2011-08-09

Kreikan matkalta - From the trip to Greece

Palasimme sunnuntaina Kreikan matkalta. Olimme viikon Kreetan saarella, Hanian kaupungissa. Hanian kaupungissa minua kiehtoivat basaarit, kapeat kujat ja leppoisa Välimeren tunnelma.

We came back from vacation to Greece on Sunday. We spend a week in Chania, which is located on Crete island. In Chania I was charmed with bazaars, narrow alleys and relaxed Mediterranean atmosphere.

Tyttäremme nautti Kreikan lomasta. Tosin alkumatkasta neiti valitteli kuumuutta. Kreetan saarella lämpötila lähenteli päivittäin +40 astetta ja kieltämättä alkulomasta tuntui siltä, että lämmintä piisasi milteipä liiankin kanssa.

Huomenna pikkuneidillä alkaakin jo ensimmäinen kouluvuosi täällä Suomessa. Hän oli tänään niin jännittynyt huomisesta koulun alkamisesta, että hyvä kun sai illalla unen päästä kiinni. Saas nähdä, millaiset on tunnelmat aamusella. Veikkaan, että perhosia on vatsassa enenevässä määrin... Myös äidillä ;-)


Our daughter enjoyed her vacation in Greece. Even though she first complained that it was too hot there. On the island the temperature was almost +40 degrees celsius every day and have to admit that it was almost too much for us.

Tomorrow our little one is starting her first school year here in Finland. She was so excited today that it was quite impossible to get her to bed. Will see what is the situation tomorrow morning. I bet she will have butterflies in her stomach with growing quantities... As will mom too ;-)

Söimme loman aikana ihan hirmuisesti paikallista, kreikkalaista ruokaa. Siitä aiheesta taidan postata muutamien kuvien kera vielä lisää. Mutta jo nyt pitää sanoa, että kyllä nuo kaikki perinteiset dolmadesit, souvlakit ja rapeat calamarit vaan olivat niin maan maittavia.

Toinen asia onkin sitten se, alkaisiko paikallisiin herkkuihin jo hetken päästä kyllästymään. Kuten varmasti kaikki ulkomaalaiset kyllästyvät hyvin nopeasti meidän arkiruokiimme.

I can tell you all that we ate a lot of traditional Greek food during our vacation. I will probably post about that topic with some photos. But already now I have to say that the local food like dolmades, souvlakis and crispy calamaris were all so good.

Then again I started to think that at some point I would probably get enough of all the traditional greek food. As I bet all the foreigners here in Finland do with our traditional food.


Minua ihastuttivat myös kaikki nuo paikalliset pikkutavernat, joissa paikalliset istuivat sulassa sovussa turistien kanssa, sillä kreikkalaisilla itselläänkin oli lomakuukausi meneillään. Niissä oli itsekin kiva istuskella ja nautiskella hyvästä ruoasta sekä juomasta samalla ohikulkevia ihmisiä silmäillen.

I was also charmed with all those local taverns where locals were sitting among all the tourist, since greeks were also enjoying their summer break in Chania and other vacation spots. It was nice to sit down in the taverns, enjoy some good food, some good drinks and watch all the people go by.

11 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Hmm, osaako joku sanoa, miten saan tuon linkwithin tekstin ja kuvat pois tuolta postauksen välistä? Ei näy esikatselussa ja nyt sitten roikkuu tuolla hassusti keskellä kuvia... :-(

Sari kirjoitti...

Puhelen täällä nyt itsekseni, mutta poistin lopulta koko Linkwithinin, kun heitti tuon palkin keskelle postausta. Kumma juttu...

Lisa kirjoitti...

En osaa sanoa. Blogger sekoilee aina välillä ja kaikki menee miten sattuu. Ihania kuvia! :) Vitsit kun pääsis itekin johonkin lomalle. Tsemppiä teille koulunalkuun!

-Liisa

Miia kirjoitti...

Oi ihania kuvia! Me olemme myös menossa Rethymnoniin ja sieltä varmasti käymme Haniassa, joten kiva nähdä etukäteen tunnelmia :) Lisää postauksia aiheesta Kreeta, kiitooos! ;D

Sari kirjoitti...

Hei Lisa. Siis joo, Blogger kyllä osaa väliin takkuilla tosi paljon. Nyt ei tosiaan auttanut kuin poistaa koko Linkwithin. Ja kiitos, kuvasaldo oli taasen aika runsas. Kivaa oli lomalla, mutta aina niin kiva on tulla takas kotiinkin. Ja kun se koulukin alkaa huomenna...

Hei Miia ja kiitos kommentistasi. Ja oikein mukavaa lomaa teille Rethymnoniin. Lisää kuvia on kyllä tulossa, niitä vaan on niin paljon, että hiukan on valinnan vaikeus, että mitä tänne laitan. Mutta lisää tulossa kyllä on, joten käy kurkkailemassa lähipäivinä taas.

Yaelian kirjoitti...

Ihania kuvia! Kuuma varmaankin oli;nyt on kuumin aika tällä alueella,minäkin vain odottelen(vielä pari kuukautta)että viilenee.
Onnea tyttärellesi koulutielle!

Sari kirjoitti...

Kiitos Yaelian. Kuuma kyllä oli, huh! Mutta onneksi saimme viilennettyä itseämme meri- ja allasvedessä ;-)

Täällä pieni koululaisemme syö jo aamupalaa ja kaikki koulukamppeetkin on jo puettuna ja mieli uutta intoa täynnä. Koulu alkaa kello yhdeksän, saa nähdä miten tämä tyttö malttaa olla kotona vielä lähes tunnin ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olimme viime kesänä lomalla samassa paikassa, tai ainakin käyskentelimme samoilla kujilla Haniassa. Omassa albumissa on täsmälleen sama kuva kuin sinulla postauksen kakkosena; vuosi sitten valaisimessa oli ehjä lamppu.
Blogisi on ihanaa luettavaa ja katsottavaa arjen keskellä!
t. myös kaksosten äiti Minttis

Anonyymi kirjoitti...

siis hups, piti kirjoittaa, että myös kissaihminen sekä 6-vuotiaiden äiti. Hiukkasen hektistä menoa tässä iltatouhuja vahtiessa :)
Minttis taas.

Anne-Marie kirjoitti...

AIVAN ihania kuvia!!
Sulla on kyllä kaunis ote !!!

Onnea koulutielle.Meillä alkaa koulut vasta tänään ja nuorin on ihan täpinöissäänn kun eskari alkaa!

Sari kirjoitti...

Hei Minttis ja kiitos kommentistasi. Aika hassu yhteensattuma, että samat kuvat koristavat albumeitamme tältä reissulta ;-)

Kiva kuulla, että blogiani seurataan, vaikka tämä postausten laittaminen on nyt vähän ollut niukkaa kaiken arjen keskellä. Mutta koetan jatkossa olla vähän aktiivisempi tässäkin suhteessa.

Hei Anne-Marie ja kiitos. Mukava oli kyllä kuvia napsia matkalta, nyt vaan olisi jo kova kuume päästä taas jonnekin reissuun. Vaan tätähän se aina on ;-)

Hyvin on neidilläkin koulu alkanut, tykkää opettajastaan kovasti ja on muuteskin innostunut koululainen. Kymppiaamu on vaikein, kun ei millään malttaisi olla kotona niin pitkään. Eskarikin on iso juttu, ihan siinä missä kouluunkin meno. Eli onnea teillekin eskariin!