2010-03-27

Raita

Meillä tykätään (monen muun ohella) intialaisesta ruoasta ja tänään tein hiukan raikasta raitaa intialaisesta kaupasta ostamieni Chapati-leipien seuraksi. Ohje tuossa alhaalla vielä englanniksi. Tätä on tosi helppo valmistaa.

We like Indian food (among with many others) and today I made some simple Raita to accompany Chapati-bread I bought from a Indian grocery store. This recipe is very easy.


Raita sauce:

1 pkg greek yogurt (2 cups/475ml)
handful of chopped cilantro
handful of chopped mint
handful of chopped green onion
1 green chile pepper (small) chopped and seeded
1 tsp sugar
1 tsp salt
some water
(chopped cucumber)

Chop fresh cilantro (coriander), mint and green onion. Chop the green chili, take of the seeds. Mix the herbs and chili into the yogurt. Add sugar and salt. Add some water to make the raita more liquid. You can also add some chopped cucumber, if you like. Serve cold and dip with naan or indian bread. You can also dip this with cucumber or carrots.

8 kommenttia:

Anis kirjoitti...

Varmasti herkkua:). Kuulostaa ainakin kivan raikkaalta.

Sari kirjoitti...

Helppoa ja hyvää! Mutta nyt tuli mieleen, että löytyyköhän sieltä Suomesta helposti tuoretta korianteria ja/tai minttua?

sanna kirjoitti...

Me tehtiin eilen kanssa erilaista ruokaa. Se muistutti ehkä eniten thaimaalaista ruokaa.
nämä eksoottiset ruuoat ovat niin hyviä!

Lezzie kirjoitti...

Vilkaisin tuota sinun tonnikalatahnaasi. Sitä kyllä kokeilen itse. Meillä nimittäin on noita aineksia aina kotona (tonnikala, tuorejuusto ja majoneesi). En ole koskaan vaan huomannut sekoittaa niitä yhteen. Kiitos vinkistä ja hyvää viikonloppua!

Sisustus Sievä kirjoitti...

Tuli nälkä heti aamusta!

Ainosofia kirjoitti...

Tervehdys sinne kauas <3

Aijai kun kuulostaa ja näyttää hyvältä tuo intialainen ruokasi... tuotahan pitää kokeilla kunhan tämä Atkins-kuurini pääsee paremmalle puolelle... Nam!
Itse rakastan intialaista ruokaa.

Mukavaa viikonloppua sinulle <3

lumiomena kirjoitti...

Näyttää ja varmasti maistuu hyvälle! Tuoretta korianteria ei Suomesta ehkä ihan helposti löydy, kuivattuna kylläkin, mutta minttua alkaa olla jo hyvin saatavilla.
Ihanaa ja herkullista viikonloppua!

Sari kirjoitti...

Hei Sanna, thaimaalainen on myös hyvää, joten varmasti ihania herkkuja olette valmistelleet. Ja ihan samaa mieltä, eksoottinen ruoka on ihanaa! Sushi on omalla kohdalla kuiteskin edelleen se ykkönen...

Moi Lezzie. Eikun kokeilemaan tonnikalatahnaa. Hyvää ja helppoa. Mies tuossa eilen jo sanoikin, että koskas aion tehdä taas tonnikalaleipiä. Mä halusin lisätä tuorejuustoa majoneesiin, kun halusin hiukan rajoittaa majoneesin käyttöä, jota en itse niin hirveästi osaa ruoanlaitossa käyttää. Tosin nyt löysin hyvää majoneesia, jonka valmistukseen on käytetty extra virgin oliiviöljyä ja sepä onkin ihan erimakuista majoneesia, se.

Moi Sisustussievä ja kiitos kommentistasi. Nälkähän se on aina... Ainakin tässä perheessä ja tällä äidillä... ;-)

Moi Ainosofia. Minulla on iskenyt tuon intialaisen ruoan kanssa ihan pakkomielle eikä sitä lainkaan helpota se, että parin talon päässä asuva intialainen ystävätär on aina tarjoamssa intialaisia herkkuja, jos vaan erehdyn ovesta sisään astumaan. Nytkin saimme perjantaina maistaa aivan ihania, suolaisia soijapapu-linssi-lettuja ja voi mahdoton ne oli hyviä. Niitä sitten dippaillaan tuliseen linssikeittoon tai vaikkapa raitaan, niin oi joi.

Tuota hauskalta kuulostavaa lettutaikinaa saa meidänkin lähi-intialaiskaupasta pakastetuotteena (taikinan teko on todella hidasta, sillä linssit ja pavut pitää käsitellä ja prosessi on moniosainen, ja siksi intialaisetkin ostavat usein taikinan valmiina, mutta ystävätär lupasi kyllä opettaa taikinan teon, joten ehkä laitan senkin reseptin tänne lähiaikoina), ja ajattelin jo huomenna kipaista sitä hakemaan, sillä meidän neiti veti heti suihinsa pari lettua ja kehui, että onpas hyviä! Ja mukavaa viikonloppua myös sinulle!

Moi Lumiomena. Tätä juuri jäin miettimään, että mitenhän lie näitä yrttejä tarjolla. Tässä tuli mieleen, että kyllähän Suomessakin on useissa kaupungeissa itämaalaisia ruokaputiikkeja, ehkä niistä saattaisi löytyä myös tuoretta korianteria? Se kyllä tuo ratkaisevan lisämaun raitaan, joten sitä olisi hyvä tuohon kastikkeeseen lisätä. Ja oikein mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekin suuntaan!