2011-06-15

Kotona - At home

Toissailtana kuvasin innoissani kauniita kukkasia, joita keräsin iltalenkillä ollessani. Ojien pientareita koristivat valkoiset, vaaleanpunaiset ja lilat lupiinit sekä ihanaiset päivänkakkarat. Viikonloppuna kauhistelin torilla, kuinka pienestä lupiinikimpusta pyydettiin 2,50 euroa. Niitä kun kuiteskin kasvaa ympäriinsä.

Just the other night I was taking photos of all the wild flowers I collected while on my evening walk two days ago. There were white, pink and lilac lupines everywhere and of course those lovely daisies. At the farmers market I was shocked to find out that a tiny bouquet of lupines cost 2,50 euros, while they basically grow everywhere.

Tänään kuvaani osui sohvalla makoileva ja lastenohjelmia katseleva tyttäremme, jolla alkoi eilen illalla ihan odottamatta mahdottoman voimakas oksennustauti. En kehtaa mennä yksityiskohtiin sen tarkemmin, mutta voin kertoa, että illalla pyykkäsin vaatteita, mattoja ja sohvia vielä iltamyöhään. Yöllä ei oikein meinannut unikaan tulla, kun tyttö oli niin kuumissaan ja sairaan oloinen.

Joka kerta kun lapsi sairastaa, hypähdän varpailleni. Nyt on onneksi ollut parempi päivä ja ruokakin pysyy sisällä. Tosin mustikka ja appelsiinimehulinjalla on tähän saakka menty.

Today our daughter is on the photos while watching children's programs and taking it is easy on our couch. She was vomiting all evening yesterday. I don't want to go to details, but I can tell you that I was doing laundry all evening, washing clothes, rugs and couches. During the night I was not able to sleep well when she was all sweaty and hot and looked so ill.

Everytime our child gets sick I jump on my toes and get cautious. Now I've been so happy to notice that today all the food seems to stay inside, even though the menu has been quite simple so far, orange juice and blueberries.

7 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

HITTOLAINEN, minahan siis niitin RAHAA tanaan suoraan kompostiin....2,5 euroa lupiineikimpusta!!! Meilla on tuo ompputarha niin niiden valloittama, etta suorastaan vihaan koko kasvia!

Mutta tulipa sulle kauniita kuvia sairastavasta tytosta! Tsemppia aidille ja pikkupotilaalle!

Riitta kirjoitti...

Luonto kyllä nyt mukavasti antaa ilmaisia kukkakimppuja meille jotka niitä haluamme kerätä...jotkut siis ihan hankemielellä ;D
Vatsatautia tuntuu olevan liikkeellä ympäri suomen, ja tosiaan lapsen sairastelu riipaisee aina !

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti tyttösi paranee pian!

Ihana lupiinikimppu (onpa arvokkaita torilla!!), mutta tiesitkö että se on myrkyllinen kissoille? Vai antaako teidän kissa kukkien ja kasvien olla rauhassa? Meillä ei, siksi ostan vain turvallisia kasveja ja kukkasia.
j.

Sari kirjoitti...

Hei Eeva, olisit vaan kerännyt pieniä kimppuja ja mennyt torille myymään. Olisit käärinyt rumat rahat niillä ;-) Juu, ymmärrän hyvin, että jos piha on lupiineja valloillaan, eivät ne enää jaksa välttämättä viehättää. Neiti voi jo paremmin, pitää vaan toivoa, ettei itse ole kohta taudin kourissa. Kivasti on tänään päätä jomottanut.

Moi Riitta. Luonnonkukat ovat kauniita ja niin kovin huokea tapa koristaa kotia, jos vaan jaksaa vähän kävellä ja niitä keräillä. Itse en kyllä ikunaan lähtisi esim. lupiineista maksamaan.

Vatsatauti ja etenkin oksennustauti on kyllä yksi ikävimmistä, onneksi tilanne näyttää jo paremmalta.

Hei Anonyymi J ja kiitos kommentistasi. Neiti voi mielestäni jo paremmin.

Lupiinit ja kaikki muutkin kukat jäävät kissaltamme onneksi täysin rauhaan. Ei raukkaparka osannut edes kissanruohoon koskea, kun sitä oikein häntä varten kasvatin. Erikoinen kissa siinä mielessä, muttei onneksi tarvitse murehtia, että alkaako mutustamaan sisätiloissa kasvavia kukkasia, joista osa ei takuulla olisi hyväksi kissamme elimistölle.

Mari kirjoitti...

Ihania kukkasia:) Ja tulee halvaksi kun itse viitsii keräillä;)

Paranemisia pienelle tyttöselle♥

Sari kirjoitti...

Hei Mari ja kiitos kommentistasi. Juu, eipä tee mieli ostella luonnonkukkia toreilta, kun niitä on tarjolla ilmaiseksi kaikkialla ojien pientareilla. Täällä on pikkuneiti jo parempana ja äitikin lähtee jo tänään töihin.

Lisay kirjoitti...

Nain kesalla kaipaan aina luonnonkukkia,kun taalla niita ei tassa kuivuudessa niin kasva ja osa on rauhoitettujakin...
Ai mustikka-ja appelsiinimehua vatsatautiselle?Tuon olin unohtanut.Taalla annetaan jotain hapollista juomaa,colaa tai fantaa...
Toivottavasti tytto voi jo paremmin!!!