2009-08-31

San Francisco & Chinatown - one more time

Tänään kävin korealaisten ystävättärieni kanssa paikallisessa korean marketissa ruoka-ostoksilla ja jotenkin ne ajatukset kantautuivat vielä takaisin Kalifornian matkaamme ja niihin maisemiin, joita viimeisinä päivinä näimme. Viimeiset päivät vietimme San Franciscossa, ja kiersimme taas kerran Chinatownissa, joka on mielestäni yksi värikkäin osa koko tuota kaunista kaupunkia.

Today I went to a local korean market with two of my korean friends and while shopping there I automatically started to think about our trip to San Francisco and Chinatown, where we spent the last days of our vacation in California.


Yövyimme Financial Districtin Hilton Hotellissa, joka oli yllätykseksemme aivan Chinatownin kupeessa ja sieltä pääsi näppärästi kävellen Chinatowniin.

We spent a night at Hilton Hotel in Financial District which happened to be next to Chinatown and from where it was easy to walk there.

Tällä kertaa keskityn kuvissa kuvaamaan niitä kaikkia ihanuuksia, joita Chinatownissa oli tarjolla.

This time I will concentrate to offer you photos from which you can see what Chinatown has to offer.

Värikkäitä vaatteita ja kaikkea ihanaa oli tarjolla runsaasti.

Colorful clothing and all things possible were available with great amounts.


Putiikit kyllä jaksoivat ihmetyttää yltäkylläisyydellään. Miltei ahdistukseen saakka, niin paljon oli kaikkea pientä tilpehööriä tarjolla.

These little boutiques were full of things. It was almost overwhelming.

Ihastuin erityisesti kaikkiin silkkisiin tuotteisiin, kuten näihin silkkitossuihin.

I really fell in love with all the items made with silk, like these silk slippers
.

Melkein ostin tyttärelle tällaiset silkkitossut, mutta hinta sai laittamaan tossukat takaisin pinoon. 30 taalaa ja verot päälle kun tuntui hiukan kohtuuttomalta hinnalta, vaikka kauniit olivatkin.

I almost bought a pair of these silk slippers, but the price tag made me to put these away. 30 dollars plus tax was a bit too much, even though these were so beautiful.

Ja Chinatownissa kierrellessä yllätti pian nälkä ja jo toistamiseen suuntasimme tähän kivaan sushi-ravintolaan (huomaa hauskat venoset, joissa sushit tarjolla ja joista voi aina poimia omat suosikkinsa veneiden kätköistä). Viime talvena tämä paikka jo tuli tutuksi kylmässä San Franciscossa ja huomasimmepa tuossa elokuun aamussa myös samoja piirteitä, San Franciscossa on aina melko kylmää!

And while shopping in Chinatown we got hungry and this was actually our second time in this nice sushi bar (notice those funny sushi boats floating, from which you select your favorite ones to be your dish). Last winter we went to this same place to eat while visiting the cold San Francisco and it was interesting to notice that even in August San Francisco is not very warm, but a bit chilly place to be!


Nämä vihreät jutut ovat muuten tosi hyviä, mutta älä kysy, mitä ne ovat... En nimittäin tiedä itsekään... Huih...

These green things are very good, but please don't ask me what they are... Since I don't know...


Tällainen kasa tuli lautasia syönnin jälkeen. Siis nälkä oli!

This is the pile we made of our sushi plates. So yes, we were hungry!

Sushi-paikasta pahahajukauppaan... Juu-u, tytär nimitti näitä kauppoja pahahajukaupoiksi ja kyllähän näissä tietty oli oma ominaishajunsa. Haisi aika pahalta... ;-)

After the sushi restaurant we went to it-smells-bad-store... Yep, our daughter named these stores like this and in a way she was right. It smells a bit bad in these places... ;-)

Pankki keskellä Chinatownia muistuttaa Kiinasta.

The bank in Chinatown reminds us of China.

Värejä ja kaunista katseltavaa piisasi.

A lot of colors and beautiful things were all around us.

Nämä lamput ne jaksavat aina ihastuttaa.

These lamps are just so beautiful.

Ja monessa perheessä oli pyykkipäivä.

And it was laundry day again.


Miestä kummastuttivat nuo valtavat pikkarit pyykkinarulla. Kun kiinalaiset ihmiset kuitenkin ovat melko pienikokoisia. Ehkä he pitävät väljästä tyylistä, arvelin miehelleni.

My husband was curious about the very large underwear hanging everywhere. Considering that chinese people are not that large in size. I figured that maybe they like comfy and oversized underwear...


Ja pitihän se käydä tämäkin taas kurkkaamassa. Lombard Street eli Crookedest on yksi San Franciscon nähtävyyksistä. Katu tämä on aika kimurantti.

And we had to go to Crookedest at Lombard Street again, since it is one of the sightseeing places of San Francisco. This street is quite "twisted".

Ja siellä ne autot puikkelehtivat vasemmalle ja oikealle.

And there those cars where going left and right.

Samoin kuin nämä hauskat ajopelit.

As well as these funny rides.

Ja taka-alalla näkyi Alcatrazin vankilasaari.

And in the distance you can see the Alcatraz island.

Painted ladiesitkin piti käydä kurkkaamassa ja kukapa ei haluaisi näissä ihanissa taloissa asua? Minä ainakin ilmoittautuisin vapaa-ehtoisesti, jos tuollainen talo olisi tarjolla. Heti!

And we had to see the Painted Ladies and who wouldn't want to live in a house like that? I would immediately sign up to be a volunteer, if someone was looking for a person to live in these beauties.

Jo nuo portaikot houkuttelivat sisään taloihin.

Even the staircases were so inviting.

Värikästä San Franciscoa.

Colorful San Francisco.

Ja viimeisessä kuvassa vielä lemppariautoni kuplavolkkari, jollainen minultakin löytyi teini-iässä... ;-) Täydellinen auto aurinkoisessa San Franciscossa!

And my favorite kind of car, that I used to have as a teenager... ;-) Perfect car to have in sunny San Francisco!


Sari

13 kommenttia:

Tilu kirjoitti...

Pääsinpä kivalle kuvamatkalle suurkaupunkiin. Jotkut kohteet on tutun näköisiä joistakin elokuvista :-)

Kiitos oppaalle.

Mari kirjoitti...

Telkkarista on minullekkin jotkut kohteet tuttuja ;) Tuo Lombard Street on aika erikoisen näköinen! Kiitos nojatuolimatkasta ;))

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Sinä se Sari osaat ottaa meidät kaikki mukaan matkoillesi ihanilla kuvillasi :) kiitos! Monet kuvat ovat tutun oloisia elokuvista, mutta olisipa kiva päästä tuonne joskus itsekin käymään!!

Mari kirjoitti...

No jopas olikin mielenkiintoinen postaus:) Kaikkiin ihaniin paikkoihin te onnelliset olette päässeet.

Joskus muuten olit johonkin blogiin kommentoinut, että vanhempasi asuvat Muuramen ja JKl:n rajalla. Sieltä minäkin olen kotoisin. Sisko asuu perheineen lapsuuden kodissamme edelleen... Kyllä on pieni maailma;)

Tuija kirjoitti...

Ai jai jai, sait taas matkavarpaat kutisemaan. Tosi hassu tuo Lombart Street, en ole aikaisemmin siitä kuullutkaan.
Pahahajukauppa :) Sinne ei meidän esikoista saisi millään, neidillä kun on mahdottoman herkkä hajuaisti ja sen myötä myös yökköreaktio.

Remontin tuloksia odotellen,
Tuija

Jutta kirjoitti...

Hienoja kuvia taas. Minä varmasti hurahtaisin aivan täysin Chinatownissa, saattaisi järki unohtua kaiken ihanuuden keskellä ja ostoskassit paisua melkoisiksi...

Clarissa kirjoitti...

Todella upeita kuvia!

Kommenttilootaan kommentoineen Marin kommentti kolahti myös. Pieni on maailma, sillä ei minunkaan nykyiseen asuinpaikkaani tuo seutu kauas nakkaa...:)

titta kirjoitti...

Älyttömän mielenkiintoinen kuvamatka, kiitos kun jaoit nämä kuvat ja tarinat. Rupesi tekemään ihan älyttömästi mieli sushia. Mukavaa viikkoa sinne :)

Sirkka kirjoitti...

ja minä täällä...pitkästä aikaa...olitkin just eilen mielessäni, et mihinkäs se Sarikin on kadonnut, hih! Itse en juurikaan enää käy....harmi...no odotan aikoja parempia tai katsotaan nyt kuinka käy...
Kiitos miljöösti sinun ihanista kuvistasi, joita haltioituneena katselin ...nuo tossut minäkin huolisin ne alimmaiset vasemmalla...tuskin niissä kauan ruusu olisi:) arvaat...täällä on kyllä sellainen myllerrys tullut taloon, et pois alta, hih, no ei vaineen on kyllä ihana! Mut paljon aikaa ottaa, jos antaakin....nyt just nukkuu, jotenka käytän tilaisuuttani hyväksi...minä kun olen tottunut, että saan rauhassa tässä koneellani kirjoitella ja postailla, nyt ei se enää nykyisin onnistu, kun on kaikkea muutakin.
Olet muuten tuossa kuvassa aivan erinäköinen..kiva on nähdä kuvaa sinustakin..kuin myös tyttärestäsi 5v. ja onnea hänelle kovasti koulun aloittamiselle ja toivottavasti saa mukavan open ja kivat ystävät ja tietenkin jaksamista ja innostusta pitkiin päiviin....

Hyviä vointeja sinne teille ja kiitos vielä ihastuttavista kuvistasi..!

Teija kirjoitti...

Voi hitsi, miten aurinkoisia ja kivoja kuvia! Matkakuume -Joopajoo :) Olispa kiva joskus päästä kiertämään Jenkkilää.
Mukavaa viikkoa myös sinne!

Maria G kirjoitti...

Kerrankin voin sanoaa, että minäkin olen ollut tuolla! Rakastuin San Franciscoon ja ehdottomasti haluan palata sinne uudelleen.. Upeita kuvia olit ottanut ja kaikista mun suosikkipaikoistakin vielä!!

Heluna kirjoitti...

Yhdyn edellisiin; ihania paikkoja ja kuvia koko reissusta. Mekin kyllä haaveillaan, että tonne vielä joskus päästäis. Olis majoituskin, kun kummipojan vanhemmat asuu taas siellä. Mutta saas nähdä. Jo pelkät lennotkin on niin hitsin kalliit.

Mukavaa syksyä koko perheelle.

Sari kirjoitti...

Ensinnäkin ihan hirmusti kiitos kommenteista. Olin aivan yllättynyt tänä aamuna herätessäni, kuinka monta ilahduttavaa kommenttia tänne oli tipahdellut!!! Kiitos!

Tilu, kiva kuulla, että sain tarjota sinulle tällä tapaa opasmatkan Kaliforniaan ;-)

Mari, Lombard Streetillä on tosiaan aika hauska tienpätkä, jota piti itsekin hurruutella, tai siis madella... ;-)

Päivi, kiitos sinulle. Arvelempa kyllä, että tekin vielä näissä maisemissa pörräätte, ennemmin tai myöhemmin.

Mari, kiitos kommentistasi. Minä olen kuule melko varma, että tiedän tarkalleen, missä sinä olet nuorena tyttönä asustanut. Olemme nimittäin 99%:n varmuudella kasvaneet samalla mäenlaella ;-) Sinä siinä mäen rinteessä ja minä siellä ihan viimeisessä talossa tien päässä, pienellä asuinalueella Jyväskylän kupeessa. Kyllä ihan tosissaan on pieni tämä maailma!

Tuija, toi Lombard Street on aika hauska tapaus, Painted Ladiesit on taas mun suosikit, kun tykkään vanhoista viktoriaanisen ajan tyyliin tehdyistä taloista. Ja niitä San Franciscossa riittää... ;-) Pahahajukauppa oli ihan ehdoton suosikki meidän neidillä. Tasajalkaa hyppi kaupan sisällä ja myyjäsedät olivat kummissaan.

Jutta, miten voin jotenkin nähdä sinut siellä Chinatownissa pieniin putiikkeihin kurkkailemassa ja kaikkia ihanuuksia hypistelemässä. Ihan sinun näköinen paikka, nimittäin! Itse kuulun kyllä samaan sarjaan, mutta ihan kaikkea ei kuiteskaan hannonut hankkia. Mutta jotain pientä taas...

Clarissa, no voi hyvä tavaton! Täältähän bongailee monta saman kylän tyttöä, minä menen heti kurkkaamaan blogiisi lisävinkkejä... ;-0

Titta, kiitos sinulle ja voi voi, sushia se tässä tekee taas itsekin mieli. Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle!

Sirkka, onpa kiva nähdä sinuakin täällä. Ymmärrän kyllä hyvin, että Rosa vie sinun aikaasi nyt aika tavalla, mutta olisipa kiva, jos se pieni hetki aina löytyisi ja kävisit täälläkin vierailulla. Vaikka sama vika on ollut itsellä viime aikoina. Niin paljon kaikkea touhua, että toisissa blogeissa on tullut vierailtua ihan hävettävän vähän. Mutta jospa se tästä taas, kun neiti on koulutiellä ja tilanne hiljakseen tasaantuu normaaliin taas.

Teija, kiitos. Matkakuume se on tauti, jota itsekin tunnen taas enenevässä määrin kärsivän. Vaan nyt kun neidillä alkoi koulut, on matkailut taas aika laila minimissä.

Marsuliini, eikös olekin tosi kiva paikka tuo San Francisco. Painted Ladies talorivistö on yksi omista suosikeistani. Jotenkin ne taustalla kohoavat pilvenpiirtäjät on vaikuttavia kauniiden talojen takana. Kaunis, mutta ympärivuoden melko viileähkö kaupunki.

Heluna, kiva nähdä sua täällä! Minä joku aika sitten piipahdinkin blogissasi ja se broileriohje oli kyllä mainio tapaus. Pitää vielä P:lle se esitellä. Eihän sitä tiedä, jos te vielä joskus suuntaatte Kaliforniaan uudestaan. Ei kai ne lennotkaan ihan ympäri vuoden ole pilvissä? Jotenkin arvelen, että teidän ollessa ahkeria matkaajia tienne vielä vie tuonnekin suuntaan... ;-) Kaikkea hyvää sinulle ja terkut A:lle ja lapsille lentosuukot!