2011-10-23

Marie Antoinetten talossa-
At Marie Antoinette's house

Syksyinen matkamme kävi kohti Pariisia, mutta teimme ensin pienen mutkan Versaillesin kautta. Versaillesissa on kuninkaan loisteliaan linnan lisäksi myös Marie Antoinetten koti, jonne suuntasimme ensimmäiseksi.

Our fall trip was to Paris, but first we visited Versailles. In Versailles you can see the excuisite kings castle but also Marie Antoinette's house, which we saw first.


Loisteliasta on ollut Ranskan kuninkaallisten elämä. Sen saattoi jo aistia Marie Antoinetten taloa kierrellessä.

It has been very luxurious to be a royalty in France. You could easily sense it already at Marie Antoinette's residence.

Talo oli täynnä raskaita verhoja ja isoja ikkunoita, joista tulvi valoa muuten melko pimeiltä vaikuttaviin huoneisiin.

The house was full of heavy curtains and big windows, which let in a lot of light to the rooms otherwise quite dark.

Näyttäviä kynttelikköjä ja peilejä oli miltei joka huoneessa.

There were impressive candelabras and mirrors in almost every room.

Oleskeluhuone oli tyyliltään romanttisesti rokokoo.

The lounge was romantically rococo.

Kattokoristeet kruunujen yllä oli tehty taidolla käsin ja ne olivat todella kauniita.

The ceiling carvings were handmade with quality and looked so beautiful.

Marie Antoinetten makuuhuone oli pieni, mutta tyylikäs. Ja sänky niin kovin lyhyt, niinkuin ihmiset taisivat tuolloin olla.

Marie Antoinette's bedroom was small, but classy. And that bed was so short, as were the people at that time I believe.

Käytävät olivat hämyisiä ja miltei pelottavia. Niitä kulkiessa saattoi aistia menneen ajan.

All the hallways were dark and almost frightening. When walking through them you could sense the old time.

Tässä keittiössä on varmasti käynyt ajoittain melkoinen huiske.

In this kitchen must have been quite a hassle at times.

Marie Antoinetten ajan tyylinen keittiön hella. Arvelen, ettei itse Marie Antoinette ole juurikaan tähän kapistukseen koskenut, jos koskaan edes tässä tummanpuhuvassa keittiössä vieraillut.

An oven Marie Antoinette's era style. I feel that Marie Antoinette herself hasn't much touched this oven, nor visited this dark kitchen.

Uunissa hohkasi vielä valoa, jota tietty piti tutkia, että mistä se oikein tulee...

There was still light inside the oven, so one had to check out, where it came from...

-----------------------------------------------
Marie Antoinetten talon jälkeen suuntasimme Aurinkokuninkaan linnaan, joka toisaalta ihastutti ja toisaalta lähes vihastutti. Tuntui aivan järkyttävältä ajatella, miten paljon kuninkaallisilla oli kaikkea ylellisyyttä, kun taas kansalla ei ehkä ole ollut niin kovinkaan paljon.

After seeing Marie Antoinette's house we went to see The Sun King's Castle, which made as admire and almost feel hatred. It felt shocking to think how much the french royalty had when the people of France perhaps didn't have much at all.

8 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Onpa ylellistä ! Ihana päästä tuollaiseen paikkaan :)

Mirjami kirjoitti...

Kiiitos kun pääsin sun mukaan matkalle hetkeksi. Marie Antoinette on ollut välillä mun inspiraation lähde niin valokuvissa kuin käsitöissä. Oli varmasti ihana loma!
T. Willa Wanillan Rouva

Mari kirjoitti...

Kiitos kiertokäynnistä! Aika hulppean näköistä...

Sari kirjoitti...

Hei Riitta. Oli ihan mielenkiintoista päästä näkemään näin ylellisiä asumuksia, mutta aurinkokuninkaan linna meni mielestämme jo aika tavalla överiksi. Laitan myös sieltä kuvia tässä piakkoin.

Hei Mirjami ja oli kiva saada tarjota matka näihin näkymiin. Marie Antoinette on kyllä ollut aikansa persoona ja tuli sellainen olo, että pitäisi katsoa tuo kyseinen Sofia Coppolan ohjaama elokuvakin uudestaan, jota tähdittää Kirsten Dunst (vaikkei se mikään lempparileffani olekaan, mutta olisi hauska päästä taas kurkistamaan elokuvan kautta hänen maailmaansa, nyt kun on saanut kurkata hänen kotiinsakin). Loma oli tosi kiva, sillä kelit olivat pääosin aurinkoiset, muttei ollut liian kuumaa.

Hei Mari ja kiitos kommentistasi. Oli tosiaan aika hulppeaa kaikkialla tuolla linnan alueella. Lopussa tuli jo ihan ähky kaikkea sitä ylellisyyttä katsellessa ja perheen kanssa keskustelimme, että on se mahtanut aiheuttaa vihaa köyhissä kansalaisissa, kun kuninkaalliset ovat eläneet noin pröystäilevästi.

Terhi kirjoitti...

Oi miten upean näköistä! :)
Ja tämä vakkarilukija ainakin jatkaa, vaikka tyyli muuttuisikin enemmän valokuvia sisältäväksi, hyviä kuvia on ilo katsella! Mukavaa syksyä! :)

Sari kirjoitti...

Hei Terhi ja kiitos kommentistasi. Kiva kuulla, että jatkat mukana matkassa. Tosiaan, kuvia varmaan tulee jatkossa enempi ja ehkä muutenkin blogin tyyli vähän muuttuu, mutta varmasti niitä tuttuja vanhoja juttujakin täältä löytyy, etenkin joulun lähestyessä alkaa joulufiilistelyt jne. Mukavaa syksyä myös sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Meinasinkin kysyä, ootko nähnyt sen elokuvan, mutta täältä sekin selvisi. Mun mielestä se oli aika järkyttävä elokuva. -H-

Sari kirjoitti...

Moi anonyymi H. Olen nähnyt sen jokunen vuosi sitten ja muistelin tässä, ettei se tainnut päättyä järin hyvin. Mutta pitänee katsoa se uudestaan, ihan muistin virkistämiseksi.