2012-06-13

Ukkopekka


Minä joka en voita koskaan edes lotosta voitin meille päiväristeilyn Ukkopekalle. Siis Turkuun suuntasimme tänään.

Me who never even wins from a lottery won a day cruise at Ukkopekka. So to Turku we went today.
Kun tytär näki sedän kantavan kaikkia noita palloja laivaan, tuli hänelle jo kovasti kiirus. Hän arvasi, että laivassa on varmasti joku spesiaalihuone lapsille - niinkuin olikin. Laivalla oli myös pientä ohjelmaa lapsille aarteenetsinnän muodossa ja palkinnot olivat kultarahoja, syötäviä sellaisia.

When our daughter saw a guy carrying all those balls to the ship she was in a hurry. She knew there had to be a special room for kids - as there was. They also had short program for kids in the form of treasure hunt and with special gold coin prizes, those ones you can eat.Päivä oli aurinkoinen, joskin menomatkalla Naantalin suuntaan melko tuulinen. Rantsuilla näkyi ihmisiä kalassa. Jotkut rohkeat olivat jo bikineissä ja miksei.

Day was sunny though a bit windy on our way to Naantali. You could see people at the shore fishing and some brave ones already in bikinis and why not.
Söimme laivalla saaristolaispöydän antimia. Tarjolla oli lähinnä lohta eri muodoissa ja kevyitä salaatteja. Tarjolla oli myös lämmintä ruokaa, mutta minä pitäydyin vaan salaateissa ja kaloissa. Ihan hyvää ja kohtuuhintaista. Aikuisilta annos oli 12 euron luokkaa ja lapsilta 7 euroa.

We ate from the island buffet at the ship. They mainly had different variations of salmon and some light salads. Also warm food, but I only ate salads and fish. It was good and decently priced. 12 euros for grown-ups and around 7 for kids.Pysähdyimme Naantalissa, joka on kyllä tosi kaunis kesäkaupunki.

We stopped at Naantali, which is such a beautiful summer town.
Kylmä juoma maittoi paluumatkalla, kun tuulikin oli jo laantunut.

Cold drinks tasted good on our way back when the wind had settled.


Päivä laivalla kului nopeasti ja paluumatkalla oli jo varsin lämmintä. Risteily Ukkopekalla on oikein mukava tapa viettää päivä Airistolla.

Day on a ship went fast and on our way back it was pretty warm. A cruise at Ukkopekka is a very nice way to spend a day at Airisto.

14 kommenttia:

Anne-Marie kirjoitti...

Onpas ollut kiva risteily! Ja tuttuja maisemia!

Kun vielä jaksaisi ensi viikon töissä,niin pääsisimme suuntaamaan auton nokan kohti Turkua.Keskiviikkona sitten iltalaivaan Tukholman kautta kohti Norjan vuonoja...

Anna G kirjoitti...

Voih, Turku ja pitsihuvilat... Tulee ihan ikävä takasin tuonne ihaniin maisemiin! Upeita kesäisiä kuvia! Varmasti oli kiva reissu.

Kamomilla kirjoitti...

Kaunista on! Turku ja Turun ymopäristö on kaunis kesällä!!

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. Risteily oli oikein kiva ja kun sattui olemaan vielä nätti päivä, niin oli oikein mukavaa.

Kuulostaa ihan hivenen mahtavalta tuo teidän tuleva matka. Nauttikaa!

Hei Anna G ja kiitos kommentistasi. Turun saaristosta pilkahtelevat pitsihuvilat ovat kyllä ihan omaa luokkaansa. Ja ihania pieniä uimamajoja siellä rannoilla myös. Kiva reissu oli kyllä ja sellainen leppoisa mieli jäi tuosta reissusta.

Hei Kamomilla ja kyllä vaan, Turun saaristo on niin kaunis, kuin myös Naantali. Sinnekin pitäisi suunnata ihan erikseen kesän aikana, on niin nätti kesäkaupunki sekin.

sanna kirjoitti...

Upea risteylu ja mahtavat maisemat. Turku ei ole minulle ollenkaan tuttu kaupunki, jotekin kiva ihailla noita kuvia täällä.
Mukavaa että tuollaisella risteilyllä oli myös lapset huomioitu kunnolla :)

Sari kirjoitti...

Hei Sanna. Turku on kyllä oikein mukava kesäkaupunki ja Aurajoen rannalla on kiva kävellä ja ihailla vanhoja laivoja, kuten esim. Suomen joutsenta. Joen rannalla on myös erilaisia laivaravintoloita ja sellainen leppoisa fiilis kaiken kaikkiaan.

Turun linnakin sijaitsee siinä ihan lähistöllä, joten kyllä kannattaa suunnata kesällä Turkuun, jos vaan mahdollista.

Ja Ukkopekka on oikein kiva vanha höyrylaiva, jonne kannattaa myös suunnata, niin näkee vähän noita merimaisemiakin sitten Turun saariston suunnalta.

Lapsille oli myös tekemistä tuon nelituntisen risteilyn ajaksi ja meidän neiti sanoi maihin päästyämme, että mä haluan uudestaan Ukkopekalle ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa taas kiva postaus !

Mulla olis pieni pyyntö: ollaan tuomassa Mummoa evakkomuistelureissulle Paimioon. Tarkoitus on yöpyä Turussa. Vinkkejä Turun hyvistä ruokapaikoista ? Missä muualla kannattaisi käydä ?

Kiitoksin
Patalaiska-Ulla Haminasta

Anne från Åbo kirjoitti...

Perinteiseen pihvinälkään Pippurimylly ehdottomasti. Näin kesällä myös ravintola Samppalinna(vanha pitsihuvila sekin, tavallaan...) on mukava ruokapaikka jokinäkymineen, osuuskaupan ravintola mutta ruoka ei ole ihan rosso/amarillo mallia

Sari kirjoitti...

Hei Ulla. En ehkä ole ihan paras vinkin antaja Turun ravintoloiden ja nähtävyyksien suhteen, kun asumme enempi Salon suunnalla, mutta ehkä minäkin voin jotain vinkata.

Turussa on mielestäni monia kivoja ravintoloita. Yksi ihan keskustassa ja Hansakorttelissa sijaitseva ravintola on Foija, joka on tunnelmallinen kellariravintola ja ruokalista on monipuolinen ja ruoka hyvää. Lisäksi Turussa on kivoja etnisiä ravintoloita, mutta ne eivät ehkä ole vanhemman ikäpolven mieleen, kun ruoka on melko mausteista. Huomasimme myös Ukkopekalla käydessämme, että ihan Aurajoen rannassa, Linnankadulla on Stefan Richterin pihviravintola Stefan's Steakhouse. Tuo tuli heti omalle tuolla pitää käydä ravintoloiden listalle, sillä Richter on aika kuuluisa kokki, joka on menestynyt mm. Yhdysvalloissa. Lisää ravintoloita löytyy myös sivuston eat.fi/turku kautta.

Ja tuossa alhaalla Annen listalla on myös tosi mielenkiintoisia ravintoloita, joista Ravintola Samppalinna on jo ulkoapäin tosi viehättävän oloinen paikka ;-)

Turun linna on mielestäni upea paikka ja lisäksi joku tällainen Airiston risteily voisi olla kiva kokemus. Ukkopekalla tunnelma ainakin henki vanhaa aikaa ;-) Ja Aurajoen varrella on myös kiva kuljeskella kesäaikaan. Aurajoen varrella on myös paljon laivaravintoloita, mutta niiden tarjonnasta en ole tietoinen, koska olemme käyneet istumassa vain laivan kansilla terasseilla, emme ruokailemassa.

Mukavaa muistelureissua teille, on varmasti mummollesi hieno elämys!

Hei Anne ja kiva, kun jaoit täällä muutamia Turun ravintolavinkkejä. Me emme ole käyneet noista edes ravintola Samppalinnassa, vaikka monasti on ollut aikeissa. Siis kiitos näistä, ovat varmasti hyödyksi Ullalle, mutta myös monelle muullekin ;-)

Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

Riikka kirjoitti...

voi miten ihana kuvakollaasi risteilyltä ! suomestakin löytyy paljon ihania paikkoja mitä nähdä ja kokea !

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, "uusi" kaupunki on aina arvoitus ruokapaikkojen suhteen. Saa nähdä, minne päädytään...

Ehkä lounaalle myös Saloon :)

Hauskaa Juhannusta !

Patalaiska-Ulla

Sari kirjoitti...

Hei Riikka ja kiitos kommentistasi. Nyt vasta hoksasin tämän, kun olen ollut ihan nettipimennossa juhannusviikon mökillä.

Ja se on ihan totta, Suomesta löytyy useita kauniita kohteita, joita on kiva kiertää.

Hei Patalaiska-Ulla. Toivottavasti löytyy kivoja ruokapaikkoja Turusta ja Salossakin on kivoja paikkoja, vaikka pieni kaupunki onkin. Salon seurahuone on tunnelmalinen vanha ravintola, ravintola Vilhosta saa kivaa lounasta jne.

Ja kiitos, juhannuskin jo oli ja meni, kun vasta nyt hoksasin nämä viestit täällä. Mukava oli juhannus, toivottavasti myös sinun ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kaikille vinkeistä !

Reissu takana, hauskaa oli vaikka muisteltiin ikäviäkin asioita.

Salossa käytiin syömässä lounasta Vilhossa, jotta jaksettiin kierrellä Paimiossa. Lounas oli oikein hyvä, jokaiselle löytyi jotain, koska valittavana oli monta vaihtoehtoa. Mukava olisi ollut kierrellä enemmänkin Salossa, vaikutti kivalta paikalta.

Turussa käytiin Smörissä, koska osa ravintoloista oli sille illalle jo täysi. Ruoka oli hyvää, kallista kuten Suomessa yleensäkin. Sen jälkeen pistäydyttiin vielä Panimoravintola Koulussa, josta löytyivät matkan parhaat oluet ja siiderit.Suosittelen...

Paluumatkalla kierrettiin Hangon kautta. Siellä lounaalla Hangon Makaronitehtaalla. Sitäkin paikkaa voin suositella, oli tosi hyvät pastat. Kaikki tykkäsi. Ja tosi viihtyisä terassi hienolla näköalalla.

Hauskaa viikkoa !

Patalaiska-Ulla

Sari kirjoitti...

Hei Ulla ja kiitos kommentistasi. Ja hei, kivoja vinkkejä tuli noista mainitsemmistasi paikoista.

Alkoi kovinkin kiinnostamaan tuo panimoravintola KOulu sekä Hangon Makaronitehdas.

Kiva, kun löysitte lounaalle Vilhoon, se on lemparilounaspaikkani Salossa ja siellä on aina kivasti lounasaikaan vaihtoehtoja ja paikka muutenkin yleisasultaan tosi kivasti toteutettu ja siisti ;-)

Mukavaa viikon jatkoa sinulle täältä ukkosen keskeltä Varsinais-Suomesta.