2012-05-29

Rome - Part I


Rooman matkamme oli antoisa ja kuvia tuli napsittua ihan hirmuiset määrät. Matka lähti liikkeelle tunnelmallisesta hotellistamme, Hotel Internazionalesta, joka sijaitsi aivan Spanish Stepsien yläpuolella. 

Our trip to Rome gave a lot and I took so many photos. Our vacation started from our atmospheric hotel, Hotel Internazionale, which was located right above the Spanish Steps.
Sisustus oli hyvin vanhanaikaista ja tykkäsimme hotellistamme tosi paljon.

The decoration was very old fashioned and we really enjoyed staying at this hotel.
Spanish Stepsien alue sijaitsi ihan hotellimme nurkilla.

Spanish steps area was just around the corner.
Heti ensimmäisenä päivänä törmäsimme muotikuvauksiin Spanish stepsien alueella ja tämähän heti inspiroi pikkuneitiämmekin poseeraamaan ;-)

Immediately on our first day in Rome we ran into fashion photography session at the Spanish steps and our little missy got inspired and wanted to pose herself ;-)
Heijastuksia veden pinnasta.

Reflections from the surface of water.


Rooma on tunnettu hyvästä ruoastaan ja se piti kyllä paikkansa.

Rome is known of its good food and that was correct.


Kahviloita, ravintoloita, gelaterioita ja pizzerioita oli kaikkialla ja pienet terassit täyttivät kapeita kujia.

You could see cafes, restaurants, gelato places and pizzerias everywhere and those tiny terraces filled up all the narrow alleys.


Herkuttelijoita kun olemme, niin testasimme lomamme aikana melko monta ravintolaa. Ja se oli taasen ehkä yksi paras juttu koko lomassamme - pakko myöntää ;-)

Being gourmet lovers we tested many restaurants during our vacation. And that was perhaps one of the best things about our trip - have to admit ;-)


Parasta pizzaa ever oli tarjolla tässä D'Angelon pizzeriassa. Niin ohut pohja, ettei mitään rajaa ja täytteet juuri kohdillaan ;-) Tässä pientä esimakua matkastamme, mutta käy ihmeessä kurkkaamassa täällä uudestaan, lisää kuvia on tulossa jo pian!

Best pizza ever was served in this D'Angelo pizzeria. Such a thin crust that it made me sigh and all the ingredients just perfect ;-) So here some foretaste from our trip, but be sure and visit here again, since I will post more photos soon!

15 kommenttia:

Solo Maman kirjoitti...

Ihania kuvia yhdestä lempikaupungistani :-). Italia on yksi lempimaistani; elokuussa suuntana on tällä kertaa Bologna. Matkasuunnitelman takia sieltä kantautuvat maanjäristysuutiset tuntuvat erityisen huolestuttavilta. Mietin, miten elämä ehtii parissa kuukaudessa palautua entisiin uomiinsa; miltä järistysten jäljet silloin näyttävät. Asia jotenkin konkretisoituu.

L kirjoitti...

Tykkasin kuvista ! Rooma on listalla - paikoissa, joissa taytyisi kayda.

Terveisin Leena

Sari kirjoitti...

Hei Solo Maman. Roomasta taisi tulla omakin lempparipaikkani, vaikka aina vannotammekin miehen kanssa, ettemme ns. jämähdä yhteen kaupunkiin. Mutta niin kävi mm. New Yorkinkin suhteen. Sinnekin voisin aina matkustaa uudestaan. Pohjois-Italia kiinnostaa meitäkin, toivottavasti siellä tilanne on jo parempaan suuntaan, vaikka tuo maanjäristys taisikin olla aika voimakas :-( Mekin huolestuimme noista uutisista, jotka kuulimme juuri ennen matkalle lähtöä. Tytärkin kyseli huolissaan, että onko Rooma Pohjois-Italiassa? Kummasti ne lapsetkin vaan osaavat uutisista poimia ne tärkeät uutiset...

Mutta mukavaa matkaa sinulle joka tapauksessa, toivottavasti siellä on jo tilanne suht ennallaan, kun sinne suuntaat.

Hei Leena ja kiva kuulla, että pidit kuvissa. Niitä on tulsosa vielä lisää ;-)

Rooma on meillä ollut myös pitkään ajatuksissa ja kun talvella Norwegianin kautta löytyi edulliset lennot, niin sitten tuli tuo reissu varattua. Kannattaa kyllä ehdottomasti reissata tuonne, mutta ehkä juuri näin loppukeväästä tai alkusyksystä voi olla parempi ajankohta. Kesä on kuulema Roomassa tukalan kuuma ja saimme siitä jo esimakua parina päivänä, kun mittari paahtoi yli kolmessakymmenessä asteessa.

AnskuliP kirjoitti...

Hei! Uusi lukija täällä. Pakko kommentoida kun aihe on omaa sydäntä lähellä, Italia! Olipa ihania Rooman kuvia! Mää ootan omaa Italianmatkaa, vielä pitäisi kuukauden päivät jaksaa oottaa. Suuntana meillä pohjois-Italia, Gardajärven ympäristö. Vähän vaan huolettaa nuo maanjäristysuutiset.. Italialainen pizza on kyllä parasta ja jäätelö myös! Missä päin Roomaa tuo D'Angelon pizzeria oli? Mulla olisi haaveena päästä Roomaan ensi keväänä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Niin siis tänäänhän tuli uutinen jo toisesta maanjäristyksestä.
Ja miksi et kirjoita Espanjalaiset portaat niinkuin Suomessa sanotaan?

Sari kirjoitti...

Hei Anskuli. Pohjois-Italia ja Gardajärven ympäristö kuulostaa myös mielenkiintoiselta matkakohteelta. Toivottavasti noita järistyksiä ei enää tule, minäkin tuossa vasta illan suussa hoksasin uutisia katsellessani, että siellä on tullut uusia järistyksiä :-(

Tuo D'Angelon pizzeria oli ihan siinä Spanish stepsien alapuolella, niillä kujilla, missä on myös erilaisia design-liikkeitä. Via Condotin lähellä, mies tuossa googletteli, että Via Della Crocella tuo pizzeria sijaitsisi ;-)

Ja anonyymille. Huomasin tosiaan tuon toisen maanjäristyksen vasta iltauusisia katsellessani. Ikävää, että siellä nyt noita järistyksiä on useampiakin.

Ja kysymykseesi espanjalaisista portaista. Meidän perheessä puhutaan usein turistinähtävyyksistä tai kohteista yleensäkin niiden kansainvälisillä nimillä, kuten nyt tässäkin sitten Spanish Stepseistä. Itse en ole edes kuullut puhuttavan espanjalaisista portaista, mutta toisaalta etsimme pääsääntöisesti kaikki matkakohdetiedot ja muut faktat ulkomaisilta sivustoilta, joten siinä ehkä syy.

Eli varmasti sama tyyli jatkuu tulevaisuudessakin, mutta tännehän ei ole pakko tulla lainkaan kurkkailemaan, jos tällainen pieni yksityiskohta ottaa silmään ja ärsyttää ;-)

Anonyymi kirjoitti...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Espanjalaiset_portaat

AnskuliP kirjoitti...

Kiitos tiedosta! Täytyy laittaa ylös, jos ja kun tulevaisuudessa sinne Roomaan pääsen niin voisi kokeilla paikan tarjontaa. :) Ja suosittelen ehdottomasti pohjois-Italiaa matkakohteena!

Sari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sari kirjoitti...

Hei Anskuli ja ole hyvä vaan, suosittelen kyllä tuota pizzeriaa. Tuolla alueella on kyllä muitakin kivoja ravintoloita ja ihania gelaterioita, joista saatan tässä laittaa vielä muutamia kuvia tulemaan. Pohjois-Italia kiinnostaa meitä tosiaan kovasti matkakohteena, joten olisi kiva kuulla vaikka ihan lyhykäisesti, mitä kaikkea tuolla matkalla teitte/näitte ;-)

Anne-Marie kirjoitti...

Ihania kuvia!
Matkakuume vaan yltyy...
Olen surffaillut netissä etsimässä matkakohdetta syksyksi ja Rooma ainakin omassa mielessä on vienyt voiton..toivottavasti matkakumppanit ovat samaa mieltä ;-)

Heluna kirjoitti...

Ihania kuvia!

Meillä sama kohde tänä kesänä ja samasta syystä; pitkä haave päästä Roomaan + Norwegian.

Ja syöminen, se nyt vaan on niin on niin ihanaa. En tiedä onko se nyt ihan parasta matkustamisessa, mutta ainakin melkein :D

Oca kirjoitti...

Ihania kuvia, ihana Italia! Olen menossa Roomaan parin kuukauden päästä ja Googlettamalla satuin löytämään blogisi.

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. Toivottavasti sinäkin saat perheen houkuteltua Roomaan - ihana kaupunki, josta varmasti pidät.

Hei Heluna ja kiitos, kuvia tuli räpsittyä huimat määrät ja koetan jossain kohtaa laittaa lisää kuvia tulemaan, sillä kävimme myös nuo ns. Rooman vakkaripaikat läpi ja kuvia ja vinkkejä voisi olla myös mm. gelaterioihin liittyen. Rooma on varmasti kaupunki, johon ihastutte. Ja Norwegianin lennot ihan parhaita hintalaatusuhteeltaan.

Kyllä syöminen on yksi matkustelun kohokohtia kaiken muun kivan ohella, ainakin meillä herkkupyllyillä ;-)

Hei Oca ja kiitos. Mukavaa Rooman matkaa sinulle - tulet varmasti ihastumaan tuohon kaupunkiin, jos et ole siellä aiemmin käynyt.

AnskuliP kirjoitti...

Hei! Olen kaksi kertaa käynyt Gardajärvellä ja siellähän tekemistä ja nähtävää riittää! Meillä oli auto käytössä ja tutustuimme eri kyliin ja kaupunkeihin lähistöllä. Kävimme mm. Venetsiassa, Veronassa ja monissa Gardajärven kylissä. Kävimme myös yhtenä päivänä ajelemassa vuorilla hieman Gardalta luoteeseen. Yksi päivä oltiin Gardalandissa( huvipuisto) ja yhtenä päivänä kierrettiin safari. Meillä seurueessa mukana 2 lasta. Myöskin järviristeily oli kiva. Gardajärven rantahan on kivikkoinen, mutta uima-altaita oli ainakin niissä paikoissa missä me oltiin. tässäpä tätä.. :)