2010-01-25

Hiljainen viikonloppu - Quiet Weekend

Viikonloppumme meni varsin rauhallisissa merkeissä. Tytär on ollut kuumeessa ja poskiontelot ovat taas tukossa, eli uusi antibioottikuuri meneillään. Toivon mukaan nämä järeämmät antibiootit nyt tehoavat. Olemme katselleet elokuvia, joista muuten Mamma Mia on tällä hetkellä 5-veemme suosikki ja tytär hoilottaa jo suurimman osan kappaleista ulkoa.

Our weekend was very quiet. Our daughter has had fever and her sinuses are once again stuffed and she has a new set of antiobiotics. I hope they will work this time. We have watched movies, from which Mamma Mia seems to be our 5-year olds favorite. She basically knows all of the lyrics from her memory now.


Minä olen nauttinut rauhallisesta viikonlopusta, hörppinyt teetä ja hörppinyt teetä. Starbucksin mukit ovat muuten tähän tarkoitukseen parhaat. Teetä mahtuu mukiin runsain mitoin. Liptonin valkoinen mustikalla ja pomegranaatilla höystetty tee on suosikkini.

I have enjoyed the quiet weekend, and had some tea and then some tea. These Starbucks mugs are just the best for this purpose. In these you can put lots and lots of tea. Lipton white tea with blueberry and pomegranate taste is my favorite.


Lauantaina paistoimme lisäksi pizzaa. Tyttärelle kinkku, ananas, tonnikala-sellaista ja vanhemmille sitten vuohenjuusto, tomaatti, ananas, bar-b-que-kana sellaista. Ja nyt kaduttaa, sillä massu pömpöttää, eikä puntarille ole taas asiaa päiviin.

On Saturday we baked some pizza. For our daughter we made pineapple, tuna pizza and for us parents goat cheese, tomato, pineapple, bar-b-que pizza. And now I regret this, since my tummy is giant and there is no need to go to the scale for a while.

Toivottavasti sinulla oli mukava viikonloppu.

I hope you had a nice weekend.






19 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

..Mutta on se pizza kuitenkin vaan niin hyvää.. slurps !

Paranemisia sinne päin!

Mamma Mia on myös meidän 10-vuotiaamme suosikki!

Heidi kirjoitti...

Vuohenjuustoa naminami :P Mamma Miaa on kulutettu todella ahkeraan :) Tarttuu näköjään kaikenikäisille. Meillä 5 vee haaveilee rantakohtauksen pojasta tyyliin isona haluan tummatukkaisen ja ruskeaihosen pojan jolla on isot lihakset sekä puhuu englantia :) En kyllä muista, että omat poikaystävähaaveet olisi koskaan ollu noin selvät :D
Toivottavasti teidän neitokainen on paranemaan päin.
Mukavaa alkuviikkoa!

Mari kirjoitti...

Pizza maistuu täälläkin :) Pikaista paranemista sinne!

Sari kirjoitti...

Moi Sooloilija, niin se on! Ei mahda mitään. Tänään kävin muutaman suomalaisnaisen kanssa pitkällä kävelylenkillä, joten jospa ne viikonlopun pizza-kalorit siellä vähän kuluivat. Tosin kävelylenkin päätteeksi mutustimme hedelmäpiirakkaa, joten...

Pikkuneiti meni jo tänään kouluun. Meillä nämä poskiontelovaivat ovat joka talvinen ongelma, mutta jospa tämä tästä taas.

Mamma Mia on kova sana ja onhan se ihana elokuva!

Moi Suklaamarenki. Olin tukehtua noihin tyttäresi poikaystävä-määrittelyihin! Selvät on sävelet siellä suuntaa! Meillä ei vielä olla näköjään noin perillä poikaystäväpolitiikasta, mutta silmä kovana kyllä katsellaan, poikiakin... ;-) Nuo laulut tuntuvat leffassa kiehtovan tyttöä eniten ja erityisesti Dancing Queen on suuressa suosiossa ja sitä lauletaan koko ajan.

Moi Mari, kyllä se pizza vaan maistuu niin hiivatin hyvältä! Hitsi vie, kun ei tarttis aina tuijottaa puntaria. Mutta kun...

Ja kiitos, täällä ollaan jo kuumeettomassa vaiheessa, vaikka neidin nokka onkin vielä tukkoinen ja tuo yskä, se on ihan kauhea.

mervi kirjoitti...

IIk, miten ihania pizzoja! Meille kelpais kans... Just tuollaiset ohutpohjaiset on lemppareita! Ehkapa viikonloppuna juhlistamme iskan kotiintuloa pizzapartyilla.

Meilla kans neidit korva/poskiontelotulehduskierteessa!!! Keskiviikkona taas laakariin, kun ei lopu tuo kauhea yska ja koko ajan saa olla niistamassa...

Oi, miten hyvalta kuulostavaa teeta. Taytyypa etsiskella meidankin huushollihin. Meilla melkein samanlaiset kupposet samaisesta paikasta...

Maaka kirjoitti...

Kauniit tuolit edellisessä postauksessa ja varsinkin se kuinka sait ne!!! Ihana mies :)

Hyvä että neidillä on nyt oikea lääkitys päällä. Punkteerataanko siellä kuinka helpolla poskionteloita? Toivottavasti saat pian tietoa ja helpotusta myös itsellesi.

Mamma Mian ollaan kerran katsottu ja pitäsikin ostaa se vie itselle nyt kun saa edullisemmin. Abba biisit on tuttuja vaikkeivat nostalgisia olekaan, mukava oli leffan mukana itsekin hoilotella :D

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Pikaista paranemista sinne! Poskiontelotulehdus on kurja tauti, toivottavasti menee ohi antibiootein.
Tuo Starbuck'sin muki on ihana. Vaikka en sinänsä pidä siitä, että ylikansalliset ketjut jyräävät pienempiä alleen, huolisin Starbuck'sin Suomeen milloin vain. Ihania kahveja ja teelaatuja, makoisia leivonnaisia ja tosiaankin käteviä kuppeja :)
Mamma Miasta pidän kovasti, en ole vielä katsonut sitä kuitenkaan meidän nelivuotiaan kanssa ;)

Sari kirjoitti...

Moi Mervi. Pizzoista saa täällä aivan suomalaisen pizzerian tyylisiä, kun tekee pizzan noilla ihanilla reikäpohjaisilla pizzapelleillä.

Ja kun tosiaan malttaa kaulita pohjan ihan ohuen ohueksi ja täytteiden kanssa hyvä niksi on (ehkä tiedätkin tämän), että tomaattisoseen päälle ripotellaan ennen muita täytteitä mozzarellaa ja swizziä, sitten muut täytteet ja sitten vielä hiukan juustoa (joo, kaloreita ja rasvaa kyllä sitten riittää).

Voi kurjuus, teidän neideillä siis sama kierre meneillään! Meillä tämä on jo joka talvinen ongelma. Meillä on jo tämän talven aikana kolmas lääkekuuri meillä on meneillään (mikä ei sekään ole kyllä kivaa, kun jatkuvasti pitää syöttää lapselle antibiootteja) ja seuraavaksi on edessä poskionteloiden kuvaus, jos ei ala olo helpottamaan.

Pikaista paranemista myös teidän neitokaisille!

Tuo Liptonin tee on tosi maukasta ja saman sarjan teelajikkeita on useampiakin. Mieskolaisen lemppari on kinuskikaramelli. Meillä noi Starbucksin mukit ovat olleet käytössä jo vuosia ja tykkään kyllä kovasti! Ja ne ovat kyllä ihanan isoja!

Moi Maaka. Kyllä se tuo mies osaa vielä yllättää, kymmenien vuosien yhdessäolon jälkeenkin ;-)

Täällä ei poskionteloiden punkteeraus taida olla kovin yleistä. Ei ainakaan ole koskaan ollut edes aiheesta puhetta tyttären lääkärin kanssa eikä omanikaan, kun kärsin itsekin monta vuotta poskiontelontulehduskierteestä (kauhea sana).

Itse menen taas huomenna silmälääkäriin. Magneettikuvauksen tuloksetkin sain perjantaina, mutta niistä ei löytynyt selitystä silmävaivoihini. Luultavasti saankin nyt sitten ravata silmälääkärissä tämän tästä, sillä oikean silmän "pallosalamoinnit" ovat vain yltyneet entisestään.

Mamma Mian minäkin ostin vasta viikko pari sitten, kun oli ihan huippuhalvalla eräässä poistomyymälässä. Ja kyllä sitä nyt ollaankin sitten tuijoteltu ahkeraan.

Tänään neiti päätti, että autossa pitämäni Mamma Mian soundtrack-cd piti myös ottaa sisälle ja hänen huoneessa olevaan mankkaansa, ja niin jatkui biisien hoilottelu vielä iltamyöhään neidin huoneessakin. Mamma Mia villitys on siis täydessä vauhdissaan!

Hei Lumiomena. Poskiontelontulehdus on tosi viheliäinen, kun muuttuu niin helposti krooniseksi. Ja minusta ei ole olleskaan kivaa olla koko ajan tuputtamassa lapselle antibiootteja. Niitäkään kun ei ole hyvä olla koko aikaa syömässä.

Mutta seuraamme tilannetta ja jos lääkkeet eivät edelleenkään tehoa, aikovat kuvata poskiontelot ja sen jälkeen katsotaan, miten edetään.

Starbucks on täällä ihan hillitön ketju, mutta ei ole tainnut tosiaan vielä saada jalansijaa Suomesta. Mahtaakohan Starbuckseja löytyä muista Euroopan maista?

Olen kyllä samaa mieltä erilaisista ruoka- yms. ketjuista ja siitä, kuinka ne usein jyräävät pienet alleen.

Mutta Starbucks on silti aikas kiva paikka, vaikkakaan en henkkoht edes juo kahvia, vaan teetä ;-) Mutta saahan sieltä sitäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Heips! Taalta Engannista ainakin loytyy Starbuckseja, luulisin etta muualtakin Euroopasta? Muistelen etta olisin niita siella nahnyt kylla.

Kiitos tuosta pizzavinkista, siis juusto pohjalle. Niinhan ne tehdaan kaupoissa valmispizzatiskillakin, miksi en ole itse tajunnut?? Mutta mita on tuo swizz?
Mina myos kaytan tuollaista ritilaa, ja ensi kerralla tosiaankin juustoa pohjallekin. :-)

Jaana

Tuija kirjoitti...

Voi kurjuus, taas antibioottikuuri. Oletteko kokeilleet nenäonteloiden huuhtomista suolaveden ja nenähuuhtelukannun avulla? Meidän lääkäri määrää nuivasti lääkkeitä ja vannoo tuon huuhtelun nimeen. Itse en ole saanut kannua ostettua, mutta monelta olen kuullut, että on oiva apu ihan tavalliseenkin nuhaan. Ja tutun lapsen kierre katkesi, kun kita (vai oliko nielu-)risat leikattiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kurkkimassa kävin, ja halusin jättää jäljen käynnistäni. Ihastuttava sisustusblogi, terästäydyin heti bannerin nähdessäni. Koko blogi huokuu ihanaa tunnelmaa <3

Sari kirjoitti...

Hei Jaana, arvelinkin, että ainakin Englannista luulisi Starbucksin löytyvän, miksei siis muualtakin Euroopasta?

Pizzanteon taian opin useita vuosia sitten, kun ystävättäreni poika oli täällä vierailemassa ja opetti mammoille, miten pizzerioissa pizzaa tehdään... ;-)

Tuija, muistelinkin, ettei Suomessa juuri antibiootteja poskiontelontulehduksiin määrätä. Meillä itse asiassa on tuollainen kannu, mitenhän tuo lie toimii lapsilla? Itse en ole uskaltanut kokeilla, mutta P käyttää tuota kannua aina, jos on nennä tukossa.

Olisi tosiaan kiva löytää jo joku vaihtoehtoinen keino tämän taudin hoitoon. Pitää ottaa puheeksi ensi kerran lääkärillä käydessä. Nämä nykyisetkään antibiootit kun eivät oikein näytä purevan, vaan edelleen nokka tursaa.

Moi Silkkis, kiva kun kävit kurkkimassa ja tule ihmeessä toistekin ;-) Ja kiitos kauniista kommentistasi, lämmittää mieltä ;-)

Tuija kirjoitti...

Ei kait siinä mitään estettä ole lapsellakaan käyttää. Toivotaan, että saatte jotain apua. Antibiootitkin menettävät tehoaan "jatkuvassa käytössä" ja elimistö menee sekaisin.

Sari kirjoitti...

Moi Tuija. Pitääpä siis harkita tuon vekottimen kokeilua myös neitosella. Antibiootit on tosi kurjia, enkä itsekään niitä mielelläni napsisi, vaan nytkin on itsellä pitkä antibioottikuuri meneillään, ihosairauden vuoksi... :-(

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Oli pakko laittaa kommenttia, kun näin nuo Starbucksin mukit sinulla..
Itse ostin niitä muutama vuosi sitten Amerikan reissulta 4kpl:tta. Käytössä ovat olleet päivittäin, olen teen suurkuluttaja :)
Haluaisin mukeja lisää, eli tiedustelisinkin, tiedätkö että, saako niitä vielä ostettua (samanlaisina tietenkin)?
Kiitos jo etukäteen!!! :)

Sinikka kirjoitti...

Hei taas!
Tutustuin tarkemmin blogiisi ja sain siitä valtavasti irti. Kaunista :)
Sain jopa pienen ajatuksenjuuren oman blogin luomiseen...
Hyvää loppuviikkoa! :)

Sinikka kirjoitti...

Eli kaksi viimeistä kommenttia ovat minun, siis saman henkilön. Sain luotua itselleni käyttäjänimen siksi ensimmäinen viesti on anonyyminä.

vanamo kirjoitti...

Pikaista paranemista sinne pikku potilaalle ja jaksamista hoivaajille. Vaikka sitten sen pizzan turvin. Kyllä se housun liitinki kiristää täälläkin...Joulusta asti on kiristellyt;) Mutta kevättä kohti mennään:?

Sari kirjoitti...

Hei Anonyymi/designer. Kävin itse asiassa juuri tänään Starbucksissa ja katselin ihan samaa, että josko noita mukeja olisi tarjolla, vaan ei ollut. Itsekin olen ostanut nämä mukit vuosia sitten ja luulen, että mallit ovat hiukan muuttuneet.

Siellä oli tarjolla valkoista mukia, mutta oli muodoltaan erilainen eikä tekstikään ollut tuossa muodossa.

Kiva juttu, jos blogini inspiroi sinua ja sai jopa pohtimaan oman blogin luomista! Kertoilehan, jos sellaisen avaat, niin tulen heti vierailemaan ;-)

Moi Vanamo. Ja kiitos, parempaan suuntaan ollaan jo menossa. Tyttö ei ole enää niin yskäinen, vaikka nenä vielä tursaakin. Ja koulussa on kuiteskin jo ollut ja on ihan reipas oma itsensä, kaikesta tukkoisuudesta huolimatta.

Siis joo, tänä jouluna kyllä dietti lipsui ihan kunnolla ja jostain syystä myös niiden kuriin saaminen on selvästi työläämpää kuin ennen. Nyt olenkin sitten koettanut liikkua huomattavasti enempi ja pientä valoa tunnelin päässä on jo havaittavaissa. Ja niin, kevättä kohti mennään, joka sekin ahdistaa, kun pitäisi kohta rohjeta pukeutua pienempiin vaatteisiin. Huih!