2012-01-16

Luonnon jäätaidetta - Nature's ice art

Ja vaihteeksi ihan jotain muuta...

And for a change something totally different...


Joululomalla sain todistaa luonnon omaa jäätaidetta. Jyväskylän satamassa myrskyssä kyytiä saaneet jääpalat muodostivat upeita abstrakteja muodostelmia.

During our Chrismas holidays I was able to witness nature's own ice art. At the Jyväskylä harbour those ice particles moved by the storm made these gorgeous abstract formations.


Aurinko oli juuri laskemaisillaan, kun otin nämä kuvat ja viimeiset auringonsäteet värjäsivät sinertävän kylmät jäät upeilla keltaisen ja kullan sävyillään.

The sun was just about to set down when I took these photos and the last rays of sun coloured the blue cold ice with it's beautiful yellow and gold tones.

Luonnon omaa taidetta, jota ei osaa aina edes noteerata. Itsekin huomasin nämä jäämuodostelmat puolivahingossa satamassa kävellessäni. Onneksi sattui olemaan kamera mukana, sillä kuvia kertyi aikamoinen määrä ja vaikka olin aivan kylmästä kankeana, en meinannut malttaa lopettaa.

P.S. Meillä on koulussa pieni tehtävä, jossa on aiheena pelkistetyt värit. Aihetta voi lähestyä omalla valitsemallaan tavalla, myös abstraktina kuvana tai kuvasarjana. Tässä mietin, että nämäkin kuvat voisivat toimia hyvin tuossa tehtävässä.

Nature's own art, which we don't even notice at times. I happened to spot these ice formations by accident when walking at the harbour. Luckily I had my camera with me, since I took a lot of photos and even though I was all frozen, I just couldn't stop.

P.S. We have an assignment that is about reduced colours. One can approach this subject with any chosen way, also using abstract photo or photo series. I think I am going to use these photos in that project.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ihania kuvia ja juuri sopivia koulutehtävääsi! Siis näin katsojana, en asiantuntijana, sanon. Pidän kovasti blogistasi.
Arja

Hanne kirjoitti...

Hienoja kuvia olet ottanut. Hyvä, että oli kamera mukana. Luonto taitaa tuon taiteen paremmin kuin me ihmiset:)

Anne-Marie kirjoitti...

Ihania kuvia jälleen!
Luonnon taide taitaa olla sitä kauneinta ;-)

Tuija N. kirjoitti...

WAU!

Miia kirjoitti...

Ompa upeita kuvia :))

Veera kirjoitti...

Oi kun upeita!

Sari kirjoitti...

Hei vaan kaikille ja kiitos kommenteistanne. Luonto on kyllä uskomaton taiteen lähde ja tuo satamassa kohtaamani jäinen näky kyllä hämmästytti minut. En ollut koskaan nähnyt vastaavia jäälohkareita kasaantuneina sataman puisia reunuksia vasten.

Siis kannattaa pitää aina silmät auki, kun liikkuu ulkona, vaikka ihan vaan kävelylenkillä ;-)

Hanna kirjoitti...

Upeita jääkuvia! Luulin ensin, että kyseessä on öljymaalaus tai joku pastellitahnalla tehty maalaus. Kyllä luonto osaakin olla kaunis, vuoden ajasta riippumatta =o)

Sari kirjoitti...

Hei Hanna. Kyllä kyseessä on ihan vain valokuvat luonnon omasta taiteesta ;-) Kaikkea upeuksia se osaa meille tarjotakin, kun vaan osaisimme ne aina huomata.

Tänään kritiikissä nämä kuvat herättivät suurta kummastusta ja monenlaisia ajatuksia. Moni kysyi, että mitä nämä ovat? Ja että, eihän tuo voi mitenkään olla jäätä. Opettaja antoi myös kehuja näiden ikuistamisesta ja sanoi, ettei tällaisia jäämuodostelmia varmasti pysty tallentamaan valokuvin kuin kerran pari vuosisadassa.

Ja enpä ole minäkään koskaan moista jäämuodostelmaa nähnyt ja haltioiduin näistä muodostelmista kyllä täysin. Ainoa miinus oli se, että tuolloinkin vielä myrskysi aika tavalla ja olin kyllä varpaita myöten aivan jäässä ja jalat olivat tunnottomina koko illan. Mutta oli sen arvoista ;-)