2012-02-03

Samuli Heimonen

Kävimme tänään koulun kanssa taidenäyttelyssä. Salon Veturitalissa on meneillään Samuli Heimosen näyttely, jossa on esillä hänen 2011 valmistamiaan teoksia. Teoksissa hän on käyttänyt akryyli- ja öljyvärejä ja aiheena pääosin eläimet.

We went to art exhibition with our school today. In Salo Veturitalli they have this Samuli Heimonen exhibit, where his paintings from 2011 are on display. He has used acrylics and oil in these paintings and his subject is mainly animals.

Olin aivan mykistynyt. Se on ihan mieletön fiilis, kun joskus taidenäyttelyssä huomaa töiden puhuttelevan aivan omalla tavallaan. Kuinka teosten tunnelma, värit, hahmot, siveltimen vedot, valot, varjot, valumat ja tekstuurit voivat sykähdyttää. Olisin voinut jäädä istumaan näyttelysalien tuoleille tuntitolkuiksi ihastelemaan ja tuijottelemaan useita hänen teoksistaan.

Oikeanpuoleinen työ Kippo oli yksi suosikeistani.

I was totally blown away. It is such a great feeling when sometimes at art exhibitions you find out that these works talk to you on their own special way. How the mood, all the colors, figures, lights, shadows, brush strokes, run-offs and textures can thrill you. I could've stayed there and just sit at those hall chairs for hours admiring and looking at many many of his art pieces.

The art work on the right called Cup was one of my favorites.

Aion mennä tähän näyttelyyn vielä uudestaan perheeni kanssa. Samulin työt kyllä koskettivat ja veivät lähes unenomaisiin, ajoittain pelottaviinkin maailmoihin, joissa seikkailivat väliin seesteisen taas väliin hurjistuneen näköiset koirat, kanit, linnut, karhut ja leijonat.

Jos liikut Salon suunnalla, niin suosittelen tätä näyttelyä kaikille taiteen ystäville!

I will go and see this show again with my family. Samuli's work touched me and took me to almost dreamlike, at times scary worlds, where partly serene and partly furious dogs, rabbits, birds, bears and lions were having an adventure.

If you visiting Salo area, I recommend this exhibit to all you who like art!

5 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Varmasti hieno kokemus.

Mukavaa viikonloppua!

Martti Ojama kirjoitti...

Hauska tuo lehdykän kansi, kun juuri tuosta jäniksestä kirjoitin analyysin. Näyttely oli tosiaan näkemisen arvoinen. Osa töistä oli ehkä itselle jotenkin vaikeita, toiset taas kolahtivat hyvinkin syvälle ja niistä löysi paljon erilaisia tasoja. Värit ja toteutustapa olivat hienoja. Kun maalaukset jäivät pitkäksi aikaa mieleen, valokuvanäyttelyn kuvat sen sijaan jäivät hyvinkin tyhjiksi.

Sari kirjoitti...

Hei Hanne, oli mielenkiintoinen näyttely ja suosittelen kyllä kaikille lähistöllä asuville tai Salon alueella vieraileville ;-) Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

Moi Martti. Tuo jänistyö (oliko se nyt juuri se Tulva-teos) oli kyllä näyttävä ja monet töistä myös ihanan isoja. Osa teoksista oli tosiaan aika rankkoja, mutta niissäkin oli silti jotain kaunista.

Tornin valokuvanäyttely jäi pahasti tämän näyttelyn jalkoihin, vaikka myös olivatkin hauskasti oivallelluja. Viikonloppuja!

Martti Ojama kirjoitti...

Se oli vaivaisen pieni työ siinä Mursujen vieressä, sen teoksen nimeä en muista. Mursu teoksen nimi oli varmaan Atlas... tai jotain sinnepäin. Se Tulva oli mielestäni apstraktimpi teos varmaankin samassa loosissa mutta oikealla seinustalla. Tosiaan osa hurjan rankkoja, ehkei tuokaan ollut kevyt, vaikka suurin osa oli varmasti vielä rankempiakin. Tuo jotenkin vaan kolahti itselle, hyppy tuntemattomaan opiskelujen kohdalla kun on aika paljon tuota erilaisten epävarmuuksien kanssa.

Sari kirjoitti...

Ok, nyt muistankin. Se Tulvan jälkeen teos taisi olla se suuri työ. Aika hyvän työn valitsit, hyppy tuntemattomaan on kyllä ihan oikea ajatus meidän keski-ikäisten opiskeluihin liittyen ;-)