2012-02-05

Pöllöt - Owls

Olen tainnut jo aiemminkin mainita kerääväni pöllöjä. Tässä muutama kaveri. Ja kun meitä pyydettiin tuomaan luennolle joku esine tai asia, joka kuvaa minua, vein kouluun savisen pöllön ;-) Tunnen kyllä itsenikin vähintäänkin pöllöksi lähtiessäni mm. opiskelemaan uutta alaa tässä iässä...

I think I have mentioned before that I collect owls. Here are couple of fellows. And when I was asked to bring an item that reminds of me to our lecture I brought an clay owl to school ;-) I feel myself at least a bit like an owl when e.g. studying a whole new career at this age...


Pöllöt ovat hassuja otuksia. Niin luonnossa kuin esineissäkin. Vasemmanpuoleinen pöllö kätkee sisäänsä huulirasvan ja valkoinen pöllö (ja sen kaksi identtistä kaveria) löytyi kirpparilta eurolla.

Owls are funny creatures. Both in nature and as decorational items. The owl on the left hides a lip balm inside of it and the white owl (and its two identical friends) is a one euro find from a local flea market.

Ja tänään meillä on herkuteltu aamupalaksi riisipuuroa. Siitä on tullut tapa, joka toistuu lähes joka sunnuntai. Ja puuron päälle levitän aina runsaasti kanelia ja sokeria. Muistan, miten äitini torui minua lapsena runsaasta kanelin ja sokerin käytöstä. Nyt aikuisena en edelleenkään osaa niissä säästää... Riisipuuro vaan on niin hyvää juuri näin. Niin ja kaveriksi lasi kylmää maitoa, niin maistuu!

Tänään saamme myös vihdoin tietää, kenestä tulee seuraava presidentti. Saas nähdä, kuinka käy ;-)

And today we have had rice pudding for breakfast. I has become a habit that repeats almost every Sunday. And on top of the pudding I pour good amount of cinnamon and sugar. I still remember how my mother always nagged about using so much cinnamon and sugar when I was a child. Now as a grown-up I still cannot save them when having rice pudding... It's just that rice pudding is so good like this. And with it a glass of cold milk and tastes good!

Today we will also finally know who becomes our new president. Will see, what happens ;-)

8 kommenttia:

Bengts fotoblogg kirjoitti...

Lovely photos, great blog.

Kamomilla kirjoitti...

Kiitos mukavasta viestistä! Taidokkaita kuvia täälläkin!

Sari kirjoitti...

Hi Bengt and thank you for your nice comment ;-) You seem to have a photoblog yourself, gonna go check it out!

Hei Kamomilla ja kiitos ilahduttavasta kommentistasi!

liinu kirjoitti...

Suloiset pikkupöllöt, niiden ilmeessä on jotain niin viisasta noin posliinisinakin...

Sari kirjoitti...

Liinu, pikkupöllöt on kyllä vinkeitä ja ilme jollain tapaa viisaskin. Mutta kun itse viittaan pöllöihin itseäni muistuttavissa otuksissa, en tuolloin kyllä ajattele lainkaan viisautta...

Muistan aina, kun saimme 18-vuotiaina eräältä herttaiselta jo poisnukkuneelta sukulaisrouvalta hopeiset pöllö suola- ja pippurisirottimet. Hän oli sanonut äidilleni, että ostetaan nämä kihlajaislahjaksi nuorelle parille, kun ovat niin pöllöjä, että menevät noin nuorina kihloihin. Tällaisena pöllönä näen itseni... ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Samat eväät meilläkin tänään, minulle aina voisilmällä :). Kotona tehtiin aina sunnuntaina riisipuro aamiaiseksi, ja siitä kai tapa on jäänyt minullekin.

Nyt on syöty pizzaa, oikeata Super Bowl -päivän ruokaa. Itse tässä kirjoittelen pizzan miellyttävä jälkimaku suussa, mutta en jaksa siitä pelistä olla kauhean kiinnostunut, enemmän siitä pizzasta :).

T. R

Anonyymi kirjoitti...

...no, riisipuuro tietenkin...:)

R

Sari kirjoitti...

Hei R ja kiitos kommentistasi. Nam, riisipuuroa aamulla ja illalla pizzaa. Ja sinun tekemäsi pizzat ne ovatkin herkullisia. En uskalla edes ajatella niitä täytteitä ;-) Meillä lemppareina tätä nykyä mm. vuohenjuusto, rucola ja paholaisenhillo, nam nam!

Meillä jäi Super Bowlit väliin, kun on vaan nuo peruskanavat. Mutta pressanvaaleja kyllä jännättiin kovasti, mutta harmi, ei tullut Pekkapojasta pressaa. Olisi ollutkin aika ylläripylläri, jos niin olisi käynyt. Kyllähän sen oikeastaan tiesi, että voitto menee Saulille.

Terkkuja sinne kovasti. Minun on pitänyt tässä kirjoitellakin, mutta mahtaako sinulla olla sama s-postiosoite kuin ennen? Vaan voihan sitä tosin FB:n kauttakin viestitellä.