2009-01-21

Viikonlopulta - From last weekend

Heipä hei!

Täällä sitä ollaan, taas kerran flunssan kourissa. Nokka vuotaa ja pää on niin tukkoinen, ettei ajatuskaan kulje kunnolla.

Voi voi, ja huomenna olisi tarkoitus mennä ranskalaisen ystävättären järjestämille French Cuisine-tyylisille lounaskutsuille, hänellä on mielenkiintoinen business-idea järjestää lounaskutsuja maksua vastaan ja opettaa naisia (tai miksei miehiäkin) laittamaan ranskalaistyylistä ruokaa. Olen muutaman muun naisen kanssa nyt ns. koetestaajana tätä ideaa ajatellen, mutta voihan nenä, taidan olla vähän huono arvostelija, kun makuaistiakaan ei nyt ole järin kovati jäljellä.. Noh, mutta yritetään...

Ja viikonloppukin se mennä hujahti nopeasti ja kävimme tosiaan pienellä autoretkellä täällä Teksasissa, tarkemmin sanottuna Austinin suunnalla. Ei mitään ihmeitä ollut ohjelmassa, ajoimme ensin Round Rockiin ja edelleen San Marcosiin, shoppailimme vähän outlet-myymälöissä ja kävimme muutamassa pikkuputiikissa mm. pienessä Saladon kylässä, lähellä Austinia.

Sen jälkeen suuntasimme Austiniin ja kävimme mm. Capitol buildingissa, joka on kyllä komea nähtävyys Austinissa.

Teksasissa on muuten yllättävän paljon maanteiden varsilla ns. Antiques-myymälöitä, tai usein ihan isoja halleja, joista löytyy kaikenlaista tavaraa. Usein täällä käsite antiikki ei välttämättä tarkoita ns. aitoa antiikkia, vaan yleensä vanhaa tai käytettyä tavaraa.

Ja mukaan mahtuu monenlaista tuotetta, aina vanhoista Coca Cola-pulloista tyynynpäällisiin ja erilaisiin koriste-esineisiin.

Kävimme muutamissa Antique-liikkeissä, mutta tällä kertaa ei mitään tarttunut mukaan.


Tässä oikein tyypillinen teksasilaistyylinen myymälä pienessä Saladon kylässä. Jo ulospäin näyttää varsin rustiikilta ja sisältä myymälästä löytyi paljon Teksas-aiheista tavaraa.

Kivasti toteutettu puolipanelointi myymälän ulkoseinällä ja tietenkin se tyypillinen Teksasin tähti, joita tuli joskus alkuaikoina itsellekin ostettua. Nyt on hivenen tuo Teksas-villitys mennyt sisustamisessa ohitse, mutta kivahan näitä on aina katsella... ;-)


Tässä muuten vielä tyypillinen näkymä Antique-hallin edustalta. Voivat olla isoja halleja, jotka ovat täynnä vanhaa tai käytettyä tavaraa. Ja kuten huomaatte, myös huonekaluja on tarjolla, ihan tavallisista toimistotuoleista lähtien.

Mutta juu, nyt taitaa jo sänky kutsua ja kupillinen höyryävää, lämmintä vihreää teetä. Hyvää yötä ja mukavaa viikon jatkoa!

Terkuin Sari

--------------------------------------

Hi there!
Here I am having a cold again and feeling so congested and having a major headaches due to all this sinus thing going on right now. Oh, I really don't feel too good... :-(

And my oh my, tomorrow I was supposed to go to a little French Cuisine style lunch party at my friend's house, she has this new business idea to have these wonderful French-style lunches and teach people to cook her creations. I am planning to try her cookings with couple of other women as a test group, but hmm, I hope I can taste something with this stuffy nose of mine...

But anyways, the weekend went so fast and we had a little roadtrip again, this time here in Texas and decided to drive to Austin, but before that also went to Round Rock and San Marcos outlets to shop a little... ;-)

And also found our way to some Antique-malls or should I say halls, since they often are these huge halls filled with old stuff. Here the word antique doesn't necessarily mean real antique but old and used stuff in general.

And in old town Salado we found this cute little Texas style rustic store which was filled with Texas style things. We had a nice little trip and hopefully will do something like this again soon.

I hope you will have a wonderful week!

Sari

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Teillä kuulostaa olleen mielenkiintoinen reissu. Oletteko kauan asuneet siellä? Pikaista paranemista!

Yaelian kirjoitti...

Ystävättärelläsi on kiva liikeidea; itse olisin mielelläni ollut mukana tuollaisessa tapahtumassa.Onko hän loistava kokki?

Nuo kaupat kuvissasi on niin ihania, mä vieläkin niin kaipaan kaikenlaisia amerikkalaisia kauppoja,kun niiden visuaaliseen puoleen on niin hyvin satsattu!
Toivottavasti flunssasi pian paranee!

Sari kirjoitti...

Moi Mari. Oli ihan kiva pieni matka, vaikkei tosiaan kauas ajeltukaan... Olemme asuneet täällä kohta yhdeksän vuotta, emmekä näköjään osaa täältä enää mihinkään suuntaan liikkua... Kiitos, nenä turisee, mutta olo on vähän pirteämpi tänään kuin eilen. Lähden tästä ulos kävelemään, jospa tuo raitis ilma vähän auttaisi.

Moi Yaelian. Juu, eikö olekin ihan kiva idea businekselle. Vinkkinä sulle myös!!! Ystävättäreni on tietääkseni hyvä kokkaamaan (ei kai hän muuten arvaisi tuollaista ideaa lähteä kehittelemään), mutta en ole hirveästi hänen ruokiaan päässyt maistelemaan, joten jännityksellä odotan tämän päiväistä lounastamista ;-) Täällä kyllä kauppoja tosiaan riittää ja valikoimaa, joskus vaan liiaksikin, niin ettei sitten osaa enää päättää, mitä ostaa. No joo, outlet-myymälöissä ei ollut kyllä sitä ongelmaa ja sieltä tuli kyllä osteltua kaikkea tarpeellista kotiin. Tai noh, jäätelökone tuli myös hankittua tuolta reissulta. En oikein tiedä, onko se nyt maailman tarpeellisin vekotin keittiössämme ;-)

Yaelian kirjoitti...

Jätksikone on ihan kiva olla olemassa,jos tykkää jätskistä, mahdollisuudet ovat endless! Tosin teilläpäin jäätelövalikoimat marketeissa ovat sitä luokkaa, että valikoimat myös siellä ovat endless....

Sari kirjoitti...

Juu, onhan se ja mä ajattelin kokeilla tollasii vähän terveellisempii vaihtoehtoja, kuten sorbetteja yms. juttuja tuolla. Kunhan täs nyt ennättäisi...

Sari kirjoitti...

Niin ja tosiaan, jäätelöbaarit on täällä ihania. Marble Slab on meidän lemppari ja siellä neitimme ryntäilee edestakas ja huutelee, et tätä jäätelöö ja tätä ja tätä ja tätä sitten sekaan... Niitä erilaisii hörsöttimii kun on saatavilla sun tuhat erilaista jäätelön joukkoon ja sitten vaan marmorin päällä muokataan siitä sopiva annos...