2012-03-23

Voihan pasta - Oh my pastaHyvästi karppaukset ja tiukat dieetit, nyt kokataan pastaa! Ja kylläpä se maistuikin oikein hyvälle pitkästä aikaa. En ole pitkään aikaan tehnyt kermaista kanapastaa, johon tulee ohueksi leikattujen kanaviipaleiden ja kerman lisäksi aurinkokuivattua tomaattia, pientä pekonisilppua, ruohosipulia, tuoretta basilikaa ja rutkasti parmesaania. Kastiketta maustaa myös mustapippuri, koshersuola ja valkoviini.

Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, sillä pekonissa ja aurinkokuivatuissa tomaateissakin jo suolaa piisaa. Mitään tarkkoja mittoja en ruoanlaitossa yleensä käytä, maistellen ja aineksia lisäillen se oikea maku aina löytyy. Vinkkinä vielä, että kana on ehkä hyvä jo ruskistaa etukäteen ja leikata ihan ohuiksi viipaleiksi, jolloin se pehmenee kivasti muhiessaan kermaisessa kastikkeessa.

Itse pasta on leveää, tummaa italialaista Garofalo-pastaa, jota ostin Stockmannin Turun myymälästä. Oli oikein makoisaa sekin - kannattaa kokeilla.

--------------------------------

Goodbye to low carb diets or any other diets for that matter, now we cook pasta! And oh my it tasted good for a change. I haven't made this creamy chicken pasta for a while which includes of course chicken slices and cream and also some sundried tomatoes, chopped bacon, green onion, fresh basil and lots of parmesan cheese. The sauce gets extra flavor with black pepper, kosher salt and white wine.

You may want to go easy with the salt since bacon and sundried tomatoes are often quite salty. I usually don't really measure things when cooking, I taste and add ingredients and that way the right taste is found.
One good tip is to sear the chicken beforehand and slice it to extra thin slices. Then the chicken slices get very moist when cooking them slowly in the creamy sauce.

The pasta itself is broad, dark italian Garofalo pasta that I bought from Turku Stockmann store. It also tasted real good - worth trying.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Oletko löytänyt Kosher-suolaa Suomesta? Totuin käyttämään sita Amerikassa asuessani, mutta en ole onnistunut löytämään tätä erinomaista suolaa suomalaisista ruokakaupoista. Liisa

Kati kirjoitti...

Oi nam! Tätä täytyy tehdä heti huomenna :)

AnuElina kirjoitti...

Onpas herkullisen näköistä!

Riikka kirjoitti...

voi lurps miten hyvän näköistä ! ja kiva vierailla blogissasi kun täällä on usein uusia päivityksiä :)

Sari kirjoitti...

Hei Liisa. Valitettavasti en ole sitä Suomesta löytänyt, vaan pyytänyt aina tuttavia sitä tuomaan tai miestä työmatkoillaan ostamaan... :-( Parasta suolaa kyllä, joskus kummastuttaa, ettei sitä täältä Suomesta löydy. En sitten tiedä, olisiko jossain etnisessä kaupassa ehkä tarjolla?

Hei Kati ja kannattaa kokeilla, on oikein maittavaa, vaikka itse sanonkin ;-) Suolaisuutta pystyy säätelemään pekonia ja aurinkokuivattuja tomaatteja lisäämällä/vähentämällä, lisäksi valutan pekonisilpun vielä talouspaperin päällä, jotta liika rasva lähtee pois.

Kiitos AnuElina, on myös oikein maittavaa, jos olet pastojen ystävä.

Hei Riikka ja kiitos. Nyt onkin tosiaan ollut postauksia vähän tiheämpään. Kevät tekee ihmeitä ja minäkin olen selvästi herännyt talvihorroksesta, jolloin tulee tarinaa ja kuviakin enempi tänne blogiin ;-) Ja kiva, jos niistä on iloa teille lukijoille.

Mukavaa lauantaita kaikille!

Leena Lumi kirjoitti...

Tosi herkullisen näköistä...Rakastan pastaa, joten ei kiitos karppauksille!

Olen opetellut syömään ilman suolaa, sillä suolaa tulee jo tomaattimurskasta, ketsupista, juustoista, joita käytän ruokiin ja käytän paljon kuivattuja yrttisekoituksia, joista saa makua.

Sari kirjoitti...

Hei Leena ja kiitos kommentistasi. Karppausta kokeilin, mutta havaitsin pian, ettei toimi kohdallani. Liikaa rajoituksia ihmiselle, joka kuitenkin nauttii erilaisista ruokaherkuista ;-) Nyt on siis koetettava saada pysymään kilot kurissa liikunnan avulla, mikä on näin keväällä jo helpompaa, kun pääsee ulkoilemaan eikä tarvitse liukastella... ;-)

Suolaa on vähennetty meilläkin, sillä sitä tosiaan tulee ruokiin niin monista eri aineksista muutenkin. Erilaiset yrttisekoitukset on ihania, joku aika sitten löysimme jostain messuilta taas uuden valmistajan, joka ei käytä lisäaineita seoksissaan. Olet ehkä kuullutkin Pyhän Olavin maustesekoituksista, ovat tosi makoisia ja kotimaisia seoksia.