2013-03-14

Paris Flea markets


Pariisissa matkaillessa kannattaa käydä paikallisilla kirpputoreilla, joista Marche aux Puces de St-Ouen on ehkä se kaikkein tunnetuin. Tämä alue sijaitsee Pariisin pohjoisosassa ja sinne pääsee näppärästi paikallismetrolla. Ja kunhan malttaa ohittaa kaikenlaista krääsää myyvät kojut kirpputorialueen alkupäässä, niin löytää tiensä alueelle, jossa myydään mielenkiintoista antiikkia ja monenlaista vintagetavaraa.

When traveling in Paris you may want to visit local flea markets, from which Marche aux Puces de St-Ouen is probably the most well-known. This area is located at the northern part of Paris and you get there easily with metro and if you are patient enough to walk past all those junk selling booths at the beginning of the flea market area you will find the area where they are selling interesting antique and various vintage items.Olimme liikkeellä aamun tunteina, vaikka monet matkailuoppaat kehoittavat menemään kirpputoreille jo aamuvarhain jopa seitsemän aikoihin. Itse kuitenkin huomasimme, että mennessämme alueelle joskus yhdeksän jälkeen, monet myyjät laittoivat vielä kojujaan pystyyn.

We went there during morning hours even though many travel guides inform to go to these flea markets very early even at around seven or so. We actually noticed that when arriving to the area after nine o'clock many sellers where still assembling their booths.

Tarjolla olisi ollut vaikka kuinka ihania tuoleja, kristallikruunuja ja lipastoja... Voi voi...

Niin ja hintataso, se on Pariisin kirpputoreilla aika korkea verrattuna pohjoismaisiin kirpputoreihin.

There would have been so many beautiful chairs, chandeliers and chest of drawers available... Oh my...

And the price level at Paris area flea markets is quite high compared with the flea markets in Northern Countries.


Kävimme myös Marche de la Porte de Vanvesin kirpputorille, joka sijaitsee Pariisin itäosassa ja jonne on myös helppo mennä paikallismetrolla. Tällä usean kadun poikki kiemurtelevalla kirpputorilla oli myynnissä pääosin sekalaista vanhaa ja käytettyä tavaraa.

We also went to the Marche de la Porte de Vanves flea market, which is located at the eastern parts of Paris and where is also easy to go with metro. On this flea market which curled through several streets you find mainly miscellaneous old and used stuff.


Ostimme muutamat vanhat limonade-etiketit.

We bought couple of these limonade labels.


Peltipurkkien keräilijänä tuli näitäkin hipelöityä. Mutta 15 euroa pienestä peltirasiasta oli mielestäni vähän liikaa.

And as a tin collector I also admired these tiny tins. But I feel that 15 euros for a little tin like this is a bit too much.


Kirpputorikierrokselta jäi mukaan mm. vanhoja kortteja sekä vanha ranskalainen tarjotin, joka näyttää aivan metrolipulta.

From our flea market tour I bought e.g. some old postcards and this old french tray which looks like a metro ticket.

10 kommenttia:

Tibs kirjoitti...

Voi vitsi, mitä ihanuuksia! Tuolla saisi kyllä päivän kulumaan eikä edes riittäisi.
Miami Beachillä on talvisin joka toinen sunnuntai vähän vastaavanlainen tosin pienemmässä muodossa. Aina ieltä jotain tarttuu mukaan....

Sari kirjoitti...

Moi Tibs ja älä muuta sano. Näillä kirppareilla oli tarjolla vaikka mitä ihanuuksia ;-) Mutta melko hintavia oli monet pienetkin esineet. Siitä huolimatta niitä oli kiva kierrellä ja ihailla kirppareiden antimia. Miami Beachin kirppis kuulostaa myös tosi kiinnostavalta! Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Oih, ihana lukea Pariisin matkasta! Toivottavasti postaat vielä lisää :).
terv.
Riia

Päivi Peltotien päästä kirjoitti...

Hauskan tarjottimen oot löytänyt! Ja voi tuota kevättä, ehkä pian täälläkin jo näyttää samanlaiselta : )
Minäkin katson mielelläni lisää Pariisin kuvia, jos vaan ehdit laitella : )

Sari kirjoitti...

Hei Riia. Lisää kuvia tulee kyllä, nyt en vaan juuri ole koneella malttanut olla, kun ulkona on ollut niin kaunista ja muutenkin ollaan oltu koko ajan menossa ;-)

Sari kirjoitti...

Moi Päivi. Laitan lisää kuvia kyllä - kun malttaisi vaan istahtaa koneelle. Nytkin näpytän tätä kännykästä, kun jälkikasvu valloitti vaihteeksi tietsikan... Pariisissa kevät oli jo pitkällä, mutta kyllä se kevät tännekin tekee tuloaan, pikkuhiljaa, toivotaan niin... ;-)

Suvi kirjoitti...

Kiitos jakamisesta, ihan kun olisi itse ollut kaduilla kurkkimassa puoteihin! Parempi nain koneelta katsottuna, en olisi varmaan malttanut olla tuhlaamatta kaikkia saastoja! :)

Teija kirjoitti...

Pitkästä pitkästä aikaa kuulumisia kurkkimassa! Oi hitsi, te ootte olleet Pariisissa♥ Tuli muistot mieleen!

Oikein ihanaa kevättä!

Sari kirjoitti...

Hei Suvi ja kiitos kommentistasi. Pariisi on täynnä kaikkea mielenkiintoista, niin kahviloita, putiikkeja kuin kauniita puistojakin. Kova oli itselläkin itsensä hillitseminen noilla kirppareilla, mutta joten kuten pysyin järjissäni ja pidin lompakon nyörit kiinni... ;-)

Hei Teija ja kiva kun kävit kurkkaamassa täällä, vaikka vähän on taas taukoa ollut postausten suhteen. Pariisissa tuli juu käytyä ja on se vaan ihana kaupunki. Oikein mukavaa kevättä myös sinulle!

Le Trung Thanh kirjoitti...

Cool post. Beautiful pictures, I love this color. I'm going to bookmark your website and keep checking for new data.

3D Architectural Rendering
I'd be happy if you allow me to your blog list.