2009-10-02

Puutarhaunelmia - Garden Dreams

Niitä riittää. Siis unelmia, ja etenkin puutarhaunelmia, patiounelmia, uima-allasunelmia...

There are a lot of those. I mean dreams. About gardens, patios, swimming pools and so on...

Näin ihanan trooppinen ja värikäs katettu patio löytyy erään suomalaisperheen takapihalta lähialueeltamme. Perheen äiti on ystävällisesti lainannut pienelle suomalaisten naisten ryhmälle takapihaansa viimeisen 5 viikon ajan ja olemme saaneet jumpata näissä näkymissä kahdesti viikossa.

This tropical and colorful covered patio can be found from the backyard of one finnish family living close to us. The mom of this family has been so kind and ''borrowed'' they backyard for our use to have water aerobics for the last 5 weeks, twice weekly.

Tämän terassin varjossa olemme istuneet lounastamassa ja jutelleet niitä näitä iloisen ja virkistävän jumppatuokion jälkeen.

In the shadows of this patio we have had lunch and talked about this and that after a relaxing and freshing water-aerobic session.

Joka kerta, kun olen tuolle terassille kävellyt, olen tuntenut olevani jossakin Karibian kohteessa. Kaikki nuo verheät palmut ja muut trooppiset kasvit, kirkkaat värit ja koko puutarhan tunnelma saavat mielikuvituksen lentämään ja voin herkästi kuvitella olevani jossain Karibian saaren trooppisessa kohteessa.

Every time, when I have walked to this patio, I have felt like I am somewhere in The Caribbeans. All those palm trees and other tropical plants, vivid colors and the whole atmosphere just makes my imagination to get wild and I can truly imagine being in the tropics while being in this lushios garden.


Terassin seinillä on kauniisti toteutettuja yksityiskohtia.

On the walls there are some beautiful decorative items.

Ja sieltä se pilkistää, itse uima-allas. Siellä tuli pulattua moneen kertaan ja viime viikkoina vesi on ollut vaihtelevan viileää, ja tosi raikastavaa! Allas syvenee toiseen päätyyn mentäessä ja on yllättävän isokokoinen, siinä on hyvä useammankin naisen jumpata yhtä aikaa.

And there it is, the pool area. There we swam for many times and during the last couple of weeks the water has started to be a bit more cooler, and so refreshing! The pool gets deeper towards the other end and is suprisingly spacios, so it is a perfect place to do water-aerobics.

Näkymä patiolta.

A view from the patio area.

Kauniisti toteutettuja istutuksia, kaikki istutukset ja ratkaisut ovat talon emännän käsialaa.

Beautiful plants and all the work in the garden is done by the lady of the house.

Pienet kiveykset, kukkaset ja vanha kärrynpyörä, kaikessa yksinkertaisuudessaan niin kauniita kaikki.

Som little stepping stones, potted flowers and an old barrel wheel, so simple, yet so beautiful.

Kauniita yksityiskohtia osui silmiini joka puolella.

I found beautiful details all over the garden.

Eikö ole melkoista värien loistoa!

Look at all the vivid colors!

Teksasin tyyliä ei voi tietty unohtaa, myöskään puutarhassa.

You cannot forget the Texas style, not even in the garden.


Tällainen takapiha on kyllä aivan äärettömän rentouttava paikka istuskella varjossa puiden alla kirjaa lukemassa tai patiolla herkuttelemassa. Ja kun kuuma Teksasin aurinko oikein porottaa ja tukahduttaa, mikä onkaan raikastavampaa, kuin pulahtaa viileään (syksyisin) uima-altaaseen.

This kind of garden is such a relaxing place to be in, just sit in the shades reading a book or enjoying a lunch or dinner at the patio. And when the hot Texas sun is getting too hot and exhausting for you, you just dip in the water and enjoy the refreshing, cool (during the fall season) water.

20 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Aivan unelma! Tuollapa olisi ihana jumpata ja uiskennella. On teillä upea mahdollisuus! Nauti - nauttikaa te naiset täysin sydämin jumppatuokioistanne.

LillaFlisan kirjoitti...

Than you for letting me dream myself away for a moment. away from ice and wind, darkness and autumn!

Beautiful pictures!

Whish you a nice weekend!

Hugs

Flisan

Sari kirjoitti...

Sooloilija, tämä on kyllä kuin unelma! Minä en varmasti kotoa poistuisikaan, jos minulla olisi tällainen takapiha! Jumpat on tältä syksyltä ohitse, mutta keväällä sitten taas, toivon mukaan samalla pihalla jumpataan... ;-)

Hi Flisan. This is a beautiful yard and these photos are taken earlier this week, even though it is starting to feel like fall here as well. Mornings are cooler and a little bit chilly at times too. Have a nice weekend!

Anne kirjoitti...

On teillä hyvät oltavat siellä ;) Tulee ihan matkakuume kun katselee kuviasi! Terveisiä täältä syksyisestä suomesta ! :)

Minttumaari kirjoitti...

Olen sanaton - voi jyssäys mikä puutarha!

Tuollaisen puutarhauintijumpan jälkeen ei normi jumppasalit/uimahallit taida oikein huvittaa :)

Hyviä vesijumppia auringon alla!

suklaamarenki kirjoitti...

Hurjan hienot jumppamaisemat:) Hauskoja yksityiskohtia ja puutarhurilla on ollut kyllä peukalo paikallaan.
Oikein mukavaa viikonloppua sinne!

Teija kirjoitti...

Oi kyllä, uskomaton puutarha! Olisi kiva muuten kuulla enemmänkin teidän suomalaisten yhteisistä jutuista siellä?

- Sari - Kaunista Elämää kirjoitti...

Kyllä on kaunista!
Ihana unelmapuutarha pienine polkuineen ja kukkamerineen.
Jumppaan lähtee varmasti innoissaan!

Yaelian kirjoitti...

Miten kaunista, todellinen unelmapaikka!

Mari kirjoitti...

Ihan älyttömän ihania kuvia. Pitää tiirailla vielä uudestaan... En varmasti huomannut vielä kaikkea;)

Kiitos taas ihanasta kommentista... Sitä tulee aika usein ajateltua, että olis niin ihanaa jos pappa olis nähnyt kun lapset tekee sitä ja tätä. Onhan se vähän sellasta itsensä kidutusta ajatella niin. Anyway, mukavaa lauantaita sitten kun siellä heräilette;)

Tuija kirjoitti...

Mieletöntä! Miten jotkut jaksavat tehdä ja ideoida? Meikäläinen kun ei saa edes muutamaa kiveä pyöritettyä paikoilleen. Saispa jostain ostaa touhusiemeniä.

Mari kirjoitti...

Voi kun saatte upeissa puitteissa jumpata! Ei voi kuin ihastella *huoks* Kyllä joillakin on sitä silmää. Sinulle on muuten jotain blogissani, käyppäs kurkkaamassa :)

Tilu kirjoitti...

Olipas kaunis puutarha, juuri minun mieleeni runsas ja rönsyilevä. Yhdessä kuvassa oli saappaat, panitko merkille olivatko betonista?
Pitääkin miettiä, saisiko saappaita muottina käyttäen valettua tuollaiset.HMMM...

Anu kirjoitti...

No jo on puutarha,oikeastaan paratiisi!
Jestas sentään!!!

Kuinkas kuuma sielläpäin muuten tähän aikaan vuodesta on?
Tänne Suomeen on sunnuntaiksi luvassa aika myrskyä...sataa jo.

Kivaa sunnuntaita!

Korpikuja kirjoitti...

Aivan ihana unelmapaikka olla ja oma koti vielä.
Voi täällä suomessa ei voi edes saada tuollista sillä talvi kun tulee niin kaikki kuolee ja kesä ei ole niin pitkä ja lämmin että kannattaisi sellisen laitta.
Voi että sinulla on unelma paikka käydä naisten kanssa .
tiina

mimmuli kirjoitti...

Hei<3 Ensimmäiseksi vielä haluan kiittää sinua kauniista arpajaisvoitosta=)Lämmitti kovasti mieltä=) Miten ihanassa paikassa käyt jumpassa, aivan kun trooppinen saari. Täällä on jo syksy pitkällä ja lenssut jyllää..ja on kylmä=/.

Mukavaa viikkoa<3

p.s laitoin osoitteen sähköpostiin=)

Nina kirjoitti...

Mielettoman upeeta!
Aivan ihastuttavia paikkoja!

Kylla minullekkin kelpaisi, varsinkin jos joku pitaisi huolen kaikesta ;-D

Sari kirjoitti...

Hei Anne ja kiitos. No juu, kuvat ovat viime viikolta, mutta kyllä täällä on juuri nyt aika harmaata ja sateista. Mutta väliin onneksi mahtuu aurinkoisiakin päiviä.

Minttumaari, arvaapa olinko itse suu auki, kun ensimmäistä kertaa astelin tuonne puutarhaan!!! Jumpat on tosiaan tältä syksyltä jumppailtu, mutta keväällä sitten taas.

Suklaamarenki, talon emännällä on kyllä selvästi vihreä peukalo. Piha on aivan ihana ja tästä kuvasarjasta puuttuu vielä monta yksityiskohtaa.

Teija, puutarha on unelma, tällainen kyllä kävisi miullekin. Juu, voinpa välillä kertoilla enempikin tästä meidän elämästä ja aiemmin siitä enempi kirjoittelinkin toiseen blogiini, mutta laitan tosiaan korvan taakse tämän ;-)

Sari, juu, tämä jumppapaikka on kyllä ihan ykkönen!

Yaelian, juu-u, ollapa tällainen puutarha itselläkin. Vaan kun ei...

Moi Mari ja eikö vain. Mä kans pörrään aina tuolla puutarhassa ihan silmät selällään. Niin ihanasti tämä on toteutettu ja täynnä upeita värejä, jotka käyvät tähän ympäristöön tosi kivasti.

Itse varmasti ajattelisin samalla tapaa isästäni, jos olisin tilanteeessasi. Ja tiedätkö, jollain tapaa suren tätäkin tilannetta, kun isovanhemmat missaavat niin paljon lapsenlapsensa elämästä, kun asumme täällä. Ja en tiedä, oletko tietoinen, mutta minunkin vanhemmillani ja etenkin äidillä on vakavia sydänongelmia, jotka kyllä huolestuttavat aika tavalla, etenkin kun olemme näin kaukana, jos jotain ikävää sattuisi.

Tuija, touhusiemeniä mullekin! Mistähän vois tilata?

Mari, juu, tämä puutarha on kyllä ihana ja talon emännällä on silmää ja kykyä myös toteuttaa visioitaan. Haa, jotain kivaa blogissasi, menen heti kurkkaamaan!!!

Tilu, nuo saappaat ovat mielestäni betonia ja samanlaiset löytyvät myös meidän etupihalta. Ne on valettu betonista, joten kyllä, se on mahdollista!

Moi Anu, älä muuta sano! Tässä on tavoitetta... Tosin ei meillä ole allastakaan, joten ei ole mahkuja toteuttaa tällaista oasista. Säätila on täällä syksyisin leuto, joskus jopa tuskallisen lämmin. Kolmenkymmenen hujakoilla yleensä mennään, tänä syksynä on tosin ollut viileämpiäkin jaksoja ja tällekin viikolle on luvattu vesisateita ja harmaata. Mittari on aamulla ollut noin 14 asteessa ja iltapäivällä kohoaa 20-25 asteen kieppeille.

Korpikuja, juu, ollapa itselläkin tällainen koti... ;-) Mutta onneksi sentään saan käydä tuolla vaikka edes jumppaamassa.

Mimmuli, ja onnea vielä voitosta. Vastailinkin jo mailiisi ja paketti lähtee tällä viikolla! Tämä puutarha on kyllä unelma ja taidolla toteutettu. Täälläkin on muuten meneillään jo flunssakausi ja ensimmäinen H1N1-tapaus todettiin jo tyttären LUOKALLA. Huh! Hiukan pelottaa!

Moi Nina, ja mulle myös, kelpaisi... On sen verran väriä ja tuo allas, se kruunaa kaiken. Oi joi!

vanamo kirjoitti...

Voi upeus, kyllä kelpaisi minullekin. Tyyliä amerikkalaiseen tapaan. Poolia täällä hieman kaipaillaan, kun ei tuonne järveenkään oikein tarkene mennä(en siis ole avantouimari). Mukavia jumppahetkiä. Itse tulin juuri naapurin kanssa kävelylenkiltä pimeästä (yksin en kyllä olisi uskaltanut). Tuuli vihmoi ja sade piiskasi kasvoja, mutta olo oli ihanan raikas lenkin jälkeen. Mukavata viikkoa sinne:)

Sari kirjoitti...

Moi Vanamo, niin mullekin. Altaat on täällä suht yleisiä, mutta eipä niitä siltikään kovin monen suomalaisperheen pihasta löydy. Kuten ei meidänkään. Kävelyretket tuulessa ja sateessa kuulostavat tutulta, sillä sitä se on ollut keli täälläkin viime päivinä. Ja se on muuten ihan totta, että sade raikastaa!