2010-09-02

Uusi perheenjäsen - New Family Member

Huomasinpa mailiboxistani, että minua oli lähestytty kissa-asiassa ja ajattelinkin, että nyt taitaa olla syytä esitellä uusi perheenjäsenemme. Lumi-neiti on asustellut luonamme reilun viikon verran.

I noticed from my mail box that some people had reached me conserning the kitten factor and I thought now is the time to show us our new family member. Miss Lumi (means Snow) has lived with us about a week now.


Lumi on maatiaiskissanpentu, joka on sekoitus Norjalaista Metsäkissaa ja Siperiankissaa (jollaista rotua en omasta kissakirjastani edes löytänyt). Lumi on muuten puhtaanvalkoinen, mutta päälaella tällä neitosella on hiilenharmaa raita. Meinasimmekin ensin nimetä hänet punkkariksi, mutta Lumi hänestä sitten lopulta tuli. Lumi ei suinkaan ole mikään ujo neiti, vaikka tässä onkin kainosti selkä kameraan päin. Johtuu ihan siitä, että tästä neitosesta on hivenen vaikea saada kuvia, kun on niin kova menemään. Neiti on seurallinen, utelias, leikkisä ja juuri sellainen, kun muistelen aikaisempienkin kissojemme olleen pentuaikoinaan. Lukuunottamatta niitä erinäisiä hepulikohtauksia, joita tämä kisuli aina välillä saa. Silloin nimittäin juostaan selkä köyryssä ja häntä paksuna ja siinä hötäkässä saavat parketitkin kyytiä... ;-)

Lumi is a mixture of Norwegian forest cat and Siperian cat (which I was not able to find from my cat books). Lumi is snow white expect a little part on the top of her head where she has a little ash gray stripe. We first thought about naming her punk rocker, but after all thought that maybe Lumi is a bit better. She is not a shy lady, even though it might look like it looking at this photo where she is not facing the camera. This only because it is simply quite difficult to get pictures of this lively little thing. She is very social, curious, playful and just like I remembered all our previous cats being in their early kitten days. Although she sometimes gets a bit crazy and then she runs around the house her back curved and running so fast that the parquettes are crying... ;-)


Lumen katse on ujo ja miltei surumielinen ja tämä pieni valkoinen pallero on jo sulattanut kaikkien perheenjäsentemme sydämet. Lumi seuraa jo nyt tytärtämme kaikkialle ja täytyy sanoa, että äitikin on iloisesti yllättynyt siitä, miten vakavasti 6-veemme on ottanut kissanhoidon. Tytär antaa kissalle niin aamupalat, lounaat kuin ilta-ateriatkin ja muistaa aina siinä välissäkin kysellä kissaystävältään kissanruokapaketti käsissään, että onko Lumella nälkä?

Ja tämä pentu oli jo meille saapuessaan hyvin oppinut, eli osaa jo käydä itsenäisesti suurempia sottaamatta omalla laatikollaankin, niinkuin siisteinä tunnetut kissat yleensä tekevätkin... ;-)

Lumi tuli taloon ja tuo elämäämme toivon mukaan iloa vuosikymmeneksi jos toiseksikin eteenpäin.

Lumi has a shy and almost melancholic look in her eyes and she has already melted our hearts. Lumi follows our daughter everywhere and I must say that I am happily suprised to notice how seriously our 6 year old takes the responsibility of her cat. She always remembers to give her morning snack, lunch and evening dinner and remembers to ask her little friend if she is hungry in the middle.

And this little creature is smart and tidy, she already knew how to use her little sand box and so she is as tidy as cats usually are... ;-)

Lumi came to our home and she will bring a lot of happiness into our lives for the following decader or even two to come.

28 kommenttia:

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Aivan ihanan suloinen! Onnea uudesta perheenjäsenestä. Nyt mainio tilaisuus viettää ihan syystä kissanristiäisiä:))

Teija kirjoitti...

Kissanristiäiset, hihhih! :)

Suloinen uusi perheenjäsen, onnea!

Sari kirjoitti...

Moi Heidi. Lumi on kyllä sellainen söpöliini, että jopa miehet huomaavat paijaavansa tätä palleroa. Ja eipä kyllä tullut itselle noi kissanristiäiset mieleenkään. Voi äly, miten hauska idea ;-);-);-)

Moi Teija, kissanristiäisidea oli Heidiltä kyllä ykkösidea ;-) Ollaan kyllä tosi iloisia tästä pienestä perheenjäsenestä. Sellainen vipeltäjä, että...

Sally kirjoitti...

Vallan ihastuttava kissaneiti!

Blogissani on sulle jotain, kurkkaathan ;)

http://countrysally.blogspot.com/2010/09/aiti-maa.html

Sari kirjoitti...

Hei Sally. Lumi-kissamme on kyllä sellainen veijari, ettemme enää muistaneetkaan miten suurta iloa tuollainen pieni kissanpentu voi meille tuoda... ;-)

Ja ahaa, minäpä käyn kurkistamassa blogistasi, mitä sieltä löytyy.

Esmeralda kirjoitti...

Voi, mikä söpöliini! Kissanpennut on ihania. :)

Olen jonkin aikaa jo seurannut blogiasi, mutta en muista olenko aiemmin jättänyt viestiä itsestäni. Juttujasi on kiva lukea, kirjoitat kivasti ja kuvasi on kauniita!

Yaelian kirjoitti...

Onnea uuden perheenjäsenen johdosta;Lumi on ihanan suloinen!Kissanpennut ovat kyllä ihania.

Sari kirjoitti...

Hei Esmeralda ja kiitos kommentistasi. Mukavaa saada uusia lukijoita mukaan matkaan ;-) Kissanpennut ovat kyllä tosi veikeitä ja kyllähän ne viikarit keksivät melkoisia keppoisia, mutta eipähän tule ainakaan tylsää tämän veitikan touhuja seuratessa.

Hei Yaelian. Ja kiitos, tätä hetkeä on odotettu jo reilun vuoden päivät ja kyllä odotus kannatti, Lumi on niin touhukas ja veikeä kissanpentu, joka saa tuon meidän pikkuneidinkin silmät tuikkimaan ilosta.

Miia kirjoitti...

Onnea uudesta perheenjäsenestä, ihanan näköinen tapaus :)

Sari kirjoitti...

Hei Miia. Ja kiitos sinulle, Lumi on kauan odotettu ja veikeä uusi lisäys perheeseemme, jossa on kissakuumetta podettu jo ihan liian kauan. No nyt ei enää tarvitse, jollei sitten ala tekemään mieli toista kisulia... ;-)

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Onnea uudelle perheenjäsenelle :) ihanan pörröinen ja pehmoinen otus, jota tekisi heti mieli päästä silittelemään! Varmasti pikkuneidille ihana kaveri :)

Johanna kirjoitti...

Suloinen kissa! Onnea, olettepa loytaneet kauniin neidin.

Anne-Marie kirjoitti...

Onnea perheen lisäyksen johdosta ;-)

Meidänkin "löytökissa" oli aivan valkoinen...siis aivan ihana!

Sari kirjoitti...

Mun ookkoset nyt teki tepposet, mutta mennaan nyt sit nain...

Moi Paivi ja kiitos. Lumi on juuri tuollainen lutuinen pentu, sellainen, jota tekee mieli aina silitella. Ja hei, tosi kiva jutska, et nahdaan huomenna pitkasta pitkasta aikaa!!! Kivaa!!!

Moi Johanna ja kiitos. Tama sopoliini on kylla hauska tapaus ja sellainen nappisilma, ettei voi olla heltymatta.

Hei Anne-Marie ja kiitos. Mina olin jo luopumassa siita ajatuksesta, etta kissan pitaa olla valkoinen.

Ja olin kylla kahden vaiheilla, ettei tuolta kissapentueesta lahtenyt matkaan tummanharmaa porroliini. Ja meinasinpa jo miltei ottaa kaksi pentua, niin olivat suloisia kaikki. Mutta sitten jarjen aani sanoi, etta jos nyt ensi alkuun tama yksi kuiteskin vaan...

Sooloilija kirjoitti...

Lumi on ihana palleroinen! Lisää vain ihania kuvia aina silloin tällöin, toivotaan :D

Sari kirjoitti...

Moi Sooloilija ja kiitos sulle kommentista. Mun on pitänyt monasti käydä sun blogissa kurkkaamassa kuulumisia, vaan enpä ole saanut aikaiseksi. Tämä syksy on menty tukka putkella, mutta jospa se tästä kohta tasaantuu ;-)

Lumi on kyllä sellainen söpöliini, että ;-) Varmasti tulee laiteltua kuvia tänne jatkossakin. Kun vain saisi mallin asettumaan kameran eteen, edes hetkiseksi...

Mukavaa viikonloppua sinulle!

Jutta kirjoitti...

Onnea perheenlisäyksestä! Todella kaunis ja suloinen on hän :)

Jonna kirjoitti...

Ihana Lumi :) onnea perheenlisäyksestä!

Elina kirjoitti...

Hei! Olipas kiva, että eksyin tänne! Olen aikanaan leikannut lehdestä joulukotianne esittelevän jutun, sillä se oli niin minun makuuni :) kissa on ihana, nyt vain huolailen, kun tiistaina jouduimme luopumaan allergian takia omasta kisuvauvastamme.

Anna Maria kirjoitti...

OMG ! What a lovely kitten ! :)

Terhi kirjoitti...

Ihana suloinen Lumi :)

Anonyymi kirjoitti...

en voi sanoa muuta kuin AAAAAAWWWWWWW....

Anonyymi kirjoitti...

en voi sanoa muuta kuin AAAAAAWWWWWWW....

Sari. kirjoitti...

Ihana valkoinen ♥

Tuire kirjoitti...

Ihana kisu ja blogi!
Tulin minäkin lukijaksi.

kati kirjoitti...

Voi miten kaunis ♥

Anonyymi kirjoitti...

Kissa on kyllä söpö:)

Suomen kielessähän nimen kirjoitusasu ei muutu taivuttaessa, eli Lumin, Lumille. Ihan niinkuin Satu, Satulle, Satun. (ei Sadun, Sadulle)

Sari kirjoitti...

Hei kaikki ja kiitos teille kommenteistanne. Nyt vasta hoksasin, että tänne oli lennellyt vielä näin monta kommenttia ;-)

Lumi kasvaa kasvamistaan ja on kyllä ajoittain melkoisen villikin kissanpentutyttö... ;-)