2011-07-09

Mustikkaa - Blueberries

Se alkaa jo olemaan mustikka-aikaa. Takapihaltamme aukeavasta metsästä kävin jo keräämässä emalimukillisen. Teimme mustikkamaitoa, tai pöppiä, niinkuin kotona oli tapana sanoa.

2 dl mustikoita
5 dl maitoa
2 rkl talkkunaa
2-3 rkl sokeria

Mustikat survotaan, lisätään talkkunasokeriseos päälle ja sekoitetaan. Lopuksi sekaan vielä kylmää maitoa.

It is almost time for blueberries. From the little forest that opens from our backyard I picked one enamel mug full of them. We did blueberry milk, or as we used to say at home pöppi.

2 dl fresh blueberries
5 dl milk
2 tbsp talkkuna (multigrain mix) flour
2-3 tbsp sugar

Crush all the fresh blueberries and add the sugar talkkuna flour mix and cold milk.Jos haluat mustikkamaidon olevan oikein raikasta, laita se jääkaappiin ja tarjoa kylmänä. Nam!

Tänään kävimme tosi mielenkiintoisella kotikirpparilla, josta löytyi kaikkea vanhaa ja kaunista. Vanha valkoinen ikkuna ja vanha matkalaukku lähtivät muutamien muiden mielenkiintoisten löytöjen kera matkaan. Jos vain ennätän, niin koetan saada aikaiseksi niistäkin napsittua pari kuvaa. Täällä nyt touhutaan kovasti pientä vierasmajaa/leikkimökkiä, joten pitää jo taas kiitää. Mukavaa viikonloppua!

If you want the blueberry milk to be fresh, you can put it in the fridge for a while and serve it cold. Yum!

Today we went to an interesting yard sale, from where I found all sorts of old and pretty things. An old white window and an old suitcase went with me among couple of other interesting finds. If I have time I try and take some photos of my latest finds. It's just that we are building a tiny guest house/play house at the moment and it seems to take all our time. Have a nice weekend!

7 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Talkkunaa - ihan jo pelkkä sana tekee hyvää. Ihania kuvia ja voin vain kuvitella kuinka hyvää tämä on !
Hyvää Heinäkuuta !

Merja kirjoitti...

Kivat kuvat Sari!

Marita kirjoitti...

Oi kuinka ihanaa! Mistähän noita talkkunoita saa? Viimeksi lapsena on tullut syötyä. Alkoi tehdä heti mieli. Minäkin kävin tänään mustikassa (n. 7 l tuli)

Mari kirjoitti...

Miehen kotona on tehty kans tuollaista mustikkaherkkua, mutta meillä ei mustikoita survottu eikä laitettu talkkunaa. Mutta mustikat on kyllä herkkuja. Meilläkin on eka piirakka leivottu ja syöty;)

Sari kirjoitti...

Hei Leena. Meillä vanhemmat syövät talkkunaa myös piimän ja sokerin kanssa, sitä herkkua en ole kyllä koskaan tajunnut. Mutta mustikkamaitoon sopii kohtuudella tosi hyvin ja sitoo kivasti mustikkamaidon, ei ole niin löysää, kun laittaa vähän talkkunaa.

Kiitos Merja ja hyvää matkaa teille!

Hei Marita, talkkunaa löytyy mielestäni ihan joka kaupasta. Itse ostin muistaakseni Prismasta. Voi, sinä olet kerännytkin jo kivan satsin mustikoita, tartteis ittekiin.

Hei Mari, tämä herkku on äidin puolelta opittua. Lieneekö sitten karjalainen tapa, kun äitini sukujuuret ovat sieltä suuntaa... Kannattaa kyllä kokeilla talkkunan lisäämistä mustikkamaitoon, sillä tapaa siitä tulee vähän runsaampaa. Mutta voi, kyllä se tuo mustikkapiiras on ihan parasta. Huomenna tarkoitus mennä mansikanpoimintaan, mutta pitänee tuumata, josko illalla lähtisi vielä mustikkaankin...

Tuija N. kirjoitti...

Heips!

Teidän "pöppi" oli meilläpäin (Itäisellä Uudellamaalla) kaksi eri ruokaa eli mustikkamaito simppelissään mustikoita ja maitoa (ehkä vähän sokeria). Sitten erikseen syötiin "talkkunapöperöä": survottuja mustikoita, talkkunaa ja sokeria sekoitettuna keskenään.
Hmm, pöperöä voisikin taas tehdä. Tytöt ovat mustikkamaitoa jo nautiskelleetkin, maistuiskohan heille pöperökin? Täytyy kokeilla :)

Sari kirjoitti...

Moi Tuija, vai on vielä pöperöäkin olemassa. Ja siis ilman maitoa, ok. Meillä maistui pöppi neidille ja vanhemmille. Mukavaa viikon jatkoa ja terkkuja!