2009-08-24

Napa Valley

Laitan tässä vielä jonkun verran Kalifornian tunnelmia kuvien myötä, tässä kuvasarjassa kuvia Napa Valleyn alueelta.

I will post some more photos from our roadtrip to California, in this image series there are photos from Napa Valley.Ruoanystävänä meidän ei tarvinnut juuri tällä alueella pettyä. Tässä erään viinitilan puutarhassa nauttimamme mozzarella leipä. Ui jui, että oli namia!

And me loving all good tasting food we didn't have to be disappointed here. This is a delicious mozzarella panini that we bought. Oh my it was delicious!

Tämä tie vie yhdelle monista viinitiloista Napan alueella.

This road leads to one of the many vineyards in Napa Valley.

Beringerin viinitila.

Beringer vineyards.


Ja neiti ja mamma poseeraamassa. Tuollainen talo olisikin hymyn huulille herättävää mallia.

And here are both mommy and daughter posing. This kind of house would easily make us smile like this all the time.

Beringerin viiniä on ehkä moni maistellutkin.

Beringer wine is probably familiar to most of us.

Oma suosikkiviinitilani oli ehdottomasti Rubicon Estate, jonka on muuten vuonna 1880 perustanut suomalainen merikapteeni Gustave Niebaum. Jos oikein tihrustat tuota kyltin tekstiä, siinä vähän kerrotaan tilan historiasta. Tänä päivänä viinitilan omistaa Coppolan perhe.

My most favorite vineyard was the Rubicon Estate, which is established by a finnish sea captain Gustave Niebaum in 1880. This vineyard is nowadays owned by Coppola family.

Erittäin kaunis päärakennus hurmasi minut heti.

This beautiful main building was gorgeous!
Nämä pylväiköt on rakennettu myöhemmin, Coppolan mieltymysten mukaan.

These pillars were build later, with Coppola's request.

Vanhoja viinitynnyreitä löytyi vielä sisältä päärakennuksesta.

Old wine barrels were found inside the main building.


Kuten myös uutta tuotantoa.

As well as some new ones.


Päärakennuksen sisällä oli myös monenlaista memorabiliaa, Coppolasta kertovaa kuin hänen kokoelmiaan, mutta myös tämä vanha ja kauhtunut pöytä, tuoli ja muistiinpanot, kaikki Niebaumin vanhoja aarteita. Ja seinällä itse Niebaum.

Inside the main building you were able to go through some memorabilia and also this old desk, chair and notes, all are Niebaums old treasures. And on the wall Niebaum himself.


Näyttävien rappusten päästä yläkerrasta löytyi ikäänkuin salainen juhlasali, jonne puikahdimme (ovi oli nimittäin auki).

Where we found this secret ball room upstairs, where we went (the door was open).

Peilistä heijastui itse mammakin, joka ihmetteli jättisuuria viinitynnyreitä. Saatoin miltei kuvitella hienot juhlat tässä salissa.

From the mirror you can see a reflection of mommy me, I was amazed about all those giant wine barrels and was easily able to see some grand celebrations happening in this room.


Alakerran viininmaistelutila...

Downstairs wine tasting area...

Oli suurikokoinen ja kaunis.

Was big and beautiful.

Cask-punaviini houkutti meidän isukkia niin paljon, että päätyi sitä sitten ostamaan kotiintuotavaksi.

Cask red wine was my husbands favorite and I guess we have that in our wine cabinet now...

Tunnelma oli juhlallinen, mutta silti rennon kutsuva.

The atmosphere was festive, yet inviting.


Muutama viinitynnyrikin oli päässyt ihan koristeeksi erään viinitarhan pihamaalla.

Some old wine barrels were put on display in front of one of the many vineyards.

Vähän punaista...

Some red...

Ja sinistä...

And blue...

Sitten olikin jo aika lähteä hotellille, sillä viinitilat sulkeutuvat pääsääntöisesti kello 5 pm.

And then it was time to go back to hotel, since vineyards mainly close at 5 pm.

Sinisenä hohtavia rypäleitä.

Some blue grapevines.

Illan hämärässä ajelimme vielä viinitilojen läpi ja ihastelimme näitä runsaina riittäviä viinirypälepensaita.

When the sun was setting we still drove through some vineyards and were in awe to see so many grapevines.

14 kommenttia:

suklaamarenki kirjoitti...

Herkullisen näköinen motsarella leipä. Vei varmaan kielen mennessään :)) Ihania matkakuvia olet taas napsinut ja Rubicon Estate näyttäisi oleva todella vaikuttava paikka. Kaunista syksyn alkua :)

Teija kirjoitti...

Oioi mitä kuvia! Ihan alko tehä punkkua mieli :)

Tilu kirjoitti...

Onpas hulppeita huusolleja. Ehkä esimerkin innoittaman minäkin nyt alan viinintuottajaksi, kun tuossa autotallin seinustan viiniköynöksessä kypsyy viinirypäleitä. Jospa niillä tuotoilla alkaisi rakentelemaan vastaavaa tilusta :-D

Onnea neidin koulutielle, onpas pitkiä päiviä noin pienillä.

Mari kirjoitti...

Uskomattoman hienoja kuvia! Ja kiva nähdä kuvissa myös sinutkin :) Olisipa kiva kyllä joskus käydä noissa maisemissa...
Ompa järkyn pitkät päivät pienellä koululaisella :( Meillä eka luokkalaisella 4 h päivät... Onnea koulutielle :)

Paivi kirjoitti...

Ihania kuvia! Viiniä alkoi tehdä mieli :)

Tsemppiä pikkukoululaiselle!

Sari kirjoitti...

Hei Suklaamarenki. Ja kiitos, tuo mozzarella-leipä oli kyllä maukasta kuin mikä... ;-) Rubicon Estatea suosittelen, jos kuka vaan on suuntaamassa Napa Valleyn alueelle. Onhan sillä jopa suomalaiset "sukujuuret"...

Moi Teija ja hii, punkkuhimo iski... ;-) Punaviiniä tulikin vähän maisteltua, vaikka itse pidän enemmän jääkylmistä valkoviineistä.

Hei Tilu, no niin, eikun viinitilaa pystyyn... ;-) Nuo komeat talot ovat tosiaan ihan viininmaistelutiloina ja täysin kaupallisessa käytössä, ihan harmittaa, ettei niissä asu ketään.

Koulutie on täällä pitkä ja väsyttävä pienelle 5-veelle, mutta jospa se tästä.

Hei Mari ja kiitos, tulihan noita kuvia taas otettua... Muutama... ;-) Ja ajattelin kerrankin lykätä itsenikin kuviin, kun en ole tainnut juuri niissä koskaan esiintyä. Koulupäivät ovat täällä tosissaan ihan tuhottoman pitkiä ja äidillä sydäntä särkee katsoa, miten pieni lapsi on ihan sippinä illasta jo seitsemän aikaan ja itse pyysi eilen päästä nukkumaan jo ennen kahdeksaa. Lapsuus on ns. jo ohi, vaikka ikää on vain 5-vuotta... :-(

Moi Päivi ja kiitos, tuolla seudulla olisi viinitarjontaa riittänyt, mutta eipä sitä viiniä mitenkään hirmuisesti tullut tuolla maisteltua. Lapsen kanssa reissatessa ei voi ihan samalla tapaa maistiaisissa irroitella, kuten moni näkyi tekevän... ;-)

Ja kiitos, lähden kohta hakemaan pientä koululaista opintieltä ja arvelen, että väsyneitä ollaan taas hyvin pitkälti. Kyllä tämä koulusysteemi on täällä hiukan erilainen ja pieneltä ihmisen poikaselta vaaditaan aika paljon. Mutta onneksi noilla pienillä tuota virtaa yleensä riittää, jospa siis tähänkin touhuun.

Nina kirjoitti...

Ihania kuvia...
Vasinkin se ensimmäinen kuva niistä viiniköynnöksistä, jossa se tien meni sinne tilalle.
Siinä oli jotain niin taijanomaista!

Sinisiä rypäleitä? wow!

mimmuli kirjoitti...

Jännittäviä kuvia=) Voimia pikkuneidille kindergaardeniin=)

Karo kirjoitti...

Ihana kuulla susta ja nähdä mahtavia kuvia reissun päältä :) ..kumpa saisikin nyt oikeaa viiniä ;) kiusausta noi kuvat! noi ei vaan, kyllä täällä monet tekee ihan hyvää kotiviiniä, niin sitä on välillä saatu maisteltavaksi. Ja kiva nähdä kuvia sustakin, voi hienoo, sä näytät niiiin hyvältä :D saiskohan sitä itsekin muutaman kilon veks :) N:lle tsemppiä "koulutielle" ja suuren suuret terveiset koko perheelle! ...kyllä se meidän blogi vielä hengissä on vaikka ei siltä aina vaikuta ;) laitan sinne pikapuolin matkakuvia bahrainista ja dubaista. Terkut!!!

Yaelian kirjoitti...

Olipa kiva postaus !Olinkin jo ehtinyt ajatella,ettei blogistasi mitään kuulukaan,mutta mulla olikin blogilistassani sun toinen blogisi;pitää lisätä tämäkin sinne.
Upealta näyttää tuo Coppolan viinitila!
Minäkin olen ollut Californian viinitilakierroksella, mutta eri suunnassa, San Diegosta ylöspäin, ja oli tosi mielenkiintoista.

Nina kirjoitti...

Niin paljon huikasevan kauniita kuvia ihanista paikoista!
- Ja tuo mozzarella -leipä, voi nami!

Tsemppiä pikkukoulaiselle!:)

Sari kirjoitti...

Hei Nina ja kiitos. Siniset viinirypäleet olivat minustakin aika erikoinen tapaus, mutta rypälelajikkeita oli tosi paljon ja vasta kuvia koneelle ladatessa huomasin, että ovatpa tosiaankin erilaisia.

Hei Mimmuli ja kiitos, neidin koulu on alkanut ihan kivasti.

Moi Karo ja kiitos kommentista. Ai niin, en edes hoksannut ettei siellä teidän nykyisessä asuinmaassa taida juuri viiniä saada. Mutta hyvä sentään, jos maittavaa kotiviiniä on tarjolla... ;-) Reissukuvia olisikin kiva nähdä, käynpä taas lähipäivinä kurkkaamassa blogistanne. Koulutiekin on neidillä lähtenyt ihan kivasti käyntiin ja eka viikko jo takana! Jes!

Ja kovasti terkkuja myös sinne suuntaan ja jaksamista töissä teille molemmille!

Moi Yaelian. Niin on ollut kiirusta tämä alkusyksy, että Teksasin taivaan alla-blogissa on ollut aika hiljaista ja pääsääntöisesti päivittelen tätä blogiani. Siis kiva juttu, että löysit tännekin ;-) Haa, San Diegon suunnan viinitilatkin olisivat varmasti mielenkiintoisia, kyllä Kaliforniassa noita viinitiloja löytyy varmaan miltei kaikkialta.

Moi Nina ja kiitos. Ja juu-u, leipä oli makoisaa, pitänee itsekin tehdä samanlaista joskus kotona. Pikkukoululaisellakin on jo eka viikko takana ja viikonloppu edessä, joten kyllä se tästä.

Les Cotrions kirjoitti...

Hello Sari! Nice to meet you! You have very nice blogs!!! You're a very talented photographer! Thanks for this interesting trip in San Francisco!!! I've never been there and now I'd like to visit it!
Happy new week!
Vale

Sari kirjoitti...

Hi Vale and thank you for you comment. I am glad if I was able to take you to a trip to California through my photos. You are welcome to come back here anytime ;-)