä en täällä yleensä paljasta.

Mutta blogini paljastaa kuitenkin lapsiperheen arjen ohella kiinnostukseni sisustamiseen, leipomiseen ja valokuvaamiseen, niin ja tietty matkailuun ;-)