2010-01-10

Playa del Carmenin värejä -
The Colors of Playa del Carmen

Tässä vielä hiukan kuvia Meksikon matkaltamme. Näissä näkyy myös hiukan sitä väriloistoa, jota saimme lomakohteessa ihailla.

Here are some more photos from our vacation in Mexico. You can also see a lot of vibrant colors in them, which we really enjoyed during our stay in this small city.Pieniä kojuja oli erityisesti ns. 5th Avenuella, aivan resortimme kupeessa. Tämä tekstiilituotteita myyvä koju oli yksi lemppareistani ja erityisesti nuo värikkäät Maya-tyyliset kassit ihastuttivat.

There were little stores everywhere on 5th Avenue, which was actually located very close to our resort. This little store was selling all sorts of textiles was one of my favorites and especially all those Mayan-style hand bags were so pretty.


Maatuskojakin oli myynnissä ja arvatkaapa muuten, mitä yhdestä tällaisesta setistä olisi joutunut maksamaan? 20 taalaa! Aika ryöstöä!

There were also this russian style dolls for sale and guess, how much one of these sets would've cost? 20 dollars, which was redicilous!

Pikkuneitimme ihasteli kaikenlaista pientä ihanuutta, mutta meillä oli aika tiukka linja. Kaksi muistoa sai matkalta ostaa ja neiti päätyi lopulta pieniin musisointi-instrumentteihin.

Our little one was fascinated by all the little things that were for sale, but we were kinda strick. She was allowed to buy only two things and she ended up choosing small musical instruments.

Lähdimme yhdeksi päiväksi myös pienelle bussitourneelle, jossa pääsimme tutustumaan maya-kulttuuriin, ihmisiin, tansseihin ja paikalliseen ruokaan. Nämä iloiset maya-nuoret suostuivat poseeramaan minulle tanssiesityksen välissä.

We went to a little bus tour for a day and were able to see some Mayan-culture, the people, their dance and some delicious food. These happy young maya people were kind enough to pose for me between the dance performances they had.

Saimme myös maistaa itse tehtyjä pikkutortilloja, joita valmistettiin avotulella. Nämä kaksi naista olivat pukeutuneet tyypillisiin Maya-tyylisiin pukuihin ja kaikki on käsin tehtyä työtä. Upeita vaatteita, ei voi muuta sanoa!

We had a chance to try hand made mini tortillas, which were made on the open fire. These two ladies had typical Mayan style dresses and everything was hand-made. They were so beautiful!

Maya-esitysten jälkeen suuntasimme erittäin mielenkiintoiseen paikkaan, Chichen Itzaan. Yksi maailman seitsemästä ihmeestä avautui edessämme. Nuo upeat kivirakennelmat ovat olleet tuhansia vuosia keskellä Meksikon viidakkoa. Vasemmassa kuvassa muuten Mayojen oma observatorio. Ja niinkuin vähän arvelimme, Mayat olivat erittäin kiinnostuneita tieteistä. Monelle on ehkä tuttu myös heidän ennustuksensa siitä, että joulukuussa 2012 maailmaa kohtaa suuri katastrofi.

After the Maya-dances and food we went to a very interesting place, called Chichen Itza. One of the World's seven Wonders include the much talked about pyramid has been there for thousands of years, in the middle of Mexican jungle. And as we had predicted, we learn to know that Mayans were very much into science. Many of you may also know about their Prophecy that there will be a major catastrophe in our world on December of 2012.

Oppaanamme oli itsekin Maya-intiaani, historian lehtori ja arkeologi Juan, joka on ollut myös tämän historiallisesti merkittävän alueen tutkimusryhmässä ja hänellä olikin monta mielenkiintoista tarinaa kerrottavana. Ja jos joku vielä miettii, että urhattiinko tuolla pyramidin laella tosiaan Maya-kulttuurin kukoistaessa ihmisia, niin vastaus on kyllä.

Our tour guide was a Mayan himself, as well as a university history teacher and argeologist Juan, who has also been part of the research team of this historical site and he had a lot of interesting stories to tell. And if someone is still thinking that were there a lot of human sacrifices on the top of this pyramid during those Mayan times, the answer is yes.

Chichen Itzasta ajelimme vielä maanalaiselle lammelle, jonne siis laskeuduttiin noita hirmuisen kapeita portaita pitkin. Kuvassa pikkuneitimme astelee alas pimeyteen hiukan epäluuloisena.

From Chichen Itza we drove to this interesting, underground pond, to where we had to go down on these extremely narrow steps. In the picture you can see my daughter going down with her father very suspiciously.

Iltaisin kiertelimme Playa del Carmenin keskustassa ja mikä huvittavinta, olimme tietämättämme varanneet matkan samaan kohteeseen ranskalaisen tuttavaperheen kanssa ja niinpä teimme treffit parina iltana kaupungille. Tässä ystävättäreni on lapsikatraan oppaana.

In the evenings we went to the downtown Playa del Carmen and this was so funny. We had actually booked our vacations to the same place at the same time with our french friends without our knowledge and so we had a chance to meet them couple of times during our stay. Here my friend is leading the children gang forward.

Playa del Carmenin kadut olivat kauniisti valaistuja ja etenkin 5th Avenue oli oikein tunnelmallinen ja turvallisen oloinen katu myös illan tullen.

The streets of Playa del Carmen were nicely lighted and especially the 5th Avenue was very romantic and safe even later in the evening.

Saattaisinpa hyvinnii mennä takaisinkin, jollei tämä maailma olisi täynnä muitakin ihania paikkoja, joita tekisi mieli nähdä. Mutta näin pakkasen keskellä mikä tahansa lämmin paikka taitaisi kelvata meikäläiselle ;-)

I might easily see myself going to this place again, if the world wasn't so full of other nice places that I would love to visit. But during these cold winter days any warm place would do for me ;-)

8 kommenttia:

suklaamarenki kirjoitti...

Aivan ihania värejä!! Maanalainen lampi on varmasti ollut kokemus ja rappujen alas käveleminen olis tainut vähän muakin jännittää :)
Oikein mukavaa viikon alkua sinulle!

lumiomena kirjoitti...

Kuvia katsellessa tulee matkakuume Meksioon, aivan ihania värikylläisiä kuvia. Minulla oli varhaisteininä kirjeenvaihtokaveri Meksikosta osin siksi, että oli (jo) silloin kiinnostunut Mayojen kulttuurista. Ja te olette päässeet Chichen Itzaan!

Teija kirjoitti...

Ihanat värikkäät kuvat! Ja mikä tuuri, että osuitte ystävien kanssa samaan paikkaan :)

Tuo on ihan niinkuin minun suustani, että mitä sitä samaan paikkaan matkustaisi, kun on niin paljon kaunista muuallakin. Tosin tunnen ihmisiä, jotka mieluusti matkustavat joka kerta samaan lomakohteeseen, ja ovat ihan tyytyväisiä :)

Matkakuume nostaa päätään, mutta onneksi on lääkettä luvassa ;)

Heluna kirjoitti...

Ihania kuvia ja paikkoja. Ja vau noita värejä. Jo pelkästään tuollaiset värit ovat terapiaa talven keskellä.

nim. Oispas tosiaan ihanaa päästä lämpöön täältä 15 pakkasasteen keskeltä

Jutta kirjoitti...

Aivan mielettömiin paikkoihin olet päässyt tutustumaan. Olen nähnyt Chichen Itzaa vain kuvissa ja ihastellut...

vanamo kirjoitti...

Hei taas, täällä ollaan. Onnittelut vuosistasi, jotka hiljan saavutit. Itselläni sama lukema täyttyy piakkoin;)

Upeita lomakuvia ja tuolla aikaisemmassa postauksessa olleet rantakuvat saivat kyllä kaipuun lomalle jonnekkin saman kaltaiseen paikkaan... Mutta koska sellaista lomaa ei ole nyt tiedossa, nautin tästä talvesta;D

Ihanaa alkanutta vuotta 2010 sinulle!

Jaana kirjoitti...

Pakko yhtyä suklaamarenkiin!

Ihania värejä, yltäkylläisiä, lämpimiä sävyjä! Tunnen melkein auringon polttavan ihoani kun katsoo blogiasi, se on aivan ihana!

Oikein hyvää uutta vuotta Sinne!

Sari kirjoitti...

Moi Suklaamarenki. Maanalainen järvi oli kyllä jännittävä ja pikkuneiti oli ihan ihmeissään, kun pienen pujottelun jälkeen tulimme veden äärelle.

Lumiomena. Maya-kulttuuri on kiehtonut minuakin aina ja oli tosi mielenkiintoista kuunnella tarinoita tuon kansan koettelemuksista oppaaltamme, joka sattui olemaan itsekin maya-intiaani.

Kyllä tässä tekisi itse kullakin mieli etelään. Noh, ehkä joskus taas. Ei nyt kuiteskaan ihan vähän aikaan taida olla mahdollista.

Moi Teija, tuo tuttavaperheen kanssa samaan lomakohteeseen osuminen oli kyllä aivan uskomaton mäihä ja olisitpa nähnyt ja kuullut, kun tuossa kerran loppuvuodesta istuimme lastemme kanssa McDonaldsissa ja ystävättäreni alkaa selittämään tulevasta lomastaan, kohteesa ja päivämääristä. Siitä kirkumisesta ei meinannut tulla loppua, kun hoksattiin, että ollaan menossa samaan paikkaan ja samaan aikaan. Kyllä siinä Mc:n työntekijät katsoivat meitä hiukan kieroon, että hulluja nuo eurooppalaiset... ;-)

Juu, se olisi hiukan periaatteena, ettei samaan paikkaan kovin moneen otteeseen. Ahaa, siis matkaa pukkaa sielläkin suuntaa. Minnehän lie olette menossa? Pitänee tulla kurkkailemaan blogiisi, jospa sieltä jo pian löytyy vastaus tuohon kysymykseen.

Moi Heluna, Playa del Carmenin pikkukaupungissa riitti kyllä väriä ja ihan tarkoituksella valitsimme tuon kohteen, emmekä Cancunia. Muistanpa meidän joskus turisseen näistä Meksikon turistikohteista, ja Playa del Carmen oli jo niillä rajoilla, että onko liikaa turismia vaiko ei. Mutta ihan kiva paikka ja paljon oli nähtävää.

Arvaan, että siellä jo matkakuumetta pukkaa, etenkin kun teidän perhe on muuteskin niin kova matkustelemaan. Meillä tämä matka saa taas tyydyttää matkustushimoa jonkun aikaa.

Moi Jutta. Chichen Itza on lumoava ja miltei pelottava paikka, etenkin kun saimme oppaaltamme kuulla varsin mielenkiintoisia ja hiuksia nostattavia tarinoita menneiltä ajoilta.Moi Vanamo ja kiitos myös onnitteluista. Sinne meni sekin virstanpylväs, etukäteisonnittelut sinullekin tulevan syntymäpäivän johdosta. Olemme siis samanikäisiä ;-)

Meksikon matka oli kiva piristysruiske tähän ennätyskylmään Teksasin talveen. Täällä sitä nyt itsekin palellaan ja haaveillaan, että jospa taas joskus pääsisi johonkin lämpimään. Noh, ainakin kesällä Suomeen! Sitäkin matkaa odotan aina suurella riemulla!

Hei Jaana ja onpa kiva nähdä ihan uusi kasvo täällä kommenttilootassa! Meksikossa tosiaan värejä riittää ja etenkin nuo kaikki mayojen tekemät tuotteet ovat tosi värikkäitä.

Talven keskellä tuntuu ihan hassulta pyrähtää keskelle lämmintä lomakohdetta ja nyt sitten on aika muistella mukavaa matkaa ja ehkä jo hiukan haaveilla potentiaalisista tulevista matkoista, sitten joskus...