2012-03-12

Pikkunaisen huone - Little woman's room

Pienen naisen huone on täynnä kaikenlaista jännää. Paljon on pientä koristetta ja muistoa vauvavuosiltakin tallella. Nyt joukkoon on alkanut ilmestymään myös tyttömäisiä juttuja, kuten koruja ja jopa luomivärejä... ;-) No luomivärejä neiti testailee joskus kavereiden kanssa hienoa neitiä leikkiessään, muuten meikkejä ei vielä käytetä.

Suurin osa tyttären huoneen huonekaluista on tuotu vanhasta kodistamme Yhdysvalloista, mutta paljon mahtuu mukaan myös kivoja kirppislöytöjä ja muistoja matkoilta.

Meillä on ajatuksissa ehkä tapetoida seiniä Ferm Livingin lasten tapeteilla sekä maalata tästä huoneesta yksi seinä liitutaulumaalilla tai käyttää yhteen seinään osittain liitutaulutarraa. Kirjahyllykin on hakusassa, sillä tällä hetkellä kirjat ovat säilössä isossa laatikostossa, johon ne piiloutuvat vähän turhankin hyvin.

------------------------------------------------

Little voman's room is full of all sorts of fun things. Lots of small decorations and memories from baby years are still there. Now there are also more girly things, like jewelry and even some eye shadows... ;-) Well those she uses sometimes when she has friends over and they play lady, otherwise she doesn't use make-up.

Most of our daughter's furniture are brought from the U.S. but there are also lots of flea market finds and souveniers from our trips to abroad.

We are planning to put some new wallpaper to some of these walls using Ferm Living Children styles and also paint one wall with chalkboard paint or use those chalkboard stickers partly on one wall. We are also looking for a large book shelf, since all her books are kept in drawer unit and that doesn't work so well and hides all books inside.

13 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Kaunis huone tyttärelläsi.
Ihanat nuo dalmatialaiset:)

Sari kirjoitti...

Kiitos Hanne. Nuo dalmatialaiset ovat vähän vanhempia lasten leluja, jotka neiti osti itselleen viime kesänä ulkokirpparilta :-)

Anne kirjoitti...

Tosi kivannäköinen tuo yöpöytä. En ole tuon mallista koskaan aiemmin nähnytkään.

Viihtyisän ja kodikkaan näköinen huone tyttärelläsi ylipäänsä!

Sari kirjoitti...

Kiitos Anne. Yöpöytä on Pottery Barnin mallistoa ja alkuperäiseltä väriltään vaaleansininen :-)

Tyttären huone on pysynyt pitkälti samannäköisenä, nyt ajattelimme, että voisi pientä muutosta tehdä. Liitutauluseinä kiinnostaa tytärtä ja toisaalta joku värikäs kiva tapetti toisi vähän piristystä huoneeseen.

Marja kirjoitti...

Oi kuinka paljon kivoja yksityiskohtia! Pitääpä näyttää meidän neideille :)

Minulla myös yhä ja edelleen suunnittelilla tyttöjen huoneisiin tuo liitutauluprojekti... etsinkin juuri lauantaina Prismasta liitutaulutarrarullaa - muistan jonkun maininneen sieltä moisia löytyvän.. mutta en löytänyt. Onko sinulla antaa vinkkiä mistä löytäisi?

Sari kirjoitti...

Kiitos Marja. Meillä tuo liitutauluprojekti nyt vielä hiukan harkinnassa, mutta olin lukevinani jostain lehtijutusta, että tuota tarraa löytyisi mm. askartelukaupoista. Mahtaako olla sitten erikoisliikkeessä minkä hintaista, siitä en tiedä. Mutta toinen vaihtoehto on sitten maalata seinä, mikä tietty on vähän pidempiaikainen ratkaisu.

Prismasta en ole hoksannut tarraa edes etsiä, meidän lähi-Prismassa kun nuo valikoimat on muuteskin aika suppeat.

Mutta eiköhän sitä tarraa jostain löydy, kun ottaa asiakseen sitä etsiä. Mä tässä nyt funtsin tota tapetointiakin, että mikä nyt sitten mallais huoneen muun värityksen kanssa ja tolleen.

Ja vielä ois toi yläkerran työhuonekin tapetoitavana, että kyllä tässä puuhaa riittäisi kivasti ;-)

Mirjami kirjoitti...

Aivan ihana huone. Valoisa raikas ja niin tyttömäinen :)

Kauniin turhuuden Terhi kirjoitti...

Suloinen huone. Nauti, kun voit tytön kanssa suunnitella vielä kaikkea söpöä. Meilläkin pojat nukkuivat pieninä vanhoissa talonpoikaissängyissä. Oli ruutua ja raitaa, puuleluja ja söpöjä tauluja. Vaan ei ole enää...

Onnen Omenia kirjoitti...

Voi miten suloinen ja viihtyisä huone pikkunaisella :) Ihania yksityiskohtia! Mukavaa kevään jatkoa!

Tuija N. kirjoitti...

Voisin kuvitella, että tarra olisi paras vaihtoehto. Sen saa helposti pois, jos kyllästyy tai jos pinta alkaa menemään sellaiseksi, ettei siitä enää saa liitua kunnolla pestyä pois. Jonkin sisustuslehden kuvassa näin, miten huoneen ovi oli maalattu liitutaulumaalilla. Oli tarpeeksi iso pinta, muttei kuitenkaan liian hallitseva.

Sari kirjoitti...

Kiitos Mirjami. Ainakin vielä on tyttömäinen, mutta koko ajan huomaan pientä muutosta tapahtuvan ;-)

Hei Terhi. Mä tosiaan luulen, ettei meilläkään tää vaihe kestä ikuisesti. Nyt on jo selviä merkkejä siitä, että maku on muuttumassa. Ja pinkki on jo saanut kovasti väistyä, vaikka jotain jäänteitä siitä vielä on.

Hei Onnen omenia ja kiitos. Juu, yksityiskohtia piisaa, kun olemme tyttären kanssa molemmat pienen tilpehöörin perään... ;-) Mukavaa kevään jatkoa sinullekin!

Moi Tuija N. Samaa olen miettinyt ittekin, että tarra voisi olla käytännöllisempi ratkaisu. Mieli kun voi muuttua ja sitten on iso homma, jos on seinä maalattu vaikka ihan kokonaan liitutaulumaalilla. Mutta en ole vielä löytänyt noita tarroja, vaikka niistä nyt kovasti joka puolella puhellaan.

Riikka kirjoitti...

Ihana pikku tytön huone ! Itsellä on suunnitelmissa myös käyttää keittiössä tuota liitutaulumaalia. Meillä on vanha "kylmähuone" josta en halua luopua kun sinne saa kaikkea tavaraa säilöön/piiloon mitkä ei kaappeihin mahdu :) ajattelin sen oven maalata liitutaulumaalilla :)

Sari kirjoitti...

Hei Riikka ja kiitos ;-) Liitutaulumaali onkin selvästi suosittu sekä keittiöissä että lastenhuoneissa. Minä nyt hinkuaisin sitä tuonne tyttären huoneeseen, keittiössä ei ole niin isoa seinäpintaa paljaana, että voisin edes sitä sinne haaveilla... Harmi...

Kuulostaa kivalta tuo, että kylmäkaapin oven maalaisit. Siihen voisi sitten skraapustella vaikka kauppalappua tai illan menua ;-)

Mukavaa viikon jatkoa sinulle!