2011-02-10

Eteisen kaapisto - Hallway closet

Alkuviikon olen tuunaillut tätä. Eteisen kaapistoamme, jonka olin aikeissa ottaa ensin kokonaan pois, vaan kuinkas sitten kävikään... Huomasimme, että kaappi imee sisäänsä niin paljon takkia, kenkää ja muuta ulkoilutavaraa, ettemme halunneetkaan luopua siitä.

Mutta nyt kaapisto sai kuitenkin ihan uuden ilmeen. Valkoista maalia, kuviotarraa, sekä magneetti- ja liitutaulumaalia. Ja tuo liitutauluosio onkin meidän neidin lemppari. Siihen merkataan kaikki päivän tapahtumat ja siihen saa kyllä muuteskin ihan vapaasti piirrellä ja taiteilla. Magneettiosio on taas minulle tosi tärkeä, sillä siihen saa kätevästi esille kaikki tytön eskariin ja harrastuksiin liittyvät tiedotteet, sekä tietenkin ne pitkät kirjastokuitit.

I have worked on this closet the last couple of days. It's our hallway closet, that I was first planning to remove, but then what happened... We noticed, that it sucks in so many jackets, shoes and other outdoor stuff, that we wanted to keep it after all.


But now it has a new look. White paint, stickers and some magnetic and chalkboard paint. And that chalkboard part is our daughters favorite. We mark all the activities of the day and of course you can also draw on it. My favorite is the magnetic board where I can put all the notes from our daughter's Kindergarten and hobbies and of course those mile long library receipts.

Tältä kaappi näytti vielä maanantaina.

This is how the closet looked like on Monday.

-----------------------------------------------------------

P.S. Sain toissapäivänä kuulla saaneeni määräaikaisen työpaikan. Työt alkavat ensi viikolla perehdytyksellä ja kestävät maksimissaan vuoden loppuun. Minulle jo entuudestaan tuttua, asiakkaiden kanssa työskentelyä ja neuvontaa. Englantiakin tarvitaan, sillä ulkomaalaisia asiakkaita on paljon. Fiilikset on kyllä aika sekavat. Toisaalta olen innoissani, toisaalta kauhuissani. Minä, joka olen ollut vuosikausia kotiäitinä, aloitan nyt työt. Apua! Onko tämä nyt sitten sitä, mitä haluan tehdä loppuikäni, hmm, I don't know, mutta tästä se lähtee, paluu aikuisten maailmaan... Toivottakaa onnea, sitä tarvitaan :-0

P.S. Two days ago I heard that I got a temporary job. Starting next week with training and lasting till the end of the year (at max). The work itself is not new to me, I will work with customers and advise them. English will be needed since many of the customers are foreigners. I have mixed feelings right now. On the other hand I'm excited, but on the other I'm also freaking out. Me, who has been a stay at home mom for so many years, am going to work. Help! Is this something, I want to do the rest of my life, hmm, I don't know, but here it starts, the return to the adult world... Wish me luck, I will need it :-0

37 kommenttia:

Sally kirjoitti...

Wau, mikä muutos -- aivan kuin eri kaappi!

Hieno tilaisuus. Rohkeasti vaan mukaan työelämän pyörteisiin. Arjen asiat järkkääntyvät varmasti.

Nina kirjoitti...

Mielettömän hieno muutos. Kaappi näyttää tosi kivalta.
Onnea uuteen työhön. Hyvin se menee.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa melkoinen muutos !

Olen itse kärsinyt viime aikoina "mäntypuuallergiasta" ja meilläkin on valkoista maalia kulunut litrakaupalla. Joten allergiakin alkaa helpottaa....

Tsemppiä uusiin haasteisiin !

Ulla Kymenlaaksosta

Marja kirjoitti...

No tulipas siitä IHANA! Mieletön muutos! Ja yllättäen tuo liitutauluosio on minunkin suosikkini :) Tosin tuo tarraosuuskin on ihana..

Ja hei, ihan hurjasti tsemppiä uusiin haasteisiin ja kuvioihin täältäkin suunnalta!! Hyvin kaikki sujuu :)

Esmeralda kirjoitti...

Wau! Mieletön muutos. Näyttää tosi hyvälle. Oliko kova homma maalata?
Itsekin mietin yhden väärän värisen ison kaapin tuunaamista. Saapa nähdä, milloin ryhdyn hommaan!

Paljon onnea uusiin haasteisiin! Varmasti sopeutuminen työelämään sujuu hyvin. :)

valkea höyhen kirjoitti...

Tuo muutos kannatti ehdottomasti tehdä. Näyttää hyvältä. :)

-Sanna kirjoitti...

Onnea!! Kaapista tuli tosi hieno!

mizyéna kirjoitti...

Wautsi wau miten onnistunut muutos!!! Olet tosi kekseliäs ja taitava!!

Teija kirjoitti...

Onnea uuteen työhön! Siitä se taas lähtee sujumaan. Kaapista kuoritui myös oikein kiva!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kaapisto :) Onnea uuteen työhön :)

Miia kirjoitti...

Upea muutos kaapilla! Tsemppiä uuteen työhön :)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno muutos!!

Äläkä kauhuissas ole, harva tänä päivänä mitään tekee "loppuikänsä" :DD

Päm kirjoitti...

Tosi kätsy kaappi, kaikki ilmoitustaulut yms. ulko-oven lähellä muistuttamassa päivän ohjelmista, onnistunut lopputulos! :)

Onnea työelämään! :)...mutta ajattele, nyt viikonloput ja lomatkin tuntuu joltain, kun ei ole koko ajan kotona :)

Mukavaa viikon jatkoa!

Tiina kirjoitti...

Maalilla saa ihmeitä aikaan!

Onnittelut työn johdosta - hienosti se menee :)

Hannis kirjoitti...

Hei!

Liukarikaappi on aivan upea!

Miten muuten käytit maalia eli pistitkö pohjaan jotain esim. Otexia? Mietin, miten maalin saa hyvin pysymään tuollaisessa pinnassa, mikä siinä oli alunperin.

Onnea töihin! Eihän se nyt ole loppuelämään kirjoitettu, kokeilet ja testaat ja katsot tykkäätkö :-) Aina voi vaihtaa!

Anne-Marie kirjoitti...

Näyttää TOSI hyvältä.Vaatinut varmasti paljon työtä mutta on sen arvoinen varmasti!
Sopii teille tosi hyvin!

Onnea työn johdosta! Anna itsellesi aikaa äläkä vaadi mahdottomia niin varmasti kaikki menee hyvin!

Anttis kirjoitti...

Ohoh mikä muutos! Ei uskoisi samaksi kaapiksi. Niin ja onnea työpaikan johdosta!

Hanna kirjoitti...

Mielettömän hyvännäköinen kaappi!

Olen etsinyt eteisen kaappeja ties mistä, mikään ei oikein miellytä mutta joku kunnollinen ja laadukas pitäisi olla mikä myös vetää paljon vaatetta. No ehkä se joskus löytyy :)

Helena kirjoitti...

Aivan upea idea ja muodon muutos!!

Sara kirjoitti...

Onnea työhön, kyllä se siitä lähtee sujumaan!

Todellakin paljon parempi noin, kävin itsekin miettimään, josko tekisi vastaavaa omaan eteiseen sitten aikanaan :)

Miia kirjoitti...

Loistavasti ideoitu! Todellakin muuttui ilme ja parempaan suuntaan. Meillä on eteisessä myös kaapit, mutta noista holvikaariysärikasariovista ei kyllä saa kivoja tekemälläkään. :)

Marja kirjoitti...

Hei nyt vasta (palattuani paremmalla ajalla ihailemaan uutta kaappiasi :) ) bongasin myös tuon ihanan kattovalaisimen! Mistäs olet moisen löytänyt?

Ekaterina kirjoitti...

Upeasti olet saanut muutosta eteiseen. Leikkisä kaappi, jonne tekee mieli laittaakin ne vaatteet.

Ja onnea työnsaannin johdosta! Kaikki sujuu taatusti hyvin. Innokkaana ja positiivisella asenteelle kaikki sujuu!

-Heli- kirjoitti...

Oi että tuli nätti kaappi :) Ja onnea työpaikan suhteen, hyvin se menee!

Sari kirjoitti...

Huomenta kaikille ja voi mahdoton, miten iloinen yllätys oli saada lukea näin monta ilahduttavaa kommenttia! Kiitos teille kaikille yhteisesti! Tuli heti paljon varmempi olo, kun sai kannustusta tuohon työhönpaluuseenkin liittyen ;-) Olen juuri lähdössä asioille (pitää nyt yrittää hoidella kaikki juoksevat asiat tässä ennen töiden alkua), mutta pikaisesti vastailen muutamiin kysymyksiin.

Esmeraldalle, ei itse maalaamisessa niin kova homma ollut. Hiukan tietty aikaa vievää, kun piti monta kerrosta maalata ja välissä aina odotella. Tartuntapohjamaalin kohdalla odotin yhden vuorokauden. Tuo esivalmistelu mua eniten tökkäsi, kun sai heilua maalarinteipin kanssa peiliovien ja seinien osalta. Mutta muuten aika simppeliähän se itse maalaus on. Kannattaa kyllä harkita muutosta, tuo kummasti uutta ilmettä.

Hannikselle, maalasin ensin tartuntapohjamaalilla, jota läiskin useamman kerroksen. Sitten pintaan ihan tavallista kalustemaalia. Aikaahan siinä meni, kun tartuntapohjamaalin piti antaa kuivua vuorokauden yli, mutta pysyy ehkä paremmin tuo varsinainen maalikerros sitten.
Tartuntapohjamaali oli liuotinohenteista, joten aikas hermeettisen päänsäryn sai mulla aikaan, kun en kauheasti voinut tuulettaa kovan pakkasen takia. Toimis varmaan paremmin kesällä tällanen touhuilu, vaan kun en malttanut odottaa...

Marjalle, tuo kattolamppu on ostettu kirpparilta, mutta olen ollut näkevinäni jotain vastaavia mm. Kodin Ykkösessä ihan kohtuuhintaan.

Tuija N. kirjoitti...

Onnea uuden työsi puolesta vielä täältäkin. Kuukauden päästä et enää muistakaan olleesi kotiäiti :)Tai ainakin kaiholla muistelet niitä "vapaa-aikoja".
Mulla tuppaa tuo huonekalujen tuunaus stoppaavan aina siihen hiontavaiheeseen. Vihaan sitä, että vanhoja lakkoja/maaleja pitää hioa pois ja kun kärsivällisyys on mitä on, kaikki aloitetut työt jäävät kesken. Nimimerkillä tulkaa katsomaan meidän varastoon maalausta odottavia huonekaluja.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanuus ! Olet taitava =) !

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Aivan huikea muutos ja upea lopputulos! Onnea matkalla aikuisten maailmaan, kaikki tulee menemään hyvin :) Ihanaa alkavaa viikonloppua!

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Onnittelut työn johdosta! :) siitä se arkinen aherrus alkaa ja usko vaan, jossain vaiheessa kaipaat näitä vapaa-aikoja!

Tosi hieno tuli tuosta kaapista. Olikos se pinta alunperin ihan vaan jotain melamiinia? Ja siihen päälle vaan laitoit sitä tartuntapintamaalia ja sitten kalustemaalia? Oliko sulla joku erityinen maalausvehje, jolla sait kaiken tasaiseksi vai pensselilläkö vetelet? Kyselee kyselyikäinen ;-)

-T kirjoitti...

Onnistunut muutos, hieno lopputulos!!!
Onnea uusiin haasteisiin!

Sari kirjoitti...

Moi Tuija N. Joo, niin siinä voi käydä, et kotiäitiys pian unohtuu tai sit tosiaan iskee hirvee paniikki, että tätäkö mä hain, tätäkö mä hain... :-) Mutta nyt on korkea aika maistella taas työelämän tuulia.

Hiontavaihe on kieltämättä aika rasittava, mutta melko lailla pakollinen. Hmm, mitähän kaikkea ihanaa sieltä teidän varastoista oikein löytyy?

Kiitos SuurellaSydämellä. Taidoista en tiedä, mutta intoa ainakin riittää. Toinen projekti odottaa jo keittiössä :-)

Kiitos Heidi. Oli aika hidas projekti omassa mittapuussani, mutta vielä hitaampi on odottamassa. Ensi viikolla on vuorossa keittiönkalusteiden maalaus. Keittiö näyttää jo nyt olevan kuin pommin jäljiltä, kun poistin kaikki ovet ja vetolaatikot. Kaikkea sitä tuo kevät saakin tekemään...

Päivi, kiitos ja ei tosiaan epäilystäkään, ettenkö kaipaisi vapaa-aikoja ja etenkin niitä lomia, joita ei nyt ole tiedossa... Vaan eipä se ole herkkua pidemmän päälle tää kotona tyhjänpanttina olokaan.

Tuo eteisen kaapisto on tosiaan melamiinia. Maalasin tosiaan ensin tartuntapohjamaalilla ja sen jälkeen vesiohenteisella kalustemaalilla. Toinen vaihtoehto olisi ymmärtääkseni maalata suoraan liuotinohenteisella maalilla useampi kerros. Vesiohenteinen maali ei ota tarttuakseen suoraan melamiiniin. Mä maalasin osittain ohuella penselillä, osittain pienellä telalla. Telalla tulee ihan hyvä pinta.

Kiitos T ja mukavaa viikonloppua!

Merja kirjoitti...

Hyvän muutoksen sait aikaan!

Ja onnea vaan töihin, palataan sitten taas vaikka leffan merkeissä kun ennätetään, laitoin mailia..

Sari kirjoitti...

Kiitos Merja, pientä muutosta on tiedossa, muttei anneta sen häiritä. Leffailua tai kirppistelyä voitais kyl harrastella... ;-) Me tultiin just kotiin mökkeilemästä, on taas yksi tietokoneeton viikonloppu takana. Mäpä käyn lukaisemassa viestit.

Sooloilija kirjoitti...

Onnea työstä ja tsemppiä elämänrytmin muutokseen !

Kaappi on ihan kuin eri, ihanasti modernisoitu versio, kevyen oloinen.

Sari kirjoitti...

Moi Sooloilija ja kiitos. Niin ja kiitos myös viestistäsi, hiukan pisti miettimään asioita vakavasti, mutta ihan hyvä saada kuulla erilaisia näkemyksiä työelämän kuvioista. Mä vastailen sulle pian!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaksi olet kaapin tuunanut! Siitä tuli tosi hieno ja käytännöllinen!
Ja alkavaan työhön kovasti tsemppiä! Siitä saa mukavaa vastapainoa kotoisalle elämälle ja puuhastelulle. Ennen kaikkea se vie sinut pian positiivisella tavalla mukanaan ;-) Ole huoletta, kaikki sujuu hyvin!
-Marika

Sari kirjoitti...

Hei Marika ja kiitos kommentistasi. Nyt vasta hoksasin sen täällä postauksessa. Huomenna alkaa työt ja hiukan kyllä jänskättää. Niin monen monta vuotta on tullut tässä kotona oltua, että onhan se melkoinen elämänmuutos. Mutta toivon tutustuvani työn kautta uusiin ihmisiin ja toivon myös voivani olla avuksi erilaisille asiakkaille, se onkin ehkä työssä kaikkein parasta.