2008-12-10

Jouluista tunnelmaa keittiöstä käsin - Christmas spirit in our kitchen

Tonttujen aika on jo täällä... ;-)


Ja niinpä ne ovat valloittaneet meidänkin keittiömme... Keittiö on kyllä tutun sanonnankin mukaan meidän huushollissa se kodin sydän ja näissä näkymissä on tullut viime päivinä häärättyä kaikenlaista. Olemme myös koettaneet pikkuneidin kanssa vähän koristellakin kotimme lämmintä sydäntä... Lähinnä tytön tekemiä taidetöitä kerhosta ja sitten nuo äidin ja neidin yhdessä tekemät tonttuset ja sydämet, ne koristavat keittiön kaappejamme nyt joka joulu.


Keittiömme aukeaa suoraan toisesta olohuoneesta eteemme tällaisenaan. Halusimme taloomme avoimen keittiön, josta voi katsella suoraan olohuoneeseen ja päinvastoin. Näin ei tarvitse esimerkiksi ruokaa laittaessa olla yksin keittiössä, vaan olohuoneessa oleva muu perhe on ns. menossa mukana.


Myös keittiön kattovalaisin on saanut jouluista koristusta.


Ja purkkia ja purnukkaa on moneen lähtöön. Niinkuin varmasti moni teistä jo tietääkin, innokkaana garage sale-shoppailijana moni näistä koristuksista onkin päätynyt kotiimme lähialueen pihakirppiksiltä.


Tämä pieni kuusi asustaa keittiösaarekkeella ja tuo norjalainen tonttu löytyi muuten naapurikadun garage salesta... ;-)


Kukkokiekuu! Vielä joulunakin ja taustalla keittiöaiheinen öljyvärimaalaus, molemmat löytöjä garage saleista.


No juu... Näitä purnukoita olen tainnut esitellä jo aiemmin. Päätyivät lopulta pihakirpparilta meidän keittiöömme ja löysinpä vielä kirkon kirpparilta samaan sarjaan kivasti mallaavan, suukottelevan nuoren parin...


Muiskis!


Ruokanurkkauksessa tai niinkuin täällä sanotaan, ns. breakfast nookissa on tummaa puuta oleva pieni ruokaryhmä, jonka hankin kotiimme osittain sen vuoksi, että mielestäni mallaa hyvin tuon lattiapinnan värin kanssa. Niin ja tuo pyöreä malli on muuten tosi kiva noin pienessä tilassa ;-)


Ja amerikkalaiseen tapaan meidän nookista löytyy myös ns. window seat, jossa ei tosin kyllä juuri istuskella, kun olen tietty ladannut sen täyteen ruokakirjoja, ja erinäisiä koriste-esineitä...


Tämän ruokakirjan pitimen löysin vasta muutama viikko sitten ja ihastuin tähän metalliseen pitimeen niin kovasti, että pakkohan se oli taas mukaan ottaa. Ja maksoi muuten hurjat 2 taalaa, lemppariliikkeeni HomeGoodsin poistomyynnissä...



Nämä lasiset maljakot ovat tosi suuria ja vaikka tuo sininen väri välillä mietityttääkin minua, niin yhä edelleen asustavat meillä...

----------------------------------------

Elves are on the way...

And they have found our home, too! Especially our kitchen! In our home the kitchen is definitely the heart of our home and we spend a lot of time there cooking and preparing food. So no wonder, we decorated this area the first with christmassy things.

I made those paper elves with my daughters assistance and aren't they just cute! And of course we also have some our daughters art work from school.

It is so nice to decorate our home and I already feel like it is Christmas!

Have a nice week everyone!

Only two more weeks, and Christmas is here!

18 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Oi oi, silmä lepäsi näissä kauniissa kuvissa..Teille on jo joulu tullut. Erityisesti ihastuin tuohon kauniiseen ruokaryhmäänne!! Haluaisin samantyylisen.

Tänään laitoin itse vihdoinkin sen peilin esille, viime viikolla kun ihailin sinun peiliäsi ja mietin mihin omani laittaisin.. Joka joulu se peili on saanut koristeensa, mutta tänä vuonna kävi niin, että kun muutimme tähän nykyiseen asuntoon alkusyksystä, ei peilille löytynytkään paikkaa mistään.. Nyt se on joulun ajan pienen hyllykön päällä..

Jael kirjoitti...

Kauniin raikkaan näköinen keittiö on teillä!Ja Sooloilijan tavoin ihastuin tuohon ruokaryhmään.Hershey´n peltilaatikot on ihania!

titta kirjoitti...

Upeita jouluisia kuvia! Valtavasti toinen toistaan ihanampia yksityiskohtia :)

Sari kirjoitti...

Kiitos naiset piristävistä kommenteistanne!

Sooloilija. Kiitos sinulle! Joulutunnelmaa on koetettu luoda, jotta mielikin saataisiin oikeaan vireeseen... Ja joululaulut raikaa cd-soittimsesta miltei joka päivä, suomeksi! Ruokaryhmä on muuten vähän samaa tyyliä kuin Pottery Barnin (ihana, mutta kamalan kallis sisustusliike) sellainen, hinta vain ihan eri luokkaa, kun ostin tämän ihan tavallisesta tavarataloketjusta, JCPenneystä. Itsekin tästä tykkään kyllä, vaikka aluksi mietin, että olisiko valkoinen ollut parempi väri. Noh, tämä on ainakin lapsiystävällisempi...

Yaelian. Halusin ehdottomasti valkoisen keittiön, edellisessä kodissa (vuokrasellaisessa) meillä oli sellaiset beigen harmahtavat keittiönkaapit ja silloin jo vannoin, ettei omaan kotiin tule tuollaisia rumiluksia, että keittiön on pakko olla valkoinen. Ja olen ollut tyytyväinen, vaikka onhan valkoisessa oma puunaamisensa, etenkään kun ei ole noita vetimiä ovissa... ;-)

Titta. Juu, tavaraa piisaa tässä kodissa ja aina vaan tuntuu lisää löytyvän. En vain voi itselleni mitään, jos joku kiva ihanuus osuu tielleni... Etenkin garage saleista... ;-)

Sari kirjoitti...

Sooloilijalle vielä! Hyvä hyvä, että peili on päässyt esille saakka! On tosi kiva juttu, jos edellinen postaus siihen edes jollain tapaa sinut inspiroi ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Sullahan tuntuu olevan jo joulu hanskassa. Kauniita kuvia.

Sari kirjoitti...

Doris50. No jaa, koristelut nyt ainakin on laitettu kerrankin ajoissa! Mutta kun ei täällä oikein muuten saa tuota joulun tuntua luotua, kun ei ole sitä luntakaan... Niin edes näillä koristeilla sitten... ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania purkkeja ja joulukoristeita!

Meilla on muuten samanlainen keittion valaisin, hi hii.
Teilla on aivan ihanan jouluista!

Sirkka kirjoitti...

Kiitos visiitistäsi, niin on jouluisen näköistä ja niinhän sen täytyykin...sehän on jo ihan kohta ovella.Minä pidän tuosta sinisestä väsisävystä...aina.
Meillä myös yhtenäinen olo ja keittiö, mutta keittiöhän on useilla ihmisillä se kodin sydän, johon aina kakki yhdessä kokoontuu...siellähän ne parhammat herkut onkin.
Lumiterkuin!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen valkoisen keittiön ystävä. Meillä keittiöstä on suora yhteys ruokahuoneeseen, joka jatkuu olohuoneena. Tykkään kovasti, enkä missään nimessä halua keittiötä ovella suljettavaksi omaksi huoneekseen. Tarpeetonta varmaan sanoa (mutta sanonpa kuitenkin), että keittiösi näytti silmiini aivan ihanalta.

Sari kirjoitti...

Moi Kirsi. Purnukat on kyllä mieleisiä ja hamstraan niitä miltei liiaksikin... :-) Ja lamppumallit sitten meillä samaa rataa... Yes!

Hei Sirkka ja kiitos, kun taas piipahdit sivuillani. Sinun luonasi käyn aina huokailemassa. Sininen ei joteskin ole mun juttu, mutta kyllä noi lasimaljakot menee. Olen ihan samaa mieltä, keittiö on ehdottomasti kodin tärkein huone ja haluan, että se on keskellä kaikkea muuta ja avointa tilaa.

Moi Auli. Ja tosiaan, suosin myös avointa keittiötä ja teilläkin tuo huonejärjestys kuulostaa tosi kvialta! Ja kiitos, on mieltä lämmittävää kuulla, että kotimme miellyttää myös muita.

Mari kirjoitti...

Tosi ihana keittiö. Tykkään kovasti:) Ja niin paljon katseltavaa utelijaille, mutta niin väsyneille silmilleni... Kuopus sairastaa jälleen:/ Mukavaa viikonloppua!

mimmuli kirjoitti...

Tulin minäkin kurkkimaan blogiisi:) Tuo ihana kirjanteline...huoks...oi sellainen olisi ihana..Oikein kaunista ja tunnellmallista viikonloppua sinne "rapakon" taakse:)

Sari kirjoitti...

Moi Mari. Voi itku, tiedän tunteen, meillä on kans sairasteltu tänä syksynä urakalla. Toivottavasti teillä voidaan jo pian paremmin :-)

Mimmuli, kiitos visiitistä ja kommentistasi! Juu, toi kirjateline kyllä osui minunkin silmiini, vaikka oli ihan alehyllyjen alimmaisena piileskelemässä...

les fifoles kirjoitti...

What a beautiful kitchen you have!
Joyeux Noël! Anne

Sari kirjoitti...

Thank you Anne. What a nice suprise to see you here!

Jutta kirjoitti...

Voi kun on kivoja kuvia. Tontut on tosi symppiksiä ja erityisesti ihastuin Hersheys-purnukoihin ja pussaavaan pariin.

Sari kirjoitti...

Kiitos Jutta. Kaikkein parhaita joulukoristeita taitavatkin olla ne itse tehdyt ;-) Hersheys-purkkeihin olen ihan hassuna, ja olisi aina vaan parempi, jos niitä ei tulisi missään vastaan... Niitä kun tulee kerättyä aina vaan.