2012-01-31

Matkakuume - Travel Fever

Vaihdoin tänään vähän bannerin ilmettä ja samalla kävin läpi mm. viime syksyisiä Tallinnan kuvia. Voi ei, nyt on myönnettävä, että matkakuumetta se taas pukkaa. Onneksi pientä helpotusta on tulossa jo pian, kun suuntaamme helmikuussa muutamaksi päiväksi Kööpenhaminaan.

Niin ja hei. Otan mieluusti vastaan kaikki matkavinkit, joita haluatte jakaa Kööpenhaminaa ajatellen. Illumin tavaratalosta olen ainakin kuullut ja kirppareitakin sieltä taitaa löytyä. Eläintarhakin siellä on (pikkuneitiä ajatellen), Tivolin alue, Stroget sekä monenlaista linnaa.

I changed my banner today and at the same time I went through some old travel pictures from last fall when we visited Tallinn. Oh no, have to admit that I have some travel fever. Luckily we will get some relief soon when travelling to Copenhagen for couple of days in February.

And hey. I will gladly take tips for this trip if you want to share some places you know in Copenhagen. I have heard about Illum department store and there seems to be some nice flea markets as well. Also a zoo (thinking about our daughter here), Tivoli area, Stroget and some nice castles.

Tässä kuitenkin pieni kuvakooste viime syksyltä. Näissä kuvissa olen pääosin kuvannut vanhan kaupungin rakennuksia ja pintoja. Niissä on jotain karhean kaunista.

Here are some photos from last fall. In these photos I have mainly photographed the buildings in old town. There is something roughly beautiful about all of them.


Ja lopuksi pienimuotoista "graffitihuumoria" Tallinnan kaduilta. Tai siis, taidehan on kivaa, käsitti tuon asian nyt sitten miten haluaa ;-) Mutta minulla tuli yhtäkkiä mieleen meneillään olevat presidentinvaalit. Ja sanotaanko vaikka näin, että minä ainakin luotan pieniin numeroihin tässäkin asiassa...

Aiotko sinä muuten äänestää? Minä itse en ole politiikan suhteen mikään kiihkoilija, mutta tänä vuonna tilanne on monellakin tapaa kutkuttava ja luulen seuraavani kampanjan loppumetrejä mielenkiinnolla.

And last a little "graffiti humor" from Tallinn streets. Or well now, art is gay no matter how you read it ;-) But I myself suddenly started to think about the president campaign going on here in Finland. And should I say so that I myself trust small numbers, also in this case...


Did you already vote (if in Finland)? I myself I am not a big fanatic when it comes to politics, but this year the situation is in many ways interesting and I think I will follow the last meters of this campaign with interest.

8 kommenttia:

Anne-Marie kirjoitti...

"Rujon" kauniita kuvia!! Onkohan tuo edes oikea sana?? hih..rujo..

Äänestetty on ;-)

Tivoli oli meille aika yllätys silloin joskus kun olimme siellä.En varmaan ollut lukenut tarpeeksi hyvin paikasta kun luulimme lasten kanssa menevämme "huvipuistoon",mutta pääasia siellä on kai kauniin alueen katselussa ja monissa monissa ravintoloissa.Kaunista siellä olikin ja lapset pääsivät jokainen johonkin vekottimeenkin ;-)

Karo kirjoitti...

Ihania kuvia, Tallinna on kyllä tosi kaunis paikka :)
Mä oon käynyt varmaan 4 tai 5 kertaa köpiksessä ja viimeksi oltiin elokuussa, se on aivan ihana kaupunki! Christianian (en ole varma kirjoitetaanko just noin) kaupunginosassa kannattaa käydä, se on elämys sinänsä :) "Huumekatu" on aina jotenkin vähän karmaiseva, mutta siis ihan turvallinen päiväsaikaan lapsenkin kanssa. Mutta joo lue vaikka vähän siitä paikasta etukäteen jos et ole ennen käynyt, se on kyllä mielenkiintoinen paikka ja omalla tavallaan kauniskin, mahtavalla paikallahan se sijaitsee, on paljon vesistöä ja puistoa. Mukavaa reissua teille sitten kun menette :)

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. Joo, rujo kuvastaa noita vanhoja rakennuksia myös hyvin. Minusta nuo lohkeilevat maalipinnatkin ovat vanhoissa rakennuksissa kauniita. Kuvastavat aikaa ja elämää, vähän niinkuin me ihmisetkin ajan myötä vähän rapistumme, niin tekevät myös rakennukset, jotka kätkevät sisäänsä monenlaista elämää ja tarinaa.

Oho, menipäs nyt syvälliseksi. Ja hienoa, että olet käynyt äänestämässä. Saas nähdä, tuleeko jytky vaiko eikö...

Mä en kans oikein saanut käsitystä, että mikä toi Tivoli on ja mitä pitää sisällään. Sen hoksasin myös minäkin, että siellä on paljon ravintoloita jne. Kyllä me varmasti sielläkin käväistään katsomassa.

Hei Karo ja kiitos kommentistasi. Tallinna on kaunis, etenkin tuo vanha kaupunki kaikkine rakennuksineen. Voisin kyllä mennä heti pian uudestaan. Minähän kävin siis vasta viime vuonna ekaa kertaa Tallinnassa, jotenkin noloa tuokin.

Ja siis Kööpenhaminassakaan ei ole tullut koskaan käytyä, kun on tää Eurooppa jäänyt maanosana aika vähäiselle matkustelulle meidän perheen osalta. Siihen koetetaan nyt tehdä parannusta, kun täällä taas asutaan.

Kööpenhamina vaikuttaa kyllä kivalta paikalta ja olen koettanut jo onkia erilaista tietoa kaupungista. Pitääpä googlettaa Tuo Christianian kaupunginosa. Huumekadusta olen kuullut, mutta saa nyt sitten nähdä, tuleeko siellä käytyä ihmettelemässä menoa ja meininkiä. Monenlaista linnaa ja rakennusta siellä näyttää olevan, aika kauniita rakennuksia myös paljon. Ja vesistöä näyttää myös olevan paljon, mikä on kiva. Kiva kuulla, että te olette pitäneet kaupungista. Ja olettekin varmasti, jos olette jo noin monta kertaa siellä käyneet ;-)

musta peltikatto kirjoitti...

Onpa tyylikäs uusi banneri, tykkään tosi kovin.

Tallinnan kuvat ovat kertakaikkisen upeita, ihania murrettuja värisävyjä.

On äänestetty. =)

Sari kirjoitti...

Moi Mustakatto ja kiitos kommentistasi. Ja kiitos, uusi banneri aina virkistää ;-) Tallinna on kaunis kaupunki kuvata ja sävyt korostuivat aurinkoisena päivänä rakennuksien pinnoista. Hyvä juttu, että äänestetty on.

Anonyymi kirjoitti...

Thanκ yοu, I haѵe reсently beеn loоkіng
for informаtiοn about this subјect foг a long
timе and уours is thе beѕt I hаve
came upon so far. Howeѵег, whаt concerning the bottom linе?
Arе уοu ceгtаin cоnсernіng
the ѕοurce?

Feel free to vіsit my weblоg; авиабилеты онлайн

Anonyymi kirjoitti...

ӏf уou are going foг most excellent contеnts like
I do, ѕimρly visit thiѕ web pаge eνery day becаuѕe it prоνiԁes feаtuгe сontents,
thanks

Feеl free to visit my homepage :: авиабилеты онлайн

Anonyymi kirjoitti...

Thankfulnеsѕ to mу fаther who infоrmed me about this web sitе,
this website is in fact amazing.

Look at my ωeb blog: авиабилеты в Новосибирск