2008-12-14

Laiskotuttaa - I feel so lazy

Tänään tuli makoiltua pitkään. Sunnuntaipäivän meiningillä, laiskotutti, väsytti, kolotti ja vaan kerta kaikkiaan oli puhti poies.

Eilen oli niin ohjelmantäyteinen päivä, että tänään sai kerrankin ihan hyvällä omallatunnolla vaan pötkötellä sängyssä, pitkään...

Kun avaan aamulla silmäni, näen tämän pienen piirongin (joka on ollut meillä vuosia, ja oli yksi ensimmäisistä huonekaluistamme, joita täällä hankimme) vastapäätä sänkyämme. En ole laittanut juurikaan jouluista koristetta makuuhuoneeseemme, vain vähän hopeista joulunauhaa piirongin päällä olevan peilin päälle ja tuohon rautaiseen kynttelikköön yhden tähtikoristeen.

Piironki on täynnä valokuvia ym. pientä koriste-esinettä.


Tässä näkyy hopeinen nauha ja pienen pieni tähtönen kynttelikössä roikkumassa...On myös hääkuvaa, kuvaa äipästä ja tyttärestä, kuvia tyttärestä. Ja Buddha-patsas, niitä minulta löytyy jo useampia, enkä osaa sanoa, mikä niissä kiehtoo. Ne vaan ovat mielestäni niin kauniita.


Lipaston vieressä on melko tilava armoire (tämä myös jo vuosia meillä asustanut huonekalu, josta jo meinasin joku aika sitten luopua, mutta en sittenkään...), joka on täynnä valokuva-albumeita (niiltä ajoilta, kun reissasimme paljon ja matkassa oli se vanha filmikamera). Tuntuu nykyisin niin hassulta, ettei digikuvia vaan saa mitenkään printattua, kaikki lojuvat vaan tietokoneella. Tylsää...Armoirekin on jäänyt männyn sävyynsä piirongin tavoin.Ja armoiren päällä jo aiemmin vilauttamani vintage-tyttönen...
Armoiren ovenkahvasta roikkuu tämä pehmoinen, sametista ja pitsistä tehty, vanha sydän, jonka rinnalla kaunis metallinen risti. En ole mitenkään uskonnollinen, mutta kauniisti tehdyt ja koristellut metalliristit ovat mielestäni kauniita.

Ja meidän kodissa kaikki ei ole niin vaaleaa ja valkoista. Myös suklaanruskea, hunajavahattu mänty ja muutenkin lämpimät puunsävyt ovat kauniita värejä.

Myönnettäköön, että olen kyllä harkinnut useaan otteeseen tuon lipaston ja armoiren maalaamista ja myös se valkoinen on käynyt mielessä, mutta enää en ole niin varma. En tiedä, haluanko, että kaikki huonekalumme ovat valkoisia...

Jaahas, nyt pitäisi kait lähteä kävelylle. Ilma on lämmin, mutta tosi tuulinen. Eli pipot ja kaulaliinat mukaan ja ulos...

Sunnuntaita toivotellen,

Sari

--------------------------------------

Today I have felt so lazy. Partly because we had a pretty busy day yesterday, partly just because it's Sunday and we don't really have to hurry anywhere.

When I wake up from our bed I can see these two furnitures in front of me. The Mexican pine chest and armoire, which we have had for years. The colors are warm pine with honey wax and right now I feel I really like that color, even though from time to time I dream about painting them with another color, white or something else. At one point I wanted to stain them darker.

I didn't put a lot of Christmas decorations in our master bedroom. Just a little silver ribbon in front of that mirrow and a little star on that little candle holder.

It's now time to go to a little walk and enjoy the warm, yet windy Sunday afternoon weather. Have a nice Sunday!

Sari

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kauniita näkymiä sängystänne. Ihanan lipasto... Ja tuo kaappikin:) Mukavaa uutta viikkoa!

Sari kirjoitti...

Hei Mari ja kiitos. Hyvää viikon alkua sinullekin, toivottavasti teillä voidaan jo paremmin!

les fifoles kirjoitti...

With such a nice view, I would stay the whole day in my bed!
Have a nice week too. Here in Switzerland, it's cold and white!

A bientôt. Anne

Sari kirjoitti...

Thank you, Anne for your nice compliments. Oh, so you have snow there in Switzerland! You are lucky! We can only dream of snow here in Texas.

Taika kirjoitti...

Taika tykkää mäntyisistä kalusteista. Älä siis maalaa noita kaunokaisia, please...

Tuo kynttilärivi on jännä, ja muutenkin sinulla on silmää yksityiskohdille.

Sari kirjoitti...

Moi Taika ja kiitos mielipiteestäsi. Minä taidan kallistua samaan mielipiteeseen kuin sinäkin, en uskalla noita kaluisteita nyt maalata toistaiseksi yhtään millään muulla värillä. Menevät nyt kivasti noinkin... Kynttilärivi on kasvanut vuosien saatossa ja taitaa nyt olla lopullisessa koossaan.