2011-08-24

Nyt se on todistettu -
Now it has been proved


...että mustikkatahroistakin pääsee eroon, jos vaan toimii ripeästi. Laitoin välipalaksi pikkuneidille mustikoita ja jogurttia ja kappas kuinka kävi, pian huomasin, että mustikkaa oli tipahdellut vastikään kirpparilta löytämälleni Marimekon Siirtolapuutarha-kankaalle, jota mallailin keittiön pöydälle. Toisinsanoen on vielä keskeneräinen tapaus, mutta piti jo päästä kokeilemaan, miten keittiöön mallaa ja näin siinä sitten kävi...

No mutta, äkkiä kangas pois pöydältä, surffaamaan nettiin ja eräiltä suomalaisilta siivous-infosivuilta bongasin ohjeen, jossa kerrottiin, että mustikkatahraan auttaa kuuma vesi ja ihan tavallinen tiskiaine. Ja totta, se tehosi. Laitoin kankaan vielä pyykinpesukoneeseen 60 asteen pesuun ja simsalabim, tahrat ovat nyt poissa. Phiuh!

...that you can get rid off blueberry stains, if you act fast. I made some blueberry yogurt snack for our daughter and soon noticed that there were some blueberry stains on a Marimekko fabric, that I just recently bought from a flea market and wanted to try out and see how it looked like on our kitchen table. So it's a project still on progress, but I just had to try how it looked like in our kitchen and then what happened...

Immediately I took the fabric away from the table, surfed in the interned and from one finnish cleaning webpages I discovered that you use hot water and common dishwashing liquid to remove the stain. And that is true, it worked. After that I put the fabric to washer and used 60 degree program and simsalabim, all the stains are gone. Phiuh!

5 kommenttia:

Tomines hjem kirjoitti...

hallo Sinikka..

thank you for your lovely comment.. im going to finland in november.. i really do look forward to it.. never been there .. Finland to me is Mummi... witch i loooove♥

have a nice day..

veronica

Sari kirjoitti...

Hi Veronica and thanks for your comment. Welcome to Finland in November. I bet you will really like it! Have a nice day too!

Sari

Anne-Marie kirjoitti...

Kaunis kangas,onneksi sait sen pelastettua!
Aluksi noin voimakkaat kuviot vähän "pelästyttävät" minua,mutta kun miettii esim.teidän valkoista keittiötä niin sinne se sopii todella kauniisti!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on mustikkatahrat aina lähteneet tavallisella pyykinpesuaineella ja vaikka en ole tuoreita tahroja heti pesuun laittanutkaan. Mutta joka tapauksessa, hyvä että sait liinan puhtaaksi, niin kaunis se on!

K.Ä.

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. No joo, oli melkoinen helpotus, että tahrat lähtivät. Pahalta ne kyllä näyttivät. Itse olen jo pitkään haikailut tuon Siirtolapuutarha-kankaan perään. Ja nyt kun se oli kirpparilla, niin olihan se sitten ostettava... ;-) Etenkin näin syksyllä huomaan kaipaavani värjejä kotiin.

Hei K.Ä. Ahaa, siis mustikkatahrojen pitäisi lähteä tuolla konstilla, vaikkei ihan heti hoksaisikaan tahraa kankaassa. Tuo on hyvä tietää, mutta varmaan vaan parempi, mitä nopeammin tahran saa poistettua.