2010-09-09

Maalaushommia - Paint Jobs

Olen tehnyt viime päivinä hiukan maalaushommia. Siis ihan vaan kalusteita olen koettanut maalata uuteen uskoon. Se ei nyt vaan oikein meinaa luonnistua täysin haluamallani tavalla, sillä voimat ovat hivenen lopussa. Kylmetin viikonloppuna itseni ja nyt olen syysflunssan kourissa. Nenä tursaa ja yöllä tuntuu, että keuhkot irtoavat rinnasta. Sen verran tuo yskä kyllä on repivää. Mutta eiköhän tämä tästä, monta kupposta kuumaa viinimarjamehua on muuten tullut juotua, kiitos siitä omalle äiteelleni, joka keitteli mehumaijalla viinimarjat mehuiksi joka vuotiseen tapaan ;-)

I have done some paint jobs lately. I mean just couple of furnitures that I have tried to repaint. It doesn't seem to be easiest thing to do at the moment since I happen to feel very tired. I have a fall season cold going on here. My nose is stuffed and during night time I feel like my lugns are exploding. That describes the power of the cough I am having during night time. But I guess this will pass soon and now I have really enjoyed to drink home made black currant juice, thanks to my dear mom ;-)

Tässä ikivanha kaappini, joka on toiminut joskus aikoinaan astiakaappina, mutta minun lapsuusvuosinani se oli leluja, kirjoja, piirustusvälineitä ja kyniä pullollaan. Väriltään tämä vanhus on ollut joskus vuosikymmeniä sitten oliivin vihreä, sen jälkeen valkoinen ja viimeiseksi hailakan sininen. Ja nyt olisi tarkoitus tehdä tästä taas valkoinen. Nuo nappulavetimet olivat muuten aikas työläitä hiottavia ja kyllä siinä hivenen jo koeteltiin tämän flunssapotilaan hermoja, pakko myöntää. Mutta kun kauhea kiirus olis aina saada projektit loppuun, joten ei tätä nyt voi jättää kesken, oli olotila mikä vaan.

En muuten erityisemmin tykkää tästä piirteestäni. Siis siitä, että kaikki pitää saattaa loppuun no matter what. Joskus kun ois ehkä syytä ottaa vähän iisimmin. Kuten tänään. Nyt oon meinaan ihan sipissä! Ja viime aikoina jatkuvasti työmatkoilla lentänyt isukkikin tulis huomenna meidän luokse KOKO viikonlopuksi. Ohjelmassa olisi teatterin ensi-iltaa ym. aikuisten yhteistä iloittelua. En taida nyt olla ihan parhaimmillani... Äh!

This is an old cabinet that I have had for decades. First it was olive green, then white and then light blue. Now I want to paint it white again. Those wooden knobs were quite frustrating ones to sand and I have to admit that I got a bit mad at them at some point being sick and all. But this is me, I have to finish what I start, no matter what the situation is.

This is actually something I don't always like about myself. Being a sort of person who always wants to finish thing fast no matter what. Since there are times you should slow down. Like today. Now I am totally wrecked! And my husband who has been travelling constantly is coming to be with us for the whole weekend. I guess I am not at my best right no... Darn it!

Kaappi ei tosiaan näytä tällä hetkellä kovinkaan lupaavalta. Mutta mä kyllä vahvasti uskon ja toivon, että kaappivanhus näyttää aivan toisenlaiselta parin päivän sisällä. Tämä rohjake painaa muuten ihan tolkuttomasti. En saanut edes kaadettua tätä, kun maalailin kaapin sivuosia. On ne nää vanhat huonekalut vaan tukevia ja vankkoja!

This cabinet doesn't necessarily look too promising at the moment. But I strongly believe and wish that it's look will be completely different in a couple of days. This one by the way weights a ton. I couldn't even turn it on it's side, when painting the side parts of it. Old furniture is the sturdiest!

Enkä jättänyt rauhaan tätä vanhaa sängynpäätyäkään. Tuo kohokuvio oli maalattu kiiltävällä harmaalla ja nuo kauniit punokset olivat samaa sävyä muun puupinnan kanssa. Maalasin ne nyt sitten samalla sävyllä kuin yllä olevan vanhan kaapin ja vanhan koivuisen koulupöytäni, joka ei näissä kuvissa näy.

Äitini muuten pelasti tämän sänkyparan jokunen vuosi sitten roviolta. Eräs sukulaispariskunta kun oli päättänyt polttaa tämän kauniin sänkyvanhuksen. Huh, onneksi sattui olemaan muori paikalla. Tämä kun on minun silmissäni ihan aarre!

This old bed end also got a new coat of paint. That trim was painted with shiny dark gray paint and those ribbons were the same color as the rest of the bed. I decided to use the same shade of white I used in the cabinet and in my old birch school desk that is not in these phoso.

My mom saved this old bed from a fire pit couple of years ago. Some of our relatives had decided to burn this old bed. Oh I feel so lucky that my mom was there at that time. This for me is actually a very dear treasure!
Ja loppuun vielä kaupallinen tiedotus ;-) Serkullani olisi Helsingin suunnalla myynnissä kaksi tällaista kaunista ja selkeälinjaista Glenn baarijakkaraa. Ikean mallistoa ja valkoisena. Aivan uudenveroiset ja siis erittäin hyväkuntoiset baarijakkarat.

Jos kiinnostuit, laita viestiä tähän tai mailaa blogini mailiosoitteeseen.

Hintapyynti on 40 e kipale, Ikeassa 59 e.

12 kommenttia:

anrinko kirjoitti...

Musta tuo wanha kaappi näyttää hiottuna ihan MIELETTÖMÄN ihanalta!!!! Mä ajattelin et olet maalannut sen sellaiseksi. Mulle kelpaisi just tuollaisena. =)

Sari kirjoitti...

Hei Anrinko. Hassua, mutta ihan samaa sanoi äitinikin, joka on tässä kummastellut tätä uusinta maalausprojektiani. Hänkin ihastui kovasti tuohon tämän hetkiseen ulkonäköön.

Mutta juu, taitaa siitä kuiteskin tulla kokovalkoinen. Saatan ehkä loppuvaiheessa hiukan hioa kaapin kulmia, niin että puupintaa tulee esille. No, katsotaan..

Johanna kirjoitti...

Olipa osuva postaus. Mietin tässä juuri yhtenä päivänä kun kiersin aamulenkkiäni, että mitä kaikkea ihmiset laittavatkana roskiin! Kyllä se vain niin on, että toisen roina on toisen aarre. Teillä on alkanut elämä rullata hienosti siellä koti-Suomessa. Tästähän saa ihan uusia ideoita.

Anne-Marie kirjoitti...

Lepoa ja lämmintä juomista niin paranet ;-)
Vaikka olenkin samanlainen nyt ja heti-ihminen,mutta ei tauti sitten pitkity.Paranemisia!
Ihan tuo sängynpääty!!!

Suvi kirjoitti...

Tuollaista vanhaa astiakaappia olen haaveillut meillekkin. Tykkään vanhoista huonekaluista, ja varsinkin kun ne maalaa valkoiseksi.

Syysflunssa on minullakin tulossa. Yritän pitää sitä loitolla juomalla inkivääriteetä ja lisäämällä siihen Carmolis-tippoja. Nuo tipat on aivan loistavia, kannattaa tutustua jos et ole ennen kokeillut. Niitä saa marketeista luontasituotehyllystä ja myös apteekista.

Ja voi miten ihan Lumi teillä on. Meidän kissan vastakohta. Meillä on täysin musta kissa, joka kyllä asuu nykyään mummulla maalla.

Sari kirjoitti...

Moi Johanna. Älä vaan sano, että aamulenkillä ollessasi oli neighborhoodin roskapäivä ja ihmiset laittaneet roska-auton vietäväksi jotain uusiokäyttöön kelpaavaa huonekalua tms.

Juuri ennen muuttoamme vastapäinen naapurimme laittoi roska-auton vietäväksi mm. aivan uudenveroisen ja valtavan kokoisen jenkki-grillin. Mieheni todisti aamuvarhain töihin lähtiessään, kuinka roskistuomion saanut grilli sai kodin hyvinkin läheltä entistä kotiaan, nimittäin vierusnaapuristamme... ;-)

Hei Anne-Marie. Taidat olla oikeassa. Koetan kyllä ottaa tänään hiukan iisimmin, nimittäin nyt on olo kuin jyrän alle jääneellä...

Tuosta sängynpäädystä vielä, että sarjaan olisi kuulunut myös kaksi tuolia, mutta ne tuo pariskunta oli jo ennättänyt polttaa. Kyllä tuntuu aivan hullulta!

Hei Suvi. Tuo vanha kaappi on isoäitini äidin peruja ja sain sen joskus pikkutyttönä itselleni. Se on kyllä muuttanut ilmettään monta kertaa ja nyt se sitten yllättäen on taas muuntumassa valkoiseksi. Kaunis ja itselle rakas huonekalu, kun on kiertänyt suvussani jo usealta sukupolvelta toiselle.

Carmolis-tipoista olen kyllä kuullut, vaan enpä ole kokeillut. Olen tästä juuri lähdössä apteekkiin, joten katsonpa samalla, jos löytäisin noita jostain.

Lumi on tosiaan valkoinen ja hyvin leikkisä kissanpentu. Ja meidän pikkuneidin silmäterä. Heti ensimmäiseksi eskarista tullessa tiedustellaan, että missä Lumi?

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Oletpas ollut ahkerana :) Kaapista tulee hieno! Ja sängynpääty on kyllä kaunis, uskomatonta todella, että joku raaskii edes ajatella tällaisten polttamista. Onneksi oli pelastaja paikailla :) Toivottavasti vointisi paranee ja oikein mukavaa viikonloppua!

Miia kirjoitti...

Munkin mielestä näyttää aivan ihanalle tuo kaappi :) Ja upean näkönen sängynpääty. Oot vissiin härkä horoskoopiltasi, jos et pysty jättää mitään kesken ;) Samanlaisia piirteitä oon huomannut härkäystävissäni.

Sari kirjoitti...

Moi Heidi. No enpä tiedä ahkeruudesta, itsestä tuntuu, että kaikki hommat seisoo. Tänäänkään en ole jaksanut koskea lainkaan pensseliin... Ja oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle, itsellä se taitaa mennä toipuessa, mutta kyllä se tästä. Flunssaa on nyt paljon liikenteessä.

Hei Miia ja kiitos. Minä en ole härkä, mutta kauris, siis sarvipää sekin. Tytär on härkä ja hänellä on jo nyt vahvasti härän piirteet... ;-0

Terhi kirjoitti...

Täälläkin on oltu syysflunssan kourissa. Pikaista paranemista sinulle! :)

Sari kirjoitti...

Moi Terhi ja kiitos samoin. Hiukan tuntuisi jo flunssan ote hellittävän...

Sort of Pink kirjoitti...

Yhdyn kaikkiin aiempiin kommentteihin - etenkin niihin, että tuo kaappi on kaunis tuollaisenaankin, mutta varmasti toimii kivasti myös valkoisena =)