2012-02-05

Sunnuntai-ilta - Sunday evening

Tänään jännäsimme pressanvaaleja ja mutustelimme Runebergin torttuja. Nämä ovat Sinuhen valmistamia torttuja lähikaupasta. Oli mielenkiintoista keskustella satunnaisten ihmisten kanssa näistä leivonnaisista. Näitä kun oli tarjolla usean eri valmistajan tekeminä. Jotkut halusivat tummia torttuja, jotkut vaaleita, jotkut kuivia, jotkut hyvin kostutettuja, jotkut arrakilla ja taas jotkut karvasmantelilla maustettuja.

Minä päädyin halvimpaan ja voin sanoa, että hyviä olivat nämäkin. Tummia, kostutettuja, arrakilla ja appelsiinilla maustettuja. Nam!

We were excited to find out who our new president would be and were also enjoying some Runeberg tarts. These are Sinuhe tarts from local crocery store. It was interesting to discuss about these pastries with random people. There are several producers that make these. Some people wanted them baked dark, some light, some liked dry ones, some moistened, some seasoned with arrack, some with (bitteralmond?).

I ended up with the cheapest brand and can tell you that these were good. Dark, moistened, seasoned with arrack and orange. Yum!Maistelimme illan hämärässä kuohuviiniä ja jännitimme tuloksia. Ja kuinkas sitten kävikään... Nyt näyttää vahvasti siltä, ettei tullut Pekasta pressaa, mutta paljon sai ääniä hänkin ja voi olla ylpeä siitä ;-) Ja tämä on osoitus siitä, että Suomen maa on muuttumassa, peukutukset sille.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

We tasted some sparkling wine during the evening and were excited to find out the results. And then what happened... Looks like Pekka didn't become our new president, but have to say that he got lot of votes as well and can be proud of that ;-) And this just shows that our country Finland is changing, thumbs up for that.

Have a nice week you all!

5 kommenttia:

Stiina kirjoitti...

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!Runebergin torttuja syötiin myös täällä,tyttäreni ja hänen poikaystävänsä olivat leipureina,ja täytyypi sanoa,että tortut olivat niiiiin ihania,niinkuin leipuritkin :o)

Veera kirjoitti...

En oikein itse välitä runebergeistä, mutta noi sun kuvat sai nekin näyttämään herkullisilta! ;) Tosi ihana kuvakokoelma muuten tuossa ylhäällä!

Sari kirjoitti...

Hei Stiina. Ja kiitos samoin mukavaa alkanutta viikkoa. Ai jai, itsetehdyt Runebergin tortut ovatkin ihania. Meillä oli niitä perjantaina koulussa jälkiruoaksi ja että maistuivat hyviltä. Sinulla on ollut kyllä tosiaan niin ihanat leipuritkin, että ovat takuulla maistuneet hyviltä.

Hei Veera. Minäkään en ole aiemmin ollut Runebergin torttujen ystävä, mutta viime ja tänä vuonna olen huomannut, että makukin voi näköjään muuttua. Nämä olivat oikein maistuvia Sinuhen valmistamia torttuja. Ja kiitos, uusi kuvakokoelma uusine väreineen kyllä vähän piristää, kun aiempi banneri oli niin valkoinen.

Tibs kirjoitti...

Herkullisen nakoisia Runebergin torttuja!

Mukavaa alkanutta viikkoa!
Tibs

Sari kirjoitti...

Kiitos Tibs ja mukavaa viikon alkua sinullekin ;-)