2012-05-18

Eight


Tyttären täytekakkuun laitettiin tänä vuonna jo kahdeksan kynttilää. Siis mihin tämä aika kiitää?

We already put eight candles to our daughters birthday cake. Where this time flies?


Tänä vuonna meillä oli pyjamabileet. Kaikkit 11 neitiä tulivat meille pyjamissa ja aamutossuissa. Niitä oli sikin sokin eteisessämme, sillä piipahtelimme myös ulkona (ulkokengät jalassa) kauniina aurinkoisena iltana.

This year we had pajama parties. All 11 girls came to our house wearing pajamas and morning slippers. They were all around in our hall, since we also went outside (with outdoor shoes) a lot during a sunny warm evening.


Muutamia kilpailujakin meillä oli. Yksi hauskimmista oli vesi-ilmapallojen heittokisa. Selin. Ja kun ne pallot eivät välillä meinanneet mennä rikki sitten millään. Ilmassa oli ihanaa tyttöenergiaa ja naurunkikatusta, että minulla on vieläkin niin onnellinen olo tuolla jossain sisälläni!

We also had some contests during the evening. One of the funniest was this water balloon throwing contest. Backwards. And when those balloons just didn't want to splash. We had som lovely girl energy on the air and so much laughter and giggling that I still feel so happy inside!


Tänä vuonna otettiin siis niinku tosi löysin rantein koristeluiden suhteen. Pari ilmapalloa ja kaikkea kivaa pientä herkkua. Noi suklaassa dipatut vaahtokarkit olivat muuten tosi suosittuja!

This year we decided to go easy with the decorations. Couple of balloons and all sorts of little yummies. Those chocolate dipped marsmellows were so popular!


Pinkit kiemurapillit ja Marimekon pilkkuservietit.

Pink curled straws and Marimekkos dot napkins.

Laitoin tarjolle myös pientä suolapalaa, sillä nämä nykyajan pikkuneidit ovat tarkkoja siitä, mitä suuhunsa pistävät. Kuulin monestakin suusta, että juu, synttäreillä pitää olla muutakin kuin makeaa. Ja iik, ihanaa, tääl on myös voileipiä ja cockailtikkuja rypäleillä ja lihapullilla ;-)

I also made some salty things too, since these little girls are very strict about what they eat. I heard from many little mouths that yes, at birthday parties you must have also something else than sweet stuff. And Eek, oh yeah, there is also sandwiches and cocktail sticks with grapes and meatballs ;-)

10 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Hienot kuvat;etenkin nuo herkkukukat! Ja blogiasi pitkään seuranneena voin vain todeta että aika rientää! Onnea tyttäresi synttäreiden johdosta!

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, tuli ihan suru ajatuksesta, että lopettaisit bloggaamisen :)

Olen seurannut blogiasi ainakin pari vuotta. Aloittaessani seuraamisen asuin itsekin Atlantin toisella puolen ja oli mielenkiintoista seurata toisen ulkosuomalaisen elämää. Nyt onkin ollut sitten mielenkiintoista seurata toisen paluumuuttajan elämää ;)

Kiitos blogistasi ja oikein hyvää kevään jatkoa!

Kamomilla kirjoitti...

Ihanat juhlat. Ja jees , nauti hetkestä sillä aika todellakin rientää- esikoiseni täytti 21 enkä millään voi tajuta. Äskenhän se oli kahdeksan..

Riikka kirjoitti...

Onnea synttärisankarille ! Hienot bileet olet järjestänyt :)

Onnellinen Koti kirjoitti...

Oi, teillä on ollut oikein unelman ihanat juhlat! Nämä vinkit otan kyllä nyt oikein talteen ♥

Kiitos inspiraatiosta ♥

sanna kirjoitti...

Taidokkaasti otettuja kuvia upeista synttäreistä.
Vesiilmapallo leikki kuulosta kivalta! Tarjoilut näyttävän todella hienoilta. Yhtään ei tullut mieleeni että koristeluihin ei muka olisi panostettu!

Sinun blogiasi on aina ilo seurailla. Mukavaa viikonloppua:)

Neiti X kirjoitti...

Kauniita kuvia ja ihanan herkullisen näköiset tarjoilut - ihan (herkku)nälkä tuli kuvia katsellessa! :)

Tuija N. kirjoitti...

Surku tulisi, jos lopetat blogisi :(, mutta on toki ymmärrettävää, että eihän blogin pitämisestä stressiä saa tulla.

Ihanat synttäritarjottavat. Täytyy yrittää muistaa tuo lihapulla-ananas seuraaviin juhliin. Mitä sulla oli voikkareiden välissä?

Vuosi sitten tein pikkupizzoja tytön synttäreille, mutta eivät tehneet lapsivieraiden kesken kovinkaan hyvin kauppansa, sama juttu tänä vuonna suolaisten tarjottavien kesken. Mutta luulen, että kunhan tuosta vähän varttuvat, alkavat suolaisetkin maistua.

Mirva kirjoitti...

Voi mitä herkkuja. Ihan vesi herahtaa kielelle:)

Sari kirjoitti...

Hei Yaelian ja kiitos kommentistasi. Ja anteeksi, että vasta nyt vastailen, mutta viime viikko on ollut täynnä ohjelmaa ja nyt olemme jo matkan päällä. Mutta niin se on - aika rientää ja lapset kasvavat. Saas nähdä, kuinka monta kertaa pääsen vielä itse järjestämään lastenkutsuja, ei mene varmasti montaa vuotta, kun neiti keksii, että nyt jotain muuta kiitos ;-)

Hei anonyymi ja kiitos kommentistasi. Aikansa kutakin, on mulla ajatus. Pink Pioniesien aika on ehkä pian ohi, mutta luulen, että tilalle tulee jotain muuta. Katsotaan nyt ;-) Kiva kuulla, että olet ollut blogini seuraajana, paluumuutosta en ehkä niin kovin ole täällä kertonut, mutta on siihen omat haasteensa liittynyt. Mutta omat hyvät puolensa on myös koti-Suomessa asumisella, että puolensa on kaikella. Toivottavasti sinullakin on paluu Suomeen sujunut hyvin. Ja mukavaa alkavaa kesää sinulle!

Hei Kamomilla. Oi, sun jälkikasvuhan on jo saavuttanut isoja numeroita! Olen ihan hämilläni, sillä itse näytät kuiteskin aika nuorelta! Mutta juu, ei mene varmaan aikaakaan, kun huomaan itsekin olevani samassa tilanteessa. Aika rientää... :-)

Hei Riikka - juu, pyjamabileet oli hauskat ja sain jälkeenpäin kuulla monen äidin suusta, että tyttösillä oli ollut tosi hauskaa! Se oli parasta palautetta mulle!

Hei Onnellinen koti ja hieno juttu, jos näistä kuvista sait jotain ideaa synttärijuhlia ajatellen. Kiva oli järkätä pikkuneideille pyjamabileitä ja kyllä meillä oli vaan hauskaa!

Hei Sanna ja kiitos kommentistasi. Vesi-ilmapallokisa oli yksi parhaista, etenkin kun ne pirskatin pallot eivät meinanneet mennä millään rikki ja välillä ne vähän lätskähtivät toisten tyttöjen päällekin - sekä äidin ;-) Siis tällä kertaa oli niin vähän aikaa noiden juhlien järkkäämiseen kaiken muun tohinan keskellä, että vähiin jäi valmistelut ja etenkin kaikki koristelut. Mutta siinä sitten tajusin, että mitä sitten. Parasta on se tunnelma ja iloinen fiilis. Ja sitä kyllä piisasi. Viikon parasta terapiaa oli saada touhuta pirteiden pikkuneitien seurassa!

Kiitos NeitiX kommentistasi. Herkkuja on aina herkkusuun mukava väsätä ja pikkuneidistäkin taitaa hyvää kyytiä olla kasvamassa yksi samanlainen tapaus ;-)

Hei Tuija N. Tämä blogijuttu pyörii nyt vähän mielessä, kun ajatuksissa olisi muuttaa hommaa vähän toiseen suuntaan ja oikeasti miettiä, että josko nyt jotain muuta vaihteeksi. Katsotaan, kunhan nyt ensi viikolla taas olen maisemissa ja tuumailen, niin ehkä hyvin piankin jotain muutosta tulee. Luulen, että blogi muuttaa ensiksikin ihan uuteen osoitteeseen. Mutta siitä lisää lähiaikoina.

Meillä nuo suolapalat on nyt kovasti suosittuja ja nää eppuluokan neitokaiset on jo hyvin tietoisia siitä, mitä suuhunsa laittavat. Tosin eräskin ei makean ja terveellisen ruoan perään kuuluttava juhlavieras kampesi juhlan loppupuolella sellaisen kakkupalan lautasellensa, että olin tikahtua nauruun, kun pikkuneiti oli ensin koko alkuillan toitottanut toisille tyttösille terveellisen ruoan puolesta ;-) Niin mainioita nuo 8-veet naisen alut.

Leivissä oli välissä vain voita, kinkkua ja juustoa. Aikuisille olisin lisännyt väliin voin sijasta toiselle puolen hivenen majoneesia ja toiselle maukasta dijon-sinappia. Mutta lapsille tuo makuyhdistelmä voisi olla vähän hurja. Siispä ihan maltillisilla täytteillä mentiin.

Tuossa ananashökötyksessä nuo lihapullat ovat minisellaisia. Ja minusta ne ovat tosi hyvänmakuisia - niitä löytyy lähikaupoista pakastehyllyistä ja ovat tosi nopea vaihtoehto sille, että rupeaisi kiireessä itse tekemään lihapullia (vaikka ovatkin itsetehtyinä aina ihan niitä parhaita).

Kiitos Mirva. Nämä oli tosi helppoja ja nopeita herkkuja toteuttaa. Ja taisi niitä lipsahtaa muutama omaankin suuhun.