2010-01-07

Voi kun pääsisi taas rannalle - I wish we were at the beach again

Teksasissa on ollut tosi kylmä tammikuun alku. Tänään heräsimme navakkaan tuuleen ja pakkaseen. Ja kylmenevää luvassa. Vaikkei pakkasasteita olekaan kuin -10 tietämillä, tuntuu pakkanen kovassa tuulessa todella raa'alta.

Ja jotenkin kummasti sitä alkaa tällaisilla keleillä haikailemaan aurinkoon. Jonne meidän perhe livahti pikalomalle, juuri ennen joulua. Oli lämmintä, oli rantaa ja oli aurinkoa. Nyt on vain kylmää, pilvistä ja pakkasta :-( Voi kun pääsisi taas johonkin lämpimään!

We have had extremely cold January here in Texas. Today we woke up to harsh wind and cold weather. And it's getting colder. Even though the fahrenheits are only around 20 degrees or so, it feels very cold when the wind blows around 40 miles per hour.

And for some reason you start to think about sun and warm weather. Where our family went for a little vacation just before Christmas. It was warm, there were beaches and it was sunny. But now it's only cold, cloudy and freezing :-( Oh I wish, we could travel somewhere warm again!


Olimme joulun alla vajaan viikon mittaisella lomalla Meksikossa, pienessä Playa del Carmenin kaupungissa, noin tunnin ajomatkan päässä Cancunissa. Meksikoon lentää Teksasista vain pari tuntia, joten on hyvin suosittu lomakohde talvisin. Ja tässä pieni kuvasarja rantamaisemista, jossa vietimme suurimman osan lomastamme.

We went to a little vacation to Mexico, to a little city called Playa del Carmen, just about an hour drive from Cancun. You only fly for about two hours to Mexico from Texas, so it is a very popular place to go during winter months. And here is a little photo collection from the beach front where we spend most of our time.


Loma oli leppoisan rentouttava ja omistauduimme miltei kokonaan köllöttelylle. Mutta kyllä me hiukan kuiteskin rantatuolistakin irtauduimme ja laitan lähipäivinä hiukan lisää kuvia matkaltamme.

Our vacation was relaxing and we decided to take it very easy. But we were able to get ourselves out of the beach so much, that we also saw something else there. I will reveal some more photos from our trip in a couple of days.

27 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Ai jaijai jai! Melkein tunnen, miten lämpö hellii ihoa ;)
Teillähän on siellä Teksasissa melkein enemmän pakkasta kuin meillä etelä-Suomessa (-9), mutta arvaamma, että meillä on kyllä enemmän LUNTA!
On se mukavaa, että voi jakaa lapsuusmuistokokemuksia omien lapsien kanssa tyyliin, kuinka kieli tarttuu kiinni kylmään ovenkahvaan ja kuinka itse juuttuu kiinni lumihankeen :)

Sari kirjoitti...

Moi Tuija. Meksikossa oli lämmintä, vaan eipä sielläkään ihan joka päivä aurinko paistellut.
Teksasissa ei ole tällä hetkellä lunta olleskaan, mutta kylmää pitelee siitä huolimatta.

Muistanpa omasta lapsuudestani juuri tuon kielen kiinni tarttumisen, eikä ole kyllä kovin kaunis muisto... ;-)

HIIRIEMO kirjoitti...

Minä nautin lumesta ja pakkasesta, mutta aika houkuttelevilta nuo lomamaisemannekin näyttivät. Iso kassillinen kirjoja ja rannalle, ei hassumpi ajatus! Mahtoi olla vaikuttavia aurongonlaskuja!

Saara kirjoitti...

Kaunniita kuvia ja kertovat ihanasta lomasta. Täällä sitä kanssa palellaan -20 asteen molemmilla puolilla olevista pakkaspäivistä + se navakka tuuli. Itse asun kanssa ihan rannikolla meren rannalla ja se tuuli on niin kylmä ja kostea.
Varasimme kanssa loman tammikuun lopulle ja nyt lasken päiviä, että pääsen makaamaan rannalle lämpimän auringon alle.:)
Hyvää vuoden alkua!

Anonyymi kirjoitti...

Looks like you had a lovely holiday! I love the hello kitty bathing suit! What a gorgeous place to spend vacation ~ your photographs really captured the moment!

xoxo
teresa

Sari kirjoitti...

Moi Hiiriemo. Kai sitä itsekin voisi nauttia pakkasesta, jos olisi edes sitä lunta. Vaan ei, maa on lumeton, mutta mittari kyllä on alle nollassa.

Kirja oli minullakin matkassa, vaikken aina sitä ennättänytkään lukemaan. Siitä piti huolen 5-vuotias touhutyttömme. Auringonlaskuja ja -nousuja emme juuri todistaneet, sillä taivas oli aamuisin ja iltaisin melko pilvinen.

Moi Saara. Huih, kyllä tuo -20 tuntuu varmasti kylmältä, etenkin rannikolla. Täällä taas tasainen maasto ja kova tuuli saavat pakkasen tuntumaan hyytävältä. Oikein ihanaa tulevaa lomaa sinulle! Kyllä pieni pyrähdys aurinkoon aina piristää!

Hi Teresa and thank you for your comment. We had a very relaxing holiday and the vacation we had in Mexico was also very nice and the place itself beautiful! That Hello Kitty bathing suit is actually a find from a finnish flea market ;-)

Wilhelmiina kirjoitti...

Ai ja voi kuinka lämpimän näköistä :) Ihania vallan on teidän lomakuvat.
Meillä näytti pakkasta eilen -28C että viima ja kylmä on. Niin ja lunatkin tulee. Se on ihan totta että pakkanen ja lumi sopii yhteen.

Talvisin terkuin Wilhelmiina Finland

Anonyymi kirjoitti...

oi joi joi, mäkin tahdon =) ! mukavia kuvia !

Maaka kirjoitti...

Kauniita lomakuvia!

Pakkasta oli iehen töihin lähties -30, mutta on sitä luntakin n 35-40cm. Oikea talvi. Mahtavaa!

Onko sellä Texasissa kylmyys ihan normaalia eli siihen on kyllä varauduttu? Kaksinkertaiset lasit ym. ym.
Tanskas, Jyllannis, oli tullut 90cm lunta, taitais sellainen määrä kerralla kyllä meitä suomalaisiakin hieman sekoittaa, ainakin hidastaa :) Kuinkahan englantilaiset vain pärjäävät kuuavesipulloineen kun myräkkä ja kylmyys sinne iskevät?

Eve kirjoitti...

Aih, kuinka ihania kuvia!!! Alkoi tehdä mieli takaisin Dominikaanisen lämpöön, niin on samanlaiset maisemat...

Löysin takaisin tähänkin blogiisi kun aktivoiduin taasen blogilistalla, kiva huomata että kirjoittelet tännekin edelleen.. ja ilmeisesti vähän useamminkin kuin Texasin taivaan alle!

Sari kirjoitti...

Moi Wilhelmiina ja kiitos. Loma oli melko lyhyt, mutta rentouttava! Huih, noita pakkasasteita, täällä on tänä aamuna ollut noin -10 astetta ja palelee!!! Täällähän ei eristykset ole taloissa tunnetusti kovinkaan kummoiset, joten ovista ja ikkunoista vetää ja paukkuu. Lumi auttaisi kyllä asiaa kovasti, mutta ei ole lunta tiedossa lähiaikoina.

Hei Suurella Sydämellä. Niin mäkin! Voi kun pystyisiki aina matkustamaan. Vaan kun ei...

Moi Maaka, -30, apuva! Ja nyt päästään lempiaiheeseeni. Täällä ei juuri lämmöneristyksiä tunneta, ei ole kaksin- eikä kolminkertaisia ikkunoita ja nekin yksinkertaiset, arvaapa vaan? Pleksilasia! Siis PALELEE IHAN PIRHANASTI! Voin sanoa. Ikkunaverhot on tilkitty mahdollisimman tiukkaan kiinni sälekaihtimiin makkareissa, tilalämmitin on käytössä (pieni patterin tapainen hökötin) illalla makuukammarissa sekä aamulla myös suihkuun mennessä, muuten ei tarkene käydä edes pesulla. Jaigs!

Siis kyllä todellakin toivon, että kelit hiukka jo tästä lämpenisivät. Sillä talvi on näissä olosuhteissa aika karua! Ja kodittomia on edelleen paljon siltojen alla, mitenhän he selviävät hengissä? On tuo 90cm luntaki kyllä aika karmeaa, huh huh!

Moi Eve, ja kiitos. Dommareissa maisemat ovat kyllä vielä astetta ihanammat, etenki kaikilla niillä pikkusaarilla, joista yhteen mekin pääsimme kerran kurkkamaaan. Tosi mukavaa, että löysit minut. Minäkin kokeilen, josko pääsisin katsastamaan sinun kuulumisiasi. Jossain vaiheessa blogisi taisi olla rajattu, vai muistankohan väärin?

Ja ihan oikein, tätä blogia tulee kyllä päivitettyä useammin kuin Teksasin taivaan alla-blogia. Se on muuttunut täysin leffapitoiseksi blogiksi muuteskin, joten ole hiukan harkinnut muuttavani sitä blogia, alkaen blogin nimestä. Vaan katsotaan nyt...

Jutta kirjoitti...

Oih, ihania kuvia! Tahtoo lämpöön kans... Meillä oli tänään -26 ja eihän se mitään kun ulkona ei ole pakko olla, mutta kun yläkerrassa on vain yksi toimiva patteri niin vähän kylmä tulee sisälläkin. Ja yläkerrassa on siis työhuone ja tietokone, eli vähän vilpoista tämä netissä surffailu ;)

Sooloilija kirjoitti...

Ja kaiken kruunasi viimeinen kuva: mansikkamargaritako? Ai että, ja riippumatto!

Täällä on pakkasta -29. Kävin äsken kaupassa pyörällä, ja pyörä hyytyi jo muutaman sadan metrin päässä. Nyt kun pääsisi johonkin lämpimään! Työkaverini lähetti tänään töihin kännykkäkuvan lomaltaan Kanarian saarilta! Ihanaa, mutta niin epistä ;D

Sari kirjoitti...

Moi Jutta. Sukkahousut sain minäkin tänään laittaa jalkaan ja paksut töppöset, vaan eipä tullut vilu, kun vähän pistäydyin ulkosalla. Kyllä nämä pakkaset nyt saisivat jo riittää, niin siellä Suomessa kuin täällä Teksasissakin.

Täällä Teksasissa ei ole tietoakaan pattereista, ilmastointihormien kautta lämmitetään talot. Meillä on tuollainen sisätilalämmitin (hiukan kuin irtopatteri), jota sitten iltaisin ja aamuisin siirtelemme huoneesta toiseen tarpeen mukaan. Meillä kun on kylppärissä kaksi lasitiilistä ikkunaa, niin sielläkin on aamulla niin huju, etten pysty käymään suihkussakaan ilman tuota lämmitintä... ;-) Että jooh, pikkuhiljaa vois jo kelit lämmetä...

Moi Sooloilija. Viimeinen kuva kruunaa kaiken, vaan arvaapa mitä? Ei ole mansikkainen margarita, vaan pikkuneidin tilaama Hakuna Matata-juoma. Pikkuneiti oli ihan intona allas-baarissa (pitäisköhän huolestua, et jo nyt juoksi koko ajan baarissa tekemäs tilauksia) ja tilasi Hakuna Matataa, Strawberry Okia ja Winnie the Poohia. Hirmu makeita kylmiä lapsille tehtyjä juomia kaikki, vaan kyllä kelpasi... ;-)

Toivottavasti noi paukkupakkaset jo pian lauhtuisivat, huh, ei oo kivaa. Täällä tosin pienemmätkin pakkaset tuntuu pahalta, kun talot venyy ja paukkuu pakkasilla. Mutta jospa tämä tästä hissukseen. Kanarialta saamasi kuvat kuulostavat ihanilta, mutta juu, epiksiltä. Näitäkin kuvia jo kattelen tyyliin, kunpa pääsisi taas joskus tuollaisiin maisemiin...

Yks juttu vielä. Tulin juuri katsomasta Avatarin ja oh wow! Upea elokuva ja jostain syystä sai minut jopa hiukan herkistymään elokuvan loppuvaiheessa. Suosittelen ehdottomasti ja koetan saada jotain skraapustettua aiheesta myös tuonne toiseen blogiini, joka kyllä kaipaisi pientä kevätsiivousta...

Sari. kirjoitti...

Oi mitä lämpökuvia :) Sulattaa sielua täällä Suomessa asti nyt kun pakkanen paukkuu ulkona :)

Toivottelen sinne pakkasten lauhtumista, kylmä ilman lunta on kuin kesä ilman aurinkoa!

Mari kirjoitti...

Voih, ei tuollaisia kuvia saa näyttää ;DD Mieli tekisi niin kovasti johonkin lämpimään!
Näyttää kovin kauniille paikalle...

Sari kirjoitti...

Moi Sari, voi kun sulattaisikin. Minä istun tässä koneella ja selän takana terassille vievästä ovesta hujuttaa kylmää ilmaa. Huih!

Pakkanen on tänä aamuna ollut yli -10 asteessa ja tämä tuntuu jo aika karulta. Ja olet ihan oikeassa, talvipakkaset lumettomassa Teksasissa tuntuvat juuri tuollaiselta.

Moi Mari, no joo, onhan tämä vähän samalla itsensäkin kiusaamista, täällä kylmän keskellä tuollaisia kuvia katsella ja tuntuu jo aika etäiseltä ajatella, että olimme noissa maisemissa noin kuukausi sitten.

Krista kirjoitti...

OI, oi miten pirtakkaita värejä ja lämmintä meininkiä! Hiekkaa ja aurinkoa! Teillä on ollut ihana loma!

Odotan innolla jatko osaa....

Krista kirjoitti...

Edellisen viestini sana "pirtakkaita" (lue: pirtsakkaita) =)

Sari kirjoitti...

Moi Krista. Meksikossa värejä riittää ja pienet kauppakujatkin olivat tulvillaan mitä värikkäämpiä ihanuuksia. Lisää kuvia on luvassa huomenissa ;-)

Miia kirjoitti...

Ihania matkakuvia. Kylläpä alkoi tekemään mieli jonnekin lämpimään, tässä kun kirjoittelen niin samalla katselen ikkunasta ulos lumista maisemaa, pakkasta yhä n. 20 astetta. Kaunista toki on, mutta varpaita palelee ja mielelläni upottaisin ne lämpimään rantahiekkaan. :) Jäänpäs odottelemaan lisää matkakuvia, niitä on aina kiva katsella.

Sari kirjoitti...

Moi Miia ja sama täällä, olisi kyllä mukavaa saada upottaa varpaansa lämpimään hiekkaan paksujen töppösten sijaan. Mutta jospa nämä pakkaset jo pian lauhtuisivat niin siellä Suomessa kuin täällä Teksasissakin.

Piupau kirjoitti...

Meilläkin on kova matkakuume. Nämä ihanant lomakuvat eivät kyllä sitä mitenkään vähennä :) Ai sitä ihanaa lämpöä. Koko viime viikko oli meillä kovaa pakkasta 27-33. Pirtissä pöjöttäminen alkaa riittää.

kati kirjoitti...

Apua miten ihania kuvia. Tahtoo lämpimääääääään!!!

Sari kirjoitti...

Moi Piupau ja kiva saada tänne uusi nimi kommentoimaan. Matkakuumetta vaan mittailemaan ja matkaa suunnittelemaan, jos sellaista oirehtimista on jo ollut havaittavissa ;-) Meilläkin on ollut harvinaisen kylmä tammikuu, miinusasteita on riittänyt viikon jokaiselle päivälle. Ensi viikoksi on sentään luvattu jo plussa-asteita.

Moi Kati ja kiitos. Niin minäkiiiinnnn!!! ;-)

Eve kirjoitti...

Enpä edes muistanut että vanha blogini on salasanan alla. Kiva kun muistutit! No, eipä ole enää vaikken sinne enää kirjoittelekaan. Uusi osoite on http://evemade.blogspot.com

Sari kirjoitti...

Juu, niin se taisi olla. Minäpä kurkkaan tuonne toiseen blogiisi ;-)