2015-01-22

Eating healthy

Some people start crazy dieting in January. I started my crazy diet or should I say my new life last fall when adding more exercise to my everyday routine and thinking more about what to put in my mouth at the same time.
 
I haven't lost so much weight but my body has already changed and for the first time in years I can see some pretty nice looking muscles which is quite nice thinking that I'm 40 plus years old. So I would say that it's never too late to start changing your life style to more healthy one :-)
 
 _ _
 
Jotkut ihmiset aloittavat tiukan dieetin tammikuussa. Minä aloitin hullun dieettini tai pitäisikö sanoa uuden elämäni viime syksynä, kun lisäsin jokapäiväiseen elämääni enemmän liikuntaa ja rupesin ajattelemaan siinä ohella enemmän myös sitä, että mitä pistän suuhuni.
 
En ole menettänyt hirveää määrää kiloja, mutta kroppani on jo alkanut muuttumaan ja ensimmäistä kertaa vuosiin näen jo ihan kivannäköisiäkin lihaksia etenkin yläkropassani, mikä on aika kiva juttu, kun ajattelee että olen jo 40 plus vuotias. Eli voisi kait sanoa, ettei koskaan ole liian myöhäistä muuttaa elintapojaan terveellisempään suuntaan :-)
 

Here are some of my favorites that I use in my new diet if I can even call it a diet - just changed some simple things that's all. The first thing I changed is my drinking habits. I used to drink some soft drinks like orange juice and cranberry juice but nowadays I mainly drink water.

I like sparkling water and we make it with SodaStream machine
that we recently updated to this version.

I like to add some lemon and lime to my water since it is said that
lemon water is very healthy. And by the way it also tastes good!

_ _

Tässä muutamia lemppareitani, joita käytän uudessa ruokavaliossani, jos sellaisesta nyt voidaan edes puhua - olen vain muuttanut muutamia yksinkertaisia juttuja. Ensimmäinen asia, jonka muutin, on juomatottumukseni. Join ennen erilaisia mehuja, kuten appelsiini- ja karpalomehuja, mutta nyt juon pääosin vettä. Limpparista en ole koskaan välittänyt, joten sen poisjättäminen ei juuri ollut ongelma.

Pidän tosi paljon kivennäisvedestä ja me teemme sitä itse
SodaStream koneella, jonka vastikään päivitimme tähän versioon.

Lisään mielelläni veteen vähän sitruunaa ja limeä, sillä sitruunaveden sanotaan
olevan myös erittäin terveellistä. Ja se myös  maistuu tosi hyvältä!


I have found people talking about healthier eating habits and Super food etc. I myself totally agree with all this. I have thyroid problems and perhaps that is one reason I am very careful nowadays what I put in my mouth and see immediately if something changes in my routines or diets on the way my body feels or reacts.

I regularly buy Cocovi products like chia seeds and maca powder and add them to my morning smoothies like this one where I also had some natural turkish youghurt and frozen berries like wild blueberries and red currant.
 
This is a great and healthy way to start your Morning or you can also have this smoothie as a healthy snack between meals.

_ _
 
Olen huomannut ihmisten puhuvan paljon terveellisimmistä ruokailutottumuksista ja Super foodista jne. Ja minä olen täysin samaa mieltä kaikesta tästä. Kilpirauhasoireista kärsivänä olen entistä tarkempi siitä, mitä syön ja huomaan kyllä heti kehossani, jos joku muuttuu rutiineissani tai ruokavaliossani.

Ostan säännöllisesti Cocovin tuotteista kuten chia siemeniä ja maca jauhetta ja lisään niitä minun aamu smoothieeni kuten tähän, jossa pohjana luomu turkkilaista jogurttia ja pakastemarjoja, kuten mustikoita ja punaherukoita.
 
Tämä on mahtava ja terveellinen tapa aloittaa aamu ja tämä toimii myös terveellisenä välipalana.


I have also added more salads to my diet and I use lots of greens on my plate like different kind of cabbages
and salads and then of course cheese to get some calsium and protein.
 
I also add chicken and fish to my salad portions every now and then but have to say that veggie salad
is just as filling if you have big enough plate in front of you :-)

Wow, this ended up being a mega long posting but I feel this is something that is really important
to me so I hope you all didn't bore to death with this ;-)

Have a nice day and see you soon!

_ _
 
Olen myös lisännyt salaatteja ruokavaliooni ja käytän paljon vihreää lautasella, kuten kaalia
ja salaatteja sekä tietty myös juustoa, jotta saan kalsiumia ja proteiinia.
 
Salaattiin lisään myös välillä kanaa ja kalaa, mutta kyllä ihan täysin kasvispitoinen salaattikin
vie nälän, kun sitä on tarpeeksi :-)

No johan tästä tulikin pitkä postaus, mutta tämä on asia, joka on tällä hetkellä tosi tärkeä
minulle ja toivon, ettette jo kyllästyneet kuoliaaksi höpinöitteni kanssa ;-)

Jos haluat kurkata vielä parit muut lempparini, niin muutama 
juttu löytyy vielä Kotiliesi blogista.

Mukavaa päivää sinulle ja nähdään taas!


Sari

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, hammaslääkärilukijasi haluaa kertoa, että hiilihapotettu vesi sitruunalla on erittäin hapanta ja päivittäinen käyttö alkaa verottaa hammaskiillettäsi eli aiheuttaa eroosiota (kiilteen ohenemista).

Kun nämä hiilihapotuskoneet tulivat uudelleen muotiin muutama vuosi sitten, niin hammaslääkäripiiri ei hurrannut. Kovin vähän tiedostettu asia tämä. Vettä ihan raakana siis suosittelen!

Hyvää talven jatkoa!

Merja kirjoitti...

Sama tuli mieleen kuin hammaslääkärillä edellä. Eli nuo sitrusjuomat pidemmän päälle vahingoittavat hampaita.

Suosittelen pelkän veden sekaan esimerkiksi minttua tai korianteria, jos haluaa vedelle vähän vaihtelua. Toki silloin tällöin voi laittaa sitruunaakin mutta ei ainakaan päivittäin kannata juoda.

Iloista jatkoa terveelliselle ruokavaliolle!

Sari kirjoitti...

Hei anonyymi hammaslääkäri ja kiitos kommentistasi. Enpä ole tullut tuota ajatelleeksikaan, hyvä tietää tällainenkin asia.

Hapotettua vettä tosin en taida pystyä ihan kokonaan jättämään pois, siitä kun on tullut jo tapa, että suhautan veteen vähän hiilihappoa. Mutta ehken pujauta noita sitruksia lasiini ihan joka aamu ;-)

Kiva Merja nähdä sinuakin täällä kommentoimassa pitkästä aikaa. Ruokavalio- ja ns. elämäntapamuutos on kyllä itselleni iso juttu ja vaikuttanut jo niin moneen asiaan, että motivoi kummasti jatkamaan samaan tahtiin ;-)

Jael kirjoitti...

Ihanan raikkaat kuvat. Sitruunavesi on tosi raikkaan makuista ja muutenkin rakastan sitruksia,mutta juuri tuon kiilleongelman vuoksi yritän rajoittaa sitä käyttöä.

Sari kirjoitti...

Kiitos Jael. Sitruunavesi on kyllä ihanan raikasta ja sitä tulee juotua usein, tuo kiilleongelma nyt tietty hiukan alkoi mietityttämään, mutta sanoisin silti, että mieluummin sitruunavesi kuin Cokis tai joku muu limukka ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tuo kuvan salaatti näyttää todella herkulliselta. Kerrotko ohjeen siihen? :) Juo pillillä sitruunavesi niin ei niin jää suuhun pyörimään ja kiillettä tuhoamaan. Ja tosiaan se sitruuna on oikeasti terveyspommi! Kannattaa jatkaa! :) -HH

Päivi Peltotien päästä kirjoitti...

Oi mahtavaa Sari, ja kuinka herkulliset kuvat!
Miten meille ei tullut nämä elämänmuutos-asiat ollenkaan puheeksi kun nähtiin? Oli varmaan niin paljon muutakin puhuttavaa :D Mutta minä siis kans syksyllä aloin tekemään isoja muutoksia ruokavaliooni ja hiljalleen liikkumiseen, nukkumiseen yms. Paljon on vielä opittavaa, mutta tulostakin on tullut. Mulla on kyllä sitä painoakin pudotettavana toisin kuin sulla : )

Onpas kiva seurata jatkossakin sun juttuja tästä aiheesta. Mun oma postaus odottaa vielä tulemistaan, tosin alustavasti olen aiheesta jo kirjoittanut. Raakaleivontaa ole opetellut, mutta varsinaisia superfoodeja vasta hiukkasen kokeillut. Mukava kuulla sun kokemuksia niistäkin.

Terkkuja ja ihanaa viikonloppua : )

Sari kirjoitti...

Moi anonyymi. Tuo kuvan salaatti on ihan yksinkertainen. Siinä on salaatinlehteä (olisiko ollut frisee-salaattia), vuonankaalia, aurinkokuivattua tomaattia, vähän tavallista tomaattiakin taisin salaattiin laittaa, vihreitä oliiveja, raakaa parsakaalia ja mausteliemessä olevaa fetajuustoa. Niin ja taisinpa laittaa vielä vähän mausteliemessä olevia valkosipulinkynsiäkin tähän salaattiin. Ja tuo annos oli niin täyttävä, etten jaksanut siitä puoliakaan... :-)

Tiedätkö, tämän kiilleasian kuultuani, rupesin miettimään tänään ihan samaa, että jospa joisin sitruunavettä jatkossa vain pillillä, niin ehkä jäisivät hampaatkin vähemmälle ärtymykselle... ;-)

Kiitos vinkistä ja mukavaa viikonloppua sinulle!


Moi Päivi. No vitsit, tämä on aihe, joka on nyt tosi lähellä sydäntäni, niin että meidänhän pitää selvästikin taas jossain kohtaa treffata, jotta päästään jakamaan ajatuksia tästä(kin) aiheesta ;-)

Minä jo syksyllä kyllästyin lässähtäneeseen oloon ja ulkomuotoon ja tuli sellainen fiilis, että nyt on pakko tehdä jotain. Ensin aloitin lisäämällä liikuntaa ja nyt tämä juttu on hiljalleen laajentunut ruokavalioon ja vähän kaikkeen elämään.

Huomaan nyt jo päässeeni esim. siitä pahimmasta makeanhimosta eroon, mutta toki kiva on välillä leipoa jotain hyvää ja minä olisin myös kiinnostunut kokeilemaan erilaisia raakaleivonta-ohjeita. Niistähän on nyt ollut paljon juttua lehdissä ja blogeissakin.

Tuosta nukkumisesta ja sen muuttamisesta olisi kiinnostavaa kuulla lisää, sillä minulla kilpirauhasongelmat aiheuttaa mm. väsymystä.

Oikein paljon terkkuja sinnekin ja mukavaa viikonloppua koko teidän perheelle :-)

Anonyymi kirjoitti...

It all looks so yummy and healthy.
Specially the water and the salads.

Linda

Sari kirjoitti...

Thank you Linda :-) And have a nice weekend!