2009-10-09

"Eteinen" - "Hallway"

Terkut täältä sateisesta Teksasista! Vein pikkuneidin juuri autolla koululle, sillä täällä on jyrissyt ukkonen ja sataa ropissut yöstä saakka ja nyt kun tätä keliä on jo kestänyt noin viikon, niin alkaa pikkuhiljaa jo kaipaamaan aurinkoakin, edes hitusen, vaikkei sade tietty pahitteeksi ole.

Greetings from rainy Texas! I just took our little one to school by car, since the weather was ugly, rain and thunderstorms. Now that the weather has been like this for about a week I would really like to see the sun, even a little bit, even though the rain is always good for the nature.

Eilen minun oli jo tarkoitus paljastaa meidän ns. eteistiloja, joka nyt on lähinnä pieni osa meidän formaalitiloja. Täällä kun ei erillisiä eteisiä taloissa ole, vaan ulko-ovesta astuessasi oletkin jo ns. formaalitiloissa (meillä formaalitilan muodostaa yhtenäinen olohuone ja ruokailutila), se varsinainen olohuone, ns. family room on sitten sisemmällä talossa. Noh, maassa maan tavalla tietty, mutta joskus mietityttää, että miksi pitää olla kaksi olkkaria?

I was planning to reveal this little part in our formals, since we don't really have a porch or a hallway (or what should I call it, I don't even know) in our house. So this area opens in front of you, when you walk inside our house.

Meidän formaalitilat ovatkin sitten hiukan värikkäämmät kuin muu osa taloa. Viime viikolla sain myytyä tältä seinustalta tilaa vievän meksikolaispenkin ja nyt sain vihdoinkin lemppari-tuolini väljempään kohtaan ja vanhan peilinkin taas käyttöön.

Our formal area is a little bit more colorful than the rest of the house. Last week I sold our old and very wide Mexican bench which covered this whole space and was finally able to move this favorite chair of mine to a better place. And I was also able to bring back our old mirror.

Nämä maatuskat löysin joku aika sitten eräältä estate salelta ja tuo estate sale oli kyllä puistattava kokemus. Talon omistaja joutui luopumaan talostaan rahoitusongelmien vuoksi ja oli herkkä taiteilijanainen, joka itki miltei jokaisen esineen kohdalla. Tuntui kyllä jotenkin creepyltä ostaa tuolta mitään, mutta nämä maatuskat kuiteskin lähtivät matkaani.

I found these russian wood dolls (what do you call these in english?) from a estate sale, which was an interesting experience. The owner of the house had put the house on sale because of financial difficulties and was crying with almost every purchase we customers made there. I felt kinda creepy to even buy anything, since the lady of the house was so miserable, but these dolls ended up with me.

Kaunis lyhty ja rottinkikori ovat löytöjä pihakirppareilta ja rottinkikorin sisältä pilkistää suomalaisia sisustuslehtiä. Voi, kun pääsisikin niitä taas lueskelemaan!

This lantern and wickerbasket are both finds from garage sales and inside the basket you can see some finnish magazines.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Have a nice weekend!


Sari

24 kommenttia:

Sydämellä kirjoitti...

Sinulla on kaunis eteinen vaikka ei olekaan vaalea, ihania esineitä myös.
Tiina
Hauskaa viikonloppua sinulle myös.

Sari kirjoitti...

Moi Korpikuja, juu, ei ole tosiaankaan kovin vaalea ;-)

Lisay kirjoitti...

Suomalaisia lehtia kylla lukisi enemmankin,onneks kuitenkin mulle tulee pari tilattua lehtea.
Tuolla telttaretkella oli kuitenkin niin sapinaa,etten ehtinyt lukea edes kotoa mukaan siepattua uutta Kodin Kuvalehtea.Lehdista hitaasti nautiskelen ja luen joka jutun ja kierratan ne sitten siskolleni.
Taalla ei myoskaan ole eteista vaan suoraan astutaan olohuoneeseen.Eika niille takeille ja kengille loydy sitten paikkaa....

-sari- kirjoitti...

Ihana lämpöinen tunnelma! mä kyllä ihan avoimesti kadehdin noita pihakirppiksiä. Mahtavia löytöjä. :)

Hymyssäsuin luin sun aiemmat paljastukset, kiva kuulla uusia asioita. Toivottavasti kilpirauhasasia selviää, itsekin olen käynyt läpi melkoisen rumban lisäkilpirauhasen tiimoilta.

Kivaa ja rentouttavaa viikonloppua! :)

Jael kirjoitti...

Ihanan kaunis ja värikäs tuossa tilassa,lämpimän tuntuinen.
Kuten Lisay tuossa mainitsikin,täälläkään ei ole eteisiä samalla tavalla kuin Suomessa.
Oikein mukavaa viikonloppua!

Vekarus kirjoitti...

Sitä samaa myös sinulle!

Upean värinen eteinen ja niin kaunis!

- kirjoitti...

Ihanan lämmin ja kutsuva eteinen.:) Minä myöskin kadehdin noita pihakirppiksiä.

Ihanaa viikonloppua!

Yvonne - Frl. Klein kirjoitti...

Your russian wood doll is so beautiful! And I like your formal area!
I wish you a very nice weekend!
Lg, yvonne

Sari kirjoitti...

Moi Lisay. Minäkin voisin ahmia suomalaisia naistenlehtiä vaikka kuinka. Nyt on ehkä pientä toivoa saada muutama tuore lehti kotiin, kun muutaman viikon päästä tulee vieraita Suomesta.

Ai teilläkään ei ole varsinaista eteistilaa? No joo, kenkien ja laukkujen kanssa on vähän ongelmata, sillä tuon punaisen tuolin vasemmalta puolen löytyy pienen pieni komero, johon tuskin mitään mahtuu. Taas tuon peilin oikealla puolen on pienen pieni syvennys, johon asensin Ikean hattuhyllyn ja sellaisen laatikoston, jonne tyrkkään kenkiä. Pitää keksii kaikkea korvaavaa, kun ei ole varsinaista eteisen säilytystilaa.

Hei Sari, nämä täkäläiset pihakirpparit on kyllä kivoja. Niistä bongailee vaikka mitä hauskaa ja halvalla, mistä minä tykkään ;-)

Ai sulla on kans takana kilpirauhasrumba. Voi ei, mä olen kans lueskellut eri palstoilta asiasta ja paljon näitä vaivoja tuntuu olevan.

Hei Yaelian ja kiitos. Ehkä näin lämpimissä paikoissa ajatellaan, ettei eteistä tarvita. Mutta kyllä minä suomalaisena usein sitä omaa eteistilaa kaipaisin ja yhtä ylimääräistä oveakin, siis sellaista tuulikaappimaista systeemiä.

Hei Vekarus ja kiitos. Seinät olivat tämän väriset, kun ostimme talon ja pitkään mietimme, josko maalaisimme ne toisella värillä (itse asiassa tällä hetkelläkin mietin asiaa), mutta edelleen ovat punaiset.

Hei Saara ja kiitos. Mutta hei, onhan sielläkin ihania kirppareita ja viime kesänä hoksasin, että paljon ihmiset jo järjestävät ns. pihakirppareitakin Suomessa.

Hi Yvonne and thank you for your nice comment. The russian dolls are kinda cute, I think and my daughter really likes them. She would like to play with them all the time ;-)

Mari kirjoitti...

Ihanat värit eteisessä! Niin mausteiset ja lämpimät... Aivan ihana tuo tuoli <3 Formaalitilat, outo sana minulle! Oikein hyvää viikonloppua :)

Sooloilija kirjoitti...

Upeaa rehevää punaista! Sopii hyvin eteisen väriksi! Tahtoo kans!

Mari kirjoitti...

Erittäin kaunis sävy tuossa seinissä. Passaa kivasti. Ihanat esineetkin:) Leppoisaa lauantaita♥

Sari kirjoitti...

Kiitos Mari, mausteista on juu ja välillä tulee sellainen olo, että mitä jos heiluttais vähän pensseliä... Mutta taas toisaalta tykätäänkin tästä värisävystä.

Mainitsit tuosta sanasta formaalitila. Täällä taloissa on ovesta sisään astuttaessa yleensä aina ns. formaalitilat, pieni formaali olohuone ja/tai ruokailutila. Voivat olla erikseen tai yhtenäistä tilaa. Ennen vanhaan (ja ehkä vieläkin) paikalliset eivät halunneet esim. kiertävien kauppiaiden tai muuten hiukan vieraampien taloon tulijoiden päätyvän sisälle talon sydämeen, eli ns. family roomiin (suomenna tavallinen olkkari) ja vieraat istutettiin formaaliin olohuoneeseen. Minusta tuo on ihan turhaa tilaa, vie neliöitä muusta talosta. Mekin oltais mieluusti korvattu tila vaikka extra-makkarilla. Osasinkohan nyt selittää ollenkaan ymmärrettävästi tätä...?

Moi Sooloilija. Ja tämä väri ei pelkästään rajoitu tohon yhteen seinään, vaan koko toi tila on seiniltään punaista. Välillä tuntuu, että tuo huone tuntuu ahtaammalta punaisten seinien vuoksi, mutta toisaalta taas tuo väri miellyttääkin ja on sellainen kivan mausteinen, joten ollaan annettu olla seinien sellaisinaan.

Moi Mari. Ja kiitos, tämä väri on aika vahva, mutta toisaalta tässä huoneessa kaikki huonekalutkin ovat pääsääntöisesti muuta kuin vaaleaa sävyä, joten siinä mielessä ihan ok väri myös seinissä. Mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun meillä täällä Floridassakin sataisi..mutta ei, kuumaa ja hikistä tämä elo täällä.
Viikonloppu terkuin Mari

Sari kirjoitti...

Moi Mari, meillä ei enää sada, vaan on ihan hirmuisen kylmä! Brrrhhh, hiukan tuli aikaisin syksy tänne Teksasiin. Voisitko hiukan lähettää sitä aurinkoa vaihteeksi tännekin suuntaan, jookos?

Kazza kirjoitti...

Ihania nuo maatuskat. :) Ai niin ja piti kysymäni, joko Halloween-postauksia kohta nähdään?? Tämä Halloween-fani alkaa jo innostumaan täällä... ;D

Sari kirjoitti...

Moi Kazza. Kiitos kiitos, juu-u, pikkuhiljaa alkaa Halloween-aihettakin tulemaan. Odota vielä hetki ;-)

Heidi kirjoitti...

Ihanan mausteiset värit ja maatuskat ah ja voih :) Kiitos tunnustuksesta!

Anonyymi kirjoitti...

kaunis väri seinissä-tykkään.

Sari kirjoitti...

Kiitos Suklaamarenki ja ole hyvä tunnustuksesta!

Mi, kiitos sinullekin. Väri on aikas voimakas, mutta niin tykätään mekin, ja seinät saavat olla tuon väriset, ainakin toistaiseksi.

Nina kirjoitti...

Maassa maan tavalla siis nuo kodin sisätilat.
Kauniiksi olet sisustanut formaalitilanne. Pidän väreistäsi.
Ihania esineitä maatuskoineen.

Iloa uuden joulublogin tekoon!

Sari kirjoitti...

Nina, niinhän se tietty on. Ja kiitos, nämä tilat on hiukan eri tyyliset kuin muu kotimme, mutta tuovat kyllä mukavan väripilkun taloomme. Ja kiitos, innoissani olen kohta alkavasta blogista minäkin!

Miia kirjoitti...

Aivan ihana eteinen! Jotenkin niin lämmin ja kotoisan näköinen. Oon aina ajatellut, että esim valkoiseen seinään ei sovi valkoinen tuoli ja niin päin pois, mutta tuo punainen tuoli sopii tuohon punaiseen seinään kyllä kuin nenä päähän :)

Sari kirjoitti...

Hei Miia ja kiitos! Niin sitä muuten usein ajatteleekin, ettei valkoinen sovi valkoiseen tai punainen punaiseen, mutta tämä tuoli ihastutti minua siinä määrin, etten edes jäänyt pohtimaan, miten tuohon tilaan passaa. Ja aika kivastihan se tuohon käy ;-) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!