2011-02-20

Uusi keittiö - New Kitchen

Tai siis ihan se vanha, mutta uuden, valoisamman ilmeen saaneena. Höpisin jo joskus syksyllä siitä, että haluaisin jossain vaiheessa maalata keittiömme valkoiseksi. Ja kevät saa ihmeitä aikaan, sillä viime viikolla maalasimme/maalautimme keittiönkaappimme valkoisiksi. Maalasin itse sokkelit ja listat, ovet maalautimme ammattilaisella. Budjettimme oli maksimissaan 500 euroa ja siinä pysyttiin. Harkinnassa on vielä tasojen ja kahvojen vaihto, mutta tämäkin muutos sai jo ihmeitä aikaan, ainakin omasta mielestämme.

Or I mean the old, but with a new, brighter look. I talked about painting our kitchen white earlier last fall. I guess spring makes miracles and last week we painted our kitchen cabinets white. I painted all the edges and little parts myself and professionals did the doors. Our budget was 500 euros at most and we did it with that budget. We are still thinking about perhaps changing the counter tops and handles, but only these changes made a huge difference, at least we think so.

Ruokaryhmän tuoleihin vaihdoin väliaikaisesti tummanruskeat nahkapäälliset, mutta ne vaihtunevat taas pian puuvillaisiin valkoisiin, jotka ovat nyt pesussa ja kaikeksi onneksi konepestävät. Meidän perheessä kun niitä valkoisia tuolinpäällisiä saa olla tämän tästä pesemässä.

The dining chair covers are dark brown leather right now, but I think I will put the white fabric ones back soon, since I just washed them and thank God they are machine washable. And in our family those white chair covers need to be washed quite often.

Tällaiselta keittiö näytti syksyllä taloa ostaessamme. Vain väri vaihtui.

Mutta nyt pitää mennä. Saamme kohta vieraita ja kuppikakutkin on vielä koristelematta. Mukavaa sunnuntaipäivää sinulle!

And this is how our kitchen looked like when we bought the house. Only the color changed.

But now I have to go. We will get some guests soon and I still haven't decorated the cupcakes. Have a nice Sunday!


31 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Ihana muutos! Onnittelut!

mansardikaton alla kirjoitti...

tosi onnnistunut ja aika pienellä budjetilla. Tosi hienon näköinen ja raikas keittiö!

Sari kirjoitti...

Hei Vekarus ja kiitos. Olihan tämä ajoitukseltaan vähän hassu projekti, kun ekan työviikon ohessa vielä iltaisin noita kaappeja maalailin. Mutta lopputulos on ihan hyvä ja keittiö sai uuden ilmeen kaappeja vaihtamatta.

Hei Mansardikaton alla. Kiitos, meillä oli pieni budjetti, sillä kaikenlaista pientä remppaa olisi tulossa ja jossain vaiheessa olisi tarkoitus vaihtaa vielä koko taloon uudet parketit, joka se kyllä sitten syö aika paljon meidän remppabudjetista. Mieheni jännäsi tätä maalausremppaa, hän pelkäsi, ettei lopputulos ehkä miellytä. Mutta molemmat kyllä tykätään tosi paljon keittiön uudesta ilmeestä ja tällä tavoin päästiin tosiaan edullisemmallakin, kun ei lähdetty vaihtamaan kalusteita. Nuo kaapit kun olivat kuiteskin tosi hyväkuntoiset, vain väri vähän tökkäsi...

Susu kirjoitti...

Mulla on sama suunnitelma maalauttaa keittiön kaapin ovet. Ovet ovat kuitenkin ihan täyspuuta niin sääli olisi niitä vaihtaa joihinkin levyversioihin. Puunväriset ovat nyt ja valkoiset niistä haluaisin. Toivottavasti onnistuu :)

Sari kirjoitti...

Hei Susu, kannattaa kyllä maalauttaa. Me ainakin olimme tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Ja sama täällä, ei tosiaan tehnyt mieli lähteä vaihtamaan hyväkuntoisia koivuovia mdf yms. versioihin.

anrinko kirjoitti...

Tuli tosi hyvä!!!
Valkoinen piristää ja raikastaa aina. Tuli kyllä kuin uusi.

Hipsu kirjoitti...

Siitä tuli aivan mahtava!!! Meillä on samantyyliset peilikuvioiset ovet keittiössä, jotka väriltään kerma. Mieli tekisi ottaa ovet irti ja kiikuttaa maalaamoon, mutta ongelmana olisi sitten myös välitilan levyt ja kaakelit jotka on sellaista pyökin väristä, punertavan ruskeaa. Nekin pitäisi vaihtaa, koska välitilan levyt ovat jotakin melamiinipintaa tai vastaavaa, mitä ei voi hioa ja maalata. Onpahan ongelma, jonka kanssa täytyy vissiin vain pystyä elämään tai laittaa kaikki kaappien ovet ja välitilalevyt sekä kaakelit uusiksi ja se ei ole enää pieni pintaremontti.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä muutos!
ja miksi vaihtaa koko systeemiä kun maalilla saa näin paljon aikaiseksi :D
Mukavaa sunnuntain jatkoa ♥

Duse Pasteller kirjoitti...

Supernice kitchen!
Wish you a lovely sunday!!
Janni

mizyéna kirjoitti...

Tosi kaunis keittiö. Onneksi olkoon onnistuneesta muutoksesta!!

Riitta kirjoitti...

Onnea muutokselle! Ehottomasti kannatti ja miten edullisesti saitte kaiken aikaan!
Aurinkoa tulevaan viikkoosi :)

Marita kirjoitti...

Todella mielenkiintoinen postaus, sillä itse pähkäilen uutta keittiötä skaalalla ovien maalaus - Puustelli. Valkoista pitäisi saada. Maksoiko ovien maalauttaminen tosiaan vain 500 €?

Pakkasakka kirjoitti...

Wau, mikä muutos ja kuinka edullisesti. Valoisa ja tyylikäs lopputulos. En olisi uskonut, jollet olisi sanonut, miten tämä keittiö on syntynyt :) Ihana.

Mari kirjoitti...

Ompas niin kuin eri keittiö! Onnistunut muutos...

CosyCottage kirjoitti...

Moi! Oikein valoisa ja raikas. Ja kaunis : )!

Anne kirjoitti...

Täytyy sanoa, että ei tuo lähtökohtakaan ollut huono, mutta valkoinen versio toki raikkaampi ja valoisampi. Onnistunut!

Katselin myös tuossa kuvassasi tuota laattatoteutusta. Pähkäilen näet juuri sen kanssa, että miten saan natsaamaan maalin tai tapetin ja sen ns. välitilan pesualtaan ja lieden / liesituulettimen kohdalla. Tuo on ainakin hyvä...

Hanna kirjoitti...

Tosi onnistunut muutos, uskomatonta että tuohon hintaan sai maalautettua.
Erittäin hyvältä näyttää vaaleampi keittiö.

Maria kirjoitti...

Ihanan raikas tuli keittiöstänne! Tosi onnistunut muutos kaikin puolin :)

Saya kirjoitti...

Tulipa hieno keittiö. Niin valoisa ja raikas. Olet kyllä oikea velho loihtimaan kauneutta ympärillesi. Ja mielestäni parasta on kun pystyy hyödyntämään jo olemassa olevaa, säästää luontoa ja omaa kukkaroa :)
Valtavasti onnea uuteen työhön!

Suveliina kirjoitti...

Kaunis muutos! Kirkasti mukavasti ilmettä =) Oikein onnistunut. Mukavaa alkavaa viikkoa!

Anne-Marie kirjoitti...

Onpa suuri muutos!
Olet kyllä todellakin tosi taitava muuttamaan kalusteita mieleiseksi!
Onnea suuresta ja onnistuneesta muutoksesta!

Mukavaa työviikkoa ;-)

Miia kirjoitti...

Hieno muutos! :) Upeen värinen tuo lattia <3

Tuija N. kirjoitti...

Wau! Hieno tuli. Todella raikkaan oloinen keittiö.

Sally kirjoitti...

Miten raikas muutos! Wow.

Blogissani on muuten sulle jotain...

http://countrysally.blogspot.com/2011/02/tunnustus.html

Kivaa viikon alkua!

Sari kirjoitti...

Hei kaikki ja kiitos teille yhteisesti ilahduttavista kommenteistanne. Tässä nopsaan vastailen muutamiin kysymyksiin.

Ovien maalaus maksoi 500 euroa, ja siihen vaikutti alentavasti se, että maalaukseen vietiin pelkät ovet, saranat ja kahvat poistimme jo kotona. Lisäksi keittiömme on suhteellisen pieni, joten kaapin ovia ei ollut ihan tuhottoman paljoa. Hinta olisi ollut aivan toinen, jos olisivat tulleet kotiimme maalaamaan tai jos oviin olisi jätetty kiinni vetimet yms. härpäkkeet. Lisäksi maalasin itse sokkelit, kaappien sivuseinät ja kaikki listat.

Kannattaa kyllä harkita olemassaolevien keittiökalusteiden maalauttamista, jos ovat täyspuuta ja hyväkuntoiset. Ehdottomasti edullisempaa ja tosiaan myös ympäristöystävällisempää ;-)

Laatoista sen verran, että olemme olleet tosi tyytyväisiä noihin vaaleanharmaisiin pieniin laattoihin. Itse olen aiemmin mieltänyt pienet laatat lähinnä kylppäriin soveltuviksi, mutta ovat minusta aika vinkeät myös keittiössä.

Mukavaa tiistaita kaikille, nyt säntään töihin ;-)

Päm kirjoitti...

Wautsi! Totisesti onnistunut remppa :) Vaikka ei vanhoissakaan vikaa ollut :) Meillä on myös tummanruskeat korkeaselkänojaiset ruokapöydän tuolit, joihin olen haaveillut vaaleita huppuja...hitsi vaan kun maksavat n.50€/ kpl ettei millään raaskis ostaa :/

Kivaa tiistain jatkoa! :)

Sari kirjoitti...

Hei Päm ja kiitos. Juu, ei noissa vanhoissakaan vikaa ollut, mutta väri vähän tökkäsi...

Me ostettiin noi tuolit käytettyinä ja niissä oli sekä nuo ruskeat nahkaiset ja valkoiset puuvillaiset huput. Silleen hyvä, kun noita vaaleita saa olla aina pesemässä, että on ns. varahuput. Joo, samaa olen katsonut, että irtohuput maksaa yksittäin ostettuna aika paljon. Itse olen ihaillut pellavaisia, mutten ole raaskinut minäkään ostaa...

heinis kirjoitti...

Jummijammi, minusta tuo keittiö on alkuperäisenä vielä enemmän makuuni :D! Taidan olla vähemmistöä ;) Todella raikas silti tuo maalattu versiokin. Ihanaa kevättä sinulle ja perheellesi!

Katja Lumiomena kirjoitti...

Tulipa siitä kaunis! Me maalasimme oman keittiömme viime kesänä (appi on rakennusalan ihmisiä ja maalasi keittiömme kaapistot, kaikki 44 ovea, autotallissame kompressorilla) valkoiseksi ja olemme tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Teillä tuo puun värinenkin keittiö oli kaunis (toisin kuin meillä tummanmintunvihreä), mutta tuo valkoinen on niin raikas ja ihana.

Sari kirjoitti...

heinis, makuja on niin monia. Myös vanhempieni mielestä koivu oli värinä kauniinmpi. Omasta mielestäni oli ristiriidassa lattian ja sitten taas toisen sävyisten ruskeiden materiaalien kanssa. Mutta nyt keittiö on mielestäni oikein kiva valkoisena ;-)

Hei Katja, voi te pääsitte varmasti aikas edullisesti tuossa keittiörempassa, kun appi oli mukana menossa ja osasi maalata kaapin ovet itse. Koivukaan ei kyllä värinä ole paha, mutta tykkään enempi tuosta valkoisesta.

Mao Mao kirjoitti...

No jopas nyt o.O Aivan käsittämätön muutos ja vielä noin pienellä budjetilla. Minä olen tuskaillut viitisen vuotta, kun ei pyökkikaapistot miellytä ja kuvittelin, että ovienkin maalauttaminen olisi niin kallista, että on parempi odotella niitä päiviä, kun on varaa kokoremonttiin. Tässä sen taas näkee, miten suureksi hyödyksi blogit ovat kanssaihmisille. Nyt lähtee nimittäin meidän kaapit maalattavaksi (ehkä kuitenkin kysyn paikallisen hintatason ensin). Kiitän, tämän jutun hyödyllisyyskerroin oli mittaamaton :)