2008-12-06

Joulukuusikin jo hankittiin - Our little Christmas tree

Viime viikonloppuna meillä oli ohjelmassa kuusen hankinta, sillä kaipasin jo kotiimme sitä jouluista, aitoa kuusen tuoksua ja tunnelmaa.

Ensimmäisenä ajaa hurautimme läheiselle kuusifarmille, jossa oli kuusia pilvin pimein.

Oli isoja ja pieniä, leveitä ja kapeita, korkeita ja matalia, tummempaa ja vaaleampaa havua, paksumpaa ja ohuempaa havua, lumihuureella varustettua (tekosellaista) ja koristeltua...

Mutta hinnat, ne olivat niin korkeat, että emme kuitenkaan ostaneet kuusia tältä farmilta, vaan.... Walmartista ;-)


Täällä seikkailimme kuusien keskellä ja ihastelimme noita tuuheita, muhkeita joulukuusia. Jotka tänne saapuvat yleensä Kanadan rajalta, muutamaa täkäläistä kuusenkasvattajaa lukuunottamatta.


Olihan niitä, moneen lähtöön...Tässä kuusessa oli mielestäni upeat havut. Osittain hopeanharmaat, osittain kauniin vihreät.Kotiimme saapui kuitenkin koristamaan tämä pieni kaunotar ;-)


Kuusta koristavat jokuset lumihiutaleet, nallukat ja luistimet. Sen enempää ei tänä vuonna kuusemme koristuksia saakaan, on ihan riittävä tällaisenaankin...

---------------------------------------

Since it's already December I started to feel like we need our Christmas Tree and we decided to get a real one, since I always love the fresh look and smell of Christmas Trees.

We went to this Christmas Tree farm and there were hundreds of different kind of trees, some of them tall, some them small, some of them wide and some them with snow (fake one though).

They all looked beautiful but the pricing was a bit expensive, so our little Christmas tree was found from a local Walmart.

It is small, but it is enough and I just put some simple decorations on it. Snowflakes, teddy bears and skates. I think that is all we need...

Have a nice Weekend!

Sari

10 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Kyllä teillä on kaunista.
VOi kun itsellänikin olisi silmää...
Tulee ostettua kaikennäköistä, joka ei sitten olekaan kivan näköistä kotona. Ehkä minä vielä joskus... ;-)

Tuija kirjoitti...

Kaunis kuusi. Oikeasti pidän paljon enemmän noista amerikkalaisista, tuuheista "aku ankka" -kuusista, kuin meidän kotoisista, yleensä kovin harvoista ja vinoista käkkäröistä. Vaikka omalla tavallaan nekin ovat hellyyttäviä.
Työpaikalle on muutamana vuotena tullut kuusi Metsäntutkimuslaitokselta, ja ne ovat olleet ihanan tuuheita ja tuoksuvia kuusia. Ihan olen aina odottanut, koska Tiku ja Taku pomppaavat esiin oksien seasta.
Mukavaa joulun odotusta koko teidän perheelle!

Suvi kirjoitti...

Tuuheat kuuset on kauniita. Myös teillä. Pidän myös siitä että siinä ei ole liikaa koristeita. Teillä on just sopivasti.

Säilyykö kuusi hyvänä yli joulun jos sen laittaa jo nyt? Täällähän on tapana laittaa kuusi vasta lähellä aattoa. Itse aion kyllä laittaa aikaisemmin. Heti kun kuusimyyjät tulevat torille.

titta kirjoitti...

Täysin päin vastaisia kuusia mitä meillä yleensä on :) kaunis kuusi kauniissa kodissa.

Sari kirjoitti...

Huomenta kaikille ja kiitos kommenteista.

Nina. Ja tiedätkö, kyllä sitä tulee itsekin osteltua usein sellaista tavaraa, jotka eivät sitten oikein kotiin mallaakaan. Mutta onneksi voi aina palauttaa... ;-)

Tuija. Täkäläiset kuuset on kyllä kauniita ja tuuheita, mutta isoimmat todella hintavia, joten meillä tyydyttiin tuohon pienoiseen. Kaunis se on sekin. Suomessakin haettiin isoäidin metsästä yleensä pieni kuusi, joku latva tms., jotka usein ovat ihan kauniita ;-)

Suvi. Kyllä nuo kuuset säilyvät ihan hyvin, kun muistaa kastella ja itse laitoin heti sellaista ravinnetta tuonne veden joukkoon, jotta jaksaisi pienoinen kuusemme paremmin. Ei tuo ole juuri vielä varisuttanut neulasiaan ja täällähän periaatteessa korjataan joulukoristeet jo heti joulun jälkeen. Itse aion kyllä pitää kuusen tässä niin kauan kuin hyvältä näyttää, eikä liiaksi karisuta. Suomessa asuessa tuli kuusi kyllä haettua kotiin vasta ihan joulun alla, täällä joulukoristeet ja kuuset laitetaan koteihin jo Thanksgivingin aikoihin, eli marraskuun lopulla.

Titta, kiitos sinulle. Kuuset on kyllä kauniita, tästä kodista ei aina mene kuiteskaan ihan takeisiin. Pitäisi joskus ottaa vaikkapa kuva tuosta olohuoneesta lapsen leikkien jäljiltä, niin olisihan vähän erilainen tunnelma... ;-)

Doris50 kirjoitti...

Saittepa kauniin kuusen.
Nuo koristeet on ihanat.

Taika kirjoitti...

Kuusenne on suloisen pieni kaunotar, jonka olet koristanut todella persoonallisesti.

Susa kirjoitti...

Kaunis kuusi. Teilla on ihanan nakoinen tunnelma :)

Sari kirjoitti...

Kiitos Doris50, Taika ja Susa. Pieni on kuusemme, niinkuin kuusen pieni omistajakin. Niin tyytyväisenä koristeli pientä kuustansa ja oli onnellinen siitä, että yletti ylemmille oksillekin. Siis meidän pikkuneiti... ;-)

kirsi kirjoitti...

Taalla on manty joulukuusena ja oksat ovat niin heppoisia, etta viime jouluna kun tyttaret koristelivat ostamaani/varatamaani 'mantya', pari lasista koristetta putosi lattialle mennen rikki.
Katsotaan millaisen luomuksen tana vuonna hankin. Otin kylla esille Kiinasta ostamani muovikuusen, jos se olisi parempi vaihtoehto....