2009-02-08

Cupcakesit - Cupcakes

Cupcakesit ovat tulleet minulle täällä Yhdysvalloissa tutuiksi ja täytyy myöntää, että ne kyllä maistuvat minullekin.

I've become familiar with one very popular sweet treat here in U.S. Cupcakes! And I have to admit that I like them too.

---------------------------------------

Ja tänään on sitten herkuteltu cupcakeseilla ja hetkonen, taisipa livahtaa suuhuni yksi eilenkin. Ihan vaan nyt sen vuoksi, että pikkuneiti on vähän kipeänä ja tarvitsee jotain piristystä... Vaikken kyllä heti tiedä, mitä tällä on tekemistä oman syömiseni suhteen... Nooh...

And today we have had some delicious cupcakes and wait a sec, I guess also yesterday, but just one, okay... And only since our daughter is a little sick and needs some comfort food...
Even though I'm not sure what all this has got to do with me eating these... Well...

Nämä söpöliinit olivat Valentine's Day-teemalla koristeluja ja niitä pikkuisia, ns. mini-cupcakeseja. Ja nameja olivat!

These cuties were decorated with Valentine's Day theme and these were those mini ones. And so yummy!

18 kommenttia:

Kazza kirjoitti...

Tosi söpöjä cupcakeseja. :) Meinaan itsekin tehdä jotain samanlaista työpaikalle ensi viikonlopuksi... :)

Sari kirjoitti...

Moi Kazza. Cupcakesit on kyllä nameja, mut nämä versiot on kyl ihan kaupan hyllyltä ostettuja, kun olivat niin söpöjä, etten voinut vastustaa eilen illalla ruokakaupassa käydessäni... ;-)

Jael kirjoitti...

Cupcakesit onkin ihania ja monissa paikkaa niin uskomattoman kauniita.Olen itsekin niitä joskus tehnyt, mutta nyt täytyy välttää...

Tilu kirjoitti...

Meillä sairastetaan myös. Toinen kaksoispojistani tuli eilen kuumeeseen ja vatsavaivoja valitteli myös.
Kyllä huonosti nukutun yön jälkeen äitikin voi vähän herkuilla lohduttaa itseään ja ihan hyvällä omallatunolla.
Eikös niin.

Jutta kirjoitti...

En ole ikinä maistanut cupcakeseja, mutta ovat amerikkalaisista blogeista tulleet tutuiksi. Taitavat olla jonkinlainen juttu siellä, kun niin monessa blogissa näkee? Yleensä vielä kauhean kermakerroksen kera... (nam!) Olisi kiva joskus testata, herkuilta näyttää :)

Mari kirjoitti...

Täytyy myöntää että en ole ikinä kuullutkaan cupcakekseistä... Mutta hyville näyttää ;) Pikaista paranemista sinne, meillä sairastettiin pari viikkoa sitten!

Maria kirjoitti...

Näyttää herkullisilta, koskaan en ole kyllä maistanut.
Onko sinulla ohjetta noihin ihanuuksiin?
-Ja laitapa sähköpostiini ihan oikea osoitteesi, niin saat hassunkivan pikkupostin sinulle ja tyttösellesi täältä merten takaa... Sitä tehdessä ajatellin blogiasi paljon jostain kummallisesta syystä.
-Ja Onnellista Ystävänviikkoa! :)

Sirkka kirjoitti...

Enpä ole ennen kuulutkaan herkullisista ihanuuksista.
Tottakai tarvitset suussa sulavaa piristystä...eikös rakas tyttäresi ole vielä parantunut?
Pikaista sellaista ja muista antaa paljon juotavaa sekä hedelmiä.

Sooloilija kirjoitti...

Miten eroavat muffineista? Pienempiä ovat tietenkin, mutta taikinan suhteen? Onko niille oma tietynlainen paperivuokansa vai käykö muffinivuoka (jossa saan aina kaikki muffinit leviämään ja lätsähtämään)?

Blogissani oisi valokuvaukseen liittyvä haaste sinulle. Jos jaksat kiinnostua ja uppoutua valokuvien ja sanojen maailmaan.. Tällainen haaste kiertää nyt täällä päin ;D

Sari kirjoitti...

Yaelian, arvaapa vaan, kenen toisen näitä pitäis välttää... Mut hei, söin vain kaksi... Muistaakseni... ;-)

Hei Tilu ja kiva nähdä uusi nimi kommentoijien listalla ;-) Paranemisia myös sinne suuntaan! Toivottavasti ei tule vatsatautia. Meillä on neiti jo paranemaan päin, ei ollut enää eilen juurikaan lämpöä ja tänään on jo ihan oma itsensä, mutta en kuiteskaan kerhoon arvannut neitiä laittaa.

Moi Jutta. Cupcakesit on tosiaan hyvin suosittu amerikkalainen herkku ja cupcakeseista tehdään myös syntymäpäiväkakkuja ja niitä syödään kyllä runsain mitoin täällä. Ja niitä löytyy joka lähtöön ja joka teemaan liittyen. Koulun päättäjäisiin, synttäreille, Valentine Dayksi, Halloweeniksi, jouluksi, pääsiäiseksi, football-peliin, lähes joka aiheeseen löytyy omanlainen cupcake. Ja lisäksi on tarjolla cupcakes-koristelukirjojakin, niin suosittuja nämä herkut ovat.

Moi Mari. Cupcakesit ovat kyllä aivan ihania herkkuja, mutta sokeria on kyllä näissä ihan hirmuisesti ja kaloreita vilisee, joten minun ei ainakaan passaisi näihin koskea olleskaan... ;-)

Hei Maria, herkullisia ovat, mutta salakavalan sokerisia... ;-) Minäpä katsastan, jos löytäisin jonkun kivan ohjeen tulemaan tässä lähiaikoina. On suklaista versiota ja vaaleaa. Tulenpa piipahtamaan blogissasi, mitäs sinä nyt oikein siellä? Kiitos jo etukäteen! Ja mukavaa ystävänpäiväviikkoa myös sinulle!

Sirkka, olen ihan yllättynyt, ettei monikaan ole kuullut cupcakeseista. Taidanpa lähiaikoina vilauttaa muutaman kauniin ohjeen cupcakes-kirjan sivuilta, niin näette, miten täällä tosiaan löytyy cupcake joka lähtöön ;-) Meillä neiti on jo parempana, mutten arvannut laittaa kuiteskaan vielä tänään kerhoilemaan. Pari päivää oli kuumetta, tosin eilen lämmönnousu oli vähäistä lauantaihin verrattuna. Kovasti on nesteitä neidille annettu ja onneksi tykkää marjoista. Niinpä mustikat ja mansikat on sujahtaneet pieneen suuhun, appelsiinistä ei niin perusta, mut omppuakin on jyrsitty...

"Kantriina" kirjoitti...

Ompas herkullisen näköinen!!
Ehkä JOUDUN leipomaan Ystävänpäiväksi muutaman... :)

Mukavaa maanantaita toivottelee Kantriina

Sari kirjoitti...

Moi Sooloilija. Olit varmaan kirjoittanut kommenttisi tänne sillä välin, kun olin vielä vastailemassa muille. Mutta siis, itse tuo cupcaken pohjahan voidaan tehdä vaikka pehmeän sokerikakun ohjeella, oma suosikkini on suklainen cupcake, eli siis suklaakakun ohjeella. Näitä on muunneltuja versioita ja mulla muuten on aina sama ongelma ton uunissa lössähtämisen suhteen.

Tosi raivostuttavaa! Täällä käytetään sekä paperisia vuokia, niinkuin muffineissakin, mut sit on myös sellaisii silikonisia, joita olen myös kokeillut. Niissä on taas sitten se ongelma, et cupcakea jää aina vähän noihin reunoille ja silikonisia vuokia on hankala pestä, kun niis on noi samanlaiset vekit kuin nois paperisissa. Cupcakeseja voi tehdä muffinin kokoisina että pienempinä, mutta niissähän siis tärkeintä on ne kaikki hörsötykset päällä! Ja cupcakeseissa ei ole kyl yleensä mitään muffinityylisiä lisäjuttuja taikinassa, kuten mustikkaa, suklaapaloja, kookosta tai pähkinää. Vitsi, mulla tuli nälkä!

Kiitos haasteesta, käyn heti kurkkaamassa. Valokuvaaminenhan kyllä aina kiinnostaa, myös haasteena ;-)

Cupcakesit on ihania ja ohjeita löytyy mm. internetistä monia erilaisia, mutta myös pehmeän kakkupohjan ohjeella onnistuu. Mut päällä pitää olla sit kaikkea hörsötystä, et on tosiaan aito oikea cupcake. Mä voisin laittaa tänne lisäkuvia erilaisista viritelmistä lähipäivinä. Täältä löytyy aivan ihania cupcake-kirjoja.

Mari kirjoitti...

Sinulle on jotain blogissani ;)

Sari kirjoitti...

Kiitos Mari, käyn kurkkaamassa ;-)

Anonyymi kirjoitti...

21-vuotias tyttäreni on heikkona cupcakeihin ja ostinkin hänelle joululahjaksi ihanan cupcake-seinäkalenterin jossa on niiiiiiin herkullisia kuvia jokaiselle kuukaudelle.

Sari kirjoitti...

Hei Auli, sellainen kalenteri olisi minun seinälläni vaarallinen. Sitähän tekisi aina mieli tehdä tai ostaa cupcakeseja... :-)

Kazza kirjoitti...

Cupcakeja syödään täälläkin päin koko ajan. Joka juhlapyhänä, ja joskus työkaverit tuovat niitä töihin perjantaisin, kun meillä on "Food Friday" eli jokaviikkoiset nyyttikestit. :)

Sari kirjoitti...

Kazza, siis aika sama meininki siellä suuntaa maailmaa tässäkin suhteessa... ;-) Nyyttärinne työpaikkallasi kuulostavat aikas kivoilta!