2012-08-16

A beautiful home


Tyttäreni luokkakaverin kotona näyttää tältä. Ihastuin tähän kotiin jo heti ensisilmäyksellä ja taisin jo ensimmäisellä vierailulla mainita perheen äidille, että voisin joskus tulla kuvaamaan heidän kotiaan. Haluan jakaa teillekin muutaman kuvan tästä ihanan raikkaasta ja avarasta kodista. Minun lemppareitani ovat erityisesti amerikkalaistyylisesti toteutettu avara keittiö saarrekkeineen (pitää vielä mainita, että keittiö on perheen äidin itse suunnittelema, hänen työskennellessään kyseisellä alalla), korkeat katot, sekä nuo upeat tapettiratkaisut eri huoneissa.

Alimmissa kuvissa perheen tytärten huoneet, joissa tapetit ovat suuressa roolissa huoneiden sisustusta ajatellen. Toinen tytär on heppafani ja toinen fanittaa arvatenkin Hello Kittya ;-)

The home of our daughters classmate looks like this. I fell in love with this home immediately during the first visit and I remember mentioning that I would love to come back and take some photos of their home someday. I also wanted to share some photos of this fresh and spacious house with you all. My favorites are especially that american style kitchen with huge island (btw the kitchen is designed by the mom who works on this field), high ceilings and all those giant wallpapers used in a clever way in various rooms.

The photos at the bottom of this posting are taken from the rooms of the two daughters of this family and in those rooms the wallpapers play a huge role. The other daughter likes horses and the other - nothing else but Hello Kitty ;-)

18 kommenttia:

Tuija N. kirjoitti...

Samaa mieltä kanssasi, kaunis koti.

Sari kirjoitti...

Hei Tuija N. Eikös olekin. Koskas muuten voisin tulla kurkistamaan teidän nykyiseen kotiin? Arvelen, että sieltäkin voisi löytyä kaunista kuvattavaa... :-)

Tuija N. kirjoitti...

Ihan koska vaan, kunhan vähän vinkkaat etukäteen, että osataan olla kotosalla :) Valitettavasti noin kaunista kotia ei meillä ole (ainakaan omasta mielestäni). Kahdeksan vuoden asumisen jälkeen paikat ovat vieläkin vähän vaiheessa. Olen jo miettinyt, että onko se palkattava sisustussuunnittelija kertomaan mulle minkälaiset matot pitää hommata, ja lastenhuoneeseenkin tarvitsisin ammattilaisen apua. Ja jännä miten sitä vuosien aikana oma makukin muuttuu, nyt tekisin ihan erilaisen kodin erilaisella värimaailmalla.

Sari kirjoitti...

Hei Tuija. Miten musta tuntuu, että teidän koti on kyllä tosi kivannäköinen. Mieluusti tulisin joskus piipahtamaan, pidetään tämä mielessä :-) Ei teillä mitään sisustussuunnittelijaa tartteta, mehän voitais vaikkas yhdessä tuumailla, mitä teidän lastenhuoneessa vois muuttaa ja noin.

Sama täällä, sisustusmaku muuttuu ja meilläkin on koti muuttunut vaihteeksi enempi ja enempi mustavalkoiseen suuntaan. Ajatuksena oli laittaa lähiaikoina kuvia tästä meidänkin kodin tämänhetkisestä olomuodosta. Muutosta kun tulee koko ajan. Mutta pieniä juttuja, huonakalut kyllä pysyy samoina.

Martti Ojama kirjoitti...

Älä hermostu, vaikka ehdottaisin muutaman kuvan kääntämistä.

Koeta rajata tärkeä informatiivisuus kuviin, kun sulla on loistavia interiöörikuvia ja muutamia sitten ihan samansisältöisiä täytekuvia.

Varsinkin loppupäässä on saman sohvan kuvia, joista 1-2 on todella hienoja, mutta et ole raaskinut jättää niitä turhia pois. Laskeskelin, että noin 9-10 kuvaa on kaikista oikein hienoja. Keittiötä olet vielä osannut kuvata monipuolisesti ja erilaisuus tuo kuitenkin uutta kuviin, eikä toisto haittaa kun ehkä yhtä kuvista.

Mitkä sitten olisin kelpuuttanut: Ensimmäiset kaksi detali kuvaa, keittiökuvasarjasta muut, paitsi viimeinen isokuva.
Kaikki keittiöruokahuone kuvat, paitsi viimeinen yleiskeittiö ruokapöytäisokuva. Yleiskuva olohuoneesta vaihtoehtoisesti ensimmäinen isokuva, tai vaihtoehtoisesti ikkunakulman sisältävä pystykuva. Sitten olisin makuu/työhuoneista valinnut ne vähän väljemmät...

Se mitä yleensä tykkään kuvissasi, on sommittelu ja tyylikkäät rajaukset yleensä. Yksikään kuva ei ole räpsäys, vaan harkintaa riittää ja se myös näkyy. Teknisessä mielessä myös kaikki on tarkkaan hallussa. Opettele vaan vielä reilumpaa raakkausta. Itsekin monesti näytän liikaa kuvia, vähän on enemmän...


Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö kenen tapetti tuo heppatapetti on?


Neppari

Sari kirjoitti...

Moi Martti. Huomasin itsekin kuvia valitessa, että toistoa vähän tulee ja ihan samojen kuvien kohdalla mietin, jätänkö ne kokonaan poies. Pikkuhiljaa se alkaa itselläkin tuo ylimääräisten kuvien rankkaaminen onnistua, mutta tässä halusin kuiteskin laittaa nuo kaikki, vaikka pientä toistoa tosiaan onkin.

Mukavaa loppulomaa, parin viikon päästä varmaan nähdään taasen opistolla ;-)

Neppari, minä voin kysäistä tarkemmin, että mistä tuo tapetti on peräisin. Muistelen äidin kertoilleen tilanneensa tapetit lastenhuoneisiin ruotsalaisesta nettifirmasta, mutta kysyn vielä häneltä tarkemmat tiedot ja palaan asiaan lähiaikoina.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Sari,tuo tapetti todellakin kiinnostaisi!


Neppari

Anonyymi kirjoitti...

Täydellinen! Ja mä puolestani tykkäsin nimenomaa viimeisestä keittiökuvasta koska siitä saa käsityksen koko keittiöstä ja kalusteiden sijoittelusta yhdellä kertaa. Tossa on siis meidän seuraava keittiö! Ja ehkä perheen äiti ottaa mut asiakkaaksi kun tehdään seuraava remontti:-)
CalGirl

Kamomilla kirjoitti...

Moi! Raikas kaunis koti!
Lievää kaatumista joissain kuvissa,(esim hevoskuva ja laaja olkkarikuva)Hevoskuvassa varmaan tarkoitus mutta minusta ei ehkä toimi, tai sit mä oon vaan liian kriittinen? ja laajemmassa keittiökuvassa ikkunat liian puhki, jos multa kysytään. (Pöydän raja häviää.) Hui, ei ollut tarkoitus arvostella mutta luin noita muita kommentteja ja ajttelin että.. No en tiedä mitä ajattelin... Ja toisaalta katson kuvia liian vaalealta läppäriltä joten nyt pitää pitää suu kiinni. Katson isolta näytöltä huomenna!

Oliko tämä jokin harjoittelutehtävä koulussa? Aiotko siustuskuvaajaksi?
Teettekö koulussa tällaisia kivoja tehtäviä?

Sari kirjoitti...

Hei Neppari. Palaan tapettiasiaan piakkoin, kysyin jo asiasta ja saanen vastauksen jo ehkä tänään.

Moi CalGirl. Minustakin tämä keittiö on tosi kaunis ja ihanan simppeli ja moderni. Ja toimiva ja ja ja ... :-) Perheen äiti ottaa sinut varmasti ilolla asiakkaaksi, sillä hänellä on alan yritys ja suunnittelee keittiöitä työkseen. Siis pidä minut mielessä, niin saat yrityksen tiedot täältä, jos ja kun remppa tulee eteen!

Moi Kamomilla. Kommenttia saa laittaa ja ylivalotusta käytin näissä kuvissa tarkoituksella ja itse asiassa photarilla vielä poistin ikkunasta yksityiskohtia, eli puhki palanutta fiilistä vielä aavistuksen lisäsin. Taidan olla hiukan kajahtanut... :-)

Mutta siis, vaaleita ovat kuvat ja kallistuksia käytän kuvissa aika paljon, edes niitä sen kummemmin hakematta, se vaan joskus tuntuu kivalta ottaa kuvia noin.

Tämä ei ollut mikään harjoitus, tein vain omaksi ilokseni tämän kuvasarjan, kun oli noin nätti koti, jota kuvata. En tiedä, miksi kuvaajaksi tässä vielä aion, mutta monenlainen kuvaus kiinnostaa ja siksi haluan kokeilla kuvailla monenlaisia juttuja. Aika varmaan näyttää, mitä lopulta rupean tekemään ja noin. Mutta kaikkea on kiva kokeilla.

Kamomilla kirjoitti...

Ihan totta joo, kaikkea on koklattava!! :)Hyvä ettet loukkaantunut, minusta on aina hyvä vaihtraa mieklipiteitä :)
Mukavaaa viikkoa!
Kamomilla

Kamomilla kirjoitti...

No niin... tulipas taas nakkisormilla kirjoitettua... Anteeksi kikrjotusvihreet! ;) *blink*

Sari kirjoitti...

Moi Kamomilla, näin se on. Kaikkea on kokeiltava ja kokemusta kertyy mielestäni näin kaikkein parhaiten ;-)

Sari kirjoitti...

Hei Neppari. Nuo lastenhuoneiden tapetit on tilattu photowall.se sivustoilta. Toivottavasti vastaavaa heppamallia löytyy sieltä vielä!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Sari!

Neppari

Sari kirjoitti...

Ole hyvä vaan. Kävin itsekin uteliaana sivustoilla ja sieltä löytyi kaikenlaista kivaa tapettia, jopa omista kuvista tehtäviä sellaisia ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Great article.

My web-site ... click here