2012-02-03

Siemenvaras - Seed thief

Eilen kissallamme oli eri jännää. Keittiön ikkunan alle ilmestyi jälleen kerran tuttu siemenvaras. Tuo paksuhäntäinen otus viihtyi taas pitkään lintulaudallamme. Ja minun olisi kai pitänyt olla vihainen tälle pallerolle, joka valtasi paukkupakkasilla lintujen ruokintapaikan ja lintupoloiset joutuivat odottamaan vuoroaan lähipuissa. Mutta mitä taas tein, minä vaan kuvasin...

Today our cat had some exciting moments. Once again this well-known seef thief came under our kitchen window. That furry tailed creature spend a long time on top of our birdhouse. And I should have been angry to this furry fellow who possessed the birdhouse during very cold season and poor birds had to wait for their turn in trees. But what did I do, I just photographed...

Oravan touhuilua on kieltämättä aika hauska seurata. Välillä se katsoi suoraan silmiin ja oli varsin tietoinen minusta ja vieressäni kurkkivasta kissasta. Hirmuisen nopea oli liikkeissään tämä kaveri ja lopulta hävisi lintulaudalta meidän huomaamattamme.

Since it is actually quite funny to follow that squarrel hustle. At times it looked straigt to my eyes and was very aware of me and that white cat next to me. This one was so fast with it's movements and then all of a sudden it had disappeared without us even noticing.

Oravat ovat ketteriä ja viehättäviä otuksia pitkine häntineen ja suippoine korvineen. Vaikkakin myös toisaalta lintujen kannalta ajoittain aika ilkeitäkin syödessään mm. linnunmunia ja -poikasia. Mutta kauniita ne ovat kaikesta huolimatta. Tämäkin yksilö niin upean värinen.

Ja ihanaa, taas ollaan jo perjantaissa. Meillä on tänään tiedossa kevätnäyttelyn suunnittelua ja iltapäivällä menemme itsekin taidenäyttelyyn. Mukavaa viikonloppua kaikille!

Squarrels are agile and fascinating creatures with their long tails and pointed ears. Although when thinking on birds perspective they are at times a bit nasty when eating e.g. bird eggs and chicks. But they are beautiful despite all that. This one had such gorgeous colors.

And oh so lovely, it is Friday again. We will plan our spring show today and will also visit one art exhibit during the afternoon. Have a nice weekend!

4 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Suloinen otus :) Meidänkin pihalla vierailee pari suloisuutta vaikka linnuille ei ruokintapaikkaa olekkaan. En raaski tarjota täällä liikkuville kissoille helppoa paistia :D Ihanaa viikonloppua ja antoisaa taide-elämystä.

Yaelian kirjoitti...

Ihanat kuvat kurresta! Täällä ei niitä ole ja vähän ikävä on noita ihastuttavia otuksia:)

Anne kirjoitti...

Söpö orava-kauniita kuvia..
Mukavaa viikonloppua!

Sari kirjoitti...

Moi Heidi. Meillä on tosiaan lintujen ruokintapaikka ihan keittiön ikkunan alla ja tuo pönttö on aika korkean kepin päässä, eli kissat eivät ihan helposti sinne yltä. Eikä täällä ole talvisin ulkokissoja juuri näkynytkään, kesällä niitä kyllä kulkee meidänkin pihapiirissa jonkun verran.

Oravat ovat suloisia pikkuotuksia, vaikka kyllä minua eilenkin aamuna kävi linnut sääliksi, kun värjöttelivät pihapuissa vuoroaan odotellen tämän pörröhännän maiskutellessa auringonkukansiemeniä ilman sen ihmeempää kiirusta.

Meidän kissalle tuo lintulauta on ihan ehdoton juttu. Kuluu Lumpparillakin päivät huomattavasti nopeammin, kun seuraa silmä kovana lintujen ja oravien puuhastelua. Välillä pihapiirissä liikkuu myös fasaaneja ja nekös vasta ovat Lumi-kissan mielestä jänniä otuksia ;-)

Oikein mukavaa viikonloppua. Taidenäyttely oli tosi mielenkiintoinen, laitan siitä jo ihan heti perään lyhyen postauksen.

Hei Yealian. Kurret ovat kyllä söpöjä, mutta yllättävän vaikeita kuvattavia, kun ovat niin mahdottoman nopeita liikkeissään. Dallasissa oli oravia, mutta eivät olleet näin ihanan kullanruskeita sävyltään.

Hei Anne ja kiitos. Oravat ovat hauskoja kuvauskohteita, vaikkakin aika vikkeläliikkeisiä otuksia. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!