2010-06-02

Punaista - Red

Viime ajat ovat menneet tuumaillessa, josko tämä huone tulisi maalata uudelleen. Seinät ovat koko tässä tilassa punaiset, jatkuen siis myös ruokailutilan ja pienen olonurkkauksen puolelle. Vaan kun ei osaa päättää. Ehkä tila jää tämän näköiseksi. Mutta huonekaluja olen nyt maalaillut innolla. Punainen kenkälaatikko sai uuden maalipinnan ja väri muuttui yllättäen valkoiseksi ;-)

We have been debating whether or not to repaint our formal area and this hallway in another color. The whole space has red walls including our dining area and a little formal living area. But it's so hard to decide this. Maybe we'll leave it like this. But I have been repainting some furniture though. The red shoe storage unit is now white, suprisingly ;-)

Meillä on nyt tyttären kanssa meneillään jonkinsortin hattuvillitys. On hattua moneen menoon. Olin viime viikolla shoppailemassa erään ystävättäreni kanssa ja matkaani tarttui kaksi Calvin Klein lipparia. En voinut vastustaa, sillä toinen maksoi 20 taalaa ja toinen 11 taalaa, mitä se nyt sitten on euroissa? Jotain ihan hassua...

We have some sort of hat fever with my daughter. We have all sort of hats now. Last week I went shopping with one of my friends and I bought two different Calvin Klein hats. I couldn't resist them, since the other one was $20 and the other one $11, what this is in euros? Something really funny...

Ja vihdoin viimein sain hankittua itselleni kokovartalopeilin! Tosi turhamaista ehkä joo, mutta ihan oikeasti usein ärsyttää, kun yrittää sellaisesta kirpun kokoisesta peilistä kurkkia, että miten ne housut nyt pömpöttää tai pompottaa sieltä ja täältä. Nyt ei tarvii enää miettiä, kun vilkaisee vaan peiliin. Peilin viereinen tuolikin vaihtoi ilmettään. Sekin oli ennen punainen. Kynttilänjalat, rottinkinen seinäkori ja thai-patsas ovat löytöjä kirppareilta.

And finally I got a huge wall mirror for myself! I know it sounds vain if you want to see your whole image from the mirror, but really it bothers me, when going out and trying to see your image from a tiny tiny mirror and hop and hop to see how the clothes are looking and so on. Now I just look myself at the mirror and instantly know. And the chair next to the mirror also got repainted. It was also previously red. Those giant candle holders, wicker hanging basket and thai-statue are finds from garage sales.

Eteisen takaa paljastuu pieni käytävä, joka johtaa takavasemmalle tyttären huoneeseen ja isukin työhuoneeseen. Ja taka-alalla oikealla on olkkarimme ja seinän takana keittiö.

Behind the hallway there is another little hallway, which leads to our daughter's room and to my husbands office. And on the right side is the family room and kitchen.

Viime ajat ovat kuluneet myös kaappeja kaivellessa ja vinttiä kolutessa. Siitä lisää tuonnempana. Vintin kätköistä löytyi paljon vanhoja maalauksiani, muutamat niistä aivan jättikokoisia. Huoh, onpa tyylini hivenen muuttunut ajoista, jolloin tykkäsin maalata mm. kalloja ja intiaanien dreamcatchereita. Nämä työt olen tehnyt joskus 2000-luvun alussa ja tässä nyt tuumailen, että mitä näille tehdä. Vieläkö näitä säilyttämään, vai olisiko jo aika luopua.

I have recently cleaned up closets and attic. More about that a bit later. But then I also found some of my old paintings. Oh boy, has my taste changed from the time I used to paint this kind of skull and native american Dreamcatcher paintings. I have made these in the early 2000s and here I find myself thinking whether or not to keep these anymore.

14 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Pitkästä aikaa ehdin taasen kommentoimaan:) Vauva on vienyt kaiken ylimääräisen ajan nyt alkuvuodesta..

Meillä oli edellisessä asunnossamme juuri tuon värinen eteinen, mutta se ei ollut toimiva, sillä tilaan ei tullut yhtään luonnonvaloa, joten se näytti vähän synkältä... Teillä kuitenkin näyttää tulevan tilaan valoa, joten minä kyllä tykkään ihan kybällä:) Ja valkoinen raikastaa ihanasti! Joten minusta ei kannata ainakaan kokonaan maalata punaista peittoon!

Hipsu kirjoitti...

Hei, minusta punaiset seinät näyttää kivalta :). Ihana piristys siellä on juuri valkoinen laatikosto ja peili ♥

Sari kirjoitti...

Moi Ilona ja kiitos kommentistasi ja näkökulmastasi. Se on totta, että punainen vetää synkäksi, jos valoa ei tule tilaan tarpeeksi. Päiväsaikaan tuo tila on ihan ok, mutta illan tullen näyttää jo lähes synkältä. Olen tässä tuumaillut, että pitäisikö edes osasta punaista luopua. Hmm, pitää tuumata.

Tuo valkoinen väri tosiaan tuo vähän piristystä tummanpuhuvaan punaiseen ja kaipasi sitä todella!

Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Hei Hipsu ja kiitos sinullekin kommentistasi. Tässä nyt edelleen tuumailen, että mitä tehdä punaisten seinien kanssa. Kyllähän ne toisaalta tuovat vähän eloa tuohon huoneeseen, kun muu talo on kauttaaltaan niin vaaleasävyinen.

Näin sanoi eräs amerikkalainen ystävättärenikin, kun häneltä tätä samaa asiaa tässä joku aika sitten tiedustelin ;-)

Mut juu, laatikosto ja tuoli jo muuttivat ilmettään ja tuo valkoinen peili tuo ehkä myös vähän lisää tilan tuntua.

Minä nyt jään tänne tuumailemaan, että mitä tehdä tuon huoneen suhteen. Tiedän, että jos päädymme sen maalaamaan, on edessä hillitön työmaa, sillä tuo huone on tosi iso ja seinäpinta-alaa älyttömästi. Huh!

Mari kirjoitti...

Itse tykkään kovasti punaisesta :) Minusta näyttää oikein kauniille... On aikomus tännekkin tehdä "punainen huone" ;)

Sari kirjoitti...

Hei Mari ja kiitos kommentistasi. Kiva kuulla, että punainen väri saa kannatusta. Ja onhan se kivaa vaihtelua ainaiselle vaalealle.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Kirjailijatar kirjoitti...

Eihän omia tauluja saa hävittää!! Eiei. Ne pitää säilöä jonnekin, jotta voi sitten elämän ehtoopuolella katsoa, että tulihan tuokin tehtyä. No...niin minä ajattelen, mutta itse säilyttelen vain tekstejä, jotka vievät paljon vähemmän tilaa. Minä en tosiaan osaa maalata yhtään mitään, mutta pidin näistä töistä.

Ja peili on ihan ehdoton. Minä haluaisin vielä sellaisen kauniin koristeellisen peilin olohuoneeseen, mistä voisi kurkkia, mikä retkottaa missäkin.

lumiomena kirjoitti...

Upea peili, kaunis, jopa vaikuttava ja hyödyllinen :)

Pidän punaisesta tuossa tilassa. Jotenkin tuntuu, että se käy yhteen Teksasia koskevan mielikuvani kanssa: Voimakkaat värit ja lämpö. Ja teillähän on muuten vastapainoksi ihanan vaalea, harmoninen koti. Kiva vastapaino. Ja kuten muutkin ovat todenneet, vaaleat kalusteet tuovat kepeyttä punaiseen.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Omia tauluja ei missään nimessä saa hävittää! Yhdyn siinä Kirjailijattaren kommenttiin yllä, että niitä pitää voida sitten vuosikymmenten päästä ihmetellä, että tuollaisiakin sitä on joskus tullut tehtyä :)

Minustakin teidän punaiset seinät ovat komeat. Kivaa vastapainoa kaikelle valkoisuudelle :) ja olethan jo valkoista sinne sekaan saanut noilla huonekaluilla!

Vielä on sulla nuo kynttilänjalat, mitkä ostit silloin kun me oltiin siellä käymässä :)

Miia kirjoitti...

Toi punanen on kyllä hieno. Upea toi oviaukko, missä väri vaihtuu valkoseksi. Pitäis varmaan itekin uskaltaa enemmän käyttää värejä.. Meillä on yläkerrassa remppa menossa ja sen jälkeen pitäisikin miettiä sinne värejä.. Mahtavia noi maalaukset, voisin heti ottaa ton etummaisen dreamcatcherin :D

Sari kirjoitti...

Hei Kirjailijatar. Samaa tässä nyt itsekin rupesin tuumaamaan, että mitä jos en sittenkään vielä luopuisi näistä töistä. Nämä ovat sieltä pienimmästä päästä. Suurimmat työni kun ovat puolitoista metriä leveitä tai korkeita... ;-)

Peili on kyllä ihan ykkönen, mutta olkkariin en taitaisi sellaista uskaltaa hankkia. Eihän sitä enää osaisi istuakaan rennosti, jos peilistä näkyisi niitä retkottavia ruumiinosia... ;-)

Moi Lumiomena ja kiitos kommentistasi. Ok, nyt alan itsekin kääntymään punaisen kannalle ja mikäs siinä, onhan se helpompi ratkaisu meille, kun ei tarvitse lähteä sutimaan huonetta uudestaan. Tuo punaisen sävy on muutenkin vaikea häivytettävä.

Hei Päivi, taidat olla oikeassa taulujen säilyttämisen suhteen, vaikka tällä hetkellä nuo kallot lähinnä hymyilyttävät. Ja noi kehykset, voi iääks! Noh, 2000-luvun alussa nämä asiat kiehtoivat, kun kaikki oli uutta ja ihmeellistä, etelä-Teksasilaisten pikkukaupunkien seinillä riippuvista kalloista dreamcatchereihin.

Taidamme tosiaan jättää nyt toistaiseksi nuo seinät punaisiksi, tässä nyt vaan ollaan mietitty kaikenlaista pientä remppajutskaa, niinkuin ehkä arvaat... ;-)

Kynttilänjalatkin vielä löytyvät kodistamme, vaikka olen niitä jo vähän pyöritellyt ja tuumaillut, että jos nekin käsittelisi uudestaan. Lähinnä ajattelin turkoosia väriä, mutta katsotaan...

Hei Miia. Täällä käytetään värejä tosi rohkeasti ja talossamme oli alunperin lähes joka huone erivärinen, kunnes me muutimme tähän ja laitoimme seinäpinnat uusiksi. Mutta edelleen tämä huone on näin vahvan punainen.

Ja kiitos. Itsekin taidan pitää eniten noista dreamcatcher-tauluista. Intiaanien uskomusten mukaanhan ne ottavat kiinni kaikki pahat unet ja niinpä intiaaneilla on dreamcatchereita kodeissaan. Ja niin myös meillä ;-)

Tuija kirjoitti...

Hih, ja sitten tuli pohjoinen tuuli ja puhalsi kaiken värikkään vaalean harmoniseksi :) Tykkään itse vaaleista sävyistä vuosi vuodelta enemmän ja haaveilenkin valkoisesta kodista (mies ei vaan jostain kumman syystä innostu esim. lattioiden vaihtamisesta valkoisiksi, tässä talossa kun on asuttu vasta kuusi vuotta), mutta tuo teidän punainen eteinenkin on kyllä jotenkin ihanan energinen.

Nina kirjoitti...

Ihania juttuja teidän koti täynnä!
Blogissani on sinulle jotakin!
Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Sari kirjoitti...

Hei Tuija, sama täällä. Valkoinen kiehtoo sisustamisessa aina enemmän, vaikka tykkään kyllä, että mukana pitää olla hiukan väriäkin, mutta että näin paljon? Sitä en aina tiedä...

Vaan nyt tuntuu siltä, että punainen saa toistaiseksi jäädä.

Moi Nina ja kiitos. Minäpä käyn kurkkaamassa, mitä blogistasi löytyy ;-) Mukavaa alkavaa viikkoa!

Karo kirjoitti...

Moi!eilen kirjoittelin sulle tänne kommenttia, mutta sit se hävis taivaantuuliin ja en ehtinyt heti uudestaa naputella...mutta nyt sitten yövuorossa ehtii ;) minusta punainen sopii hyvin huoneeseen, tuo ihanaa meksikolaistunnelmaa, ja myös esineet tuovat intialaisvaikutteita, sopii kivasti, myös valkoiset kalusteet raikastavat kivasti. Jos maalaat niin älä kaikkea punaista pois :)
Ootteko tänne päin tulossa kesällä? voitais mahdollisesti treffata porukoiden lähimaastossa:)
Terkkuja koko poppoolle! :)