2010-09-14

Brasilialaista puutaidetta -
Brazilian Wood Art

Olin reilu viikko sitten järjestetyillä Habitare-messuilla, joissa myös eräällä brasilialaisella tuttavallani oli oma standinsa.

I was at Habitare exhibition about a week ago where one of my brazilian friends had her own art work on display.

Simone Hakkinen on lahjakas brasilialais-taiteilija, joka on nainen kaikkien näiden näyttävien töiden takana.

Simone Hakkinen is this talented brazilian artist, who is a woman behind all these art pieces.

Hänen töissään on käytetty materiaalina sekä brasilialaista että suomalaista puuta. Erityisesti tämä suomalaisesta koivusta valmistettu Ruispelto-teos herätti kiinnostusta messuvierailijoissa. Ja oli se kyllä upea. Voitte ehkä kuvitella, miten kauan kestää valmistaa tällainen noin kahden metrin levyinen työ, jossa jokainen pieni puunpala liimataan käsin kiinni pohjapaneeliin.

She has used both brazilian and finnish wood in her work. Especially this Rye Field piece made with finnish birch interested many visitors. And no wonder since it's a gorgeous piece! You may start to imagine how long it takes to make this piece around 2 meters wide where all those tiny pieces are glued by hand to the back panel.


Messustandi oli täynnä uteliaita ja ihailevia ihmisiä. Hänen työnsä herättivät selvästi kiinnostusta ja galleriatarjouksiakin hän sai jo useampia.

Her stand was filled with curious and admiring people. There was a lot of interest toward her art and she already received some interesting gallery invitations.

Hänen töissään pääosassa on siis puu, mutta niissä korostuu myös ekologisuus. Hänen käyttämänsä brasilialainen palmupuu ei suinkaan ole taiteen vuoksi kaadettua palmua, vaan yläoksastoa, joka ajan myötä putoaa itsestään latvustosta maahan ja päätyy siitä edelleen hänen töidensä materiaaliksi.

Real wood plays the main part in her work, but she is also ecological with her art. The brazilian palm trees she uses in her work haven't been cut down because of her art. These are branches from the top part of the palm trees that fall after time and then end up in her work of art.

Yksi suosikeistani on tämä kaunis palmusta valmistettu auringonkukka. Näitä oli tarjolla rajoitettu määrä 60, 80 ja 120 cm läpimittaisina. Tällaisen ottaisin kyllä minäkin kotiamme koristamaan koska vain, vink vink... ;-)

One of my favorite pieces was this beautiful Sunflower. There were limited amount of them in three different sizes 60, 80 and 120 cm in diameter. I could easily hang one of these in our house anytime, vink vink... ;-)

Kukkaketo ja Ruispelto.

Flower Field and Rye Field.

Tässä näkyy osa taideteoksesta nimeltä Alligaattori. En voi kuin ihastella hänen kykyään tehdä töistä kolmiulotteisia ja tekstuurisia.

This is a part of a work called Alligator. I really admire all the three dimensional and texturial features of it.
---------------------------------------------
Jos kiinnostuit Simonen töistä, voit ottaa yhteyttä hänen edustajaansa sähköpostitse: bruno.pasqualato@ymail.com . Käy ihmeessä kurkistamassa myös hänen webbisivunsa osoitteessa: www.simonehakkinen.com.
Töitä on rajoitetusti tarjolla, joten kannattaa ottaa heti yhteyttä, jos kiinnostuit!

If you got interested about Simone Hakkinen's work, you can e-mail her representative at:bruno.pasqualato@ymail.com. You can also visit her web pages at: www.simonehakkinen.com.
This is a limited edition, so if you got interested, act fast!

11 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Upeita töitä! Ja puu on niin kaunis materiaali tuon tapaisissa töissä.Kiva kun esittelit täällä ystäväsi taidetta:-)

Sari kirjoitti...

Hei Yaelian. Nämä työt ovat luonnossa vielä kauniimpia ja todella uniikkeja kappaleita. Puu kun käyttäytyy joka työssä eri tavalla. Halusin tuoda Simonen töitä esille, sillä hänellä on kyllä uskomaton taito ja silmää tehdä todella kaunista taidetta puusta ja muistakin luonnonmateriaaleista. Ei voi kuin ihailla!

Ja minun hermoilla ei kyllä luonnistuisi esim. tuollaisen Rye Field työn kyhääminen mitenkään... ;-)

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Aivan ihania pintoja, upeita :)

Sari kirjoitti...

Hei Heidi ja kiitos kommentistasi. Nuo pinnat ovat joka teoksessa ihanan kolmiulotteisia tai sitten tosi tekstuurisia ja niistä jokaista olisi tehnyt mieli vähän päästä hipeltämään.

Eve kirjoitti...

Aivan ihania! :)

Sari kirjoitti...

Moi Eve ja kiitos kommentistasi. Kiva huomata, että sinäkin käyt vielä täällä blogissani piipahtelemassa.

Nämä teokset ovat kyllä tosi kauniita, kelpuuttaisin itsellenikin oikeastaan minkä tahansa näistä esilläolleista.

Tuija kirjoitti...

Todella upeita! Osaatko yhtään sanoa, minkä hintaluokan teoksia?

terv. Tuija N.

Sari kirjoitti...

Moi Tuija. Nämä ovat tosiaan käsintehtyjä toitä, joten eivät ole aivan edullisimmasta päästä, mutteivat mielestäni mitenkään kohtuuttoman hintaisiakaan. Mä voisin vaiks mailata sulle ja laittaa hintatietoja tulemaan, jos olet kiinnostunut. Mun on muuteskin sulle pitänyt kirjoitella kuulumisia jo pidemmän aikaa, mutta tätä se aina on.

Jonna kirjoitti...

Upeita töitä, erinlaisia.

Sari kirjoitti...

Hei Jonna, nuo tyot ovat kyllä tosi kauniita ja erilaisia. Itse en ainakaan ole aiemmin vastaavia nähnyt missään.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Kävin tänään Lahdessa Pro puussa katsomassa Simonen näyttelyä.. Siis aivan ihania ja upeita töitä, ottaisin minkä vain seinälleni! :)
-Kirsikka-