2013-09-24

In the forest


Couple of years ago I would've said that fall season is not my thing or that I am definitely not a fall person. But now I find new things to like about fall all the time. Like the forest during fall season. So in the forest we went and did some mushroom picking on Saturday with our daughter and my parents.

Muutama vuosi sitten olisin sanonut, että syksy ei ole ollenkaan mun juttu tai että minä en ainakaan ole syksyihmisiä. Mutta nyt huomaan koko ajan uusia asioita, joista pidän syksyssä. Kuten syksyinen metsä. Niinpä menimme metsään ja kävimme lauantaina sienessä tyttäremme ja vanhempieni kanssa.
 

 

I just love all the shades of green in the forest. Like all that moss covered with the spruce needles in the late fall.

Rakastan kaikkia metsän vihreän sävyjä. Niin kuin kaikki neulasten peittämä sammalkin myöhään syksyllä.We found plenty of edible wild mushrooms.

Löysimme runsaasti erilaisia ruokasieniä.Our daughter took my camera for a little while to take some photos. I always admire how she uses different view angles (like in this photo) and really seems to enjoy taking pictures. She is more and more interested about photography and has started to beg us to have her own SRL camera. And now we are talking about those cheaper models available. I feel that she might soon be ready to get one, now that she really seems to have interesest toward the subject.

Tyttäremme otti hetkeksi kamerani ottaakseen hiukan kuvia. Ihailen hänessä sitä, kuinka vapautuneesti hän käyttää erilaisia kuvakulmia (niin kuin tässä kuvassa) ja selvästi nauttii kuvaamisesta. Hän on enenevässä määrin kiinnostunut valokuvaamisesta ja on myös alkanut toistuvasti anelemaan itselleen omaa järjestelmäkameraa. Tässä puhutaan nyt siis ihan niistä halvimmista malleista ja olen sitä mieltä, että hän saattaisi olla pian valmis saamaan oman järkkärinsä, kun kerran kiinnostusta aihetta kohtaan selvästi riittää.We were already heading back to our car when our daughter spotted these - my favorites, those golden yellow chanterelles.

Olimme jo suuntaamassa takaisin autollemme, kun tyttäremme bongasi nämä - minun lempparini, kullankeltaiset kantarellit.We also spotted some really beautiful, but poisonous mushrooms.

Näimme myös joitakin tosi kauniita, mutta myrkyllisiä kärpässieniä.


The evening sun seems to arrive earlier and earlier, but boy isn't it beautiful, when the sun starts to go down and all the golden tones come alive?

Ilta-aurinko saapuu aikaisemmin ja aikaisemmin, vaan eikö vaan olekin kaunista, kun aurinko alkaa laskemaan ja kaikki kullansävyt heräävät eloon?

4 kommenttia:

Tuire kirjoitti...

Kaunis sieniretki!

Oliko sinun tytölläsi ihana Halloween noita-asu viime vuonna? Jos oli, saisiko siitä nähdä vielä kuvaa?

Sari kirjoitti...

Moi Tuire, ja kiitos. Hei joo, hänellä oli sellainen aika pelottavakin noidan asu viime Halloweenina. Siitä pitäisi löytyä kuvakin jostain, voisin vaikka laittaa spostina. Se on Kotilieden jouluosiossa joulublogissa kohdassa Halloween, mutta taitaa olla, että joulublogi ei näy heidän sivustollaan vielä näin varhain syksyllä.

Tuire kirjoitti...

Tosi kiva jos viitsit laitta mulle kuvan! Asu oli hieno. :) Kiitos!

Sari kirjoitti...

Hei Tuire, yhden kuvan löysin jo, mutta siinä ei kyllä näy tuo asu juur lainkaan. Koetan kaivella vielä ensi viikolla lisää kuvatiedostoja/kovalevyjä läpi, jospa sieltä viel jotain kuvamatskuu löytyy lisää ;-)