2012-03-11

Sunnuntaiaamu - Sunday morning


Ihana, aurinkoinen sunnuntaiaamu. Ajattelimme kokeilla uppomunan teko ja nam, ne onnistuivat tosi hyvin. Päälle vähän pekonia ja ruohosipulia, niin maistui. Käytimme syvää kauhaa, josta kaadoimme kananmunan vesi-etikkaseokseen. Tuolloin muna ei leviä niin kovin.

Lovely, sunny Sunday morning. We decided to try making poached eggs and yum, they came out so good. On top some bacon and green onions, tasted so good. We used deep spoon to pour the egg from right above the surface of the water vinegar mix. Then the egg doesn't spread so much.


Uppomunan sisältä paljastuu kullankeltainen sisus. Tänään olisi tarkoitus käydä kirpparilla ja ulkoilla aurinkoisessa säässä. Lähikaupasta ostamani krookukset intoutuivat kukkimaan jo niin kovin, että taidan joutua hankkimaan pian uudet krookukset kotiimme.

Mukavaa sunnuntaita myös sinulle!

Inside the poached egg reveals this golden yellow heart. Today we are planning to go to some flea markets and go outside to enjoy the sunny weather. Those crocuses that I recently bought from a grocery store are already blooming so much that I guess I need to buy some new ones pretty soon.

Hope you have a nice Sunday!

4 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Meillä myös välillä nautitaan pekoniaamiaista mutta uppomunia en ole uskaltautunut tekemään.. Pitääpä ottaa harjotteluun-ei niin vaarallista, jos ei onnistu :)Herkulliselta näyttää..

Kävin myös kirppiksillä ja ulkoilin kera auringon. Mukavaa alkavaa viikkoa!

Sari kirjoitti...

Hei Anne. Ei meilläkään ole juuri uppomunia tehty, mutta nyt teki mieli kokeilla ;-)

Kirpparilla tuli käytyä meidänkin ja sieltä löytyi muutamat kivat jutskat taas kerran. Ulkonakin kävimme miehen kanssa lenkkeilemässä, kun pikkuneiti oli futisharkoissa. Mutta huh, siellä oli aikas liukasta paikkapaikoin ja olo oli kuin luistelijalla ;-)

Mukavaa viikon alkua sinullekin!

Anne-Marie kirjoitti...

Hih..meillä oli melkein samanlainen aamiainen..voisi kai sanoa englantilainen sellainen (pekonia,munakokkelia,papuja ja paahtoleipää)
Äitini tekee uppomunia aina pääsiäiseksi ja juuri mietin miksi niitä ei tule tehtyä muulloin ;-)

Vastasin eilen olevinani macaroneista vielä,mutta vastaus hävisi jonnekin avaruuteen...
Tekoon meni ehkä n. 1h,koska niiden pitää antaa levätä pellillä n. 20min ennen uuniin laittamista.

Ja kaikissa ohjeissa oli ,että varaa kaikki valmiiksi..arvaa muistinko?? ;-) No,mutta onistuivat silti ;-)

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. Ai vitsi, mä olisin kans halunnut tänään papuja aamupalalle, vaan ei ollut yhtään purkkia kaapissa :-( Teillä on ollut ihan täydellinen ja mun mielest myös hyvin amerikkalainen aamupala siellä. Vain hash brownsiet puuttui ;-)

Uppomunia voi hyvin tehdä useamminkin, meilläkin niitä tehdään ihan tosi harvoin.

Mä arvelin, että macaronsien tekoon voi huveta aikaa. Mä haluisin kokeilla ihan jotain uusia täytteitä niihin, mutta siis, vielä en ole saanut aikaiseksi tehdä ainuttakaan.

Ehkä mä vielä innostun jossain vaiheessa. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!