2010-05-12

Kuusi - Six

Kuusi vuotta sitten sain hänet. Oman pienen pellavapääni, äidin pienen tytön tylleröisen. Pienestä taaperosta on kasvanut jo iso tyttö, joka käy innokkaasti esikoulua ja on meille mieheni kanssa elämämme suurin ilo. Kuuteen vuoteen on mahtunut paljon iloa, välillä pientä murhettakin mm. toisen isoisän kuoleman vuoksi, huolta tyttären terveydestä etenkin raskauden aikana, jolloin olin vaarassa menettää hänet ja myöhemmin taaperoiässä, kun tytär sairastui mysteerisesti, mutta toipui onneksi pelottavan sairaalareissun jälkeen täydellisesti.

Tyttärestämme on kasvanut sosiaalinen, avoin ja kaikkia rakastava lapsi, joka näkee kaikissa ihmisissä jotain hyvää. Tyttärellämme on kuitenkin melko herkkä ja haavoittuvainen sydän. Voi kun tuota pienen pientä sydäntä osaisi jollakin tapaa suojata tulevilta vuosilta, jotta se jaksaisi ottaa vastaan myös ne elämän mutkaisemmat tienhaarat ja polut.

Six years ago I got her. My own little blond haired girl. From a little toddler has developed an active girl, who is a very energetic kingergartener and the most precious joy of all for both me and my husband. During these six years we have experienced so many things with her, she gives us so much joy, but we have also experienced some sad times, when her other grandpa passed away and some consern when I was still pregnant with her and almost lost her, and also on her toddler years when she got ill mysteriously, but thankfully recovered after a very frightening hospital visit.

Our daughter has grown to be a very social, open and a person who loves everyone and sees good in everyone. She also has a sensitive and delicate heart. So that is something she may need to learn to protect in the future, so she doesn't get hurt too much.

Eilen aamuna tyttärellä oli kuitenkin varsin jännät paikat. Hyvä kun malttoi edellisiltana edes käydä nukkumaan. Eilen tytär täytti tosiaan jo huimat ja hirmu tärkeät 6 vuotta! Aamuvarhain, jo ennen seitsemää tämä pyjamapöksy livahti olohuoneeseen availemaan paketteja, niin isän ja äidin ostamia kuin Suomesta tulleita. Mummin laittama kuva papasta ja pikkuneidistä päikkäreillä kainalokkain sai aikaan riemukkaat naurut.

Yesterday morning she had a very exiting morning. Yes, our daughter had her 6th birthday! Early in the morning, way before seven this pajama pant went to the family room to open up her presents, the ones mommy and daddy had got for her and the ones that had been sent for her from Finland. Grandma had put a photo of her grandpa (having a nap with her granddaughter) with the presents and that caused her to laugh hilariously.

Nämä tyypit ovat nyt SE juttu! Neiti sai lahjaksi nämä kaksi otusta, nimetkin niillä on. Tai oli jo ostettassa, valmiina. Keltainen kaveri on Nugget ja vaaleanpunainen on Jilly. Joko Suomesta saa Zhu Zhu petsejä? Täällä niitä on joka muksulla ja ovat aina loppuunmyytyjä Walmartissa ja muissa supermarketeissa. Ja joo, ovathan nämä aika vinkeitä, vaikken oikein ensin meinannut lämmetä näille hassuja ääniä päästeleville ja hamsterin tapaan ees taas lattiaa rullaaville otuksille. Voitteko kuvitella, että nämä tyypit osaavat jopa juosta siinä sellaisessa hamsteripyörässä? Voe ei...

These quys are THE thing right now! Our daughter got these two as her b-day present. The yellow one is called Nugget and the pink one is called Jilly. Are these available in Europe already? Here in U.S. these are so popular that they are always sold out in Walmart and other big grocery stores. I was first a bit hesitant about these guys, which make funny noises and roll around your house. Can you believe that these also go to the hamster wheel to run? Oh my...

Ostimme neidin pyynnöstä synttärilahjaksi myös tällaisen hauskan värityssetin, joka taisi olla nimeltään color explotions tai sinne suuntaan. Pakkauksessa on setti tusseja, pinkkejä ja vihreitä papereita ja wow! Kun noilla kynillä piirtää paperille, värit tulevat esiin todella kauniina ja elävinä!

We also bought these coloring sets for our daughter. I think it was called color explosions or something like that. In this set there were some markers, pink and green paper sheets and wow! When you started coloring the sheets the pictures came out vibrant and almost alive!

Ja arvatkaas, kuka muukin innostui näistä väritysseteistä niin paljon, että huomasi eilen värittelevänsä näitä kuvia ihan samalla innolla kuin meidän 6-veemmekin. Minähän se olin.

And guess who else got so excited about these coloring sheets that ended up coloring them with the same energy as my 6 year old. That would be me.

Illalla oli vielä kakun paikka, vaikka itse synttärijuhlat pidetäänkin virallisesti sunnuntaina. Tytär tuli suoraan uimakoulusta kakun äärelle, tukkakin taisi olla vielä märkänä.

Later in the evening we also had some cake, even though the party will be hold on Sunday. Our daughter came to the cake table straight from her swimming school, her hair was still wet and all.


6-vuotta on iso juttu pienen tytön tyllerön elämässä! Ja äiti huokaa...

6 years is a big thing in a life of a little girl! And mommy sighs...

28 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Onnea Ihanaisellenne!
Voi kun itselläkin olisi tuollainen jonka kanssa väritellä keijuja! ...huokaa kahden rakkaan teini-ikäisen pojan äiti... :)

-A-

Katja - Bag End kirjoitti...

Onnea söpölle pikkuneidille ja viettäkää todella hauskat synttärit! Hieno kakku :-)

T. Katja

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Oikein paljon ONNEN toivotuksia suloiselle pikkutytölle !

Marielisa kirjoitti...

Lämpimät onnentoivotukset minultakin sekä ihanaiselle tyttärelle että hänen vanhemmilleen!
Kuusi vuotta on tärkeä virstanpylväs tytön elämässä :)

Ja kyllä ainakin tänne meille ovat Zhu Zhut rantautuneet...

Anonyymi kirjoitti...

Onnea 6-vuotiaalle!!
Meillä tuo ikä saavutettiin viime kuussa ja tänään nimpparit..
Noi väritysjutut on kans meiän neidin suosikkeja, aina pitäs saada uusi.
Terkkuja täältä Floridan helteestä!

Suvi kirjoitti...

Paljon onnea jo isolle tytölle. Ihania lahjoja on nähtävästi saatu. Tuo väritys juttu näyttää ihanalta. Minäkin pidän siitä hommasta.

Ja meillähän tosiaan on lapset lähes saman ikäisiä. Poika täytti Helmikuussa kuusi vuotta. Mukavan ikä. Osaavat jo tehdä niin paljon itse, mutta silti tulevat mielellään kainaloon katsomaan elokuvaa.

Mari kirjoitti...

Onnea paljon neidille!
Empä ole kuullutkaan vielä tuollaisesta villityksestä kuin zhu zhu pet... Jaa-a, tyttö tiesi heti, hih, kun tuli tähän ja huomasi nuo otukset :D Minä taidan olla nyt jälessä!

Mari kirjoitti...

Onnea! Ihanasti kirjoitit. Suloinen neiti;)

lumiomena kirjoitti...

Paljon onnea ihanalle kuusivuotiaalle ja samalla koko perheelle <3

Lisay kirjoitti...

Minultakin paljon onnea pikku-neidille!!!
Tuollaista varityskirjaa en viela ole taalla nahnyt enka noita zhu zhu pet'jakaan...Kaitpa kohta ilmestyy taallakin kauppoihin...

Anonyymi kirjoitti...

Onnea onnea pienelle neitokaiselle ! Aivan ihania juttuja ja niin kauniisti kirjoitit. Ihania päiviä koko perheelle !

Sari kirjoitti...

Hei Anu ja kiitos. Vielä piirustellaan yhdessä, mutta saa nähdä, mikä on tilanne muutaman vuoden päästä. Huolitaanko äippää enää mukaan...

Moi Katja ja kiitos. Kiva päivä oli, sunnuntaina jatkuu ;-)

Hei Heidi ja kiitos sinulle toivotuksista!

Moi Marielisa. Ja kiitos. Ahaa, eli Zhu Zhut on jo siellä. Ovatkohan vielä hiukan tulossa vai ovatko villinneet pikkutytöt samoin kuin täällä?

Hei Anonyymi Floridasta. Hassu sattuma, että sinulla on samanikäinen tytär, jolla samat värittelylempparit. Siellä siis toinen suomalaisperhe tänne Yhdysvaltoihin "eksyneenä". Ja terkut Floridaan!

Hei Suvi. Kyllä täytyy sanoa, että tämä 6-vee ikä on ihan paras. Ei enää ole huolta uhmasta, eikä ihan vielä voi odottaa hetkeen mitään esimurkkuiluakaan, joten pitää nyt nauttia tästä ajasta.

Meillä on siis melko pitkälti samanikäiset lapset, jotka tykkää katsella leffoja kainalossa ;-)

Moi Mari. Haa, siis jälkikasvu selvästi paremmin perillä näistä lasten leluista ;-) Mutta niin se on kyllä meilläkin.

Hei Mari ja kiitos. Olen täällä ollut hiukan tunnekuohussa, kun tähän kuuteen vuoteenkin on mahtunut kaikenlaista iloa kuin vähän suruakin ja tulevaisuus, sehän on aina arvoitus... ;-)

Hei Lumiomena ja kiitos onnitteluista!

Hei Lisay ja kiitos. Niin arvelen minäkin, että värityskirjat ja Zhu Zhut löytävät pian tiensä sinnekin suuntaan.

Moi Suurella Sydämellä ja kiitos. Lapsen synttärit on meillä aina iso juttu, niin lapselle kuin vähän itsellekin. Se kun on niin konkreettinen muistutus myös tästä äitiydestä ja osuu joka vuosi niin lähelle äitienpäivääkin vielä ;-)

Karo kirjoitti...

Paljon paljon onnea isolle tytölle!!! Ompas N taas kovasti kasvanut :) Viettäkäähän oikein mukavat juhlat sitten vielä sunnuntaina :) Terkkuja!!!

Sari kirjoitti...

Moi Karo ja kiitos. Neiti on tosiaan kasvanut kovasti ja pituuttakin alkaa jo olemaan ihan hirmusti. Tukka lyheni aika tavalla joku aika sitten ja sekin saa neidin näyttämään jo paljon ISOMMALTA tytöltä ;-)

Yhdet juhlat perheen kesken on jo takana, mutta kaverit tulevat sitten sunnuntaina. Arvatenkin neiti odottaa sunnuntaita kovasti.

Terkut myös sinne suuntaan. Miltä tuntuu asustella taas Suomessa?

Heluna kirjoitti...

Onnittelut N:lle!
Ihana toi kortti. Ne on niin tärkeitä noille pikkuisille.

Ja kyllä, zhu zhu petsit ovat myös täällä. Eilen juuri yksi kaverini sai soiton klo 19.00 illalla, että varattu ötökkä on saapunut kauppaan ja pitävät sitä varattuna vain sen illan. Ei auttanut muuta, kun lähteä hakemaan, kun ötökkä oli kuulemma synttärilahja, jota oli ehditty jo odottaa:)

Baijeritar kirjoitti...

Täällä uusi lukija ja toivotukset myös täältä pienelle neidille! Herkullisen näköinen kakkukin :)

Jännä tuo väritysjuttu, olisi varmaan meilläkin huippujuttu!

Mukavaa viikonloppua!

Maria

Sari kirjoitti...

Moi Heluna ja kiitos. Kortteja tuli monta kivaa, tuo kuvassa oleva taisi olla yhdeltä kummeista.

Ok, mä vähän arvelinkin, että Zhu Zhut ovat ehkä jo löytäneet tiensä sinne Suomeen. Ja että siis niitä pitää sitten varailla, jotta saa omansa. Täällä petsejä löytyy hyvin Toys'r'usista ja niinkin hassusta paikasta kuin Walgreensista, mutta Wallusta ja Targetista ovat aina loppu.

Kaikkea ne ötökät tosiaan saa aikaan meissä äideissä. Minäkin kiersin viikonloppuna Targetteja ja Walluja, ennenkuin päädyin Toys'r'usiin hamstereita ostamaan.

Hei Baijeritar ja kiva saada aina uusia lukijoita. Niin ja kiitos myös onnentoivotuksista.

Kakku oli melkoisen suklaista ja aiheutti kakkuähkyn, nyt sitten pohditaankin, tehdäänkö taas kakkua sunnuntaita vaiko ehkä kuppikakkusia... ;-)

Ja nuo väritysjutskat on tosi kivoja, äidinkin mielestä... ;-) Viikonlopputerkut myös sinne lämpimään Suomeen!!!

-T kirjoitti...

Ihanasti kirjoitit! Onnea "isolle pikkuiselle" :)
Synttärikuvista voi aistia aina onnea ja iloa :)
Mukavaa viikonloppua!!!

♥ Hannele kirjoitti...

Kivat tossut.

Sari kirjoitti...

Hei T ja kiitos. Iso on minun oma pieni tyttöseni jo ja tänään sitten juhlittiin synttäreitä kavereiden kanssa. Siitä postailenkin alkuviikosta.

Hei Hannele. Noilla tossuilla tarkoitat varmaan noita hamstereiden vilttejä ja sänkyjä. Ne on ihan noille hamstereille tarkoitettuja juttuja ;-)

Miia kirjoitti...

Paljon onnea 6-vuotiaalle :) Ihana postaus oli <3

Sari kirjoitti...

Hei Miia ja kiitos. Lisää synttäriasiaa vielä tulossa yhden postauksen verran ;-)

Tuija kirjoitti...

Onnea Neidille! On niin äitinsä näköinen tyttö, että. Juuri eilen oman tyttöni kaveri kertoi, että hänellä on hamsteri. Kun kysyin, että eläväkö, niin vastasi, että "ei kun Zhu Zhu Pet". JA HEI, kerrankin mä olin kartalla ja tiesin, mistä puhutaan, kiitos Sinun :)

Muuten, joko on lentoliput tänne päin varattu?

Jostain syystä meidän tietokone ei oikein "tykkää" Bloggerista. Ei meinaa millään avata sivuja, varsinkaan näitä kommentteja, joten tulee nykyään harvoin kommentoitua, vaikka haluisinkin. Kyllärisi on AIVAN ihana, niin seesteistä, toista kuin meidän ankka, laiva + 100 muuta kylpylelua -osasto.

Tuija kirjoitti...

Siis mikä ihmeen "kylläri". Kylppäri piti kirjoittamani.

Sari kirjoitti...

Moi Tuija ja kiitos kommentistasi. Et ole muuten ainoa, joka on puhellut tuosta blogger-ongelmasta. Meillä on ihan hivenen kiirusta ollut tässä viime päivinä, sillä en ole ennättänyt edes postata itse sunnuntaina pidetyistä lastenkekkereistä mitään, mutta ehkä vihdoin huomenissa saan postauksen aikaan... ;-)

Nuo Zhu Zhu petsit on täällä ihan ykkösiä. Toinen uusi juttu on silly bandzit, jokohan ne ovat kantautuneet sinne Suomeen? Huh, ne vasta ovatkin melkoinen keksintö. Muovisia ranneketjuja, jotka taipuvat eläinten ja ties minkä muotoisiksi.. Niitä sitten vaihdellaan välkkärillä jne.

Lentoliput on vielä tällä hetkellä haaveissa, mutta katsellaan mitä tapahtuu.

Ja kiitos, toi kylppäri oli itsellekin se eka oi joi-huokauksen aiheuttava huone tätä taloa ekaa kertaa katsellessamme.

Sooloilija kirjoitti...

Ihanaa kuvasatoa tyttärestänne! Onnea hänelle, vähän näin myöhässäkin.

Ymmärrän hyvin hänen herkkää ja haavoittuvaista luonnettaan, hän on Härkäluonne: avoin ja joskus rempseäkin, mutta NIIN herkkä. (Olen itse syntynyt melkein samana päivänä).

Kiva, että pidätte juhlia kotona ja että ne eivät ole ihan megalomaanisia pomppulinnajuhlia. Pieni juhliminen on yleensä paljon kivempaa ja leppoisampaa.

Juuri viikko sitten tutustuin ensi kertaa noihin Zhu Zhu-juttuihin. Meilläkin 10-vuotias vielä haluaisi sellaisen.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Enkö minä ollutkaan toivotellut onnitteluita? Vai hävisiköhän kommenttini lähetyksessä? Olin ihan varma, että olin hyvää syntymäpäivää prinsessalle toivotellut, mutta niin vaan tyhjää näyttää...

Eli myöhästyneet, mutta sitäkin aurinkoisemmat onnittelut isolle tytölle koko meidän porukalta, varsinkin neiti-T:ltä :)

Anonyymi kirjoitti...

Howdy! This blog post could not be written much better!
Going through this article reminds me of my previous roommate!
He constantly kept talking about this. I'll send this information to him. Fairly certain he'll have a very
good read. Thank you for sharing!

Stop by my blog :: click here