2009-02-08

Kotona - At home

Tänään on ollut kotipäivä. Tosin aamulla olimme Suomi-koulussa, mutta jo kerhoilun jälkeen pienellä puistoalueella leikkiessämme huomasin tyttären olevan kumman vaisu.

Väsyneen oloinen ja hivenen kiukkuinenkin.

Kun sitten ajoimme kotiin, tämä raasu nukahti takapenkille ja silloin jo arvasin, että ahaa, nyt on joku vinossa.

Ja niinpä oli, kuumetta 39 astetta ja selvä petipotilas. Aika yllättävä lämmönnousu, sillä aamulla tyttö oli ihan normaali, pirteä, oma itsensä ja innolla lähti Suomi-kouluun. Ei siinä tullut äidille mieleenkään, että saattaisi olla raasu tulossa kipeäksi.

Arvatkaapa, kuka täällä potee huonoa omaatuntoa siitä, että raahasi lapsensa kerhoilemaan? Minähän se, mutta kun mitään merkkejä ei aamulla ollut mistään tällaisesta, niin en arvannut edes lämpöä mitata... Huoh!

Mutta siis, loppupäivä on mennyt tässä kotosalla, lepäillen ja jotain pientä puuhaten.

On luettu kirjoja, katseltu piirrettyjä ja leikitty eläintarhan eläimillä.

Joista pikkuneitimme tykkää ihan mahdottomasti. Ja erityisen suosittu leikki on leikkiä perhettä.

On jääkarhuperhe, on Bengalin tiikeriperhe, on elefanttiperhe.

On isä, on äiti ja lapsi tai lapsia.

On jotenkin liikuttavaa katsella, kun lapset leikkivät näitä leikkejään. Etenkin näitä perheleikkejä. Kuinka äiti pitää huolta lapsistaan ja on aina lasten kanssa, kun isä hoitaa muita hommia.

Tuntuu aivan kuin lapset jo hiljakseen leikin kautta tutustuisivat aikuisten maailmaan, sen tuomaan vastuuseen ja tehtäväjakoon.

Meidän eläinperheissä äiti on lasten kanssa ja hoitaa ja ruokkii, kun isi taas on usein poissa ja tekee muita tärkeitä asioita, kuten käy työssä ;-) Ei ehkä ihan tyypillinen perhe tänä päivänä, mutta näinhän tämä esimerkiksi meidän perheessä menee...

Ihania nämä lasten leikkihetket, kuin hauskoja otteita omasta elämästämme. Minä ainakin usein kuuntelen korvat höröllään, mitä lapseni leikkiessään puhelee.

-------------------------------------

We have spend our day at home, basically. Our daughter has high fever and is not doing so good today.

So we have watched some cartoons, read children's books and played with her Zoo animals.

Which she loves!

She especially loves playing family.

With mom, dad and a child or children.

She has bear family, tiger family, elephant family and many more.

It's kinda touching to see your child play family with her toys. It's like they are already practicing for the real life and adulthood. Practicing, how to be a mom and how mom nurtures her children and how daddy is not always there, since he has other errands to run.

In my child's family the mommy bear is at home with children and daddy goes to work, like in our real family.

I just love to watch and listen when she plays. My little daughter, maybe someday a mother herself.

Tässä äitkarhu hoitaa sairasta pikkukarhua... Here mommy bear takes care of the little one, who is sick...

Ja wow, miten näissä leikeissä höpötellään... Vuoropuhelu on avointa ja runsasta, sillä tämä tyttö se tykkää olla äänessä... ;-) And wow, does she talk a lot when she plays... She is making these funny dialogues and she really loves to... talk!

Karhunpennulla on pieni huilitauko. The little cub likes to rest a little.

Pienet kädet asettelevat näitä pieniä eläimiä ja koko ajan tapahtuu jotain uutta.... Those little hands arrange these little animals and something new is happening all the time...
Neiti oli laittanut äititiikerin ja pentutiikerin pöydälle näin. Aika hauskasti oivallettu neidiltä tämä. Kovasti näyttää siltä kuin äiti kantaisi pentua niskavilloista (tai selkä...). Ihan niinkuin oikeassa elämässäkin. My daughter had put the mommy tiger and the tiger cub on the coffee table like this. Quite funny actually, since it looked like the mummy tiger was carrying the little cub by crabbing it's soft neck (back..) gently. Just like the real tigers do.

Norsuperhekin oli laitettu järjestykseen. On äiti ja kaksi pientä vaavia, isukki oli kuulema menossa hakemaan ruokaa ;-) Elephant family was also in order. There was mommy and two babies, daddy was getting something to eat ;-)

---------------------------------

Mukavaa sunnuntaita teille kaikille! Meillä on myös huomennakin odotettavissa kotipäivä ja ehkä taas leikimme näillä hurmaavilla pikkueläimillä, jotka ovat muuten äidinkin lemppareita ;-)

Have a nice Sunday everyone! Another day like this is waiting for us tomorrow I think and maybe we will play with these darling little animals again, which by the way are also my favorites ;-)

7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Voi pientä ressua, toivottavasti paranee pian.Ihana tuo eläinleikki,mullakin oli pienenä tuollaisia ja pojallani oli, ja tosi kiva tosiaankin seurata miten lapsi niillä leikkii.Kiva, että teillä oli kiva quality time yhdessä!

hiiriemo kirjoitti...

Pikaista paranemista pienelle potilaalle! Mukava postaus ja ihania havaintoja!

Sirkka kirjoitti...

Voi kyllä sinä annat parasta mahdollista laatuaikaa lapsillesi.. juuri noilla eväillä, kyllä paranee pian.
Lapsille nousee joskus ihan yllättäen korkea kuume , joka saatta lähteä yhtä nopeastikin pois...
Itse katsoin aina sen kolme päivää, jos ei ollut muita oireita , kuten yskää pahoinvointia tms, sitten vasta lääkäriin.

Ihastuttava postaus, teki itsekkin mieli alkaa täällä leikkimään:))
ja pikaista paranemista.

"Kantriina" kirjoitti...

Pikaista paranemista pikkuiselle toivon miekin <3

Ja kiitos ihanista kuvistasi ja hauskoja leikkihetkiä toivottelen! :)

Sunnuntaiterkuin Kantriina

Sari kirjoitti...

Moi Yaelian. Tänään on neiti ollut jo virkeämpi ja kuume ei ole noussut enää kovin korkealle. Mutta huomenna pidetään vielä kotipäivää... Minäkin olen aina tykännyt näistä eläinleluista ja mummilassa neiti aina kesäisin leikkii äidin vanhoilla eläimillä.

Hiiriemo, kiitos, täällä voidaan jo vähän paremmin. Jospa se tästä...

Sirkka, toivotaan, että nämä yhteiset hetketkin osaltaan auttavat paranemiseen. Minua aina ihmetyttää tällaiset kuumeilut, kun nytkään ei ole muita oireita kuin tuo kuume. Mutta liikkeellä on nyt kaikenlaista pöpöä, eli varmaan joku virus tämä on.

Kantriinalle myöskin kiitos ja eiköhän tästä jo kohta päästä ulos happea haukkaamaan ja kerhoilemaan. Mutta huomenna ei neiti vielä kerhoon pääse. Toivottavasti kuiteskin jo Valentine Dayn juhlaan.

Nina kirjoitti...

Lapset ovat siitä hauskoja, etteivät he ymmärrä kunnes vasta 5-6-vuotiaina, etteivät ihmiset kuule hänen ajatuksiaan eikä heidän tarvitse sanoa niitä ääneen. Ennen tätä oivallusta lapset puhuvat leikeissä kaiken mitä päähän pälkähtää, mikä on kerrassaan hupaisaa kuultavaa.

Tyttö onkin jo tervehtynyt tätä kirjoittaessani.

Sari kirjoitti...

Nina, kiitos kommentistasi! Ja näin se tosiaan on ja välillä kyllä hymyilyttää ja joskus taas sitten kauhistuttaa, mitä sieltä pienestä suusta tulla tupsahtaa.

Neiti on tosiaan jo tervehtynyt ja mennä hujeltaa taas kuin tuulispää... ;-)