2010-01-12

Ugly dolls ja aivastelua - Ugly dolls and sneezing

Ihanaa, kun paukkupakkaset alkavat olemaan Teksasissakin ohitse ja aurinkokin jo iloisesti paistelee kirkkaalta taivaalta. Joulu on hukkunut kodistamme ja olen kirjaimellisesti aloittanut tammisiivoukset. Olipa ihanaa laittaa petivaatteet, päiväpeitot, tyynyt ja matotkin ulos pakkaseen tuulettumaan. Tämä on muuten tuntematon käsite täällä Yhdysvalloissa, samoin kuin mattojen puistelu tai vaatteiden kuivattaminen narulla. Olemme siis varsin omituinen perhe tässäkin suhteessa, sillä meillä kuivataan vaatteita ulkona, puistellaan mattoja ja tuuletetaan petivaatteita suomalaiseen tapaan.

Oh how lovely, that the cold weather is behind us and the sun is shining from clear, blue sky. Christmas has disappeared from our home and I have literally started the January cleaning in our household. It was so nice to take all our pillows, bed covers and rugs outside to freshen. I really recommend to do this, so all the bed bugs will die in the cold weather. This is a thing we always do in Finland, as well as drying our clothes outside as well as clean our rugs outside from dust. I have not seen a lot of people (if any) do this here in U.S. At least not in our neighborhood.

Ajattelin myös hiukan karsia tänä vuonna kodin koristuksista ja antaa sanonnalle: Less is more tilaa tässä kodissa. Mutta miten minusta tuntuu, että edelleenkin meillä on aika paljon tätä tavaraa.

I also thought about taking some of the decorational items away from our home and give some room to the saying: less is more. But really, I feel that I still have quite many items left.


Pikkuneiti asetteli joku päivä sitten Ugly Dollsinsa esille vanhan koristetuolin päälle istumaan ja siihen saivat jäädä myös äidin puolesta.

Our little one wanted to put her Ugly Dolls to sit on this old chair. And mommy agrees, they can be there for a while.

Meillä on muuten kärsitty nuhasta ja köhästä jo pidemmän aikaa ja edelleen pärskimme ja aivastelemme tämän tästä. Pikkuneidin poskiontelot reistaavat edelleen ja pikkuhiljaa tulee jo sellainen olo, että saisi riittää. Ilmankostutin onkin suhissut makuuhuoneen nurkassa yhtenään ja nyt alkaa jo vihdoin tuntumaan, että siitä on jotain apua. Täällä kun ilmankosteus tippuu talvisin hyvin alhaisiin lukemiin, joka osaltaan herkistää kaikenlaisille hengitysteiden ongelmille.

We have had a lot of congestion and coughing in our household and we still are sneezing all the time. Our daughter has still sinus problems and I am starting to get enough of this already.
Humidifier has been on constant use lately and I feel it's finally starting to help, at least a little bit.

10 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Onpa suloisesti asetellut uggly dollssit! Äidiltä tyttärelle ja niin pois päin.. :D Toivotaan pienelle paranteluja!♥

Kummasti näin joulun jälkeen iskee sellainen siivousvimma, että kaikki nurkat pitäis saada puhdistaa pölystä ja roinasta..

Mukavia loppuviikon päiviä sinne teille!

Anu kirjoitti...

Iltavisiitille tupsahdin (ei kyllä taaskaan tietoa, että mitä kello siellä on?).
Aikasta suloisia nuo Uggly Dollsit.
Toipukaahan pian,pian,pian!

Sari kirjoitti...

Nuo Uglyt on kaikessa kauheudessaan aika kivoja kuiteskin, joten saavat nyt asustella olohuoneessa jonkun aikaa.

Siis mikä ihme siinä on, että heti tammikuussa alkaa hirmuinen siivousinto? Tuntuu, et haluis pistää koko kodin uusiksi, kaapit tyhjäksi turhasta jne.

Moi Anu, Ugly Dollsit on aika vinkeitä ja olen ostanut ne joskus aikaa sitten Jyvässeudulta eräältä ulkokirpparilta. Jospa tästä tosiaan hissukseen toivuttaisiin. Neidin nokka on ollut tukkoinen tosi pitkään ja nyt näyttäisi ehkä hiukan valoa tunnelin päässä, mutta tuo hänen yskänsä, se on kyllä ihan kammo. Mutta jospa nämä oireet lakkaisivat, kun tuo ilma hiukan lämpenee. Joskus...

suklaamarenki kirjoitti...

Hauskat pehmot :)) Teillä näyttää jo niin valoisalta ja keväiseltä. Olen itsekkin monesti toteuttaa tuo less is more ajatusta, mutta jostain kummasta syystä sitä ei saa koskaan pidettyä kerrallaan viikkoa pidempään :)
Parantumisia sinne ja mukavaa keskiviikkoa!

suklaamarenki kirjoitti...

Noinkohan kirjoitin suomeksi lainkaan ;D Olen itsekkin ajatellut monesti toteuttaa tuota.....

Sooloilija kirjoitti...

Eikö ole jännä tämä suomalainen tapa tuulettaa kaikkea ulkona! Sehän on mahtavaa! Nytkin kun täällä meillä oli lähes 30 astetta pakkasta monta päivää, vein matotkin yöksi ulos lumeen ja pakkaseen..
Mutta miksi tämä tapa ei ole levinnyt muihin maihin? Asuin lapsuudessani Ruotissa, ja sielläkään ei viety mattoja tai peittoja ulos tuulettumaan. Paitsi suomalaiset tietenkin veivät.

Pieni Pitsinenäliina kirjoitti...

Hei vaan! Uutena lukijana viehättävässä blogissasi. Hauskaa myös kuulla sikäläisistä tavoista ja petraantuupa oma englannin taitokin, kun lukee kirjoituksesi molemmilla kielillä. Ihanaa talven jatkoa (..ja kevään odotusta)!

t. Toinen Sari

Tuija kirjoitti...

Tarttis täällä meilläkin pyöräyttää tekstiilit ulkoilmaan.
Silloin kun tyttäresi oli vauva, toteutitko outoa suomalaista tapaa nukuttaa vauva päiväunille ulkoilmaan?

Sari kirjoitti...

Moi Suklaamarenki. Hyvin ymmärsin ajatuksesi ;-) Voi tosiaan olla, ettei minunkaan Less is more-idea pitkälle kanna, mutta katsotaan, miten mamman käy.

Moi Sooloilija. Niinpä. Mikä sen parempi tapa puhdistaa petivaatteet pöpöistä? Ei ymmärrä lainkaan... Me tässä yksi aamu miehen kans naurettiin, et nyt varmaan taas naapurit siellä katselee ikkunoista, et siellä ne hullut suomalaiset puistelee taas peittoja ja tyynyjä pihamaalla.

Hei Sari ja kiva saada uusia lukijoita tänne! Tule ihmeessä uudestaankin. Ei tämä elämä nyt niin hirmusti täällä Teksasissa normaalista suomalaislähiön elämästä eroa, mutta joskus aina havaitsee joitain pieniä eroavuuksia täkäläiseen verrattuna.

Moi Tuija. Mä kans haaveilen tekeväni saman muutaman päivän kuluessa, sillä aamut on vielä aika viileitä, vaiks mittari jo nousee sentääni iltapäivällä ihan kohtuulukemiin. Mä en muuten hirmusti harrastanut tuota ulkona nukuttamista silloin, kun neiti oli pieni. Syntyi miltei kuumimpana aikana, jolloin ei uskaltautunut juuri itsekään pihamaalle ja vaavin suhteen olikin sit oltava extra-varovainen.

Tiina kirjoitti...

Olen ensimmäistä kertaa blogissasi vierailulla, aivan ihania kirjoituksia sekä kuvia! Poikkean varmasti vierailulle uudelleenkin. Mukavaa alkavaa viikkoa!
Terkuin, Tiina